Оцена Теме:
  • 0 Гласов(а) - 0 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Поводом Великог школског часа: Србе не помињати
#1

Све до данас, ни једног 21. октобра у Шумарицама није речено да су ту 1941. године стрељани Срби, зато што је устанак био српски, а не комунистички. Обично се користе термини “стотину за једнога“, “родољуби“ и “таоци“, поред уобичајеног “стрељани ђаци и професори“
ПИШЕ: Милослав САМАРЏИЋ
ЧЛАНАК:
http://www.pogledi.rs/%D0%BF%D0%BE%D0%B2...%BD%D0%B5/
Одговори
#2

(16-11-2018, 05:08 PM)Милослав Самарџић Пише:  Све до данас, ни једног 21. октобра у Шумарицама није речено да су ту 1941. године стрељани Срби, зато што је устанак био српски, а не комунистички. Обично се користе термини “стотину за једнога“, “родољуби“ и “таоци“, поред уобичајеног “стрељани ђаци и професори“
ПИШЕ: Милослав САМАРЏИЋ
ЧЛАНАК:
http://www.pogledi.rs/%D0%BF%D0%BE%D0%B2...%BD%D0%B5/

Једноставно Срби могу бити само џелати али никако жртве па чак и да су убице из Хитлерове војске а жртве ђаци.
Сећате се вести да ће Меркел доћи у Крагујевац да се поколони жртвама као Вили Брандт. Папа Франциско хоће да се састане са
архијерејима СПЦ али не спомиње одлазак у Јасеновац да уради исто што и Вили Брандт. За сада се СПЦ чврсто држи и поруке "долазак у Патријаршију иде преко Јасеновца".
Одговори
#3

Зашто су Немци баш у Крагујевцу и Краљеву стрељали толико људи? УПожаревцу нису стрељали иако су партизани у Великом Градишту убили немачке граничаре него су бомбардовали Раброво( бомбардовали су и Велико Градиште и Нересницу али су та места била евакуисана). Да ли је Драги Јовановић пошто је био из Пожаревца тражио да тамо не стрељају или су Румуни тражили да не стрељају на њиховој граници?
Одговори
#4

(29-04-2019, 10:29 AM)пек. Пише:  Зашто су Немци баш у Крагујевцу и Краљеву стрељали толико људи? УПожаревцу нису стрељали иако су партизани у Великом Градишту убили немачке граничаре него су бомбардовали Раброво( бомбардовали су и Велико Градиште и Нересницу али су та места била евакуисана). Да ли је Драги Јовановић пошто је био из Пожаревца тражио да тамо не стрељају или су Румуни тражили да не стрељају на њиховој граници?
Драган Сотировић - ''Дража четник'', пише да је КГ страдао због љотићеваца, само у КГ су од свих места где је било стрељање 1941, били љотићевци. Он цитира и љотићевске новине, у којима је писало да пример Крагујевца - стрељања - треба пренети и на Београд.
Фактор је свакако и што је КГ центар Шумадије, а Шумадија Србије, Немци су то имали у виду.
Такође треба знати да су Немци после допуњавали број стрељаних до прописаних пропорција за одмазду - стрељали су даље, у Јајинцима. Највише су стрељали у Јајинцима. Према томе, ако није стрељано око Пожаревца, стрељано је у Београду.
Одговори


Скочи на Форум:


Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним