02-05-2018, 05:38 PM
Исте су и једна и друга слика.Прву сам негде прошио.Сама фотографија је мала.Мислим да може да се види разлика.
Прву сам негде промашио,хтедох рећи.
Прву сам негде промашио,хтедох рећи.
(02-05-2018, 11:57 AM)Милослав Самарџић Пише: Мислим да можемо. Гледано на сликама које сам ја поставио, он је на сликама 1, 4 и 11. Као и на слици коју си ти поставио са Пиповићем.Ако се под капетан Марковић мисли на Рајка Марковића, команд.среза Рађевског и зам.команд.Рађевске бригаде, он је био рез.наредник, унапређен у чин рез.пеш.п.поручника 1.окт.1943.
Знао сам да није са женом, јер се то не уклапа у тадашње обичаје. Да неко ко је дошао из далека онако насред села лежи са својом женом. Тек са туђом не долази о обзир. А да је жена локална, види се по ношњи. То могу бити само неки домаћи и то скоро венчани. Мислим да је то капетан Марковић. Он се од Ракића разликује и по томе што има издужено вилицу, док је код Ракића изразито широка и јака.
Ракић није ни поред Смиљанића, јер се ни то не уклапа у хијерархију - да се мајор слика уз поднаредника, пратиоца другог мајора. Да је Ракић био ту, клечао би или би стајао на крају. Дакле и поред Смиљанића треба да је капетан Марковић.
Чинови. Ракић је био поднаредник до одласка у Босну, Живановић потпоручник, Марковић капетан. На слици у Текеришу Ракић има чин поднаредника.