Оцена Теме:
  • 0 Гласов(а) - 0 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Northern Macedonia

Србима, а нарочито " српским националистима" желим овом приликом да честитам новог " сусједа". Србија се од данас граничи са " Северно од Македоније".
Ко ми више буде поменуо, чак и после овога, Слободана Милошевића као неког ко се бринуо о " српским националним интересима" отераћу га директно у ....... Мада никад не псујем.
Одговори

Бенито Пише:Само толико?? Ништа више и све би било супер??
Е, мој Чича!
Па, само то никад и не треба да дамо . Само нам је то Дрезденски конгрес , и касније , Броз ПОД БР. 1 отео. То је био душак на који смо удисали нашу независност.
Али, како то објаснити неком ко мисли да смо независну политику водили за време Слободана Милошевића? А, гле чуда, и он је то прво дао. И онда смо живели дуго и срећно!!!
А сад, без све шале, кључ балканског питања налази се у две тачке: то су Далмација и Македонија. Обе смо ставили у наш државни оквир за време краља Александра. Обе нам је Броз отео. И код обе је Милошевић крахирао и обе их предао на такав начин да Срби никад више и не помисле да их врате.
У томе је поента, драги моји поентовићи.
Ево, ја се први јављам!
Овај пасус нашао сам као цитат у једном Јеремијином посту, а нигде у оригиналу (??).
Па извините, Бенито, можда сам ја глуп, али никако да схватим толику мржњу према Милошевићу?
По ономе колико ја познајем историју, Југославија је пуцала по шавовима, а то су били Авнојевски шавови.
Тада било који српски државник није имао никакав правни аргумент како би испред међународне заједнице рекао: То је наше!
Одговори

(12-01-2019, 07:02 PM)Бенито Пише:  Србима, а нарочито " српским националистима" желим овом приликом да честитам новог " сусједа". Србија се од данас граничи са " Северно од Македоније".
Ко ми више буде поменуо, чак и после овога, Слободана Милошевића као неког ко се бринуо о " српским националним интересима" отераћу га директно у ....... Мада никад не псујем.

Кез

Је ли Бенито, ти би то морао да знаш,истиче ли нама неки гранични споразум са Бугарима ове године?Неки који је потписан на сто година...?

(12-01-2019, 08:05 PM)ЛукаЛоко Пише:  Па извините, Бенито, можда сам ја глуп, али никако да схватим толику мржњу према Милошевићу?

Ниси глуп ,него вероватно ниси живео овде у време Милошевића. Смучиле нам се петокраке и комунизам и њихове стратешке и геостратешке зајебанције. Оставши без Македоније, нарочито Скопља,Куманова и западних делова те земље, те делова северне Грчке као и источне и западне Албаније ми смо изгубили своје територијално историјско наслеђе. Да те подсетим да се ти делови називају Стара Србија. Изузев делова западне Албаније које смо ми некада звали Зета а која се протеже уз границе две данашње државе.Наравно,није Милошевић погубио све географске целине које сам навео али оне које су биле унутар СФРЈ јесте и морам рећи да их се невероватно лако одрекао.
Одговори

Имао је он " правних аргумената", али је прво требало да се одрекне титоизма. Али како ја то Вама и свима другима да објасним, када вам то деценијама " објашњавају" српски националисти попут Ратка Дмитровића, Дрецуна, Лазанског... И сличних.
Милошевић је узео новац, и то у облику злата, а и " међународну подршку" за Македонију. То је истина, а ви изволите па веслајте о " двоструким стандардима међународне заједнице" и " неправди према српском народу"... Његов син ће и даље да живи у " забрањеном граду" и да се бави " бизнисом". А ови Милошевићеви наследници ће наставити да владају на исти начин и да доведу до крајњег циља , а то је да се Србија сведе на прекумановске границе.
Одговори

