Оцена Теме:
  • 10 Гласов(а) - 4.5 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

КОМУНИСТИЧКИ ЗЛОЧИНИ

Није убио толико ни за време Републике а ни после поновног доласка. За време УР људе су мучили, убијали разним тупим предметима а неке су и стрељали. То све није могло бити дело једног човека него више њих. Такође, више егзекутора било је и након другог и трећег уласка у Ужице. Ваистину!

Овакве ствари немогуће је утврдити чак и кад/ако се комплетна архива удбе стави истраживачима на располагање.

,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Одговори

Писцу и социологу Слободану Гавриловићу сведочио је Мићић десетинама сати о тим убиствима. То је објавио Перо Симић у оној својој књизи о Дражи Михаиловићу.
Одговори

(02-08-2018, 05:13 PM)ЈВуО-КГ Пише:  Писцу и социологу Слободану Гавриловићу сведочио је Мићић десетинама сати о тим убиствима. То је објавио Перо Симић у оној својој књизи о Дражи Михаиловићу.

Знам ја за то али како ми да знамо да ли је убио 400 или 4000 људи? Како да знамо да није лагао? Како да знамо да аутор није фалсификовао његову изјаву? Како да знамо ако не змамо имена убијених?

Е, кад то сазнамо и попишемо биће лакше одредити како су завршили. То је, мање више сада и небитно. Доста важније је ово прво.

,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Одговори

(02-08-2018, 05:23 PM)Перун Пише:  Знам ја за то али како ми да знамо да ли је убио 400 или 4000 људи? Како да знамо да није лагао? Како да знамо да аутор није фалсификовао његову изјаву? Како да знамо ако не змамо имена убијених?

Е, кад то сазнамо и попишемо биће лакше одредити како су завршили. То је, мање више сада и небитно. Доста важније је ово прво.

Не знам тачно шта хоћеш да кажеш? Што би аутор фалсификовао изјаву?Извињавам се али не разумем већи део реплике. Видим шта пише али не схватам поенту.

Самарџић је у свом тексту поводом књиге "Џелат" написао да је овај седам година разговарао са Мићићем и да има и аудио и филмске записе тог сведочења.
Одговори

Не кажем да је фалсификовао него да је могао да фалсификује или је казивач могао да да лажну изјаву, што је сасвим небитно.

Ако користимо такве изјаве како би судили о историји онда ништа нисмо одмакли од комуниста. Само они су тако прелако судили о догађајима који су веома важни.

Сви историчари, наклоњени четницима, користили су његову изјаву пишући о тим догађајима. Да друге стране, комунисти су, у овом случају, јер им тако одговара, изјаву сматрали ништавом, док је неутралним читаоцима деловала поприлично неубедљиво.

Шта хоћу рећи, истина је у именима. Тек кад попишемо све жртве, онда ће то што пишемо деловати убедљиво и запушити комунистима уста.

Ако и даље не разумеш прочитај Николајеве постове о ,,Ђуришићевом покољу”. Ђуришић је сам преувеличао извештај послат Дражи, затим су га комунисти фалсификовали али тек кад се изађе на терен долази се до истине. Овакве ствари нису дечија игра и не могу се тек тако лако узимати ,,здраво за готово”.

Одговори

(03-08-2018, 06:54 AM)Перун Пише:  Ако и даље не разумеш прочитај Николајеве постове о ,,Ђуришићевом покољу”. Ђуришић је сам преувеличао извештај послат Дражи, затим су га комунисти фалсификовали али тек кад се изађе на терен долази се до истине. Овакве ствари нису дечија игра и не могу се тек тако лако узимати ,,здраво за готово”.

Е сад те већ делимично разумем. Smile Нисам читао шта је Николај писао или јесам али сам заборавио, свакако знам за Ђуришићева преувеличавања и хвалисавост а све да би се допао Дражи и врховној команди. Где убије двоје он у депешама пријави да је убио 20 и слично.

Код комуниста ћеш тешко са списковима. И да се уради комплетан списак жртава, они о којима се зна, опет би ту остале безимене хиљаде и хиљаде које нема ко да пријави а таквих је највише у Београду.

