Тема је Затворена
Оцена Теме:
  • 2 Гласов(а) - 5 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Шаренградска ада

А зашто као посебна тема на политици?
Оде јунак ових дана у гротло да брани Србију. Теме разговора ће бити нестали, регион, ЕУ, отопљавање односа, бла, бла, бла.....
Права тема овог разговора је Шаренградска ада и у јавности ће ова тема бити отворена пуним плућима.
Спор око овог речног острва на Дунав има следећу позадину. При разграничењу које су радиле комунистичке комисије 40- их година, а на инсистирање Милована Ђиласа, река Дунав до Аде и пола острва су припале СР Хрватској, а лева обала , рукавац и друга половина Аде СР Србији. После ратова деведесетих овај спор је остао једини територијални спор између Србије и Хрватске. Све друго је враћено Хрватској и она сем Аде , држи све територије које је држала и СР Хрватска.
Зашто је Хрватима важно да се докопају десног рукавца? Зато што би Хрватска на тај начин, у дужини од преко 500 квадратних хектара контролисала пловни пут Дунава. На тај начин хрватски елемент би вештачки био убачен у дунавски басен.
Хрватска би тако почела да има важан аргумент унутар уређења државне структуре Србије. Није то само на питању Војводине, којој би се тако отворила врата за одвајање од Србије, него би преко војвођанског питања забијен главни клин у антисрпско решење косовско-метохијског чвора. Уједно, на тај начин, Хрвати би могли да почну са отимањем војвођанске земље од Срба.
Вучићу треба овај договор да би завршио косовско питање како му је наређено и због чега је доведен на власт. Хрвати наступају као авангарда повратка аустријског капитала које жели да овлада Дунавом до Београда и пребаци Србију назад у београдски пашалук. То је део германског пројекта терања Срба од тока Дунава уопште, и набити Србе само на леву и десну обалу Дрине, али и то само у доњем и средњем току, а што даље од ушћа Дрине у Саву.
Ето то је поента читаве ове ујдурме.

Да додам врло важан детаљ. Вучић ће нас бранити " по сваку цену", а у духу " европских вредности", он сам ће затражити арбитражу у Паризу. А шта нас тамо чека, можемо да замислимо.
Класична титоистичка. мимикрија, ми као бранимо, али не вреди.
Свака озбиљна држава би поставила дивизију војске тамо и бранила ову територију. Ради се о малој територији, али на стратешком месту и судбина српске државности зависи од решења тог питања.

Вучић "доведен на власт"? Од кога? Још и "германски пројекат"? Никако да се слободимо предрасуда, тј. разних "теорија завера".

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М

[Слика: 27972500_321799448224249_8543695110949750351_n.jpg]

Нека нам школа буде са вером, политика са поштењем, војска са родољубљем, држава са Божјим благословом. Нека се сваки врати Богу и себи; нека нико не буде ван Бога и ван себе, да га не би поклопила језива тама туђинска, са лепим именом и шареном одећом.

RADIKALSKI DEBIL!.

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.

Колинда покушава да помогне својима у Б.и Х. зато је прво ишла тамо, била са хрватима, па са Бакиром, па у Русији, па у Турској. Ништа изгледа није успјела, остали су јој само Срби, Додик их у Б. и Х. подржава, сада треба увући и Вучића. Ту тек неће бити никаквих проблема. Пустили су причу о ратној одштети, несталима . . .
Истина је да власт у Србији преузимају све већи кроато-фили и све попустљивији типови према њима. Од Слободана, преко Тадића и Томе до овога данас. Србија да је хтјела агрокор се не би извукао, или би можда и успјело али би се хрватска као држава морала додатно задужити и помоћи око тога. Дакле ми смо њихов сервис. Они са нама раде шта им је воља, све им је дозвољено и свуда им се попушта.
Кад је граница на Дунаву, тачније око Дунава у питању, ово су спорне територије:

[Слика: image.jpg]
Гледајући како се хрвати понашају када је у питању Пирански заљев, гдје се ради о воденом-морском простору, гдје они требају Словенцима да попусте у уском појасу за риболов, а већ су урадили све да их затворе и да Словенија нема приступ, нити излаз у међународне воде, јасно је да ће и овај спор бити ријешен на штету Србије. Ако тако буде поред Шаренградске аде, која је тренутно једно одлично ловиште и има све услове да буде резерват природе, њима ће у посјед доћи и нови Православни храм у Апатину, иначе дивна грађевина сазидана на обали Дунава, као и велики број викендица и чарди на В.Бачком каналу у Бездану код Сомбора.

Узеће цео Апатин. Видиш ли?!!!

(11-02-2018, 03:25 PM)Бенито Пише:  Узеће цео Апатин. Видиш ли?!!!

Тачно тако.

Е сад, ако се сећаш теме "Ко је створио Југославију" и мог коментара овде бих поновио.
Да није стварана Југославија, да су господа са Пашићем на челу прихватили понуду која је била веома повољна по Србе, сасвим друга би прича била.

Иначе, са слинама који су на власти не би ме чудило да изгубимо цело Војводство Србско.

Тих 500 - 600 хектара које потражују Хрвати требало би се бранити свим силама. Војску би требало распоредити на том подручју и не дозволити никакво муљање испод жита које је у току.

Но, како се више нико озбиљно не бави омеђинама негдашње Србије бојим се да ће све проћи незапажено од народа. Додуше, кад видим и чујем шта причају и како причају људи из тих крајева (Бачка), пишући углавном усташицом, бојим се да је њима сасвим свеједно.

ПС. Кад ме например, у Бачу питају: "Како је тамо у Србији?" ја занемим. Мислим, ако Срби (бар се тако пишу) у Бачкој или Банату, Србију не осећају као своју државу нешто дебело није у реду (у Срему нема те отуђености).

Зато су Шокци преименовани у Хрвате. Они су , углавном, то прихватили и зато у том делу Бачке имаш тај наратив.
Буњевци, који су такође под Брозом крштени Рватима, то никад нису прихватили. Скоро су успели да коначно скину тај закон из 45. године. Али, побунила се заједница Хрвата и амбасада Хрватске, па ће се жалба разматрати.
На сваки начин овај гранични проблем треба пребацити и преко Дунава, да би се , евентуално, и то питање паралелно повела.

(11-02-2018, 02:19 PM)смедерево Пише:  [Слика: 27972500_321799448224249_8543695110949750351_n.jpg]

МАЛИ СУ ГУЗ*ОВИ АЛЕКСАНДРА ВУЧИЋА КОЛИКО У NOVOSRBA ИМА УГУЗЉУБА!

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!

(11-02-2018, 01:27 PM)Бенито Пише:  Уједно, на тај начин, Хрвати би могли да почну са отимањем војвођанске земље од Срба.

Одавно је то почело. Професор Дарко Трифуновић, који је у јавности проглашен за издајника,више пута је јавно поновио и рекао шта су тачно Хрвати купили, где су купили и како растурају Србију преко своје службе.Дежурне патриоте су ово исмејале али нема везе доћи ће дан кад ће припадници усташке радикалске странке, комуњарско слобистичке и свих лажних патриотских организација бити позвани пред закон као усташки сарадници и саучесници у растурању сопствене земље. Ако Србију сматрају својом.

Е зато мени шабани попут Просветара иду на ону ствар зато што нису свесни да су усташки саучесници.Као поручени.

Да ће се све ово дешавати, знало се још крајем 1990. године,међутим Србија је комуњарска земља и одлучила се за комунизам још једанпут у 20. веку.

Да не буде како ја нешто лажем и измишљам,ово је снимак од 11. октобра 1990. Ниш. https://www.youtube.com/watch?v=M-bRVRrp5vE

(11-02-2018, 09:42 PM)ПРОСВЕТАР Пише:  МАЛИ СУ ГУЗ*ОВИ АЛЕКСАНДРА ВУЧИЋА КОЛИКО У NOVOSRBA ИМА УГУЗЉУБА!

Стигао Антин мали да опљуне по Србији. Усташа из Канаде.

(11-02-2018, 09:51 PM)ЈВуО-КГ Пише:  
(11-02-2018, 01:27 PM)Бенито Пише:  Уједно, на тај начин, Хрвати би могли да почну са отимањем војвођанске земље од Срба.

Одавно је то почело. Професор Дарко Трифуновић, који је у јавности проглашен за издајника,више пута је јавно поновио и рекао шта су тачно Хрвати купили, где су купили и како растурају Србију преко своје службе.Дежурне патриоте су ово исмејале али нема везе доћи ће дан кад ће припадници усташке радикалске странке, комуњарско слобистичке и свих лажних патриотских организација бити позвани пред закон као усташки сарадници и саучесници у растурању сопствене земље. Ако Србију сматрају својом.

Е зато мени шабани попут Просветара иду на ону ствар зато што нису свесни да су усташки саучесници.Као поручени.

Да ће се све ово дешавати, знало се још крајем 1990. године,међутим Србија је комуњарска земља и одлучила се за комунизам још једанпут у 20. веку.

Да не буде како ја нешто лажем и измишљам,ово је снимак од 11. октобра 1990. Ниш. https://www.youtube.com/watch?v=M-bRVRrp5vE

(11-02-2018, 09:42 PM)ПРОСВЕТАР Пише:  МАЛИ СУ ГУЗ*ОВИ АЛЕКСАНДРА ВУЧИЋА КОЛИКО У NOVOSRBA ИМА УГУЗЉУБА!

Стигао Антин мали да опљуне по Србији. Усташа из Канаде.

Мани се Драшковића, човака који је био и остао део службе безбедности.
Комунисти су сјебали Србију или оно што је од ње остало после 1918-те.
Свако од нас треба да чита уместо Библије Књигу о Милутину, где је Данко Поповић, СРБИН и телом и душом, до танчина описао сву погубност стварања Југославије.

(11-02-2018, 11:21 PM)Јеремија Пише:  Мани се Драшковића, човака који је био и остао део службе безбедности.

Цивилне није, војне можда.Контакт је морао да има јер је био новинар Тањуга. Сад како су службе распоредиле новинске агенције, то не знам.Он је био у Кенији или у Зимбабвеу годинама.

Није поента Драшковић,него ово што је рекао. Све сем Косова смо могли да избегнемо.Све. Ено онај хрватски адмирал Давор Домазет на некој телевији скорије баш причао о 1991. и почетку рата и томе колико су их Амери и Французи прцали а како су их Немци и Руси помагали. И све детаљно објаснио. Чак и Британце сврстао на нашу страну али ја у то не могу да поверујем.

Ми смо те ратове изгубили медијски, замрзео нас обичан, углавном неписмен народ са запада и вршио пресију по својим земљама. Народ мало мање а они који су били плаћени за то, мало више. Слободан није знао да функционише у том правцу јер како год окренули рат је морао да се заврши у тим неким границама као што се и завршио а ми смо требали да за наше Србе извучемо што више а извукли смо најмање могуће, Републику Српску без Сарајева. Smile У обавештајним комуникацијама које су уочљиве на интернету,приметно је да се све више лансира теза да је цео тај рат у ствари био вежба контролисаног хаоса на тлу Европе.

А једини ствар око које смо ти и ја сложни је Црна гора и Црногорци.Так'а је понуда била с брда црногорских да различите утиске нисмо могли да имамо све и да смо хтели.

(11-02-2018, 02:32 PM)Брада Пише:  Колинда покушава да помогне својима у Б.и Х. зато је прво ишла тамо, била са хрватима, па са Бакиром, [b]па у Русији, па у Турској. Ништа изгледа није успјела,

У Русији је успела зависи како се посматра. Нажалост Хрватска води сасвим другачију политику од Србије. Хрватска је ушла у Рафинерију Брод оно што нису успели у рат.

Само ја сам писао овде али Срби ко Срби ни два грама мозга Руска дипломатија је била на високом нивоу- Хрватска је признала независност Републике Српске о томе сам писао.

Свако ко је образован видео је шта се дешава. Хрватска је ушла у Брод али признала независност Републике Срппске!

Хрватска је добила посао века сад немају иинтереса да опет ударе на Коридор! Колинда свако мало изговара пуно име Република Српска!

Међудржавни споразум између Републике Српске и Хрватске:
https://narod.hr/wp-content/uploads/2017...750414.jpg
Руси су рекли може али Република Српска!

Треће, западни амбададори су отписали Човића то се видило на пријему у време католичког Божића, једино је руски амбасдор из Босне био на пријему Хрвата.

Хрватска води про активну политику према Руској федерацији и огроман је лоби покренула у томе правцу и види се нека врста подршке руског амбасадора Хрватима у Босни.

(12-02-2018, 05:50 PM)Капетан Пише:  . . .

Јеси ли ти исти овај "Капетан" са једног другог форума?
Цитат:kukavična bjezanija usranih pizdi . . .dakle cilj je bio govnetu kvinsliskom izvuci pomoc oruzje i sadejstvo u ciscenju crvenih a posle bi on bio voljan da ide i na ruse . . . sto opet ne pravda ove gibanicarske pizde koji srbe . . . majku im jebem, svinje gibanicarske . . .
Тема је Затворена

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним