Оцена Теме:
  • 0 Гласов(а) - 0 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Стева, наш Стева

Лист Блиц, одавно је већ, заступник интереса једне нама суседне државе.
Али, сад су превазишли сами себе. Почели су да снимају документарне филмове. Ових дана најавили су премијеру документарца, о човеку " по чијој слици памтимо Други светски рат". Велику екипу су окупили , нарочито из Кроације, да покажу каквог " великана " смо " неправедно заборавили".
Блиц сече вене
и извикује Загребу:" Југославијо, ЕВЕ МЕ!!!" Сирома'
Одговори

Странци, који су растурили Југославију, укапирали су да им се то сад не исплати, прво папиролошки - много више процедуре за шест држава, онда ни економски - више мањих тржишта. Па сад гурају неку врсту повезивања екс Ју република, как би себи олакшали бизнис.
Одговори

Знаш ли о ком Стеви су направили филм?
Одговори

Стјепан Филиповић? 5+5

,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Одговори

(24-01-2018, 10:22 PM)Бенито Пише:  о човеку " по чијој слици памтимо Други светски рат".

Је л' то слика где се у позадини види жена како се смеје будали која се дере?

"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Одговори

Јес, Smile по другу Стјепану ми памтимо ДСР. Вели Бљуц.
Одговори

Како оно беше његово право име?Није ни Стеван ни Стјепан...?
Одговори

Стипан- Клипан, Стипе Месић. КидањеКидањеКидање
Одговори

(25-01-2018, 12:39 AM)ЈВуО-КГ Пише:  Како оно беше његово право име?Није ни Стеван ни Стјепан...?

Ипак Стеван, и није био хрват, већ Српско магаре.
Ал ће га представити као хрвата, човјекољупца, антифашисту, кога убише Срби, швапске слуге у сред Србије, а он им још пркоси. Идеалан сценарио.
Одговори

(25-01-2018, 01:11 AM)Брада Пише:  Ипак Стеван, и није био хрват, већ Српско магаре.
Ал ће га представити као хрвата, човјекољупца, антифашисту, кога убише Срби, швапске слуге у сред Србије, а он им још пркоси. Идеалан сценарио.

Ма знам ту причу него сам мислио на нешто друго.

Негде у литератури сам видео причу о њему и његово право име, нажалост не могу да се сетим где сам то пронашао.Име није звучало као да је са ових простора, ако некада нађем то којим случајем, написаћу овде.Ни презиме није Филиповић да не буде забуне.
Одговори

Помешао си га са оним Мајером што је тестерисао председника општине Дивци. Овај Филиповић је држао несрећног човека за ноге.
Одговори

(25-01-2018, 01:32 AM)ЈВуО-КГ Пише:  
(25-01-2018, 01:11 AM)Брада Пише:  Ипак Стеван, и није био хрват, већ Српско магаре.

Ма знам ту причу него сам мислио на нешто друго.

Негде у литератури сам видео причу о њему и његово право име, нажалост не могу да се сетим где сам то пронашао.Име није звучало као да је са ових простора, ако некада нађем то којим случајем, написаћу овде.Ни презиме није Филиповић да не буде забуне.
Јесу Срби, православни, из Далмације, доселили се у Крагујевац, ради посла у ВТЗ. Становали су у Даничићевој улици. Било их је више и сви остали су се после рата изјашњавали као Срби. И пре рата, али тада се писала националност ''Југословен''. То ми је причао једна старији човек, који је познавао Филиповиће.
Одговори

(25-01-2018, 01:50 AM)Бенито Пише:  Помешао си га са оним Мајером што је тестерисао председника општине Дивци. Овај Филиповић је држао несрећног човека за ноге.

Да, Хинко Мајер. Злочинац. А опет све мислим да нисам и да сам негде прочитао нешто ал' кад не могу да се сетим где, као да нисам.

(25-01-2018, 05:10 PM)Милослав Самарџић Пише:  Јесу Срби, православни, из Далмације, доселили се у Крагујевац, ради посла у ВТЗ. Становали су у Даничићевој улици. Било их је више и сви остали су се после рата изјашњавали као Срби. И пре рата, али тада се писала националност ''Југословен''. То ми је причао једна старији човек, који је познавао Филиповиће.

А опет га уписаше као Хрвата. Један од многих који су пребачени у други национални табор. Заборавише оцу његовом име да промене па га ово Аврам одаје. Smile
Одговори

(25-01-2018, 01:50 AM)Бенито Пише:  Помешао си га са оним Мајером што је тестерисао председника општине Дивци. Овај Филиповић је држао несрећног човека за ноге.

Опет те цитирам.

Не знам јесу ли Јосиф/Хинко Мајер и Филиповић тестерисали Велисава Петровића или су то радили Иштван/Стеван Борота,Мајер и Филиповић заједно?

Цитат:Те исте вечери Борота је био расположен и са уживањем је причао како је у Шпанији мучио и клао националисте,а прошле године петоколонаше по Србији.Нарочито се смејао када је причао како је јаукао од болова један председник општине када га је тестерисао преко груди...Ту ,у селу Бељини,комунисти су заробили два наредника,водника,једног поднаредника и једног четника.Они су стављени на најстрашније муке,са њих су живих кожу драли,боли их ножевима,очи им вадили и најзад их полумртве заклали...
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним