Оцена Теме:
  • 0 Гласов(а) - 0 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

ПАТРИЈАРХ ПАВЛЕ О ЕКУМЕНИЗМУ

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

.
ПОСЛАНИЦА ПАТРИЈАРХА СРПСКОГ
ПАВЛА УПУЋЕНА РИМСКОМ ПАПИ 29. 12. 1992.*

[Слика: IMG_9023.jpg]

Његовој Светости папи Јовану Павлу II

Ваша Светости!

Ми смо Вам срдачно благодарни за љубазни позив да дођемо у Асизи 9. 1. 1993. године, ради тога, да би се у заједничкој молитви за мир обратили ка Господу, а као прво за мир и примирје у Босни и Херцеговини, која је натопљена сузама и крвљу, те других страдајућих региона онога што се донедавно звало „држава јужних словена”.

Ви сте нам саопштили да ће на тој молитви учествовати епископи и други истакнути представници римокатоличке Цркве све Европе, представници других хришћанских Цркава и конфесија, а такође и представници ислама, те других великих религија.

Ми смо искрено радосни томе што ће се та заједничка молитва одржати у Асизију, у постојбини праведеника и истинитог слуге Божијег. Његово духовно наслеђе и учење чине га апостолом смирења, покајања, мира и љубави. Он је саградио истински мост између хришћана Запада и Истока.

Ви можете бити уверени, Ваша Светости, да се у тај дан као и уопште у сваки дан који нам је Бог даровао ми налазимо, а и налазићемо се у општењу са Вама у молитви за мир и спасење свих. То је управо тако, мада онај који Вам смирено пише ове редове, на жалост нема могућност да и лично и физички присуствује на молитви у Асизију.

Међутим, тај факт што постоје такве околности које нам овог часа и у овом контексту не дозвољавају да дођемо и да непосредно учествујемо у молитви за мир 9. и 10. јануара 1993. год, уопште не значе да се ми гнушамо од братски пружене нам руке и да не улажемо велики напор, колико је то могуће, ради тога да би се одржао сусрет са Вашом Светошћу.

Напротив, ми Вам се обраћамо са молбом да примите нашу делегацију, што пре је могуће, не обазирући се на Вашу огромну заузетост и на наше велике тешкоће.Та делегација биће опуномоћена да сарађује са оним Вашим установама на које их Ви упутите, како би припремили нас сусрет са Вашом Светошћу.

Ако би нам Господ указао ту милост, те се тај план оствари у скорој будућности, то ће бити први сусрет између Римског папе и Српског патријарха.

Још једном Вам благодаримо, Ваша Светости, за позив, за пажњу и љубав коју сте нам Ви показали. Ми Вас уверавамо да ћемо 9. и 10. јануара, у време молитве у Асизију „једним устима и једним срцем” узнети ка престолу нашег Господа и Спаситеља заједно са Вашом Светошћу, са свим епископима и верујућима Ваше Свете Цркве, пламену молитву за мир у целом свету, а пре свега за мир и примирје у Босни и Херцеговини.

+Патријарх српски Павле

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

(12-08-2018, 11:04 AM)Шумадинац Пише:  .
ПОСЛАНИЦА ПАТРИЈАРХА СРПСКОГ
ПАВЛА УПУЋЕНА РИМСКОМ ПАПИ 29. 12. 1992.*

[Слика: IMG_9023.jpg]

Његовој Светости папи Јовану Павлу II

Ваша Светости!

Ми смо Вам срдачно благодарни за љубазни позив да дођемо у Асизи 9. 1. 1993. године, ради тога, да би се у заједничкој молитви за мир обратили ка Господу, а као прво за мир и примирје у Босни и Херцеговини, која је натопљена сузама и крвљу, те других страдајућих региона онога што се донедавно звало „држава јужних словена”.

Ви сте нам саопштили да ће на тој молитви учествовати епископи и други истакнути представници римокатоличке Цркве све Европе, представници других хришћанских Цркава и конфесија, а такође и представници ислама, те других великих религија.

Ми смо искрено радосни томе што ће се та заједничка молитва одржати у Асизију, у постојбини праведеника и истинитог слуге Божијег. Његово духовно наслеђе и учење чине га апостолом смирења, покајања, мира и љубави. Он је саградио истински мост између хришћана Запада и Истока.

Ви можете бити уверени, Ваша Светости, да се у тај дан као и уопште у сваки дан који нам је Бог даровао ми налазимо, а и налазићемо се у општењу са Вама у молитви за мир и спасење свих. То је управо тако, мада онај који Вам смирено пише ове редове, на жалост нема могућност да и лично и физички присуствује на молитви у Асизију.

Међутим, тај факт што постоје такве околности које нам овог часа и у овом контексту не дозвољавају да дођемо и да непосредно учествујемо у молитви за мир 9. и 10. јануара 1993. год, уопште не значе да се ми гнушамо од братски пружене нам руке и да не улажемо велики напор, колико је то могуће, ради тога да би се одржао сусрет са Вашом Светошћу.

Напротив, ми Вам се обраћамо са молбом да примите нашу делегацију, што пре је могуће, не обазирући се на Вашу огромну заузетост и на наше велике тешкоће.Та делегација биће опуномоћена да сарађује са оним Вашим установама на које их Ви упутите, како би припремили нас сусрет са Вашом Светошћу.

Ако би нам Господ указао ту милост, те се тај план оствари у скорој будућности, то ће бити први сусрет између Римског папе и Српског патријарха.

Још једном Вам благодаримо, Ваша Светости, за позив, за пажњу и љубав коју сте нам Ви показали. Ми Вас уверавамо да ћемо 9. и 10. јануара, у време молитве у Асизију „једним устима и једним срцем” узнети ка престолу нашег Господа и Спаситеља заједно са Вашом Светошћу, са свим епископима и верујућима Ваше Свете Цркве, пламену молитву за мир у целом свету, а пре свега за мир и примирје у Босни и Херцеговини.

+Патријарх српски Павле

Мани се више тих комунистичко-екуменистичких подметачинаСирома'

Нека нам школа буде са вером, политика са поштењем, војска са родољубљем, држава са Божјим благословом. Нека се сваки врати Богу и себи; нека нико не буде ван Бога и ван себе, да га не би поклопила језива тама туђинска, са лепим именом и шареном одећом.
Одговори

Подметачине обично долазе из Артемитско-комунистичких кухиња. Ово је прави документ, има га у Архиви. Јок

Не мора баш све што ти се не свиђа да бацаш анатеме! Јок

Д М
Одговори

.

Девети састанак Мешовите комисије за богословски дијалог између Православне и Kатоличке цркве одржан у Београду, од 18. до 25. септембра 2006. године, представља наставак рада започетог 1980. године, у потрази ка успостављању пуног јединства. Српска Православна Црква је великодушно пружила гостољубље учесницима заседања.

Званично отварање скупа одржано је у Патријаршијском придворном храму Светог Симеона Мироточивог, у присуству Његове светости патријарха српског Павла, који је поздравио чланове Kомисије и изразио своју молитвену подршку речима:

[Слика: scan0004.jpg]

»Добродошли у овај дом Божји, дом наше Цркве и нашега народа, дом ваш и дом мој! Не сматрам да треба много да говоримо једни другима у овом тренутку; верујем да сви треба да се обраћамо Духу Светом, Духу премудрости и богопознања, да све нас просвећује и уводи у пуноћу истине. У богословском дијалогу истине и љубави, ради којега сте се сабрали овде, драги Оци, браћо и сестре, пратиће вас моја скромна молитва. Важније од тога, и једино на потребу, јесте да вас прати благодат Духа Светога која све наше недостатке допуњава и све наше немоћи исцељује.... У томе смислу, да заједнички разговарамо у јединству у Христу Господу, ево су нам овде данас присутна и браћа по Христу, римокатолички бискупи из Србије и Црне Горе.«

Затим је служен Призив Светог Духа по православном обреду.

Д М
Одговори

Д М
Одговори

Можда и није у складу са темем, али да не ширимо.
Небирајући средства и начине како да стекну већу популарност, што у њиховом случају обезбеђује моћ и новац, ови наши, назови, властодршци и њихови "помагачи" не презају да се поиграју и са покојним Патријархом Павлом.

https://www.rtvbn.com/4008539/tokom-pros...-visegrada
Одговори

Д М
Одговори

Екуменизам је зло!

Ако се одрекнемо 7-ог јануара, крсних слава, литургије, свега онога што екуменизам доноси је зло.

Што би реко пок. Просветар (бог да му душу прости)

Они не славе божич већ мери кристмас где је циљ куповати у тржним центрима што више потрошити пара а не прославити Божић.

Убио би неког да ми каже не сме бадњак да ти се вијори на кући 7-ог јануара!! Без зезања.

Ај нек угузуљуб усташа и Zagreba "ког воли" који трчи у катедралу да држи опело сплитском наркоману и алкохоличару нек проба да отме Србима 7-јануар или васкрс!!!

Хајде да видимо и то чудо!

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним