Оцена Теме:
  • 0 Гласов(а) - 0 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Документарни филм ПРОГНАНИ

(01-10-2018, 10:31 PM)EXREZISER Пише:  Dacu svoj sud kad pogledam film.Elem Goran Sultanovic,pokojni Gaga Nikolic,itd davali su ton ozbilnjosti svakom dokumentarcu istorijskog karaktera.Mada,ova vrsta video produkcije,nije bar za sada mejnstrim,pa ovim tehnikalijama i ne treba previse paznje davatti.Samo napred gurajte.
Ајде режисеру, од тебе очекујемо озбиљну критику. Smile
Зоран Радмиловић, ''Последња оаза'', најбоља нарација коју сам чуо на српском.
Одговори

(01-10-2018, 05:17 PM)Милослав Самарџић Пише:  Тамо у Енглеској такав наратор кошта 50.000 фунти по филму...

Па има ваљда неко четничко дете или унуче одатле, са добром дикцијом, да то очита за џабе.

Не мора то, Милославе, да буде скроз испеглано. Али ће опет да буде боље за странца који гледа, него само да прелепите титлове преко српског.

А има друга и трећа генерација наша у иностранству која српски зна да прича везано за свакодневни живот, ако и толико, али да их продуховиш и одушевиш за овако нешто тешко без енглеског наратива.

Ако већ сецкаш на ситно и правиш по 30 минута због омладине у Србији, па могао би и титлове, кајроне и телопе да правиш на енглеском, и да синхронизујеш на енглески за омладину напољу.

Не мора да буде баш толико скупо. Може ли сиви соко Малић да нешто припомогне на РТ-у? Видео сам га потписаног за превод и титлове на Краљевина документарцу.
Одговори

Не може на жалост за руске телевизије нико да помогне, јер су Стаљин и совјетија у филму и серији негативци. Покушали смо на три.
Али пошто је и према Западним савезницима критички однос, и тамо је проблем. Да не помињем Немце. Није чудно што су серију купили Пољска, Чешка и Словачка. Остаје француско говорно подручје, и наравно Србија и Словенија, кад попусте црвени.
Има наших образованих на Западу, али нема глумаца. Ако не чита глумац, онда је то аматерски. Читао је нпр. наш човек рођени Парижанин, факултетски образован, па су то означили као ману серије.
Одговори

(01-10-2018, 11:14 PM)Милослав Самарџић Пише:  
(01-10-2018, 10:31 PM)EXREZISER Пише:  Dacu svoj sud kad pogledam film.Elem Goran Sultanovic,pokojni Gaga Nikolic,itd davali su ton ozbilnjosti svakom dokumentarcu istorijskog karaktera.Mada,ova vrsta video produkcije,nije bar za sada mejnstrim,pa ovim tehnikalijama i ne treba previse paznje davatti.Samo napred gurajte.
Ајде режисеру, од тебе очекујемо озбиљну критику. Smile
Зоран Радмиловић, ''Последња оаза'', најбоља нарација коју сам чуо на српском.

Апсолутно сам сагласан.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним