Оцена Теме:
  • 0 Гласов(а) - 0 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Војвода Ђујић и Република Српска

Једно питање ако неко може да потврди. Јуче ми један историчар у Београду рече да је Ђујић одликован Карађорђевој звијездом првог реда то нисам знао.. Да ли је то истина? Одликовање му уручила Биљана Плавшић 1998 у његовој кући у Сан Дијегу, каже ми да постоје и видео снимци да је војвода пустио сузе а био је већ стар. Не знам ко поседује те снимке било би занимљиво видети и обелоданити. Још ми рече како ће снимци бити доступни кад дођу боља времена. А Биљана је по доласку из Хага увек ишла на парастосе Ђујићу у цркву св. Марка у Београду сад је и она већ стара. Не знам да ли је Ђујић икада одликован каквим орденом, али ето ако је ово тачно, онда јесте орденом Карађоређеве звијезде првог степена Републике Српске. Иначе никад нису Биљану новинари у Србији питали у вези Ђујића ваљда није политичким коректно било. Занимљиво.
Одговори

Јесте, одликован је 1996, а одликован је Карађорђевом звездом и 1942.
Одговори

.
Послушајте како Блаженопочивши Србски Четнички Војвода Момчило прориче августа 2007 а на ужас НАТО-УГУЗЉУБА свих фела и боја, па каже:

-СЛАБЉЕЊЕ И ПРОПАСТ ЧЕМЕРИКЕ!

-ВАСКРС И ЈАЧАЊЕ СВЕТЕ РУСИЈЕ!

-ВАСКРС И ЈАЧАЊЕ МУЧЕНИЧКОГ НАРОДА И ХРИСТОЉУБИВОГ ВОЈИНСТВА СРБСКОГ!

-ПРОГОН ТАКОЗВАНИХ „хрвата” СА СРБСКЕ ЗЕМЉЕ УМОРЕ И ПРЕКО АЛПА!

АМИН, БОЖЕ ДАЈ!

https://www.youtube.com/watch?v=f1KCo8QY...re=related

Нађосмо ову пјесму у старим бројевима гласила Србскијех Четника „Србија”, па каже:

ПОРУКА ВОЈВОДИ ЂУЈИЋУ

Ој Војводо Србског рода сине,
Од Динаре чувене планине,
Порука је од твога Народа
Да му дођеш, Момчило Војвода!

Имал' ишта од овога боље
Кад би дош'о у своје Топоље,
Родно мјесто гдје си се родио,
Свом Народу жељу испунио!

Да посјетиш мјесто твога Рода,
И водопад од Крчића твога,
Стару кућу гдје си се родио,
И конабу гдје си вино пио.

Да ти нога на Динару стане,
Да се сјетиш на минуле дане,
И да одеш у Стрмицу с'нама,
У Храм Србски Светога Јована.

Гдје си некад и Свештеник био,
За свој Народ Богу се молио.
Да одемо скупа на Пађане,
Гдје си тешке проводио дане.

Дођ' Војвода радо те желимо
Да са тобом радост поделимо,
За тебе смо пјесме састављали
Ти не дође а ми их пјевали!

Нека дођу сви Четници наши,
Србска Војска никог се не плаши,
Узели су традиције старе
Које Срби свуда радо славе.

Све је прошло, и ово ће проћи,
Надамо се да ће боље доћи,
Да ће доћи велике промјене
И несреће срећом да замјене.

Поруку смо послали и Фрању
Тући Србе он није у стању,
И он види да је немогуће
Да му Срби броје на тисуће.

Јер Крајишник као змија љута,
Никоме се не склања са пута.
Нема више хрватскога Тита,
Да Србина погрешно васпита.

И његових лажних партизана,
Који су се борили са нама;
Петокрака Кокарде се стиди,
Сакрила се, више се не види.

Србски Народ сад се добро слаже,
Побједа је, сваки тако каже,
А Босна је Србска Покрајина
Наврат стала свима душманима,
И средила Турке азијате,
У Крајини ми ћемо хрвате!

Дамјан Глигић, Канада.

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Одговори

Само Војвода није предвидео да је Срба све мање и мање, наталитет велики.
Ко ће да живи у ослобођеном Книну? Потомци Динарске дивизије или Крајишници протерани 1995? Ни једни ни други, јер опанак кад осети асфалт не враћа се у руралне крајеве. Боље им у САД или Србији, нажалост тако је...Шта ће нам празна земља без Срба? Није народ ко трава да га шишаш а он расте што вели Милутин из Данкове књиге.
Одговори

Цитат:ПРОСВЕТАР
СЛАБЉЕЊЕ И ПРОПАСТ ЧЕМЕРИКЕ!

Ако пропадне Канада, пропаде ти и пензија...

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

(06-02-2019, 11:55 PM)Mekenzi Пише:  

Док је нами пушаках, пецаљки, замрзивач...а ономад смо набавили и самострел, и док је рука сигурна и око соколово, за нас у Канади зиме не има!

Ваистину!

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
Одговори

(07-02-2019, 11:32 AM)ПРОСВЕТАР Пише:  
(06-02-2019, 11:55 PM)Mekenzi Пише:  

Док је нами пушаках, пецаљки, замрзивач...а ономад смо набавили и самострел, и док је рука сигурна и око соколово, за нас у Канади зиме не има!

Ваистину!

Убијати невине животиње није хумано.

Туна треба да реагују организације за заштиту животиња..

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

(07-02-2019, 03:53 PM)Mekenzi Пише:  Убијати невине животиње није хумано.

Енеее...."није хумано"! А не питаш се како су "хумани" хуманоиди преживели од памтивека!

Ми ође убијамо да би се прехранили а не из убилачке страсти и обести као твој ментор Крмнад Чварак (из партизанске породице), који је и своје малолетно дете учио да коље!

Иначе ође су дивље животиње итекако заштићене, до неког датума мо'ш стрелом и мушко и женско, а од неког датума карабином само мушко!

Ваистину!

ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
Одговори

(08-02-2019, 06:50 AM)ПРОСВЕТАР Пише:  
(07-02-2019, 03:53 PM)Mekenzi Пише:  Убијати невине животиње није хумано.

Енеее...."није хумано"! А не питаш се како су "хумани" хуманоиди преживели од памтивека!

Ми ође убијамо да би се прехранили а не из убилачке страсти и обести као твој ментор Крмнад Чварак (из партизанске породице), који је и своје малолетно дете учио да коље!

Иначе ође су дивље животиње итекако заштићене, до неког датума мо'ш стрелом и мушко и женско, а од неког датума карабином само мушко!

Ваистину!

Kak' знаш које је мушко или женско например међед, курјак,лисац или ако гађаш птица како знаш још у магли, снегу итсл??

Ми нијесмо сигурни, да поред силних мега, гига маркета и свакаквијех месних радњи мора се убијати животиње по Канади да би се преживело.

ДА се коље дивљач нехуманим условима..Туна врадају разне болести које дивљач покупи у шуми...

Треба то разне инспекције испитати у каквим условима се кољу животиње, да се види како се животиње шуре, на каквим столовима и посудама се кољу, и транжирају..итд...

ПРОСВЕТАР.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним