(10-10-2013, 11:01 AM)Bacvanin Пише: ...
![[Слика: eurse1354b.gif]](http://0.tqn.com/d/historymedren/1/0/C/9/eurse1354b.gif)
...
Ова мапа ти је класична пушка двоцевка. Која па крвацка из 1354? Босна, али и добар део Далмације је и тада (и одувек) припадао Србији и одувек био насељен чистим Србима. Ради се о крајевима који су и више били Српски кроз историју, од рецимо поморавља.
Закључак око уступка АУ монархији је тачан. Али и уступку италији, римокатолицима и наравно Џеју (британији).
А за тај "уступак" су наравно криви историчари, које су те земље отшколовале, па да им не остану дужни, пљунуше на земљу и Народ који их је изнедрио.
Зато треба лепо пљунути и на те историчаре и на њихове уступке.
И цела Далмација је наравно била Српска и чак Православна до 900 и неке, док Византија то није уступила римокатолицима. А што се тиче Народа на тим просторима - Срби и Срби 90%. Рецимо Византија је насељавала свакакве по острвима, али није то значајно променило етничку слику. Или разна насељавања по Македонији - опет готово неприметан узорак.
Има наравно тачнијих карата, али су мање више буквално сакриване. И ја сам гледао разне, али где немам више појма. Мислим да сам виђао и на интернету те исте, на неким страним сајтовима. А деретић је одиграо тако лошу улогу Аутохтонизму, да га буквално очима и ушима не могу варити. Таман кад је све требало и морало да крене, деген је са својим глупостима, омогућио (олакшао) селидбарима посао. Па уместо да морају да обрате пажњу на озбиљне ствари, исмевали су "теорије" о Српским египћанима и Српским кинезима.
Док рецимо сасвим озбиљне претпоставке о Илирском пореклу Феничана и њиховим путовањима око света, остадоше за некога другога да о њима (сасвим, сасвим документовано) распреда.
Али да се манемо тога. Босна је рецимо, одувек била земља Срба и ту, што се тиче Историје, нема дискусије (али има масе скривања и наравно грубих и глупих фалсификата...).
Ха сад видим "Емпире оф Сервиа".
Каква црна Српска Империја (Царевина). То би значило да смо владали не само Српским, већ и неким другим Народима. Србија на мапи, да је имала све (само) Србе, била би 3х већа. Обухватала и Пелопонез, Далмацију, "кроатију" и још горе, највећи део Бугарске, па преко Дунава и све до Константинопоља.
Ето како имају провидне фазоне. Да се увуку Србима, "Српска империја", а после ће да објашњавају њиховим шиптарима, крватима и бошањцима, како су добили слободу од огавних Срба империјалиста. Да им не би објашњавали да их прави империјалисти држе у шакама, са све њиховим самобитним неовисностима.