Ми за Вуковар немамо ваљан списак жртава а камоли за ДСР.
Одговори

Preterana,mnogo preterana brojka.Price oko njega vec polako prelaze u mit.Veliki,masovni ubica,ali ni izbliza egzekutor tolikih ljudi.Eh, da znate dva blizanca od tih Micica,bas dobri momci.
Одговори

U Uzicu i okolini najcrnji je bio Dragan Ilic,Lakan ili Laki,masovni surovi egzekutor.Sadista i zver par ekselans.Posle rata mentalno oboleo.A jos pre rata ubijao za novac.Ali ni on po meni srecom,nije pobio 400 ljudi ponaosob.
Одговори

(03-08-2018, 03:52 PM)ЈВуО-КГ Пише:  
(03-08-2018, 06:54 AM)Перун Пише:  Ако и даље не разумеш прочитај Николајеве постове о ,,Ђуришићевом покољу”. Ђуришић је сам преувеличао извештај послат Дражи, затим су га комунисти фалсификовали али тек кад се изађе на терен долази се до истине. Овакве ствари нису дечија игра и не могу се тек тако лако узимати ,,здраво за готово”.

Е сад те већ делимично разумем. Smile Нисам читао шта је Николај писао или јесам али сам заборавио, свакако знам за Ђуришићева преувеличавања и хвалисавост а све да би се допао Дражи и врховној команди. Где убије двоје он у депешама пријави да је убио 20 и слично.

Код комуниста ћеш тешко са списковима. И да се уради комплетан списак жртава, они о којима се зна, опет би ту остале безимене хиљаде и хиљаде које нема ко да пријави а таквих је највише у Београду.

Ми за Вуковар немамо ваљан списак жртава а камоли за ДСР.

Тако ти је то. Ако користимо њихове пилићарске методе ништа им нисмо одмакли. Али ако попишемо (бар у некој мери, колико нам доступна грађа и сећања потомака омогућују) жртве Ужичке републике, ако им подигнемо споменик и свештено лице им очита опело онда је то сасвим друга прича.

Наведено не важи само за Ужице него се односи на шира пространства куда су комунисти сејали, како масовне тако и појединачне, гробнице.

Одговори

Једна група комунистичких партизана је априлом 1945. у Италији у крају Модене убила 14-годишњег дечка
(између осталог, не много далеко од актуелног седишта фабрике Ферарија).
Тај дечко се звао Роландо Риви и био је „семинариста“, то јест ученик римо-католичког богословља.
Млади Роландо је био син једног сељака, хтео је постати свештеник.
1944. године зграду богословља, у којој је он учио, окупирале су немачке трупе, тако да је он као и други ученици пуштен кући.
У родном месту и даље је облачио свештеничко одело, иако је то било опасно.
У том крају деловали су заиста комунистички партизани, који су већ били тукли локалног свештеника.
Роланда су комунисти заробили 10. априла 1945. , довели су код једне кућице где су се узгајале свиње.
Тамо су га тукли и шиканирали три дана. Од њега су такође тражили да се одрекне од вере у Бога.
Роландо је одговарао: „Ја припадам Исусу“.
Напокон су га довели у једну шуму где му је један од тих партизана пуцао два пута револвером.
После убиства партизани су замотали његово свештеничко одело у виду лопте и као су тим играли фудбал, потом то исто одело окачили су о зид једне сељачке куће као трофеј.
После пар дана сами партизани су указали оцу тог младића где је закопано синовљево тело.
Партизан који је пуцао револвером признао: „Ја сам га убио. Немам никаквог проблема са тим!“
Римокатоличка Црква је беатификовала Роланда Ривија 2013. године.
Ове године, приликом 73. годишњице тог убиства, током церемоније у цркви где леже мошти тог дечка, ћерка тог партизана који је убио Роланда тражила је извињење рођацима жртве.
Та жена која је одрасла у комунистичкој породици, с временом приближила се хришћанској вери.
https://it.wikipedia.org/wiki/Rolando_Rivi
http://www.rolandorivi.eu/
Одговори

Цитат:Партизанско коло, над још топлим лешевима (буквално), вило се и у Јасенку. Драпшин је ту изјавио: „Морамо убијати и невине заједно са квислинзима да не би нас они убијали“. На игранкама око убијених у селима Мала и Велика Гарева и Добреље партизани су певали своју нову песму: “Што не ваља убићемо, комунизам ширићемо“. У Добрељима су стрељали два старца и једног 13-годишњег дечака, Обрена Николића.
Одговори

Завера хрватских комуниста против Срба у Лици

http://jadovno.com/mirko-rapaic-zavjera-...3_qOdQS_s1
Одговори

Одговори

Центар за културу и образовање Раковица

у периоду од 18 – 21. септембра 2018. године, организује традиционалне духовне свечаности „Пут духовности

Четвртак 20. септембра 2018. године у 19:30

Пројекција документарног филма „Голгота раковичке парохије” аутора ђакона Александра Аздејковића.

По завршеној пројекцији разговор о филму и пројекту „Лисичји поток”

http://crkvarakovica.rs/%D0%BD%D0%BE%D0%...%82%D0%B8/
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 2 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним