13-04-2019, 05:48 AM
(13-04-2019, 12:13 AM)Mekenzi Пише: За Кошаре сам чуо први пут 2001 године. После сам погледао онај Дрецунов филм о одбрани државне границе. Следеће је био извештај прве српске ноге која је после рата крочила на караулу Кошаре то је Био извештај novinara Михајла Меденице, после тога сам прочитао триологију Последња стража.
Момцима који су пали на Проклетијама на висини преко 2000 метара надморске висине Њих 108 су вечни хероји као и људима Што су крваво бранили државну границу.
Свака им част, велики наклон.
Нити један једини филм никада неће дочарати реалне сцене Кошара.Прво нигде нема такав реон ко Што је горе био. Друго Што се то медијски фино пакује, у смислу па требали су да poginu, спаса им није било . Треће нико и никад не може дочарати тепих бомбе и 24 сата бомбардовања тог реона.
Сваки дан су са Кошара спуштали камионом у просеку по 10 мртвих и рањених српских младића.
Караула Кошаре као Крф и Видо никада се не смеју заборавити.
Нажалост, после Милошевићеве "победе" над НАТО Српска нога никада више неће крочити.
Највећи злочинац после пада берлинског зида Слободан Милошевић је слао голобраду децу од 18/19 година на кланицу по шумама Проклетија Док се син Марко опијао у Мадони а Овај несрећни данашњи председник је добио стан од државе.
Кошаре памтимо али никада Србија не сме да дозволи да буде 12 година против најачег војног савеза и најмоћнијих држава.Платили смо историјску, политичку, економску цену 90-их година.
108 мртвих Срба на Кошарама су Само мали број Срба који су протерани, побијени, рањени, који су остали инвалиди и Зашто више Српска нога не може да крочи на Кошаре крив је лудак и злочинац који нас је са Газиместана 1989 повео у погубне крваве ратове.
Слава херојима са Карауле Кошаре.
Јеси ти хрват?