Који правни аргумент?
Један би могао бити то, да колико ја знам, према Уставу Социјалистичке Реп. Хрватске Срби су били конституиван народ.
Да ли то тачно да је Туђман, уз помоћ својих немачких сарадника, дакле уз здушну подршку Запада, уредио нови Устав како би се Хрватска могла отцепити без сагласности Срба?
Одрећи се титоизма? Па то је нешто учинио када је поништио аутономију Космета и Војводине, и зато га је Запад осудио као српским националистом!
Одговори

Грчки парламент је тесном већином изгласао Преспански споразум.
Одговори

(12-01-2019, 07:02 PM)Бенито Пише:  Србима, а нарочито " српским националистима" желим овом приликом да честитам новог " сусједа". Србија се од данас граничи са " Северно од Македоније".

Нисам мислио да се прегањам на овој теми јер не видим поенту "Северне Македоније" и поменутог покојника. Но, ипак ћу одговорити и покушати да растолкујем моје ставове.
Најпре ћу предочити део Устава из 1974-те, када је зацементирана судбина Југославије.
Без обзира што за мене комунистички терор нема правно дејство, па тако ни било који "устав", јер сматрам да све што је грађено на, терором отетом и опљачканом (револуционарном, како би то рекли комунци), нема правну снагу и подлеже ревизији.

Ustav Socijalističke Federativne
Republike Jugoslavije
(1974.)

[Слика: 180px-Emblem-of-SFR-Yugoslavia-%20%20%20%20%20%20%20%20%20...%20%20%20svg.png]

Polazeći od istorijske činjenice da su radnici i seljaci i napredni ljudi svih naroda i narodnosti
Jugoslavije, ujedinjeni u Narodnooslobodilačkom frontu s Komunističkom partijom na čelu, svojom
borbom u narodnooslobodilačkom ratu i socijalističkoj revoluciji srušili stari klasni poredak zasnovan na
eksploataciji, političkom ugnjetavanju i nacionalnoj neravnopravnosti i otpočeli stvaranje društva u kome
će ljudski rad i čovek biti oslobođeni od iskorišćavanja i samovolje, a svaki narod i narodnost i svi oni
zajedno naći uslove za slobodan i svestran razvitak, imajući u vidu da su razvitkom materijalne osnove
zemlje i socijalističkih društvenih odnosa, kao i daljim izgrađivanjem odnosa zasnovanih na
samoupravljanju i nacionalnoj ravnopravnosti, ostvarene bitne promene u društvenim i političkim
odnosima, koje zahtevaju odgovarajuće promene Ustava Socijalističke Federativne Republike
Jugoslavije od 1963. godine, i da su odredbe tog ustava u pojedinim oblastima već izmenjene ustavnim
amandmanima od 1967, 1968. i 1971. godine, u težnji da se učvrste i dalje razviju postignute
revolucionarne tekovine, da se učvrsti pravo i odgovornost socijalističkih republika i socijalističkih
autonomnih pokrajina za sopstveni razvoj i razvoj jugoslovenske zajednice kao celine, da se obezbedi
dalji razvitak socijalističkih samoupravnih demokratskih odnosa na putu oslobođenja rada i izgradnje
komunističkog društva, polazeći i od potrebe da se novim ustavom Socijalističke Federativne Republike
Jugoslavije, koji, pored promena koje se njime vrše, obuhvata i sa njima usklađene odredbe Ustava
Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije od 1963. godine i ustavnih amandmana I do XLII,
učvrsti ustavni sistem na jedinstvenim socijalističkim samoupravnim osnovama, — Savezna skupština,
u saglasnosti sa skupštinama republika i skupštinama autonomnih pokrajina,

DONOSI
USTAV
SOCIJALISTIČKE FEDERATIVNE REPUBLIKE JUGOSLAVIJE

DEO PRVI
SOCIJALISTIČKA FEDERATIVNA REPUBLIKA JUGOSLAVIJA

Član 1.

