Оцена Теме:
  • 3 Гласов(а) - 5 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Dusanovo carstvo obuhvatalo je i Bosnu (mapa iz Zapadnih izvora)

http://historymedren.about.com/library/a...se1354.htm

This map of southeastern Europe from 1354 to 1358 C.E. is from the Atlas to Freeman's Historical Geography, edited by J.B. Bury, Longmans Green and Co. Third Edition 1903. It is in the public domain and you may download it or print it for any use.

[Слика: eurse1354b.gif]

Kazu da je ona mapa po kojoj je Dusanovo carstvo obuhvatalo samo deo istocne Hercegovine bio falsifikat napravljen tokom XIX veka iz politicke korektnosti prema Austro-Ugarskoj monarhiji...
Одговори

Да, чуо сам за то. На жалост та лажна мапа је и данас у нашим уџбеницима.
Одговори

(10-10-2013, 01:31 PM)Милослав Самарџић Пише:  Да, чуо сам за то. На жалост та лажна мапа је и данас у нашим уџбеницима.

Jovan Deretic je u jednom intervjuu spomenuo da navodno postoji neka holandska mapa iz XIV veka koja pokazuje Bosnu u sastavu Srbije, medjutim nisam nigde na netu naisao na sliku originala te mape.
Одговори

(10-10-2013, 11:01 AM)Bacvanin Пише:  ...
[Слика: eurse1354b.gif]
...

Ова мапа ти је класична пушка двоцевка. Која па крвацка из 1354? Босна, али и добар део Далмације је и тада (и одувек) припадао Србији и одувек био насељен чистим Србима. Ради се о крајевима који су и више били Српски кроз историју, од рецимо поморавља.

Закључак око уступка АУ монархији је тачан. Али и уступку италији, римокатолицима и наравно Џеју (британији).

А за тај "уступак" су наравно криви историчари, које су те земље отшколовале, па да им не остану дужни, пљунуше на земљу и Народ који их је изнедрио.

Зато треба лепо пљунути и на те историчаре и на њихове уступке.

И цела Далмација је наравно била Српска и чак Православна до 900 и неке, док Византија то није уступила римокатолицима. А што се тиче Народа на тим просторима - Срби и Срби 90%. Рецимо Византија је насељавала свакакве по острвима, али није то значајно променило етничку слику. Или разна насељавања по Македонији - опет готово неприметан узорак.

Има наравно тачнијих карата, али су мање више буквално сакриване. И ја сам гледао разне, али где немам више појма. Мислим да сам виђао и на интернету те исте, на неким страним сајтовима. А деретић је одиграо тако лошу улогу Аутохтонизму, да га буквално очима и ушима не могу варити. Таман кад је све требало и морало да крене, деген је са својим глупостима, омогућио (олакшао) селидбарима посао. Па уместо да морају да обрате пажњу на озбиљне ствари, исмевали су "теорије" о Српским египћанима и Српским кинезима.

Док рецимо сасвим озбиљне претпоставке о Илирском пореклу Феничана и њиховим путовањима око света, остадоше за некога другога да о њима (сасвим, сасвим документовано) распреда.

Али да се манемо тога. Босна је рецимо, одувек била земља Срба и ту, што се тиче Историје, нема дискусије (али има масе скривања и наравно грубих и глупих фалсификата...).

Ха сад видим "Емпире оф Сервиа".

Каква црна Српска Империја (Царевина). То би значило да смо владали не само Српским, већ и неким другим Народима. Србија на мапи, да је имала све (само) Србе, била би 3х већа. Обухватала и Пелопонез, Далмацију, "кроатију" и још горе, највећи део Бугарске, па преко Дунава и све до Константинопоља.

Ето како имају провидне фазоне. Да се увуку Србима, "Српска империја", а после ће да објашњавају њиховим шиптарима, крватима и бошањцима, како су добили слободу од огавних Срба империјалиста. Да им не би објашњавали да их прави империјалисти држе у шакама, са све њиховим самобитним неовисностима.
Одговори

(10-10-2013, 07:20 PM)Лепи Бора Пише:  Ова мапа ти је класична пушка двоцевка. Која па крвацка из 1354?

Hrvatska je tada valda bila vazalna madjarskoj kruni?
Одговори

(10-10-2013, 09:46 PM)Bacvanin Пише:  ...
Hrvatska je tada valda bila vazalna madjarskoj kruni?

Ех да су маџари Срби, можда би и било тако...
Какви вазали, били вазелин...
Кез
КрваЦка, није у унгарији постојала ни у сновима. Као уосталом и Срби преко Дунава.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним