Оцена Теме:
  • 1 Гласов(а) - 5 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

100 година

Навршава се 100 година од пробоја Солунског фронта. Вучићева Србија није обележила овај датум. Британски амбасадор у Београду, Мајкл Киф, отпутовао је у Солун и запалио свећу српским војницима погинулим при пробоју Солунског фронта.
Министар спољних послова Републике Србије, Ивица Дачић, упитан зашто Србија не обележава ову значајну годишњицу, одговорио је питањем:" Зашто би то требало да буде у нашој надлежности?" За то време његов потпредседник, фамозни историчар Предраг Марковић, објаснио је јавности да ће се прослава пробоја Солунског фронта објединити са прославом " ослобођења" Београда 20. октобра 1944. године. 5+5ЧитајЧитајЧитај
Сачувај нас Боже, нисмо ми криви!
Одговори

(20-09-2018, 07:45 PM)Бенито Пише:  Навршава се 100 година од пробоја Солунског фронта. Вучићева Србија није обележила овај датум. Британски амбасадор у Београду, Мајкл Киф, отпутовао је у Солун и запалио свећу српским војницима погинулим при пробоју Солунског фронта.
Министар спољних послова Републике Србије, Ивица Дачић, упитан зашто Србија не обележава ову значајну годишњицу, одговорио је питањем:" Зашто би то требало да буде у нашој надлежности?" За то време његов потпредседник, фамозни историчар Предраг Марковић, објаснио је јавности да ће се прослава пробоја Солунског фронта објединити са прославом " ослобођења" Београда 20. октобра 1944. године. 5+5ЧитајЧитајЧитај

Криви смо!
Криви смо као народ, као потомци тих мученика и јунака.
Криви смо јер дозвољавамо "параде", рзно-разне НВО перформансе који у сред Београда величају Јашарије и друге џихадисте!
На крају, ако већ неће држава (Вучић и жгадија) зар не постоји бар неко ко ће иницирати обележавање (Стаматовић или већ) а народ ће својим присуством, надам се, показати како није заборавио своје славне претке.
Одговори

(20-09-2018, 08:04 PM)Јеремија Пише:  
(20-09-2018, 07:45 PM)Бенито Пише:  Навршава се 100 година од пробоја Солунског фронта. Вучићева Србија није обележила овај датум. Британски амбасадор у Београду, Мајкл Киф, отпутовао је у Солун и запалио свећу српским војницима погинулим при пробоју Солунског фронта.

Криви смо!
Криви смо јер дозвољавамо "параде", рзно-разне НВО перформансе који у сред Београда величају Јашарије и друге џихадисте!
На крају, ако већ неће држава (Вучић и жгадија) зар не постоји бар неко ко ће иницирати обележавање (Стаматовић или већ) а народ ће својим присуством, надам се, показати како није заборавио своје славне претке.

Управо тако.

"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Одговори

(20-09-2018, 08:04 PM)Јеремија Пише:  

Криви смо!
Који народ? Онај што је пробио Солунски фронт?
Која држава? Она што је пробила Солунски фронт?
Дачић је у праву, и као народ, и као држава: он није надлежан за ово питање.
Одговори

Није 100 година и није меланхолија тотално овладала Србијом

Одговори

Голгота и страдање јунака Великог рата, настављена је одмах по његовом завршетку, данас доживљава своју кулминацију. Гинули су најбољи да би владали најгори.
Вечна слава свим јунацима!
Хвала Богу, још има људи који ће њихово јунаштво и храброст преносити док је света и века.
https://dan-veterana.blogspot.com/2018/0...5.html?m=1

Нека нам школа буде са вером, политика са поштењем, војска са родољубљем, држава са Божјим благословом. Нека се сваки врати Богу и себи; нека нико не буде ван Бога и ван себе, да га не би поклопила језива тама туђинска, са лепим именом и шареном одећом.
Одговори

Od stotina cetnickih, patriotskih, humanitarnih i ostalih srpskih pokreta niko se nije setio da obeleži to.
SRAMOTA.

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

(20-09-2018, 09:12 PM)смедерево Пише:  Голгота и страдање јунака Великог рата, настављена је одмах по његовом завршетку, данас доживљава своју кулминацију. Гинули су најбољи да би владали најгори.
Хвала Богу, још има људи који ће њихово јунаштво и храброст преносити док је света и века.

Смедерево Граде, ако можеш, заобиђи ове ликове. Три деценије слушам исту причу од " србијанских" комуњара, спасилаца нације, како нико није бринуо о јунацима, стављајући знак једнакости између Краљевине Југославије и СФРЈ. Довољно је да поставиш сам себи или свако од нас логично питање да ли то може бити истина. Уосталом, овај да не весла ову причу не би ни био у прилици да организује изложбене музејске поставке.
За сваког од ових које је навео могу нешто да кажем, али ајде само за Будимира Давидовића. Између два рата , Давидовић је у домаћинству имао 15-20 чељади. Изградили су добро и велико домаћинство. Све је ишло како треба, а онда је дошла окупација, па ослободиоци. Давидовићу је укинута инвалиднина. Село се гурало у колхозе илити сељачко-радне задруге. Жалио се код свих, док није схватио са ким у ствари има посла. Отишао је код једног изузетног човека из Чачка, а о њему ћу нешто више у једној књизи и пожалио му се. Не због себе, него зато што је видео да ће му кућа отићи у пропаст. Тај човек му је предложио да му напише на француском језику писмо председнику Француске , Шарлу Де Голу. После три месеца стигло је решење да је Давидовић постао француски војни инвалидни пензионер. Једно време су сви у кући живели од те инвалиднине. До краја живота сам Будимир није имао друга примања.
Према томе, то равнање монархиста и титоиста је измишљотина Д. Ћ. и ове његове багре из САНУ.
Зар ти , заиста, мислиш да је С. М. на власти да би ми обележавали пробој Солунског фронта? Па, ево , Дачић лепо рече да " нису надлежни".
Одговори

(20-09-2018, 09:50 PM)Бенито Пише:  
(20-09-2018, 09:12 PM)смедерево Пише:  Голгота и страдање јунака Великог рата, настављена је одмах по његовом завршетку, данас доживљава своју кулминацију. Гинули су најбољи да би владали најгори.

Смедерево Граде, ако можеш, заобиђи ове ликове. Три деценије слушам исту причу од " србијанских" комуњара, спасилаца нације, како нико није бринуо о јунацима, стављајући знак једнакости између Краљевине Југославије и СФРЈ. Довољно је да поставиш сам себи или свако од нас логично питање да ли то може бити истина. Уосталом, овај да не весла ову причу не би ни био у прилици да организује изложбене музејске поставке.
За сваког од ових које је навео могу нешто да кажем, али ајде само за Будимира Давидовића. Између два рата , Давидовић је у домаћинству имао 15-20 чељади. Изградили су добро и велико домаћинство. Све је ишло како треба, а онда је дошла окупација, па ослободиоци. Давидовићу је укинута инвалиднина. Село се гурало у колхозе илити сељачко-радне задруге. Жалио се код свих, док није схватио са ким у ствари има посла. Отишао је код једног изузетног човека из Чачка, а о њему ћу нешто више у једној књизи и пожалио му се. Не због себе, него зато што је видео да ће му кућа отићи у пропаст. Тај човек му је предложио да му напише на француском језику писмо председнику Француске , Шарлу Де Голу. После три месеца стигло је решење да је Давидовић постао француски војни инвалидни пензионер. Једно време су сви у кући живели од те инвалиднине. До краја живота сам Будимир није имао друга примања.
Према томе, то равнање монархиста и титоиста је измишљотина Д. Ћ. и ове његове багре из САНУ.
Зар ти , заиста, мислиш да је С. М. на власти да би ми обележавали пробој Солунског фронта? Па, ево , Дачић лепо рече да " нису надлежни".

Прочитао сам постављени чланак из "Политике". Не знам новинара али то је историјска истина. Ја мислим да такви поступци према српским ветеранима из ратова 1912-1918 су подстакли да др Арчибалд Рајс напише књигу " Чујте Срби !" . Кога мрзи да чита нека погледа играни филм "Хајдук". Шта би било да је данас Слободан Милошевић жив и да има онолику власт коју је је имао можемо само да нагађамо.
Одговори

Ако је теби тешко објаснити разлику између мале инвалиднине између два рата и санаторијума на Бањици после Другог светског рата, онда не могу да ти помогну сви комунистички филмови.
Одговори

(20-09-2018, 10:09 PM)Бенито Пише:  Ако је теби тешко објаснити разлику између мале инвалиднине између два рата и санаторијума на Бањици после Другог светског рата, онда не могу да ти помогну сви комунистички филмови.

Да и Арчибалд Рајс није био комуниста или Данко Поповић ?
Одговори

Рајс , наравно, није био. Али, тешко је објаснити неком нешто ко већ све зна.
Одговори

(20-09-2018, 09:50 PM)Бенито Пише:  

Не знам ништа о аутору овог текста, али ако Ви кажете да није ОК, слажем се са Вама.
А да ли би се прослављао пробој Солунског фронта да је С. М на власти??? Питање је да ли би смо постојали да је он још увек на власти...

Нека нам школа буде са вером, политика са поштењем, војска са родољубљем, држава са Божјим благословом. Нека се сваки врати Богу и себи; нека нико не буде ван Бога и ван себе, да га не би поклопила језива тама туђинска, са лепим именом и шареном одећом.
Одговори

Нисам, уопште, поменуо новинара, него овог музејског саветника или кустоса, шта ли је.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним