Оцена Теме:
  • 0 Гласов(а) - 0 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Краљ Петар II

Моје је питање зашто се није Краљ вратио у Југославији 1945 године. И који су били разлози за то? Шта је Тито рекао,а шта Краљ? А шта је на то рекао свет? Какво је било стање тада у Југославију?
То је моја тема о матурском проектном задатку о Историји. Ја сам ову тему одабрао зато што мене врло занима о тог периода Српске и Југословенске историје. Ја сам Михаил Филиповски из Скопља, и учим у гимназију Јосип Броз Тито Скопје. Молим вам да ми бар мало помогнете о писмени задатак. Ја сматрам да ви из овог форума знате много више него што ли ја. Хвала унапред! Smile
(П.С. Немојте да ми замеравате за лошог језика, т. ј. граматичке грешке)
Одговори

Млади пријатељу, с обзиром како ти се зове школа и у којој земљи живиш, мој ти је најдобронамернији савет- промени тему.

Ајде, да не помислиш да нисмо добронамерни.
Тражи од ментора ( професора) да ти да списак литературе, па се јави овде да видимо даље.
Одговори

Историја Југославије 1918-1978 - Бранко Петрановић. А то како ми се зове школо није ни најмало битно, професори су другачије. Хвала.
Одговори

Предложио бих ти да користиш и књиге: Краљ Петар Други у вртлогу британске политике од Бранислава Глигоријевића и мемоаре Краља Петра Другог.
Одговори

Много има везе како се зове школа. На пример, лепо би било да нам овде напишеш, како вам је професор историје предавао о 2. светском рату на тлу Македоније.
Уосталом, да сам ја на твом месту, ставио бих наслов рада, а на средини странице име гимназије. Ако твој професор нешто зна, даће ти чисту петицу.
Али, пошто си ти добар дечко и тако не желиш да урадиш, поред наслова које ти је Вукашин Петковић предложио, ево још три :
Бранислав Глигоријевић, Краљ Петар 2 (1923-1970) - биографија
Радоје и Живан Кнежевић, Слобода или смрт
Слободан Јовановић, Сабрана дела, том 12, Из историје и књижевности, Записи о проблемима и њудима 1941-1944 ( од 585-657 странице), БИГЗ-СКЗ,1991.Г., БЕОГРАД

Види у градској библиотеци у Скопљу да ли имају иједно од ових пет дела.
Одговори

На данашњи дан 1923. у Београду рођен краљ Петар II Карађорђевић.
Син румунске принцезе Марије ( рођене Хоенцолерн ) и краља Александра Карађорђевића " Ујединитеља".
Одговори

(06-09-2018, 05:39 PM)Ултрадесничар Пише:  На данашњи дан 1923. у Београду рођен краљ Петар II Карађорђевић.
Син румунске принцезе Марије Хоенцолерн и краља Александра Карађорђевића " Ујединитеља".

Ти си стварно ошинут Smile
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним