Оцена Теме:
  • 0 Гласов(а) - 0 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

БАСНА О ЛАВУ И МАГАРЦИМА
#1

.

Основао Лав нову фирму и запослио магарце да раде. И у прво време све је ишло одлично.

Лав је руководио, магарци радили, а фирма се развијала.

После неког времена Лав је увидео да има много новца, али да нема слободног времена па је одлучио запослити менаџера. И запосли Лав Медведа као менаџера да руководи фирмом.

Као професионални менаџер Медвед је тражио разне извештаје да би могао што боље управљати фирмом, али и да извештава Лава.

И тако је Лав уживао, Медвед руководио, а магарци радили и још приде писали извештаје за Медведа.

После неког времена Медвед закључи да сувише времена проводи анализирајући те извештаје па запосли три Вука као водитеље пословања чији ће посао бити да од свих тих извештаја праве један сажети извештај Медведу.

Да би показали Медведу колико су они стручни и вредни, Вукови су магарцима увели још нових извештаја.

Сада су магарци поред редовног посла и старих извештаја добили писање и нових бројних извештаја.

То их наравно није чинило сретнима па су почели гунђати јер су морали остајати дуже на послу да би завршили све те извештаје за Вукове.

Медвед је уочио да морал у фирми опада те је запослио Лисицу да га подигне.

Лисица је проводила анкете, организовала разне курсеве, догађаје и скупове у сврху подизања морала у фирми, али све то изван радног времена и викендом.

Магарци су сада већ отворено показивали незадовољство јер су имали све више и више посла и све мање и мање слободног времена.

У исто време Лав је приметио да профит фирме драстично опада те је позвао Медведа, Вукове и Лисицу на састанак да одлуче шта и како даље.

На састанку је одлучено:

– Отпустити пола магараца да би се смањили трошкови пословања, а преосталим магарцима умањити плату за 20%.*Свака сличност с актуелним догађањима у земљи је сасвим случајна и зато се ова басна унапред одриче било какве одговорности!

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори


Скочи на Форум:


Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним