Оцена Теме:
  • 1 Гласов(а) - 5 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Projekat komunista Novi Beograd da Srbi nikada ne zaborave komuniste

Komunisti su u Srbiji sa početkom 70-ih godina krenuli u pravljenje svog grada gde će srpski mladi naraštaji uvek imati osećaj i sećanje kako je komunizam bio "najjbolje" uređenje.

Interesantno da komunisti niti u jednom gradu u tadašnoj SFRJ nisu pravili Novi Zagreb, Novu Lljubljanu, Novu Prištinu, Novo Skoplje, Nov Titograd itd..

Samo su komunisti u Srbiji pravili Novi Beograd.

Objekte koje su pravili na Novom Beogradu bili su magolomanski, Sava Centar, Zgrada CK, palata federacije, sportska dvorana, kapija Beograda, merkator i mnogi drugi. Ti objekti su se prostirali na više desetina hektara zemlje.

Takođe okolo tih zgrada su bili blokovi. Tito je želeo da Srbi žive kao u getu, da nemaju nikakvu slobodu, da budu okruženi komunističkim simbolima, gde ce prvo ugledatio sa njihovih prozora sa njihovih prozora simbole komunizma, gde ulice nose, ulice "narodnih heroja".

U tim zgradama su uiglavnom dobjali stanovi oficiri JNA, policije, udbe i ostali državni činovnici komunisti. Takođe tu su dolazili ljudi iz bivših sfrj država.
Koji su dolazili u opancima na asfalt. Čak se sećam kao mali kada sam 80-ih išao kod nekog daljeg rođaka na Novi Beograd, čovek je našao neko parče zemlje kao malu bašticu gde je sadio luk, paradajz, krompir itd.

Novi Beograd nikada nije bio srpski grad. Dan Danas je taj liberalni, gradjanski, globalističko megalomanski svet je prebačen tu.

I dan danas se ljudi dive tim nakaradnim zgradama.

Danas na Novom Beogradu zivi bilzu 500 do 700 hiljada ljudi. Najjveća opština na teritoriji Srbije.
Novi Beograd i dalje se hvali svojim komunističkim simbolima.

Ono što je bio cilj komunista sa projektom Novi Beograd jeste da se uguši svaki vid tradicionalnih i duhovnih vrednosti kod Srba. Interesantno da niti jedna crkva nije podignuta na Novom Beogradu za vreme komunista...

I otuda sve zlo koje se dešava današnjoj Srbiji, pad nataliteta, starlete, splavovi, bahaćenje itd..Dolazi samo sa jedne strane, strane Novog Beograda.

Srbija je devastirana na Novom Beogradu.

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

(25-08-2018, 10:28 AM)Mekenzi Пише:  U tim zgradama su uiglavnom dobjali stanovi oficiri JNA, policije, udbe i ostali državni činovnici komunisti. Takođe tu su dolazili ljudi iz bivših sfrj država.
Koji su dolazili u opancima na asfalt. Čak se sećam kao mali kada sam 80-ih išao kod nekog daljeg rođaka na Novi Beograd, čovek je našao neko parče zemlje kao malu bašticu gde je sadio luk, paradajz, krompir itd.

Је ли и тај твој што је имао баштицу из наведене категорије :"...oficiri JNA, policije, udbe i ostali državni činovnici komunisti."?
Одговори

Njegov sin je bio na akedemiji pa posle vojni pilot na batajnici, pa prodali svoje imanje i dosli sa decom u N. Beograd da zive.

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

Кизо, Нови Београд је грађен крајем педесетих, односно, почетком шездесетих. Иначе, било је то мочварно подручје (железнички насип од Земуна ка Београду пролазио је управо туда) и ја га тако памтим када сам као дете са оцем ишао у Београд. Гледао сам из воза огромну баруштину и местимично гомиле песка. Тек касније сам разабрао да се тад исушивала мочвара и да је планирано стварање читавог града.
Иначе, најбезбожније место у целој Србији био је Нови Београд. Цркву није имао све до пре деценију - деценију ипо, а није им ни требала. Све сам досељеник који је "убио Бога у себи" и пригрлио титину петокраку.
Не знам како је данас ал си у праву да су на тој локацији живели скоро све сами државни службеници који су припадали силама репресије и војске и, углавно нису били из Србије.
Одговори

Čiča Jeremija slažem se sa tobom.

Novi Beograd je najjtragičnije najjbezbožnije izgradjeno mesto sa magolamnskim komunističkim simbolima, gde kada se probudiš ili vidiš sava centar, ck ili "kapije Beograda.

Interesantno da je Novi Beograd uvek bio neki "ponos" Srbije...Meni je on oduvek bio odvratan, gužva zagušenje, oni košarkaški tereni,. ižvršljan, siv uvek mi je delovao kao neka ustanova zatvorenog tipa..

Arhitektura Novog Beograda je toliko ružna, da je to strašno u odnosi na stari Beograd koji su gradili Srbi, kraljevska dinastija je nebo i zemlja.

Interesantno da komunisti nigde nisu zidali toliki ck, toliku palatu federacije, toliku kongresnu dvoranu kao "sava centar" itd...

Jednostavno su hteli Srbima i njihovim pokoloenjima zauvek da utisnu kako je to "moderno"..

Najjcrnje što novobeogradjani se nikada ne izjašnjavaju kao Srbi nacionalisti, već kao globalisti, liberalni tipovi, šta misliš kako jedan propali vaterpolista u takvoj sredini može da postane gradonačelnik.

Pogledaj danas tu rugovu dole splavovi, gore tržni centri, sav onaj blud i šljam je smešten danas u Novom Beogradu.

ПРОСВЕТАР.
Одговори

(25-08-2018, 03:03 PM)Јеремија Пише:  Кизо, Нови Београд је грађен крајем педесетих, односно, почетком шездесетих. Иначе, било је то мочварно подручје (железнички насип од Земуна ка Београду пролазио је управо туда) и ја га тако памтим када сам као дете са оцем ишао у Београд. Гледао сам из воза огромну баруштину и местимично гомиле песка. Тек касније сам разабрао да се тад исушивала мочвара и да је планирано стварање читавог града.

Слично нешто сам чуо од неких старијих Земунаца, рече ми један да су им поједини делови данашњег НБГ-а били омиљено место за игру.Помињаше и Тошин бунар али сам заборавио због чега.

(25-08-2018, 03:03 PM)Јеремија Пише:  Иначе, најбезбожније место у целој Србији био је Нови Београд. Цркву није имао све до пре деценију - деценију ипо, а није им ни требала. Све сам досељеник који је "убио Бога у себи" и пригрлио титину петокраку.
Не знам како је данас ал си у праву да су на тој локацији живели скоро све сами државни службеници који су припадали силама репресије и војске и, углавно нису били из Србије.

Скоро сам помињао оно истраживање националне припадности становника Новог Београда које је извршио Мухарем Баздуљ. Човек јавно на телевизији рекао да су и дан данас други народ по бројности на Новом Београду Југословени.

Елем, у праву је Киза, комуњарама је та обала реке била идеална за градњу исто као овима из новог светског поретка који граде по Казахстану. Сличне су им и намере.

Једино што је банаћанин Киза погрешио је да није прављен Нови Загреб. Јесте, направљен је. Smile

А тај зонфа је требало да буде и Алипашино поље у Сарајеву, то насеље је ваљда требало још да се шири и да се прави још фаза(како они зову блокове) али ваљда рат зауставио.

Иначе Кизо пусти то у пм, са грађевинама ћемо и некако, али шта са блесавим народом да радимо. Овде близу мене синоћ се запуца на баскету. Да не верујеш али ето. Smile

Цитат:PUCNJAVA NA DEČJEM IGRALIŠTU U KRAGUJEVCU! KOMŠIJI SMETALA DECA KOJA IGRAJU BASKET, A ONI POZVALI DRUGA SA PIŠTOLJEM: Ranjen Đorđe Đorović Gušter!

https://www.kurir.rs/crna-hronika/310900...eka-u-vrat
Одговори

(25-08-2018, 03:49 PM)ЈВуО-КГ Пише:  А тај зонфа је требало да буде и Алипашино поље у Сарајеву, то насеље је ваљда требало још да се шири и да се прави још фаза(како они зову блокове) али ваљда рат зауставио.

Отприлике тако. Градња на Алипашином пољу је отприлике завршена до осмадесете (Ц фаза) и није се имало више гдје ширити. На њега су се касније качила слична насеља, Мојмило (олимпијско село) и Војничко поље - Коњиција.
Ипак, Алипашино поље се разликује од Н. БГ по структури становништва. Оно је углавном (80-90) било насељено "радничком класом", радничком сиротињом из махала, досељеницима дугогодишњим подстанрима, социјалним случајевима, вишечланим породицама и сл.
Категорије становништва које Киза наводи у вријеме изградње А. поља су већ у Сарајеву биле стамбено "збринуте" у мало бољим насељима града (Отока, Храсно, Пофалићи, Грбавица...). Оним мало "значајнијим" на комунистичкој друштвеној љествици су тада правили станове ближе центру, Циглане, Брека, Карингтонке на Марин Двору.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним