Оцена Теме:
  • 0 Гласов(а) - 0 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

ЕУ се противи српско-руском хуманитарном центру
#1

Српско-руски хуманитарни центар, који се налази у граду Нишу, редовно је усмерен на нападе САД-а и ЕУ-а. Бројни посетиоци, међу којима су били и амерички сенатори, запослени у Стате Департменту и представници европске економске елите, више пута су апеловали на владу Србије са предлогом да зауставе своје активности.
Упитан зашто се центар доживљава као негативно место, директор Српско-руског хуманитарног центра Бојан Гламочанин је рекао да центар поред софтвера који помаже у изналажењу решења за сваку ванредну ситуацију, попут полава, може брзо да реагује у свакој ванредној ситуацији што се до сада, каже, показало већ неколико пута не само на територији Србије већ и на тероторији држава балканског региона. "О томе се није много причало. Центар је пружао помоћ и Албанији и Словенији и БиХ. Можда и само због те брзине реаговања ми смо трн у оку Европској унији", каже Гламочанин.
Успешан рад центра још је изненађујуће, јер његово особље укључује само двадесетак људи, углавном локалних Срба. "Што се тиче Руса, имамо четири спасиоца и колегу Вјачеслава Власенка, број пет, тај фамозни број који се помиње и због чега је проблем да ми добијемо дипломатски статус", навео је Гламочанин.
Координатор Српско-руског центра у Нишу Вјачеслав Власенко рекао је да је тај центар хуманитарни, те да нема никаве везе са шпијунским активностима. "Ако су агрегати, кревети, ћебад и слична опрема, ако је то шпијунско онда јесте. То су допуне залиха центра", шалио се.
Врата Центра, рекао је Гламочанин, отворена су за све, а кроз сваки његов део су прошле и дипломате и медији, и у њему нема ништа војно нити шпијунско. Треба напоменути да прилику за бесплатне посете редовно користе представници америчке амбасаде у Београду, као и сенатори Мекејн и Џонсон, који су посетили ову земљу.
Захваљујући организацијама као што је СРХЦ, видимо разлике у раду невладиних организација из различитих земаља на територији Србије. Док НВО САД и ЕУ послују искључиво у политичком простору земље, покушавајући да створе следећег Зорана Ђинђића и Војислава Кошутницу, руске организације се баве стварном помоћи становништву земље без учешћа у политици. Овако успешан рад изазива завист од стране Европљана, који сматрају одбацивање својих иницијатива већином становништва.
Одговори
#2

Волим Русију и да сам млађи пријавио бих да идем добровољно у Русији да ме ставе у Украјину. По снегу, киши, блату, олују, рововима пуним пацовима где мишија грозница млати људе а лекара нема, вести на Грабежу ( Бихаћко ратиште) радио је један мали радио. Стизале су вести, све црно, Берлин и Вашингтон нам говоре Руси против Срба, Русија дигла руке од Србије и Срба...шта преостаје него пиштољ у главу? Нема Руса, сви против нас...гранате само сипају. Нема ВЕТА, крај...И пред свега позива на предају...веровали смо у Русе, Русија мајка наша, песимизам, губитак, крај......."Шта ће нам Руси далеко су"...После 30 година стиже руски ВЕТО СРЕБРЕНИЦА блокирана, Рус је ту, у мени се буди ватра, марш за Берлин.. Колико смо само чекали тај ВЕТО? Није га било деценијама, по киши, зими, лети Руса нема годинама...време је пролазило, Русија се не може разумети у Русе се мора веровати! И стиже ВЕТО, вето руски, Путин је ту. Кад сам причао са једним Русом шта сте чекали деценијама а он ми каже" Вето је стигао кад је било најпотребније ". И кад није било ВЕТА у Отаџбинском рату 1991-1999 веровао сам у Русији! Верујте! Ни кад није било помоћи не би окренуо се против Русије!
Одмах руске базе не само код Ниша, него у Војводини, Шумадији, треба нам једно тридесетак база!

Никада Срби нису били веће кукавице него данас. Увукао се неки кукавичлик, песимизам, крај, јајарење, плашимо се сваке смрдибубе, постали смо пизде. Прво је тај кукавичкук прихватила наша елита, па онда политичари па црква, па се спутио се међу народ, као епидемија као болест. Ово стање ме боли и пече као куга, не смемо и плашимо се, и вође су нам плашљиве, постали смо кукавице рода издајице...Шта је ово браћо, какво је ово стање међу нама? Ово је горе него куга!Зар ми који смо срушили Турско и Аустро царство, терали Бугаре и Немце, скидали НАТО авионе да се плашимо сваве смрдибубе, вијетнамског усвојеног сирочета Лија како нам прети ? Да се плашимо америчке чистацице у амбасади САД? Зар ми који смо спречили копнену офанизиву НАТО агресора да се плашимо ? Шта је ово какво је ово време? Какве су нас мисли обузеле?Зар је могуће као пензионер кад уђем у ГСП да људи коментаришу шта каже амерички амбасадор? Ало, ко је тај напуванко ? Шта се ово дешава? Сељак Србин је увек бранио Отаџбину ако су нас издали политичари, црква, академија, није нас издао ГЕН ми смо сељачки народ знао за правду и истину, знамо ко је окупатор а а ко није! мору демократије, глобализације, интернета треба на потпуна доминација, свеобухватизација, треба нам Српство и социјална правда.Верујем у ген српски и бајонет( заробио усташки бајонет у Купресу и данас га чувам, браон маказице), верујем у наше мишице сељачке неписмене а знам шта је правда, верујем у Српство и Русији! Најгоре је прошло 90 тих мора да васкрсне српско оружје...

СКОТЕ ФАК ЈУ!
Одговори
#3

Зашто би једне базе мењали за друге? У Србији не треба правити нове базе већ напунити напуштене и оронуле обновити и напунити Српским војницима.
Процес који треба урадити је превише за овај напаћени народ. То је као кад пресађујете срце деди од 90 година. Тако би било пумпање војске у овом тренутку.
Ми се морамо освестити, свхатити шта смо прошли, где смо сада и пре свега где желимо да будемо једног дана.

Ни једна страна чизма не треба да уђе овде, ни Руска. Ово је наша земља, ако нисмо у стању да гинемо за слободу нисмо заслужили да будемо слободни. Нисмо ми Хрвати (без увреде) да нас неко други ослобађа ваљда. Ми смо Срби а ово је Србија, свака помоћ нам је добродошла али не бих волео да ми слободу доноси било чија чизма сем наше.

И ова тема већ постоји, по 5 тема око једно те исте ствари отворено. Ево десетак тема ниже РУСКИ ЦЕНТАР. Пребаците тамо, ово већ постаје раскопусана библиотека Smile
Одговори
#4

Ради се о стотинама милиона долара!!!
http://sdcafe.rs/vesti/zelezara-ne-treba...da-primala

Нека нам школа буде са вером, политика са поштењем, војска са родољубљем, држава са Божјим благословом. Нека се сваки врати Богу и себи; нека нико не буде ван Бога и ван себе, да га не би поклопила језива тама туђинска, са лепим именом и шареном одећом.
Одговори


Скочи на Форум:


Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним