Поруке: 9,124
Теме: 234
Придружен: Jul 2013
Углед:
373
Вечерас је на РТС-у била емисија о сада покојном ратном хирургу др. Миодрагу Лазићу.
Много тешка емисија, пуна емоција. Не памтим да сам икада умало пустио сузу...
ПОГЛЕДАЈТЕ ОВУ ЕМИСИЈУ
Ако ико заслужуке да му се целокупни српски народ одужи улицама, трговима,споменицама јесте др. Миодраг ЛАЗИЋ.
СЛАВА МУ И НЕКА МУ ЈЕ ВЕЧНО ЦАРСТВО НЕБЕСКО!
Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Поруке: 911
Теме: 1
Придружен: Aug 2013
Углед:
129
Изванредан човјек и Србин. Није он био једини, било је такви безмени пуно. И локалаца и добровољаца.
Прије двије недље причао сам са једном медицинском сестром из Крајине. Шта су ти људи радили и колко су ваљали то је неописиво поготово знајући какви су услови били!
Када виђех витешку невољу
забоље ме срце, проговорих:
"Што, погани, од људи чините?
"Што јуначки људе не смакнете?
"Што им такве муке ударате?"
(Последња измена: 16-04-2020, 02:16 AM од
мунгос.)
Поруке: 9,124
Теме: 234
Придружен: Jul 2013
Углед:
373
(16-04-2020, 02:15 AM)мунгос Пише: Изванредан човјек и Србин. Није он био једини, било је такви безмени пуно. И локалаца и добровољаца.
Прије двије недље причао сам са једном медицинском сестром из Крајине. Шта су ти људи радили и колко су ваљали то је неописиво поготово знајући какви су услови били!
Није био једини, али је био један од ретких тако врсних хирурга који не размишљајући о свом животу спашавао друге животе...Већ мртвом човеку масирао срце и оживео га после се окумили. Када уђе у РС људи му недају да изађе када виде нишке таблице...
Када видим данашње хирурге да за операцију слепог црева зицају за 200е а овакви доктори нису питали ни шта ни колико кошта живот ни свој ни туђи само да се спасе.
Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
(Последња измена: 16-04-2020, 07:06 AM од
Mekenzi.)