Оцена Теме:
  • 0 Гласов(а) - 0 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Продат последњи комплет књиге ''Дража и општа историја...''

Јуче је продат последњи комплет књиге ''Дража и општа историја четничког покрета'', томови 1-16:
http://www.pogledi.rs/%D0%B4%D1%80%D0%B0...%BE%D0%BA/
Комплет је штампан у тачно 148.000 примерака.
Та књига је штампана и у тврдом повезу, у формату Б-5, томови 1-5, који су раније распродати:
http://www.pogledi.rs/tri-toma-general-d...-ceni-dva/
Први том у меком повезу штампан је 2006.
Први том у Б-5 формату - 2004.
Још пре овога, књига је штампана у формату Б-4, 1997. године и то је било прво издање.
У свим издањима, књига је штампана у 158.000 примерака и то је натиражнија књига о Другом светском рату на српском језику.
Ухватили смо ''последњи воз'', јер су са појавом интернета тиражи свих књига, па и наших, драстично пали.
Одговори

Свака част. Био сам убеђен да су укупни тиражи били мањи бар 10 пута. Очекујемо ли нове књиге или сте се у потпуности определили за филмове?

,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Одговори

Odlicno.Mada kada 158 000 podelis sa ukupnim brojem knjiga u zbiru iz svih tomova,dobijes realniju sliku.Dugo godina sam mislio da su Milkini memoari bili pojedinacno najtirazniji.Video sam ih na 100 mesta.Inace mislim da su pojedina Krsmanoviceva dela na istoku RS imala abnormalan tiraz.Cesto sam tamo nekad isao njegove knjige su bile poput Gorskog Vjenca,svi su ih znali.Moguce i zbog lokalnih okvira koji cine kljucnu celinu tih dela.Tacno,internet je unistio tiraze,mada je doneo i mnoge dobre strane.

Drago mi je da su se Pogledi,otvorili za video produkciju.Vreme romansi sa casopisima,pismima citalaca i sl,davno je iza nas.Samo prateci savremene trendove u tehnickom i tehnoloskom smislu,moze se ostati "na povrsini".Nadam se da ce ove serije iz Produkcije Pogleda,polako preuzimati mejnstrim mediji uz naravno,nadoknadu.Neverovatno je opao kvalitet medjunarodnih dokumentaraca vezanih za istoriju u celini.Prerano je zakljuceno da je sve vec receno.Kod nas naprotiv nista nije receno,i mnoge stvari su i dalje tabu.Samo gurajte...
Одговори

(27-08-2018, 09:10 PM)Перун Пише:  Свака част. Био сам убеђен да су укупни тиражи били мањи бар 10 пута. Очекујемо ли нове књиге или сте се у потпуности определили за филмове?
Биће још књига, али не верујем у овом обиму, 3.200 страна, 8.000 фуанота. То је баш много.
Одговори

(27-08-2018, 10:08 PM)EXREZISER Пише:  Odlicno.Mada kada 158 000 podelis sa ukupnim brojem knjiga u zbiru iz svih tomova,dobijes realniju sliku.Dugo godina sam mislio da su Milkini memoari bili pojedinacno najtirazniji.Video sam ih na 100 mesta.Inace mislim da su pojedina Krsmanoviceva dela na istoku RS imala abnormalan tiraz.Cesto sam tamo nekad isao njegove knjige su bile poput Gorskog Vjenca,svi su ih znali.Moguce i zbog lokalnih okvira koji cine kljucnu celinu tih dela.Tacno,internet je unistio tiraze,mada je doneo i mnoge dobre strane.

Drago mi je da su se Pogledi,otvorili za video produkciju.Vreme romansi sa casopisima,pismima citalaca i sl,davno je iza nas.Samo prateci savremene trendove u tehnickom i tehnoloskom smislu,moze se ostati "na povrsini".Nadam se da ce ove serije iz Produkcije Pogleda,polako preuzimati mejnstrim mediji uz naravno,nadoknadu.Neverovatno je opao kvalitet medjunarodnih dokumentaraca vezanih za istoriju u celini.Prerano je zakljuceno da je sve vec receno.Kod nas naprotiv nista nije receno,i mnoge stvari su i dalje tabu.Samo gurajte...
Да. другачије је када се подели. Тиражи по правилу падају с новим наставцима.
Садржај књига Дража 1 и 2 велики, то је 1-5 мали, има тираж 17.000 свака књига, то је највише. Дража 5 мислим око 6.500.
Истина о Калабићу у свим издањима 17.000.
Милка равногорка мислим 3.000.
Одговори

Честитам, прави подвиг.Имам књиге изузев великог тома бр.5.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним