31-10-2017, 10:03 PM
Ми који смо отишли давно сведочимо:
У псоледње време у NOVOSRBA се, осим широко одомаћене крваве хрватске гајевице илити
USTAŠICE
све више користи ерзац-израз
NAKON
уместо србског
ПОСЛЕ!
Да не бисмо причали напамет и по осећају, како нами србски дамар налаже, детаљно смо прегледали књиге србске староставне које, слава Богу, још имамо ође, и НИГДЕ (и словима НИГДЕ) не нађосмо хрватштину
NAKON
кад је штиво налагало да се употреби србско
ПОСЛЕ !
Ту најезду хрватштине примећујемо само и једино од окупације Србије с'јесени '44, а данас, под балавим Вучићем, чак и Радикали рабе тај израз и сви дисциплиновано долазе у Скупштину са раширеним кишобранима еда би се заштитили да их Вучић не попљује кад се узбуди!
ЗАТО ОДМА'ДА НАЈАВИМО, ДА НЕ БУДЕ ПОСЛЕН "НИЈЕСМО ЗНАЛИ", КАД МИ ДОЂЕМО НАВЛАС'ДОНЕЋЕМО
З А К О Н
СМАЊИЋЕМО
N A K O N !
Па сад ви видите и нек'ви је свима на знање и равнање!
У псоледње време у NOVOSRBA се, осим широко одомаћене крваве хрватске гајевице илити
USTAŠICE
све више користи ерзац-израз
NAKON
уместо србског
ПОСЛЕ!
Да не бисмо причали напамет и по осећају, како нами србски дамар налаже, детаљно смо прегледали књиге србске староставне које, слава Богу, још имамо ође, и НИГДЕ (и словима НИГДЕ) не нађосмо хрватштину
NAKON
кад је штиво налагало да се употреби србско
ПОСЛЕ !
Ту најезду хрватштине примећујемо само и једино од окупације Србије с'јесени '44, а данас, под балавим Вучићем, чак и Радикали рабе тај израз и сви дисциплиновано долазе у Скупштину са раширеним кишобранима еда би се заштитили да их Вучић не попљује кад се узбуди!
ЗАТО ОДМА'ДА НАЈАВИМО, ДА НЕ БУДЕ ПОСЛЕН "НИЈЕСМО ЗНАЛИ", КАД МИ ДОЂЕМО НАВЛАС'ДОНЕЋЕМО
З А К О Н
СМАЊИЋЕМО
N A K O N !
Па сад ви видите и нек'ви је свима на знање и равнање!
ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!