Socijalistička Federativna Republika Jugoslavija je savezna država kao državna zajednica dobrovoljno
ujedinjenih naroda i njihovih socijalističkih republika, kao i socijalističkih autonomnih pokrajina
Vojvodine i Kosova koje su u sastavu Socijalističke Republike Srbije, zasnovana na vlasti i
samoupravljanju radničke klase i svih radnih ljudi, i socijalistička samoupravna demokratska zajednica
radnih ljudi i građana i ravnopravnih naroda i narodnosti.

Član 2.

Socijalističku Federativnu Republiku Jugoslaviju sačinjavaju Socijalistička Republika Bosna i
Hercegovina, Socijalistička Republika Makedonija, Socijalistička Republika Slovenija, Socijalistička
Republika Srbija, kao i Socijalistička Autonomna Pokrajina Vojvodina i Socijalistička Autonomna
Pokrajina Kosovo koje su u sastavu Socijalističke Republike Srbije
, Socijalistička Republika Hrvatska i
Socijalistička Republika Crna Gora.
Član 3.
Socijalistička republika je država zasnovana na suverenosti naroda i na vlasti i samoupravljanju
radničke klase i svih radnih ljudi, i socijalistička samoupravna demokratska zajednica radnih ljudi i
građana i ravnopravnih naroda i narodnosti.

Član 4.

Socijalistička autonomna pokrajina je autonomna socijalistička samoupravna demokratska društvenopolitička
zajednica zasnovana na vlasti i samoupravljanju radničke klase i svih radnih ljudi, u kojoj radni
ljudi i građani, narodi i narodnosti ostvaruju svoja suverena prava, a kad je to u zajedničkom interesu
radnih ljudi i građana, naroda i narodnosti Republike kao celine Ustavom Socijalističke Republike Srbije
utvrđeno — i u Republici.

------------------------------------------------------------------------------------------

Као што се да видети из приложеног Србија је сведена на "пашалук" коме су из милоште тепали: "Ужа Србија".
Покрајинама су дати атрибути државности, па гле апсурда, и Аутономне покрајине имале су право на оцепљење као и све остале републике!
Како сам уверен да Устав из 1974-те познајеш добро нећу о томе...

За мене је битан један моменат из 1988-ме, а затим Устав из 1990-те...

УСТАВ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ
1990. ГОДИНА

[Слика: 1990.jpg]

И Основне одредбе
Члан 1.
Република Србија је демократска држава свих грађана који у њој живе, заснована на слободама и
правима човека и грађанина, на владавини права и на социјалној правди.
Члан 2.
Сувереност припада свим грађанима Републике Србије.
Грађани остварују сувереност референдумом, народном иницијативом и преко својих слободно изабраних
представника.
Члан 3.
У Републици Србији је слободно све што Уставом и законом није забрањено.
Уставом се јамче и признају лична, политичка, национална, економска, социјална, културна и друга права
човека и грађанина.
Члан 4.
Територија Републике Србије је јединствена и неотуђива.
О промени границе Републике Србије одлучују грађани референдумом.

Члан 5.
Република Србија има грб, заставу и химну.
Грб, застава и химна Републике Србије утврђују се по поступку предвиђеном за промену Устава.
Главни град Републике Србије је Београд.
Члан 6.
У Републици Србији постоје Аутономна покрајина Војводина и Аутономна покрајина Косово и Метохија,
као облици територијалне аутономије.
---------------------------------------------------------------------------------------------.

Дакле, 1988-ме, С. Милошевић, успео је да сруши бастион сепаратизма на Северу Србије у такозваној "Јогурт револуцији". Десила се и "Жута греда", као и појачано деловање србских органа реда на Косову и Метохији.
Све у свему, без обзира на идеолошку припадност С. Милошевића, који је као и сви политичари тога времена припадао комунистичкој партији, нашао сам (моје лично виђење) да је управо Он вратио Србији територијалну целовитост. Како год то неком звучало за мене је то био први корак ка поновном уздизању Србије.
Устав из 1990-те помиње Аутономије али као саставне делове Србије, што је сасвим друга прича.
Од тог момента, после доношења Устава, Запад Милошевића види као непријатеља и креће у бесомучни обрачун са њим.
Растакање Југославије представљено је као Милошевићево дело, што, једноставно није истина. Моја маленкост је поседовала документе о разбијању Југославије одмах након Брозове смрти (објављено у неколико емигрантских часописа). Наравно, у комадању СФРЈ Војводина и КиМ требале су отићи као и остале републике, бар тако је било планирано.
Све републике су поцепане по авнојевским границама и, одговорно тврдим, да није било поменутих догађаја из 1988 и 1990-те, Србија би још 1991 -1992-ге остала без Војводине и КиМ.

Е сад, колико је Милошевић заиста могао урадити и дали је довољно што је прекинуо континуитет претходника из КПС зависи од угла гледања. По мени, то је био искорак вредан пажње и ако ништа друго, одваја Слободана Милошевића од свих претходника који су санћим били Срби а радили су све у корист србске штете.

На крају, Република Србска јесте створена на крви пркодринских Срба али... Милошевић је тај који је избоксовао за политичким столом Србску и то му нико не може одузети нити порећи.

ПС. Никад се не треба сметати са ума да је УДБА - служба заправо владала државом, као и то да је Слободан Милошевић доведен од стране службе која га је изручила странцима када им више није требао. Негде у том колоплету поменутих година одвијала се посебна борба између службе и човека који је покушао да се извуче из канџи исте. Своју тврдоглавост платио је главом а могао је ласно прихватити понуду и уживати у некој вили на језеру, по његовом избору. Одбио је!
Одговори

(26-01-2019, 10:53 PM)Јеремија Пише:  

Нисам мислио да се прегањам на овој теми јер не видим поенту "Северне Македоније" и поменутог покојника. Но, ипак ћу одговорити и покушати да растолкујем моје ставове.
Најпре ћу предочити део Устава из 1974-те, када је зацементирана судбина Југославије.
Без обзира што за мене комунистички терор нема правно дејство, па тако ни било који "устав", јер сматрам да све што је грађено на, терором отетом и опљачканом (револуционарном, како би то рекли комунци), нема правну снагу и подлеже ревизији.

Ustav Socijalističke Federativne
Republike Jugoslavije
(1974.)

[Слика: 180px-Emblem-of-SFR-Yugoslavia-%20%20%20%20%20%20%20%20%20...%20%20%20svg.png]

Polazeći od istorijske činjenice da su radnici i seljaci i napredni ljudi svih naroda i narodnosti
Jugoslavije, ujedinjeni u Narodnooslobodilačkom frontu s Komunističkom partijom na čelu, svojom
borbom u narodnooslobodilačkom ratu i socijalističkoj revoluciji srušili stari klasni poredak zasnovan na
eksploataciji, političkom ugnjetavanju i nacionalnoj neravnopravnosti i otpočeli stvaranje društva u kome
će ljudski rad i čovek biti oslobođeni od iskorišćavanja i samovolje, a svaki narod i narodnost i svi oni
zajedno naći uslove za slobodan i svestran razvitak, imajući u vidu da su razvitkom materijalne osnove
zemlje i socijalističkih društvenih odnosa, kao i daljim izgrađivanjem odnosa zasnovanih na
samoupravljanju i nacionalnoj ravnopravnosti, ostvarene bitne promene u društvenim i političkim
odnosima, koje zahtevaju odgovarajuće promene Ustava Socijalističke Federativne Republike
Jugoslavije od 1963. godine, i da su odredbe tog ustava u pojedinim oblastima već izmenjene ustavnim
amandmanima od 1967, 1968. i 1971. godine, u težnji da se učvrste i dalje razviju postignute
revolucionarne tekovine, da se učvrsti pravo i odgovornost socijalističkih republika i socijalističkih
autonomnih pokrajina za sopstveni razvoj i razvoj jugoslovenske zajednice kao celine, da se obezbedi
dalji razvitak socijalističkih samoupravnih demokratskih odnosa na putu oslobođenja rada i izgradnje
komunističkog društva, polazeći i od potrebe da se novim ustavom Socijalističke Federativne Republike
Jugoslavije, koji, pored promena koje se njime vrše, obuhvata i sa njima usklađene odredbe Ustava
Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije od 1963. godine i ustavnih amandmana I do XLII,
učvrsti ustavni sistem na jedinstvenim socijalističkim samoupravnim osnovama, — Savezna skupština,
u saglasnosti sa skupštinama republika i skupštinama autonomnih pokrajina,

DONOSI
USTAV
SOCIJALISTIČKE FEDERATIVNE REPUBLIKE JUGOSLAVIJE

DEO PRVI
SOCIJALISTIČKA FEDERATIVNA REPUBLIKA JUGOSLAVIJA

Član 1.

Socijalistička Federativna Republika Jugoslavija je savezna država kao državna zajednica dobrovoljno
ujedinjenih naroda i njihovih socijalističkih republika, kao i socijalističkih autonomnih pokrajina
Vojvodine i Kosova koje su u sastavu Socijalističke Republike Srbije, zasnovana na vlasti i
samoupravljanju radničke klase i svih radnih ljudi, i socijalistička samoupravna demokratska zajednica
radnih ljudi i građana i ravnopravnih naroda i narodnosti.

Član 2.

Socijalističku Federativnu Republiku Jugoslaviju sačinjavaju Socijalistička Republika Bosna i
Hercegovina, Socijalistička Republika Makedonija, Socijalistička Republika Slovenija, Socijalistička
Republika Srbija, kao i Socijalistička Autonomna Pokrajina Vojvodina i Socijalistička Autonomna
Pokrajina Kosovo koje su u sastavu Socijalističke Republike Srbije
, Socijalistička Republika Hrvatska i
Socijalistička Republika Crna Gora.
Član 3.
Socijalistička republika je država zasnovana na suverenosti naroda i na vlasti i samoupravljanju
radničke klase i svih radnih ljudi, i socijalistička samoupravna demokratska zajednica radnih ljudi i
građana i ravnopravnih naroda i narodnosti.

Član 4.

Socijalistička autonomna pokrajina je autonomna socijalistička samoupravna demokratska društvenopolitička
zajednica zasnovana na vlasti i samoupravljanju radničke klase i svih radnih ljudi, u kojoj radni
ljudi i građani, narodi i narodnosti ostvaruju svoja suverena prava, a kad je to u zajedničkom interesu
radnih ljudi i građana, naroda i narodnosti Republike kao celine Ustavom Socijalističke Republike Srbije
utvrđeno — i u Republici.

------------------------------------------------------------------------------------------

Као што се да видети из приложеног Србија је сведена на "пашалук" коме су из милоште тепали: "Ужа Србија".
Покрајинама су дати атрибути државности, па гле апсурда, и Аутономне покрајине имале су право на оцепљење као и све остале републике!
Како сам уверен да Устав из 1974-те познајеш добро нећу о томе...

За мене је битан један моменат из 1988-ме, а затим Устав из 1990-те...

УСТАВ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ
1990. ГОДИНА

[Слика: 1990.jpg]

И Основне одредбе
Члан 1.
Република Србија је демократска држава свих грађана који у њој живе, заснована на слободама и
правима човека и грађанина, на владавини права и на социјалној правди.
Члан 2.
Сувереност припада свим грађанима Републике Србије.
Грађани остварују сувереност референдумом, народном иницијативом и преко својих слободно изабраних
представника.
Члан 3.
У Републици Србији је слободно све што Уставом и законом није забрањено.
Уставом се јамче и признају лична, политичка, национална, економска, социјална, културна и друга права
човека и грађанина.
Члан 4.
Територија Републике Србије је јединствена и неотуђива.
О промени границе Републике Србије одлучују грађани референдумом.

Члан 5.
Република Србија има грб, заставу и химну.
Грб, застава и химна Републике Србије утврђују се по поступку предвиђеном за промену Устава.
Главни град Републике Србије је Београд.
Члан 6.
У Републици Србији постоје Аутономна покрајина Војводина и Аутономна покрајина Косово и Метохија,
као облици територијалне аутономије.
---------------------------------------------------------------------------------------------.

Дакле, 1988-ме, С. Милошевић, успео је да сруши бастион сепаратизма на Северу Србије у такозваној "Јогурт револуцији". Десила се и "Жута греда", као и појачано деловање србских органа реда на Косову и Метохији.
Све у свему, без обзира на идеолошку припадност С. Милошевића, који је као и сви политичари тога времена припадао комунистичкој партији, нашао сам (моје лично виђење) да је управо Он вратио Србији територијалну целовитост. Како год то неком звучало за мене је то био први корак ка поновном уздизању Србије.
Устав из 1990-те помиње Аутономије али као саставне делове Србије, што је сасвим друга прича.
Од тог момента, после доношења Устава, Запад Милошевића види као непријатеља и креће у бесомучни обрачун са њим.
Растакање Југославије представљено је као Милошевићево дело, што, једноставно није истина. Моја маленкост је поседовала документе о разбијању Југославије одмах након Брозове смрти (објављено у неколико емигрантских часописа). Наравно, у комадању СФРЈ Војводина и КиМ требале су отићи као и остале републике, бар тако је било планирано.
Све републике су поцепане по авнојевским границама и, одговорно тврдим, да није било поменутих догађаја из 1988 и 1990-те, Србија би још 1991 -1992-ге остала без Војводине и КиМ.

Е сад, колико је Милошевић заиста могао урадити и дали је довољно што је прекинуо континуитет претходника из КПС зависи од угла гледања. По мени, то је био искорак вредан пажње и ако ништа друго, одваја Слободана Милошевића од свих претходника који су санћим били Срби а радили су све у корист србске штете.

На крају, Република Србска јесте створена на крви пркодринских Срба али... Милошевић је тај који је избоксовао за политичким столом Србску и то му нико не може одузети нити порећи.

ПС. Никад се не треба сметати са ума да је УДБА - служба заправо владала државом, као и то да је Слободан Милошевић доведен од стране службе која га је изручила странцима када им више није требао. Негде у том колоплету поменутих година одвијала се посебна борба између службе и човека који је покушао да се извуче из канџи исте. Своју тврдоглавост платио је главом а могао је ласно прихватити понуду и уживати у некој вили на језеру, по његовом избору. Одбио је!

Чича Јеремија где су Срби где је Милошевић ратовао ??

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

Изгледа да ће бити потребно да почнем да пишем на грчком језику. Ваљда ћемо се тада разумети.
Иначе, да понављам оно што сам већ сто пута написао, изгледа да нема сврхе.
Одговори

Слаб сам са грчким па се бојим да се ни тад не би разумелиSmile
Поштујем твоје ставове, чак шта више, увек ми је било драго када напишеш неки пост или полемишеш са осталим на форуму.
Е сад, како сам ја поприлично матор, памтим много, суделовао сам у неким догађајима како у емиграцији тако и овде у Србији, тешко, уствари, то је немогуће, да се ја могу променити - преумити.

Додао бих и следеће:
Слика са мог аватара је мој лик. Име је моје (само је додат Јеремија), чак и адреса, број мобилног, све је јавно, тако да када се обраћам на форуму свако може да зна ко сам, где живим и шта радим.
Одговори

Шта ће ти оволика лула ко у морнара Попаја ?

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

(29-01-2019, 10:30 PM)Јеремија Пише:  Слаб сам са грчким па се бојим да се ни тад не би разумелиSmile
Поштујем твоје ставове, чак шта више, увек ми је било драго када напишеш неки пост или полемишеш са осталим на форуму.
Е сад, како сам ја поприлично матор, памтим много, суделовао сам у неким догађајима како у емиграцији тако и овде у Србији, тешко, уствари, то је немогуће, да се ја могу променити - преумити.

Додао бих и следеће:
Слика са мог аватара је мој лик. Име је моје (само је додат Јеремија), чак и адреса, број мобилног, све је јавно, тако да када се обраћам на форуму свако може да зна ко сам, где живим и шта радим.

[Слика: image.jpg]

И ова слика је моја, такорећ "тазе", тако да седа коса и брада говоре како имам довољно година за веће стараца који су кадгод толковали прошлост.
Скрати косу, а продужи браду, да заварамо непријатеље, одма' ће викну :" Уст'о Пашић!!!" Јок
Да си жив и здрав, Чича.
Одговори

Имам јединствен предлог..... Ако се слажу Администратори, могли би отворити нову тему "слике форумаша", па би ваљало, наравно, ко хоће и ко није кукавица, да поставља своје слике. Јок

Војводо, свака част на искрености и отворености! Smile

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

Цитат:Послато од Mekenzi - Јуче 09:53 AM
Шта ће ти оволика лула ко у морнара Попаја ?

Лулу користим деценијама. Што се изгледа исте тиче, то је већ ствар укуса.

Цитат:Послато од Бенито - Данас 12:57 AM
Скрати косу, а продужи браду, да заварамо непријатеље, одма' ће викну :" Уст'о Пашић!!!"
Да си жив и здрав, Чича.

Ласно је за браду, порасте очас. Косу не бих подрезао кад би знао да би погинуо. тако да ништа од прерушавањаSmile

Поздрав синовче.

Цитат:Послато од Шумадинац - Данас 02:42 AM

Имам јединствен предлог..... Ако се слажу Администратори, могли би отворити нову тему "слике форумаша", па би ваљало, наравно, ко хоће и ко није кукавица, да поставља своје слике.

Војводо, свака част на искрености и отворености!

Мислим да нико не брани да се постави лична слика на аватару. Ко воли нек изволи.
Иначе, слику ћу уклонити јер није постављена због промоције. Желео сам управо да поентирам како моја маленкост од самог доласка на форум (има 15 година од тада) користи своју слику као аватар, и да је све било, као што је и данас, доступно сваком на увид.
Но, схватам и људе који желе да остану анонимни јер не желе да се експонирају.

Далеке 1973 јавно сам наступао по "југословенским клубовима" делећи брошуре и касете које су пропагирале "четништво". "Бели орао", "Слобода", "Србобран", "Равногорац" и др. делио сам Србима без зазора да ће ме пријавити. Наравно, скоро сваки лист је завршавао у амбасади или конзуларном представништву јер су "гастоси" чувајући црвени пасош били у стању да поткажу и рођено дете. Већ 1974-те у "Југословенском клубу 70" дошао сам у сукоб са амбасадором који ће касније постати председник председнишва. Био је то Синан Хасани, шипац, а у пратњи су му били све сами "срби". Пале су тешке речи, претње и псовке, а један удбаш ми је припретио како ће ми урнисати четничку фамилију. Од тог дана је почели су да ме избегавају обични гастарбајтери ко да сам шугав. Чак је било и забрана уласка у неким клубовима по Шведској и Данској. Југословенски пасош сам добио у мају 1990 од амбасадора Весне Краљ, после неколико ТВ емисија које је урадила Роса Петровић са шведске ТВ2, у којима је била моја прича, али и прича о удбашком раду на просторима "слободног" света.

То је само једна епизода из мог живота.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним