Поруке: 4,053
Теме: 18
Придружен: Jul 2016
Углед:
453
(12-02-2019, 09:31 PM)Милослав Самарџић Пише: Корени српске пропасти
Овако је требало да се зове роман Добрице Ћосића из 1954. године, али је назив скраћен на ‘’Корени’’. Ћосић је ту објашњавао како је српска парламентарна демократија водила народ у пропаст. И народ би сасвим пропао, да се нису појавили Тито и комунисти да га спасу. Уместо да се та пропаганда најзад раскринка, она се екранизује и приказује као истина!
ПИШЕ: Ана ФИЛИПОВИЋ
ЦЕЛИ ЧЛАНАК:
http://www.pogledi.rs/%D1%81%D1%80%D0%BF...%81%D1%80/
Баш сам хтео да питам хоћемо ли добити дуго очекивану критику на нову, антисрпску, серију. Након Девет кругова ДБ-а још један сјајан текст, Ана, свака част. Овај текст треба да буде предговор Ћосићевим (не)делима како би велика већина читалаца ,,отворила очи” и схватила да црвену ропаганду не треба увек узимати здраво за готово и на основу ње судити о важним историјским догађајима.
,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Поруке: 4,053
Теме: 18
Придружен: Jul 2016
Углед:
453
Је ли неко писао критику на 9 кругова?
,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Поруке: 2,252
Теме: 21
Придружен: Jan 2014
Углед:
491
"Све дијалоге у делима Добрице Ћосића заправо је написао његов друг и познати београдски драматург Борислав Михаиловић Михиз."
Ово је врло, врло интересантна реченица.
Елем, Михизово презиме је МихаЈловић. То је неписано правило да Срби Пречани имају слово "Ј" у имену Михајло и презимену Михајловић, за разлику од Срба са ове стране Дунава и Саве. Без обзира на ову примедбу, текст је сјајан. Да ли је аутор текста историчар?
Нема Слобе, нема Тита, сад се ође Нестор пита!
Поруке: 2,252
Теме: 21
Придружен: Jan 2014
Углед:
491
(20-03-2019, 11:50 AM)Бенито Пише: (20-03-2019, 11:24 AM)Vlad Alekš Пише: Да ли је аутор текста историчар?
Да, јесте историчар.
Бенито, хвала на одговору.
Како си? Мислим овако као човек, не као историчар.
Нема Слобе, нема Тита, сад се ође Нестор пита!