13-02-2019, 05:53 PM
![[Слика: IMG-0826.png]](https://i.postimg.cc/c420Pp6t/IMG-0826.png)
![[Слика: IMG-0427.jpg]](https://i.postimg.cc/d30JKv8r/IMG-0427.jpg)
![[Слика: IMG-0825.png]](https://i.postimg.cc/Z5N4mwy7/IMG-0825.png)
![[Слика: IMG-0875.jpg]](https://i.postimg.cc/15W6NcMr/IMG-0875.jpg)
![[Слика: IMG-0877.jpg]](https://i.postimg.cc/gk0LdLdX/IMG-0877.jpg)
Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.
Д М
Цитат:Ако чак и свештеници, и многи епископи, изневере Светосавље, па ти останеш сам на светосавском путу - и онда се не бој, него храбро и чврсто држи светосавску заставу до краја, до мученичког краја и радосне смрти за светосавске светиње и идеале. Јер знај: са тобом је држи он - вечни епископ Србске Цркве Свети Сава. А са њим - сва Света и славна војска светосавских бесмртника, којих је пун небески свет. И непоколебљиво веруј, светосавска застава ће у Србском роду увек наћи свог неустрашивох заставника, можда у неком простом сељаку или одушевљеном монаху. Радуј се што је тако! Јер је главно: "да нас Свети Сава не напусти". Напустили нас он, напустиће нас и Бог и небо и земља, и све што је свето и честито било у нашој историји од почетка до данас.
Отац Јустин Поповић
(13-02-2019, 05:42 PM)Шумадинац Пише:(13-02-2019, 03:54 PM)Mekenzi Пише: Ајјјј ал је Бошкић постао незгодан.Све националисте најјуyyрио из двери. Задњи инфо да је најурио посланике Ногa и проф. Шеварлићa...
Много постао опасан од када се дружи са Ђиласом и Јеремићем..
Море, пусти ти Бола! Гледај шта ћеш са твојим Крмнадом Чварком (из љотићевске породице)
(03-10-2018, 10:25 AM)Шумадинац Пише: Дакле, они који добро познају случај Марка Радосављевића знају јако добро да он није "склоњен због антиекуменизма" или због Бајдена јер је годинама био један од честих посетилаца Стејт Департмента, већ да је због непоштовања поретка Цркве и улажења у расправу са Синодом и Патријархом преко медија опомињан најпре неколико пута са надом да ће схватити да се са Патријархом и браћом епископима не комуницира преко јавних медија већ у складу са црквеним поретком.
У Цркви Православној је увек било борби и проблема јер је Црква живи организам.
Међутим....
Пример св. Аве Јустина нас најбоље учи да је у време највећег заноса синкретистичким екуменизмом у Цркви он и даље остао верни син Светог Саве и није формирао своју секту и себе прогласио за Епископа. Уместо да шири по српском народу клевете, он је плакао у молитви и дан данас се моли да се Црква избори са разним неправославним учењима која нас спопадају и која нам поједини покушавају набацити.
За истину о Цркви се бори у Цркви, а не ван ње.
Што се тиче Владике Тасе, он је данас један од највећих богословских умова и прави наследник св. Аве Јустина. Расколници, секташи, Љотари и разни зилоти могу само да га мрзе и ништа више.
Случајеви Мираша Дедејића (самопроглашеног митрополита црногорског), Артемија - Марка Радосављевића (самопроглашеног епископа РП у егзилу), Филарета Денисенка (самопроглашеног патријарха кијевског) и Немање Станоковића (самозваног епископа Акакија тзв. Српске истините православне цркве су другачије природе. Мираш, Артемије, Филарет и Немања-Акакије не само да нису у евхаристијској заједници Цркве тј. не признаје их ниједна канонска православна црква у свету, него су лишени свог ранијег свештеног чина (који је Станковић ионако неканнонски добио), не признаје им се звање монаха и коначно одлукама Сабора СПЦ и Московске Патријаршије они су избачени (тј. одлучени) из Цркве. Њихове групе (секте) нису зато расколи у правом смислу, дакле ни приближно ситуацији у Македонији, већ се црквеном терминологијом зову парасинагоге, дакле лажна парацрквена зборишта.
Међутим....
С обзиром да се у јавности, посебно од стране следбеника расколничке групе око рашчињеног и бившег Владике Артемија, антивакцинаша, Љотара и др., стално износи тврдња да је рашчињени и бивши Владика Артемије смењен због непостојећих и недоказаних кривица, да је жртва "политичког прогона" и да су, следствено таквим неистинитим и тенденциозним конструкцијама, одлуке Светог Архијерејског Сабора из маја и новембра 2010. године "неканонске и неуставне", доносимо на увид јавности одлуку САС СПЦ тј. Акт о канонској одговорности бившег Епископа Артемија тј. Марка Радосављевића и то:
- НЕИЗВРШАВАЊЕ ОДЛУКА СВЕТОГ АРХИЈЕРЕЈСКОГ САБОРА И СВЕТОГ АРХИЈЕРЕЈСКОГ СИНОДА СПЦ И ПОДРИВАЊЕ ЦРКВЕНОГ ПОРЕТКА
- ФОРМАЛНО И ФАКТИЧКО ИЗДВАЈАЊЕ ЕПАРХИЈЕ РАШКО-ПРИЗРЕНСКЕ ИЗ САСТАВА СПЦ
- НЕКАНОНСКО МЕШАЊЕ ЕПИСКОПА АРТЕМИЈА У ЈУРИСДИКЦИЈЕ И НАДЛЕЖНОСТИ ДРУГИХ ПОМЕСНИХ ЦРКАВА И АРХИЈЕРЕЈА
- НЕСАВЕСНО ВРШЕЊЕ АРХИПАСТИРСКЕ СЛУЖБЕ
- УНОШЕЊЕ РАЗДОРА МЕЂУ СВЕШТЕНСТВО, МОНАШТВО И ВЕРНИ НАРОД НА КОСОВУ И МЕТОХИЈИ
- ИЗАЗИВАЊЕ ЈАВНЕ САБЛАЗНИ КРОЗ ДЕЛОВАЊЕ У МЕДИЈИМА МИМО ОДЛУКА НАЈВИШИХ ЦРКВЕНИХ ВЛАСТИ
- НЕЗАКОНИТО ОТУЂИВАЊЕ ИМОВИНЕ СПЦ
- НЕОДГОВОРНО УПРАВЉАЊЕ ФИНАНСИЈАМА ЕПАРХИЈЕ РАШКО-ПРИЗРЕНСКЕ
- ПОКУШАЈ АТЕНТАТА НА О. СРЂАНА СТАНКОВИЋА
ЗАКЉУЧАК:
- Бивши Епископ Артемије је због напред наведених кривица о којима постоје јасни и недвосмислени докази који чине саставни део ове оптужнице прекршио следећа канонска правила:
- 6, 8, 9, 14, 15, 35, 38, 40, 41. 81 канон Светих Апостола
- 15. канон Првог Васељенског сабора
- 2. канон Другог Васељенског сабора
- 26. канон Четвртог Васељенског сабора
- 34. канон ПетоШестог Васељенског сабора
- 11, 12. и 15. канон Седмог Васељенског сабора
- 4,10 и 18. канон Халкидонског сабора
- 25. канон Трулског сабора
-9, 22, 24. и 25. канон Антиохијског сабора
-7, 14. и 15. канон ПрвоДругог Цариградског помесног сабора
-12. и 20. канон Сардичког сабора
-26, 32, 33. и 81. канон Картагенског сабора
и чл. 37, 38, 108. ст. 13. и 27. и 214 тач. 1 Устава СПЦ.
Зато се не треба много бринути јер Бог чува своју Цркву као што је чувао вековима. СПЦ наставља свој пут на стазама Св. Саве и великих светитеља који су просијали у роду нашем, св. Василија, Св. Петра Цетињског, бројних пећких Архепископа, Св. Стефана Дечанског, Лазара Косовског и других. Они који следују секти Артемија и мисле да то није ништа лоше добро треба да размисле о свом спасењу јер када оду на онај свет и тамо виде у заједници Господа оне које су мрзели и клеветали неће осетити радост већ збуњеност, а знамо шта такво стање значи.
Зато, Ви који следујете Артемијевским баснама и причама о издаји Цркве, о епископима јеретицима и другим измишљотинама, памет у главу.
Паметном доста!
(14-02-2019, 04:11 PM)Шумадинац Пише: Дедер, да подсетимо лаковерног Војводу Јеремију и Љотара из Канаде!
Цитат:Два човека има Српска Црква и Српски народ. Први Свети Сава, једино до сада Равноапостолни. Опрости Свети Владико! А ти за мене и за све здраве Српске душе, други си Равноапостолни Владика Жички. Српски Свети Златоуст!
(14-02-2019, 08:40 PM)Јеремија Пише: Јел Свети Николај после конкордата био позиван пред лице Синода? Јесте!
Јел се одазвао? Није!
Јел рашчињен? Не колико ја знам!
Напротив. Иако је прогоњен, отеран са своје Епархије, наставио је борбу уз верни народ не обазирући се на претње Патријарха и епископа. На крају су попустили и Патријарх и Синод.
(14-02-2019, 08:40 PM)Јеремија Пише:(14-02-2019, 04:11 PM)Шумадинац Пише: Дедер, да подсетимо лаковерног Војводу Јеремију и Љотара из Канаде!
Не требаш ти Јеремију подсећати.
Ал ево, да ја подсетим тебе.
Јел Свети Николај после конкордата био позиван пред лице Синода? Јесте!
Јел се одазвао? Није!
Напротив. Иако је прогоњен, отеран са своје Епархије, наставио је борбу уз верни народ не обазирући се на претње Патријарха и епископа. На крају су попустили и Патријарх и Синод.
Ево шта је рекао Ава:Цитат:Два човека има Српска Црква и Српски народ. Први Свети Сава, једино до сада Равноапостолни. Опрости Свети Владико! А ти за мене и за све здраве Српске душе, други си Равноапостолни Владика Жички. Српски Свети Златоуст!Хоћеш да кажеш да је патријарх Варнава у почетку прихватао конкордат а да је само владика Николај био против њега? То нисам знао знам за ону посланицу патријаха Варнаве у којој католичку цркву зове црна интернационала.
Дакле, ти се не обазиреш на цитате наших светитеља већ тераш игњсатијевску пизму.
(15-02-2019, 12:38 PM)пек. Пише: Хоћеш да кажеш да је патријарх Варнава у почетку прихватао конкордат а да је само владика Николај био против њега? То нисам знао знам за ону посланицу патријаха Варнаве у којој католичку цркву зове црна интернационала.
Дакле, ти се не обазиреш на цитате наших светитеља већ тераш игњсатијевску пизму.
(15-02-2019, 07:13 PM)Прст_у_ока_латиници Пише: Одавно се циркулише прич да је бајден педофил......тако је логично да твз СПЦ пусти њега у својој Цркви.
(15-02-2019, 12:38 PM)пек. Пише:(14-02-2019, 08:40 PM)Јеремија Пише:(14-02-2019, 04:11 PM)Шумадинац Пише: Дедер, да подсетимо лаковерног Војводу Јеремију и Љотара из Канаде!
Не требаш ти Јеремију подсећати.
Ал ево, да ја подсетим тебе.
Јел Свети Николај после конкордата био позиван пред лице Синода? Јесте!
Јел се одазвао? Није!
Ево шта је рекао Ава:Цитат:Два човека има Српска Црква и Српски народ. Први Свети Сава, једино до сада Равноапостолни. Опрости Свети Владико! А ти за мене и за све здраве Српске душе, други си Равноапостолни Владика Жички. Српски Свети Златоуст!Хоћеш да кажеш да је патријарх Варнава у почетку прихватао конкордат а да је само владика Николај био против њега? То нисам знао знам за ону посланицу патријаха Варнаве у којој католичку цркву зове црна интернационала.