Оцена Теме:
  • 5 Гласов(а) - 3.2 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

РУСИ И СРБИ БРАЋА ЗАУВЕК

.
РУСИЈА НЕ СМЕ БИТИ САУЧЕСНИК У ИЗДАЈИ КОСОВА


Један од водећих руских експерата за Балкан, уредник спољнополитичке редакције руске државне новинске агенције Регнум, Владимир Зотов, у најновијем ауторском тексту за овај портал, бавио се питањем улоге Русије у решавању косовског питања. Преносимо неке делове његовог текста.

Александар Вучић најавио је да ће Србији ускоро бити постављен ултиматум о Косову, који је назвао “Ахтисари плус плус”. Председник Србије је рекао да, наравно, не зна садржај будућих предлога западних партнера, али је изразио уверење да ће се притисак на Београд да призна независност Косова повећати, пише Зотов за “Регнум” и наставља:

Вучић је у свом карактеристичном контрадикторном маниру описао могућу иницијативу САД и ЕУ као “нешто што нећемо моћи да прихватимо, али нећемо смети ни да одбијемо”.

Српска јавност се узнемирила. Од тренутка када је Вучић позвао грађане да започну “унутрашњи дијалог о Косову” 2017, она стално очекује скору издају у виду признавања независности јужне српске покрајине. Вреди напоменути да Вучић од тада непрестано даје изјаве о будућем статусу Косова, чија је суштина да Запад и косовски сепаратисти Србији свесно постављају неприхватљиве услове, и да Србија ту ништа не може да уради и некако промени ситуацију. Српски лидер изненађујуће редовно потенцира управо тај моменат – немоћ сопствене државе пред вољом великих светских играча. За представнике савремене руске политичке културе такве изјаве звуче прилично чудно: овде у Русији смо толико навикли да увек покушавамо да сваки пораз, уступак или грешку представимо као сјајну победу, да нам је таква искреност на граници мазохизма и помало необична.

С једне стране, Вучић већ две године користи тај наратив, али Београд од тада није предузео никакве стварне кораке ка признавању Косова. С друге стране, постоји сваки разлог да се верује да ће “партнери” пре или касније притиснути тренутно економски и политички слаб српски режим. На овај или онај начин, Србија је у потпуно непријателјском окружењу, скоро све њене комшије су или већ чланице НАТО-а или ће му приступити у догледној будућности. Вероватноћа да ће Београд макар престати да се противи приступању Косова међународним организацијама, укључујући у УН, што ће у суштини бити облик признавања сепаратистичке творевине, прилично је велика. У том контексту, један од пресудних фактора је позиција Русије.

Потребно је схватити да ће став Москве о косовском питању у сваком случају бити пресудан не само за њену будућу политику у региону, већ и за вековне односе Русије и Руса са Србијом и српским народом. Конкретно, Млађан Ђорђевић је писао да би Русија могла да спречи могућу издају српских власти, које су се, по његовом мишљењу, озбилјно припремиле за предају своје јужне покрајине. Међутим, овде је, нажалост, могућ и други исход, који ће без претеривања имати катастрофалне последице по интересе Москве у региону.

Треба подсетити да у Србији већ више од годину дана трају протести против политике Вучића и његовог режима. Сада је њихова бројност почела да опада и престали су да буду толико видлјиви као раније, посебно у контексту догађаја у Црној Гори, али нису потпуно престали. Главне теме које брину демонстранте су корупција и захтеви за фер изборима. Неки руски стручњаци и медији готово су одмах назвали оно шта се дешавало следећим “Мајданом”, скрећући пажњу на то да значајан део вођа протеста чине представници бивше власти, који су сматрани „прозападним“.

Очигледно да је званична Москва подржала ово гледиште пошто је српској опозицији убрзо почела да одбија гостопримство у руској амбасади и канцеларијама у Кремљу, као да је затворила очи пред чињеницом да међу демонстрантима има више него доволјно искрених присталица приближавања Русији. Штавише, у погледу Косова међу њима постоји потпуни консензус без обзира на њихову политичку оријентацију – супротставлјање далјем одвајању покрајине од матице, којег се безусловно подржавају и „западњаци“ и „русофили“. Међутим, Русија је више пута демонстрирала да признаје само једну снагу у Србији – тренутни режим. Конкретно, врата руске амбасаде су затворена не само за активисте опозиционог “Савеза за Србију”, већ и за представнике косовских Срба – пре свега зато што не подржавају политичку линију званичног Београда, схватајући да би било какав нови “компромис о Косову” на њих имао најдиректнији утицај.

О томе да Руска Федерација увек ради само са властима страних држава, традиционално игноришући друштво и опозицију, написано је на стотине текстова. Русија не уме да раздвоји тежње неке власти и стварне националне интересе ове или оне државе. Оно што се дешава између Русије и Србије болно подсећа на причу са Белорусијом, у којој Москва све чипове ставља на једног јединог партнера, Александра Лукашенка, истовремено брзо губећи своје присталице међу становништвом. Као резултат тога, Лукашенко, који годинама ентузијастично троши руске бесплатне ресурсе, временом се претворио у озбиљну претњу.

А до чега таква линија може довести јасно је не само на белоруском, већ и на српском примеру.

Вучић јавности редовно ставлја до знања да ужива пуну подршку Москве – и то не без основа. Истовремено, за већину српских родољуба Русија остаје једина нада за очување Србије у њеним тренутним границама. Лако је замислити њихову реакцију, ако се уместо тога изненада покаже да је Русија дала легитимитет коначној предаји Косова, што ће сви делови српског друштва схватити као безусловну националну издају.

А ствар се неће завршити једноставном осудом. Ако званични Београд некако легализује независни статус јужне српске покрајине, протести чија бројност опада нагло ће експлодирати са новом енергијом. Тек тада ће у очима демонстраната, међу којима тренутно има прилично тврдих присталица Русије, она постати саучесник у државном злочину – нарочито ако се њен представник заиста придружи разговорима о Косову, што је недавно најавио шеф руске дипломатске мисије у Србији Александар Боцан-Харченко. Само учешће Русије у преговорима је потпуно позитивна чињеница, српској страни се може и треба помоћи. Међутим, треба јој помоћи у очувању Косова, а не у његовом признавању.

Ако Вучићева власт падне, режим који га буде наследио неће сматрати нужним да сачува чак и номиналну лјубазност у односима са Москвом. Али чак и ако се актуелна власт одржи, Русија ће морати да се на дуги низ година, ако не и заувек, опрости од било каквог утицаја на српско друштво. Режим који губи популарност, а који је уз активну подршку Русије признао косовску независност, је најболји могући поклон за западне партнере који се може замислити. Режими долазе и одлазе, али односи међу народима остају. А какви ће ови односи бити, данас најдиректније зависи од представника власти Руске Федерације.

Стога би једина добра одлука била да се не следи слепо политика званичног Београда изједначавањем интереса Александра Вучића са интересима целог српског друштва.



Политикон
.

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

(02-03-2020, 09:56 PM)Шумадинац Пише:  .

Борити се са комунизмом до последње капи крви, не штедећи свој живот чак и онда када је тај комунизам на себе ставио маску ''Свете Русије''.

Влади́мир Христиа́нович Дава́тц

АЛО БРЕ, ДИЛЕЈА! ТИ СИ ОД МЕЛЕОНА РУСА, ПОКОЈНИХ И ЖИВИХ, НАШАО ДА ЦИТИРАШ БАШ ТОГ РУСКОГ ФОЛКСДОЈЧЕРА КОЈИ ЈЕ ПРЕТРЧАО КОД СВОЈИХ, (КРВ НИЈЕ ВОДА), СТАО ПОД КУКАСТИ КРСТ И ВОЈЕВАО ПОД КОМАНДОМ ЊЕМАЦА, И ПРОТИВ СРБСКИХ ЧЕТНИКА!

[Слика: %D0%A8%D1%82%D0%B5%D0%B8%D1%84%D0%BE%D0%...3......jpg]

Руски Корпус je био додељен 65. корпусу Вермахта (командант - генерал Фелбер).

КидањеКидањеКидање

УБИЦА ФОРУМА који се потписује као Шумадрипац, не зна с'које стране је шупаљ....ДОВОЉНО ЈЕ САМО ДА СЕ ПОГЛЕДА ФОТКА ИЗНАД И ДА СЕ КЛИКНЕ НА ЛИНАК ИСПОД ПА ДА СЕ ВИДИ КО ЈЕ ТАЈ ФОЛКСДОЈЧЕР DAVATZ ЧИЈИ ЈЕ СЛОГАН УБИЦА ФОРУМА УСВОЈИО!

https://i.pinimg.com/564x/29/79/76/29797...24911e.jpg

КидањеКидањеКидање

Међутим!

УБИЦА ФОРУМА КАО ТОТАЛНА ДИЛЕЈА А БАЈАГИ УЛТРА-ЧЕТНИК, НИЈЕ УСПЕО НИ ДА СЕ ИНФОРМИШЕ ШТА JE О ФОРМАЦИЈАМА ХИТЛЕРОВСКОГ РЗЦ (РУСКОГ ЗАШТИТНОГ КОРПУСА) У ЧИЈЕ РЕДОВЕ ЈЕ СТУПИО ТАЈ ЊЕГОВ VON DAVATZ МИСЛИO, ЈАВНО ГОВОРИО И СЛУЖБЕНО ПРОКЛАМОВАО НЕУМРЛИ ВОЖД ТРЕЋЕГ СРБСКОГ УСТАНКА И НАШ ЗЕМЉАК И МУЧЕНИК СРБСКИ ЂЕНЕРАЛ ДРАЖА, у прогласу од 8-ог новембра 1942-е године, па каже:

Цитат:Примили смо вас као избеглице не зато да би се ставили на вашу страну, већ као браћа да вам помогнемо у невољи, јер смо се осећали дужним мајци Русији којој сте ви некада припадали.

Нисмо се хтели мешати у унутрашњу борбу Русије, исто тако не желимо ни ми да нам се други меша.

Међутим, ви сте наше гостопримство изиграли. Не само што сте кроз читав низ година учествовали у свима предратним аферама, издајству и корупцији, него сте по пропасти наше земље Немце прогласили за своје ослободиоце.

На нашој територији сте се организовали не само против ваше рођене земље, већ сте образовали своје јединице у Немачкој, у намери да угњетавате нас, који смо вам дали хлеба за више од две деценије.
Ми вас се гнушамо, одвратни типови! Нека вас је срам! Више вам нема места међу нама. Бирајте пут.94


М. Самарџић, Генерал Дража Михаиловић и општа историја четничког покрета, 5. том, стр. 696-698. Крагујевац, 2010-

Друго, Гос'н Самарџић је једном и више пута објаснио за оног КО ИМА УШЕСА ДА ЧУЈЕ, ко су били ти "Руси" у њемачким униформама као тај DAVATZ, па каже:

Цитат:
МИЛОСЛАВ САМАРЏИЋ:

РЗК се борио и против четника. После једне борбе у Шапцу је стрељано 200 ''ДМ присталица'' због погибије 4 припадника РЗК. Имам плакат о томе.

Четници их називају ''Руси у немачким униформама''. Мислим да је највећа борба била крајем маја 1943. на Ибру, против Кесеровића - ако су то заиста били они. Наиме, у четничким извештајима воде се и као Руси у немачким униформама, и као Немци

КАКО БРЕ ПРИПАДНИК ВЕРМАХТА КОЈИ СЕ ПОД КУКАСТИМ КРСТОМ И У НАЦИСТИЧКОЈ УНИФОРМИ БОРИО ПРОТИВ СРБСКИХ ЧЕТНИКА И СТРАДАО У СЈЕНИЦИ 44'-Е ОД БОМБАРДОВАЊА ОНИЈЕХ ПИЛОТА КОЈЕ СУ ЧЕТНИЦИ СПАСАВАЛИ КАО САВЕЗНИКЕ....ДА САД ОДЈЕДНОМ ПОСТАНЕ ИДОЛ ШУМАДРИПЦА, СУПЕР НАТО-ЧЕТНИКА ОВОГ ФОРУМА?

ПА НЕ ИДЕ ТО БРАТЕЕЕЕЕ...ПРОМЕНИ ПОТПИС ДИЛЕЈО, ОООО ДИЛЕЈО ФОРУМСКА!!!


Више је за плакање но за подсмех и поруганије али...остоје ИНТЕЛЕКТУАЛНИ КРЕТЕНИ, постоје и МОТОРНИ КРЕТЕНИ, (они који имају проблем са кретањем), и постоје ФОРУМСКИ КРЕТЕНИ, а ту спадају људи који затрпавају разне форуме на друштвеним мрежама а нити имају шта да кажу нити знају како да саберу 2 + 2.

Страшно човече...сачувај Боже и саклони од таквог борца против комунизма који се у њемачкој униформи борио да се комуно-сатанизам замени са...НАЦИЗМОМ, то јест РАК са ЛЕУКЕМИЈОМ...Шок

Цитат:Не знате ли да мало квасца све тијесто укисјели? Одбаците дакле стари квасац, да буде ново тијесто. Зато да празнујемо (славимо Бога) не у квасцу старом, ни у квасцу злоће и неваљалства, него у бесквасним хљебовима искрености и истине.

Писах вам у посланици да се не мијешате са блудницима… а сад вам пишем да се не мијешате са неким који се брат зове, ако је блудник или користољубац или идолопоклоник. С таквим заједно и да не једете…

Избаците злога између себе!

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Одговори

Врло интересантан текст пренет од стране Шумадинца,али мало морген што би рекао онај...

Текст потписује тип који се зове исто као и један од наславнијих руских новинара.У тексту се каже да Русија не сме постати саучесник у издаји,ту се види да новинар или не зна ништа о праву или је неки доконаш који мисли да Русија може да изда Косово.То исто Косово може да изда Србија а Русија је независност Косова помагала више пута док су били СССР а откад то више нису од тад се поткусуравају преко Косова.

И једно бедно и уочљиво прање као и непотребно самоофирање.

Цитат:Треба подсетити да у Србији већ више од годину дана трају протести против политике Вучића и његовог режима. Сада је њихова бројност почела да опада и престали су да буду толико видлјиви као раније, посебно у контексту догађаја у Црној Гори, али нису потпуно престали. Главне теме које брину демонстранте су корупција и захтеви за фер изборима. Неки руски стручњаци и медији готово су одмах назвали оно шта се дешавало следећим “Мајданом”, скрећући пажњу на то да значајан део вођа протеста чине представници бивше власти, који су сматрани „прозападним“.

Што би се рекло, текст је наменски рађен, за кога и у чије име не знам,али знам да Русији ни Србија ни ЦГ нису тренутно у ТОП 10 ствари које морају да реше.
Одговори

(05-03-2020, 12:09 AM)ЈВуО-КГ Пише:  Врло интересантан текст пренет од стране Шумадинца,али мало морген што би рекао онај...

Кидање

Ти прецењујеш способности нашег Шумадрипца...ПА ТАЈ УОПШТЕ НЕ ЧИТА ЧЛАНКЕ КОЈЕ КОПИ-ПАСТУЈЕ НИТ'ГЛЕДА ВИДЕО-ПРИЛОГЕ СА КОЈИМА НАС БОМБАРДУЈЕ!

Ево рецимо јуче...објавио видео где Бошко цитира ону да "мали србски чамац ваља везати за велики руски брод"....Кидање

Ђе Шумадрипцу да се деси да то објави сем ако...наравно, није претходно ни одгледао!

Кидање

Или ово са његовим фамозним потписом испод сваког прилога...ОД МЕЛЕОНА РУСА, ПОКОЈНИХ И ЖИВИХ, ОН НАШАО ДА ЦИТИРА БАШ ТОГ РУСКОГ ФОЛКСДОЈЧЕРА КОЈИ ЈЕ ПРЕТРЧАО КОД СВОЈИХ, (КРВ НИЈЕ ВОДА), СТАО ПОД КУКАСТИ КРСТ И ВОЈЕВАО ПОД КОМАНДОМ ЊЕМАЦА, ИЗМЕЂУ ОСТАЛИХ И.... ПРОТИВ СРБСКИХ ЧЕТНИКА....наравно, није претходно прочитао ко је био тај VON DAVATZ и....

У П Р С К А О !!!

Јер...."Борити се са комунизмом до последње капи крви, не штедећи свој живот", то су говорили и разни Туркомани, Черкези, Чечени, па и припадници СС ХАНЏАР ДИВИЗИЈЕ, што не значи да би Срби сад на националним форумима да урлају "Алаху акбар"!

Једом речи...ДИЛЕЈА га упрска тотално!

Међутим!

Њему грех ГОРДОСТИ сад не дозваољава да заиште опроштај и једноставно промени потпис тако да смо ми у поверењу дошли до несрећног развоја догађаја после још несрећнијег УПРСКАВАЊА нашег врлог пријатеља.

Наиме једне дивне вечери исто тако дивни форумски ДИЛЕЈА, седео је у фотељи и куцкао по тастатури пијуцкајући раки'цу и гледао истовремено на екран да не пропусти најновије што веле ЈОВНО Бакић и Трифуновићи и...случајно натрчао на цитат тог Руса, одмах то копи-пастовао као свој лични потпис и осећао се на врхунцу среће.

Кад одједном... У приповеткама се често среће ово „кад одједном“. Писци имају право: живот је тако пун изненађења!

Одједном му се лице намршти, очи се упола склопише, дисање се заустави...угледа прву реакцију на свој потпис испод својих порука а од стране омрзнутог ПРОСВЕТАРА, и схвати...као што видите...УПРСКАО ЈЕ!

Међутим!

УПРСКАТИ на друштвеним мрежама није забрањено никоме и нигде. Упрскају и сељаци и шефови полиције, а понекад чак и тајни саветници. Сви упрскају.

Шумадрипац се није нимало збунио, обрисао се марамицом и као лепо васпитан човек погледао по форуму горе-доле: да није кога случајно узнемирио својим потписом испод поруке осим омрзнутог ПРОСВЕТАРА?

Али се тек сад морао збунити. Видео је како цела управа форума брижљиво претражује интернет и нешто гунђа. Шумадрипац је препознао и високог чиновника форума који је имао ранг Главног Моделатора у дирекцији форума.

„Упрскао сам!“ помисли Шумадрипац. „Није мој старешина, али је ипак непријатно. Треба се извинити.“

Шумадрипац се накашља, наже се напред и откуца личну поруку Главном, такорећи на уво:

- Извините, Ваше превасходство, ја сам упрскао... Сасвим случајно сам...

- Молим, молим...

- Тако вам Бога, опростите. Верујте... нисам хтео.

- Та оставите, молим вас! Пустите ме да радим!

Шумадрипац се збуни, глупо се осмехну и поче да копи-пастује нешто безвезе....Куцао је, али више није осећао блаженство. Почело га је мучити неспокојство. После кратке паузе, кад је савладао страх, откуца кратку поруку Главном:

- Ја сам упрскао, ваше превасходство... Извините... јер сам... сасвим нехотице...

- Маните, молим Вас... Ја сам већ и заборавио, а ви све исту песму! – одписа Главни, а доња му усна задрхта од љутине.

„Заборавио, а очи му пуне злобе“, помисли Шумадрипац подозриво погледајући Главног на екрану. „Неће ни да говори. Треба му објаснити да ја уопште нисам хтео... да је природни закон, јер може помислити како сам хтео да упрскам. Ако сад не мисли, касније ће помислити!...“

Кад је дошао кући, Шумадрипац исприча жени шта му се десило. Учини му се да је жена и сувише лакомислено гледала на целу ствар; била је мало уплашена, а кад је чула да је Главни из друге установе, умирила се.

- Па ипак отиди, извини се – рече. – Помислиће... не умеш да се понашаш у друштву!

- У томе и јесте невоља! Извињавао сам се, а он некако чудно... ниједне људске речи да каже. Додуше, није ни било времена за разговор.

Сутрадан Шумадрипац обуче нову униформу Градске чистоће, подшиша се и пође Главном да му објасни... Кад је ушао у собу за примање странака, угледа много молилаца, а међу њима и самог Главног, који је већ почео да прима молбе. Пошто је саслушао неколико молилаца, Главни погледа на Шумадрипца.

- Синоћ, ако се сећате, Ваше превасходство – поче да рапортира Шумадрипац – куцао сам и... нехотице упрскао... Извин...

- Којешта... шта Вам пада на памет! Шта ви желите? – обрати се Главни следећем молиоцу.

„Неће ни да чује!“ помисли Шумадрипац и пребледе. „Значи, љути се... Не, ово се не сме тако оставити... Објаснићу му..."

Кад је Главни завршио разговор и с последњим молиоцем и пошао у свој кабинет, Шумадрипац коракну за њим и промрмља:

- Ваше превасходство! Усуђујем се да узнемирим Ваше превасходство, али то чиним, могу рећи, једино из осећања кајања!... Нисам намерно, и сами изволите знати!

Главни зловољно искриви лице и одмахну руком.

- Па Ви се просто подсмевате, поштовани господине – рече и нестаде иза врата.

„Какво подсмевање?“ помисли Шумадрипац. „Нема ту никаквог подсмевања! Главни, па не може да схвати! Кад је тако, нећу више ни да се извињавам овом фанфарону! Нека иде до ђавола! Написаћу му писмо, али долазити нећу! Богами нећу!“

Тако је мислио Шумадрипац идући кући. Али писмо Главном није написао. Мислио је, мислио, али никако није могао да смисли то писмо. Морао је сутрадан опет отићи да објасни ствар.

- Ја сам долазио јуче и узнемирио Ваше превасходство – промрмља кад га Главни мало зачуђено погледа – не зато да неког исмевам, као што сте Ви изволели рећи. Ја сам се извињавао зато што сам упрскао... а није ми било ни на крај памети да неког исмевам... Откуд ја смем да исмевам? Кад бисмо се ми подсмевали, онда, значи, никаквог поштовања према личностима... не би било...

- Напоље!! – дрекну Главни изненада, сав помодрео и уздрхтао од беса.

- Шта? – запита шапатом Шумадрипац, премро од ужаса.

- Напоље!! – понови Главни и залупа ногама. Шумадрипцу се у утроби нешто прекиде. Обневидео и оглувео, он устукну према вратима, изиђе на улицу и оде посрћући... Кад је махинално дошао кући, легао је на диван не скидајући униформу и... умро.

Паметном доста!

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Одговори

(01-03-2020, 04:09 AM)Шумадинац Пише:  .
КОЗАЦИ У ЈУГОСЛАВИЈИ У ДРУГОМ СВЕТСКОМ РАТУ


Из књиге "Руси и Други светски рат у Југославији", Алексеј Ј. Тимофејев, Институт за новију историју Србије, Београд 2010, стр. 137-139.

"То да је везаност за православље била спона у комуницирању Срба и Козака запазили су и други посматрачи. Пре свега то су уочили Немци. 465
Козаци и усташе су биле слуге једног господара (Трећег рајха), али су имали затегнуте односе, које нису могла да изгладе ни наређења немачких заповедника нити апели вођства НДХ: „усташе… су били загрижени националисти, јако су мрзели Србе; и нехумано поступање са српским становништвом није био изузетак. Ово никако није могло да остави Козаке равнодушне, јер су Срби били истоверци и уосталом који Козак би могао да допусти рушење или скрнављење православне цркве“. 466

Описано је чак неколико случаја конфликта између Козака и усташа везаних за брутално понашање према српском становништву. На пример догађај у околини Ђакова (Славонија), где је био смештен 1. донски козачки пук. Козаци су „сазнали од локалног становништва да су усташе одвеле око двеста Срба, мушкараца и жена, деце и стараца, утерали су их у циглане пећи и почели су да скупљају гориво да их спале. Козаци су известили о томе немачког мајора Макса и замолили га да предузме одговарајуће мере. Овај је пристао и са стотином Козака је дошао на место догађаја, где је затражио да се народ пусти. Усташе су категорички одбиле и грубо су предложиле Козацима да напусте циглану и да се не мешају у посао њихове ’државе’ [хрв. у оригиналу – А. Т.]. Козаци су онда на силу отворили врата и пустили Србе. Усташе су започеле тучу са Козацима уз употребу оружја. И са једне и са друге стране било је рањених и убијених.“ 467

Нешто сличано се десило у априлу 1944. у селу Гора код Петриње. Ескадрон 5. донског пука, који је пролазио кроз село, опазио је да се око 20 усташа спрема да дигне у ваздух православну цркву и ставља у њу две мине. Командант ескадрона поручник Пашћенко је одлучио да обавести о догађају команданта 5. пука И. Кононова, који је наредио да се црква спасе. Козаци су „опколили цркву и Пашћенко, који је пришао усташком часнику, наредио је да се мине сместа уклоне и да се све иконе које су усташе скинуле врате на своје место. 'Наша хрватска држава је неовисна – ми смо газде овдје, а ви се носите одавде', – надувено и изазивајући је одговорио усташки часник. Пашћенко му је одговорио да Козаци неће да узимају Хрватима њихову 'неовисност', но да Козаци не могу да дозволе да усташе пале православне цркве и да уништавају православни народ…“
Избила је свађа, а затим и туча, али је црква ипак била деминирана и иконе су враћене. 468

У контексту односа између Козака и локалног становништва може да се помене и појава „пуковске деце“ – поједине јединице усвајале су српске дечаке који су изгубили родитеље од усташке руке. 469 Постојали су и контакти између Козака и представника српских четника у Босни, у козачким мемоарима је описан и сусрет и преговори између команданта ЈВуО Драже Михаиловића и неформалног лидера Козака, команданта бригаде и пуковника И. Н. Кононова крајем рата у рејону Прњавора. 470

Одушевљење Козака који су „у Срему и у српским селима поново могли да наиђу на ћириличне натписе“ је плашило Немце. Панвиц је у разговору са Хостенауом претпоставио „да су Козаци том приликом успоставили и одређене везе са Српском православном црквом“. Он је основано сматрао да „природа тих веза није безопасна“ за Немце. 471

Представници НДХ су оптуживали Козаке за пљачке и подршку српском становништву, с тим да је тешко рећи шта је изазивало већи револт. 472 То је водило затегнутости у односима између Козака и представника хрватске војске и администрације, а испољавало се и према немачким припадницима козачке дивизије. Избијалe су свађе, па чак и хистерични напади код појединих представника НДХ, који су оптужили Козаке за помагање Србима, псовање „хрватске мајке“ и насилно понашање према хрватским званичницима. 473

Затегнутост која је владала између Козака и хрватске администрације покушавало је да реши више руководство НДХ подстакнуто од немачких генерала задужених за успех антипартизанских операција. У ту сврху старији официри козачке дивизије су добијали виша државна одликовања НДХ, да се њима и хрватској администрацији представи савезничка природа односа између Козака и НДХ. У центру Загреба, на тргу бана Јелачића била је организована и парада козачке дивизије којој је присуствовао војни врх НДХ. 474"

_________________________________________

465 VA, NAV-T-314, r. 561, str. 340.
466 „Воспоминания терского казака лейтенанта Михаила Петрова“, Война и судьбы. Вторая мировая, без ретуши, II, Невинномысск, 2003, стр. 26; „Воспоминания кубанского казака урядника Юрия Кравцова“, Война и судьбы. Вторая мировая, без ретуши, III, Невинномысск, 2003, стр. 127; Черкассов К. С., Генерал Кононов (Ответ перед историей за однупопытку), II, Мюнхен, 1965, стр. 25.
467 Черкассов К. С., Генерал Кононов (Ответ перед историей за одну попытку), II, Мюнхен,
1965, стр. 10.
468 Исто, стр. 26.
469 Исто, стр. 30, 36, 73, 90, 148.
470 „Воспоминания кубанского казака урядника Юрия Кравцова“, Война и судьбы. Вторая мировая, без ретуши, III, Невинномысск, 2003, стр. 127; Черкассов К. С., Генерал Кононов (Ответ перед историей за одну попытку), II, Мюнхен, 1965, стр. 24, 26. Између РОА и лидера различитих праваца српског антикомунизма (Д. Михаиловић, М. Недић, Д. Љотић) постојали су контакти и снажни узајамни интереси. Черкассов К. С., Генерал Кононов (Ответ перед историей за одну попытку), II, Мюнхен, 1965, стр. 24–27, 138; Александров К., „Восточные войска Вермахта и вооруженные силы КОНР: к исктории разведывательных и контрразведывательных служб“, Русские солдаты Вермахта. Герои или предатели, Москва, 2005, стр. 191; Казанцев А. С., Третья сила. Россия между нацизмом и коммунизмом, Москва, 1994, стр. 284–289; Чухнов Н., В смятенные годы, Нью Йорк, 1967, стр. 119–120.
471 Horstenau G., Između Hitlera i Pavelića, Beograd, 2007, str. 356–357.
472 Алферьев Б., Крук В., Походный атаман батька фон Панвиц, Москва, 1997, стр. 67–69.
473 VA, K. 22, f. 17, d. 11.
474 Неразврстане фотографије и филмски материјал из архива Војног музеја и Југословенске кинотеке
.

Када је реч о Козацима регрутованим у немачкој војсци у Другом светском рату, зашто не причамо о томе како су завршили? Зато што су трагично завршили.
То и због Британаца који су их по крају рата испоручили Совјетима.
О њима сам већ раније на теми о квиз-питањима написао да су у последњој години рата добили од Немаца да се населе у територију у северно-источној Италији.
То су били око 100 хиљада њих, рачунајући и родбину, и њихове старце, жене и децу.
По крају рата они су прешли Алпе (између осталог у силном невремену иако је то био мај) и дошли у Аустрију, где су камповали у долини Драве. Када су придошли Британци, Козаци су тражили да буду третирани као ратни заробљеници. Британци су их изиграли. Они су им дали на знање да ће их распоредити у Канади или у Африци, чак као помоћне колонијалне трупе. Али зато су морали да испоруку пушке немачке производње, за које Британци нису имали муниције. Овако су их Британци разоружили. Потом су насилно ушли у њихов логор, да би их савладали. Ударили су их кундацима и батинама, колико сам чуо, неке су чак прегазили тенковима. Многи Козаци су погинули када се срушио мост на Драви и они су пали у реку, према некима други су се намерно бацили у Драву, знајући шта их чека у Совијетском Савезу. Британци су кундацима натерали у вагоне старце и остале цивиле који су били у сузама.
Овако су Британци убили или проузрочили смрт неколико стотина Козака.
Све то се десило у Пегецу, у долини Драве, где и дан данас је једно мало козачко гробље.
Њихове вође су стрељане у Црвеном тргу у Москви, други су завршили у гулазима.
Одговори

(05-03-2020, 04:45 PM)ПРОСВЕТАР Пише:  Кидање

Ти прецењујеш способности нашег Шумадрипца...ПА ТАЈ УОПШТЕ НЕ ЧИТА ЧЛАНКЕ КОЈЕ КОПИ-ПАСТУЈЕ НИТ'ГЛЕДА ВИДЕО-ПРИЛОГЕ СА КОЈИМА НАС БОМБАРДУЈЕ!

Кад их оволико копира ја некако рачунао да и зна шта пише у њима. Највећа грешка коју Шумадинац прави је што нека давно прошла времена покушава да уклопи у ово данашње.Да не кажем да их шаблонира.Хладно ратовско држање додатно токсиковано хиљадама информација(читај дезинформација) са ових екс југословенских портала на дневној бази и добијеш то што видиш.Овде ти се Просветару,сваки дан,бар по три пута Руси и Американци изгађају нуклеарним ракетама ал' само у одређеним дневним новинама.

Некада су командати војски сазнавали 3-5 информација дневно.У данашње време сваки докони Србин и грађанин ове земље када устане ујутру и укључи те портале и друга средства информисања добије на стотине информација у року од сат времена,и то углавном дезинформација, и онда можеш мислити шта се дешава у малим сивим ћелијама након тога.На то опет додај невероватну,скоро па урођену особину да поверује у све што види и ето.

Све су то мање више облици једног мрежног и једног мрежно-центричног рата упереног против нашег народа који су чак успели и да се преклопе на овом подручју и данас имамо ово слуђивање које имамо.
Одговори

(05-03-2020, 11:32 PM)ЛукаЛоко Пише:  
(01-03-2020, 04:09 AM)Шумадинац Пише:  .
КОЗАЦИ У ЈУГОСЛАВИЈИ У ДРУГОМ СВЕТСКОМ РАТУ


Из књиге "Руси и Други светски рат у Југославији", Алексеј Ј. Тимофејев, Институт за новију историју Србије, Београд 2010, стр. 137-139.

"То да је везаност за православље била спона у комуницирању Срба и Козака запазили су и други посматрачи....бла, бла....
.

Када је реч о Козацима регрутованим у немачкој војсци у Другом светском рату, зашто не причамо о томе како су завршили? Зато што су трагично завршили.
То и због Британаца који су их по крају рата испоручили Совјетима....

Трагичну судбину Козака описао је Николај Толстој у књизи коју имамо негде туна на полицама а под насловом "The Minister and the Massacres".

Међутим!

Козаци и њихова судбина само су мизеран покушај Шумадрипца да скрене дебату са чињеницом да је

У П Р С К А О

са цитатом тог неког руског фолксдојчера који наводи испод сваког од својих постова са којима затрпава форум јербо је ОД МЕЛЕОНА РУСА, ПОКОЈНИХ И ЖИВИХ, ОН ЈЕ НАШАО ДА ЦИТИРА БАШ ТОГ РУСКОГ ФОЛКСДОЈЧЕРА КОЈИ ЈЕ ПРЕТРЧАО КОД СВОЈИХ, (КРВ НИЈЕ ВОДА), СТАО ПОД КУКАСТИ КРСТ И ВОЈЕВАО ПОД КОМАНДОМ ЊЕМАЦА, ИЗМЕЂУ ОСТАЛИХ И.... ПРОТИВ СРБСКИХ ЧЕТНИКА....наравно, ДИЛЕЈА није претходно прочитао ко је био тај VON DAVATZ чији цитат гласи:

Цитат:Борити се са комунизмом до последње капи крви, не штедећи свој живот чак и онда када је тај комунизам на себе ставио маску ''Свете Русије''.

Влади́мир Христиа́нович Дава́тц

Аух.... "Борити се са комунизмом до последње капи крви, не штедећи свој живот", па то су говориле и усташе и разни Летонци, Литванци, тзв. "украјинци" Туркомани, Черкези, Чечени...па и припадници СС ХАНЏАР ДИВИЗИЈЕ, а данас то уралју диљем Гњилежног Запада и разни педери, лезбаче као и маса неких бабуна, орангутана, шимпанза, мандрила и...макака мајмуна...што не значи да би Срби сад на националним форумима требало да урлају "Za Dom sprem" или "Алаху акбар"!

Једом речи...ДИЛЕЈА га упрска тотално!

Међутим!

Да је мало прелистао штиво пре него што се баци на тастатуру уз раки'цу сазнао би да су реке избеглица из Русије после јудео-бољшевичког преврата донеле у Краљевину и Србију један неспоран квалитет, у виду ванредног полета на плану науке, уметности, културе, развоја привредних односа, добијањем преко потребног стручног кадра, обзиром да је од приспелих избеглица, чак четири петине било из сфере интелектуалаца....

Међутим!

Уз тај, евидентно позитиван допринос, са таласом емиграције у Србију је приспео и један број људи који су под плаштом рада за повратак Монархије у Русији, обавештајно деловали за рачун немачких тајних служби, тј. око две стотине руских емиграната (уколико су сви њемачки фолксдојчери и разни балто-Словени ваистину и Руси) радило је у нашој Краљевини за Гестапо и Абвер.

У таквом стању почетак Другог светског рата у Југославији је дочекало око 50.000 руских избеглица.

Њемачке војне власти укидају све руске организације, дозволивши оснивање војног, грађанског, инвалидског и омладинског надлештва, а на њихово чело постављајући своје људе!

За разлику од руске организације, потпуно одељене од свих осталих сродних организација у Европи, „Самостојни Украјинци“ и „Самостојни Козаци“ били су повезани са својим централама у Берлину и Прагу а њемачке пропагандне активности вођене интензивно неколико година пред овај рат, заснивале су се, у односу на руске емигранте, на тврдњама да се борба не усмерава против руског народа и Русије, већ искључиво против јудео-бољшевизма, па се један број Руса у егзилу навукао на ту пропаганду и видео у немачком нападу на СССР шансу за повратак старог друштвеног уређења у Русији.

Да су малобоље одрадили домаћи задатака и бар прелистали "Мајн Кампф" не би се насанкали на њемачку пропагнаду тако лако, попут нашег Шумадрипца!

Прелиставајући „Руско дело“ из тог времена видимо да је Немачка врховна команда у лето 1941-е дошла на идеју искоришћавања дугогодишњих стремљења руских емиграната тако што ће од њих формирати Руски добровољачки корпус, са задатком заштите важнијих индустријских објеката и саобраћајница, да је формирање корпуса поверено фолксдојчеру генералу Борису Фон Штејфону, који је поднесе Њемцима пројекат о стварању корпуса од руских емиграната као помоћне снаге у њиховим борбама са јудео-бољшевицима у Русији.

Њемци су тај пројекат прихватили и дозволили су формирање тог корпуса, пружајући његовим војницима сва преимућства која су имали немачки војници код Вермахта слично активностима делова белоемигрантских наоружаних групација у време уласка њемачке војске у Србију, пре конституисања окупационе власти и непосредно после тога, када су оне добиле статус помоћне полиције као дела окупаторских полицијских власти, са чисто војном формацијом, какав је Руски заштитни корпус.

Изузетно лоша економска ситуација у окупираној Србији такође је, поред идеолошких разлога, била опредељујући фактора да, додуше мањи број руских емиграната са подручја Србије узме учешће у снагама РЗК, ну одзив за ступање у РЗК био би много већи да Њемци још у првим недељама окупације нису отпочели са безобзирном антируском пропагандом, са третирањем руског народа као народа ниже расе, којој у се пропаганди путем београдског радија придружили „Самостојни Украјинци“ и „Самостојни Козаци“, па чак и Азербејџанци.

Међу руском омладином расположење је било такво да је пре одлазила у Немачку и Аустрију на тежак физички рад, но што се уписивала у РЗК, а и већина царских официра делила је такве ставове.

Али....зато је успеха било у агитацији код Козака, којима је Њемачка обећала повраћај земље и привилегија из доба Царске Русије.

Њемци пропагирали „изабраним“ припадницима Корпуса, да ће из њиховог састава оформити први руски корпус будуће Руске армије, са задатком борбе уз Њемце за Русију, зарад ослобођења руског народа од пошасти јудео-бољшевизма и успостављања Националне Русије а против те политике су били сви РУСКИ ЊЕМЧУРИ, „самостојни“ тзв. "украјинци", Козаци, Ђурђијанци, Азербејџанци и заступници балтичких држава, са јаким везама у Њемачкој и подупрти од веома утицајних припадника њемачких националсоцијалистичких кругова који су радили на распарчавању и поништавању Русије, попут данашњих Кизиних ВОЈВОЂАНЕРА који би да распарчају и ово мало какве-такве Србије!

Дакле ти "Руси" попут тог потписника цитата нашег Шумадрипца, приликом ступања у службу РЗК давали су заклетву о потчињавању свим наређењима њемачких војних власти, па тако и борби против Србских Четника а не само комуно-сатаниста.

Паметном доста!

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Одговори

.
Руски комунистички диктатор честита сатанистички 8. март....

.

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

Даклем још један мизеран покушај нашег Шумадрипца да скрене дебату са чињеницом да је

У П Р С К А О

са цитатом тог неког руског фолксдојчера који наводи испод сваког од својих постова са којима затрпава форум јербо исти је ОД МЕЛЕОНА РУСА, ПОКОЈНИХ И ЖИВИХ, НАШАО ДА ЦИТИРА БАШ ТОГ РУСКОГ ФОЛКСДОЈЧЕРА КОЈИ ЈЕ ПРЕТРЧАО КОД СВОЈИХ, (КРВ НИЈЕ ВОДА), СТАО ПОД КУКАСТИ КРСТ И ВОЈЕВАО, ИЗМЕЂУ ОСТАЛИХ И.... ПРОТИВ СРБСКИХ ЧЕТНИКА ПОД КОМАНДОМ ЊЕМАЦА....наравно, ДИЛЕЈА није претходно прочитао ко је био тај VON DAVATZ чији цитат гласи:

Цитат:Борити се са комунизмом до последње капи крви, не штедећи свој живот чак и онда када је тај комунизам на себе ставио маску ''Свете Русије''.

Влади́мир Христиа́нович Дава́тц

Аух.... "Борити се са комунизмом до последње капи крви, не штедећи свој живот", ПА ТО ЈЕ БИЛО И ДО ДАН-ДАЊИ ОСТАЛО ОПШТЕ МЕСТО...то су говориле и усташе и разни Летонци, Литванци, тзв. "украјинци" Туркомани, Черкези, Чечени...па и припадници СС ХАНЏАР И СКЕНДЕРБЕГ ДИВИЗИЈЕ, а данас то уралју диљем Гњилежног Запада и разни педери, лезбаче као и маса неких бабуна, орангутана, шимпанза, мандрила и...макака мајмуна...што не значи да би Срби сад на националним форумима требало да урлају и "Za Dom sprem" или "Алаху акбар"!

Једом речи...ДИЛЕЈА га упрска тотално ну њему грех ГОРДОСТИ ЧАК И ЗА ВРЕМЕ ЧАСНОГ ПОСТА сад не дозваољава да заиште опроштај и једноставно промени потпис тако да је цео форум и даље жртва УПРСКАВАЊА нашег врлог пријатеља.

Ну шта'ш....

Тужан

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Одговори

(06-03-2020, 02:07 PM)ПРОСВЕТАР Пише:  
(05-03-2020, 11:32 PM)ЛукаЛоко Пише:  
(01-03-2020, 04:09 AM)Шумадинац Пише:  .
КОЗАЦИ У ЈУГОСЛАВИЈИ У ДРУГОМ СВЕТСКОМ РАТУ


Из књиге "Руси и Други светски рат у Југославији", Алексеј Ј. Тимофејев, Институт за новију историју Србије, Београд 2010, стр. 137-139.

"То да је везаност за православље била спона у комуницирању Срба и Козака запазили су и други посматрачи....бла, бла....
.

Када је реч о Козацима регрутованим у немачкој војсци у Другом светском рату, зашто не причамо о томе како су завршили? Зато што су трагично завршили.
То и због Британаца који су их по крају рата испоручили Совјетима....

Трагичну судбину Козака описао је Николај Толстој у књизи коју имамо негде туна на полицама а под насловом "The Minister and the Massacres".

....

Николај Толстој је после рата тужио у парници управо тог британског министра, то јест човека који је затим постао министар а у време рата био официр у штабу британске армије која је извршила предају Козака Совјетима.
Иначе, ја сам причао о томе јер Шумадинац тврди да све лоше долази од Русије или барем од руских „комуњара“, били они реално комунисти или не, па хтео сам да сазнам шта мисли о томе како су Козаци завршили.
Додуше, Козаци су сарађивали са Немцима, тако да њих је било тешко бранити.

Наравно да је тако како пишеш. Немци нису хтели ослободити Русију од бољшевизма него покорити земљу и поробити народ.
За то су, између осталог, подржали и исфорсирали украјински национализам, исто као се сада догађа.
То није никако искључива својственост нацистичке идеологије, него да су Немци и остали западници увек кроз векова тражили „lebensraum“ на Истоку, посебно у Украјини.
Тако да таква прича о рату Осовине у Другом светском рату као рат против комунизма не може да пије воду.
Односи између Запада и Истока не подлежу идеолошким питањима.
Антикомунизам је само параван, исто као данас борба за демократију и људска права.

Свакако, и даље очекујем објашњење о томе која је разлика између љотићеваца и белих Руса регрутованих у Вермахту. Мени се чини да су једно те исто, ал' зашто су једни лоши а други добри?
Одговори

https://www.spo.rs/vesti/1134-spo-obelez...acija.html
Одговори


О ком "хероју" пева Путинов војни хор???

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

(12-03-2020, 10:40 PM)Mekenzi Пише:  

О ком "хероју" пева Путинов војни хор???

Ништа ново када је у питању Русија.
Наиме, за нас је тешко схватити како једна комунистичка земља прелази из једног облика владавине у други.
Путин или неко други, свеједно је, нема намеру да оспори велику жртву руског народа у Другом св.рату, па тако ни заслуге тадашње Црвене армије.
Зна ако би то покушао (све и када би хтео а неће) дошло би до дубоког расцепа и подела у једном монолитном друштву какво је руско.
Корачницу или песму о неком "јунаку" Сави вероватно су неговали још од 1944-5 године и то траје. Да питаш обичног Руса ко је био командант Сава не би знао ни слова рећи о истом.
Тако да, нити се Русија мери по једној корачници нити по петокраки.
Јер, доласком Путина руска црква је добила поново своје место које је имала и за време царевине и, зашто то не рећи, раме уз раме ради са Путином.
На крају, највећа земља света никако не би могла опстати када би је препустили разно разним странкама. Напросто, Руси традиционално желе јаког вођу и то се вероватно неће променити у скорије време.
Одговори

(13-03-2020, 12:21 AM)Јеремија Пише:  
(12-03-2020, 10:40 PM)Mekenzi Пише:  

О ком "хероју" пева Путинов војни хор???

Ништа ново када је у питању Русија.
Наиме, за нас је тешко схватити како једна комунистичка земља прелази из једног облика владавине у други.
Путин или неко други, свеједно је, нема намеру да оспори велику жртву руског народа у Другом св.рату, па тако ни заслуге тадашње Црвене армије.
Зна ако би то покушао (све и када би хтео а неће) дошло би до дубоког расцепа и подела у једном монолитном друштву какво је руско.
Корачницу или песму о неком "јунаку" Сави вероватно су неговали још од 1944-5 године и то траје. Да питаш обичног Руса ко је био командант Сава не би знао ни слова рећи о истом.
Тако да, нити се Русија мери по једној корачници нити по петокраки.
Јер, доласком Путина руска црква је добила поново своје место које је имала и за време царевине и, зашто то не рећи, раме уз раме ради са Путином.
На крају, највећа земља света никако не би могла опстати када би је препустили разно разним странкама. Напросто, Руси традиционално желе јаког вођу и то се вероватно неће променити у скорије време.

Таман смо се спремали да коментаришемо ово у мање-више истом стилу као Брат Јеремија кад....угледасмо да на јутјубу има бар дестак песама о истом крвнику, Сави-мизари, ма не из Русије но из NOVOSRBA, земље и народа ђе Срби јееедва чине 4,5%, колкогођ се упињали да тај проценат поправе!

И шта сад очекује Киза и његови, ДА РУСИ БУДУ ВЕЋИ СРБИ ОД СРБА?!

То ми стално очекујемо од Руса док су рецимо, СВИ, СВИ, СВИ....родбина, пријатељи, комшије...нашег Кизе, а на челу са Вождом му, Крмнадом Чварком (из партизанске породице), најпре у хору певали ово исто, па пиждрили горко, непреболно, кад је липс'о командант команданта Саве-мизаре...па сад певају у хору са прозуклим пензионером, панонским гов*наром БалаШевићем...то је онај што призива СИДУ на Србе!

То сте ви-'ебо ти вас!

Тужан

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Одговори


Скочи на Форум:


Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним