Поруке: 13,797
Теме: 296
Придружен: Aug 2013
Углед:
2,588
Својевремено је, " у склопу растурања великосрпске творевине", извесни Јосип Броз Тито отишао са Виса енглеским авионом у Рим да би се сусрео са папом Пијом 12 у Ватикану. Историчари комунистичке провинијенције су деценијама после рата тврдили да до сусрета није дошло и да папа није хтео да прими "једног прекаљеног револуционара".
Међутим, у склопу својих истраживања по ватиканским архивима, професорка Смиља Аврамов је успела да пронађе фотографију на којој се виде Јосип Броз и папа Пије 12 на састанку из 1944. године. Наравно, онима који су деценијама били залуђени култом ЈБТ, ни овај податак ништа није значио, него су то правдали "великом државничком улогом највећег сина наших народа и народности".
Прошло је од тада три четвртине века и у Европи влада римско-германско царство. Стигао је, на волшебан начин, на трон Светог Петра у Риму један декларисани вођа језуита папа Франциско. У " склопу дипломатских активности" он се сусрео са "председавајућим председништва БиХ" Милорадом Додиком. Сачекали смо да прође две недеље да би видели како ће проћи ова вест у јавности. Пошто није било јавних противљења и негодовања, кренуло се даље. У јавности се поново појавило питање:
Зашто не би папа дошао у Србију?
Чак се даје и рок: " за око две и по године", " за две године", " за годину и по дана, а можда и раније"...
Да ли ћемо се изненадити ако у међувремену сазнамо за један или више тајних састанака Александра Вучића са папом Франциском?
Другим речима, пронађите Вучића како у протеклих седам година присуствује некој литургији у време великих верских празника. То не постоји, а то није случајно. Човек коме не познајемо довољно порекло, као ни оном горе у тексту, а који је његов политички узор, представља се као заштитник српских националних интереса. Да ли ће Србија постати само још једна покрајина Римско-германског царства као последица једног великог рата који Германи против Срба воде од 1908. године до данас?!!!!!
Поруке: 8,715
Теме: 230
Придружен: Jul 2013
Углед:
365
Па Вучића су тајне организације Билдеберг, Тријтерала и остали довели 2012 године на власт.
Вучић је један велики љигавац и слуга страних обавештајних служби.
Такве те тајне службе после завршеног задатка у овом случају признање независног Косова обришу под и баце га на ђубриште историје.
Шта мислиш ко је поставио Ану Брнабић за премијера Србије ?
Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
(Последња измена: 29-04-2019, 12:45 PM од
Mekenzi.)
Поруке: 13,735
Теме: 335
Придружен: Feb 2015
Углед:
756
.
Мислим да је добро што се састао са Папом, без обзира што је неокомунистички диктатор. Уосталом, и Путин и РПЦ су имали честе сусрете са Папом и гаје, као и наша црква, добре односе са Ватиканом.
Вучка не интересује ни једна верска организација.
Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.
Д М
Поруке: 8,715
Теме: 230
Углед:
365
(29-04-2019, 01:25 PM)Шумадинац Пише: .
Мислим да је добро што се састао са Папом, без обзира што је неокомунистички диктатор. Уосталом, и Путин и РПЦ су имали честе сусрете са Папом и гаје, као и наша црква, добре односе са Ватиканом.
Koja си ти карикатура...
Гајимо одличне односе, Степинац је био диван духован човек.
Иди баци неку смешну шаљиву слику, то ти иде најбоље...
Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Углед:
756
(29-04-2019, 02:17 PM)Mekenzi Пише: (29-04-2019, 01:25 PM)Шумадинац Пише: .
Koja си ти карикатура...
Гајимо одличне односе, Степинац је био диван духован човек.
Нема потребе целу Католичку Цркву сводити на Степинца и Хрвате којих је у њој неколико промила и на њихов однос са Србима. Католичка Црква нису само Хрвати већ и Пољаци и Чеси и Морављани итд. од тих словенских па онда да ни не набрајам даље све те остале Шпанце, Ирце, Французе итд.
Шта ћемо са католицима који су били Четници?
Знам да те (као и твог антипода- Љотка из Канаде) највише тангирају Хрватска и Хрвати (додуше, и с разлогом) али онда то нема никакве везе с оним што чини Католичку Цркву у целини.
Али због тих пар промила или пар десетина промила ти и твој антипод нисте у стању видети све остало, дакле објективну стварност Католичке Цркве коју чине и сви остали други народи а не само Хрвати.
Тај Степинац није много веће зло био од данашњег вође Војвођанера Крмнада Чварка (додуше, из партизанске породице), који би моментално "Сријем Хрватској".
Ми по пустињи викасмо, ама душу спасисмо!
Паметном доста!
ГЕНЕРАЛЕ МАЛИНОВИЋУ ШТА' С ЧЕКА?
Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.
Д М
(Последња измена: 29-04-2019, 03:01 PM од
Шумадинац.)
Углед:
2,588
Шумадинац, давно сам поставио тему која се тиче само Мекензија и Просветара. Ово није та тема.
Овде је тема евентуални тајни сусрет једног вође једине теолошке државе у Европи, који је уједно и поглавар највеће религије на свету и једног председника једне " демократске" државе , који има јасна правила и ограничења у Уставу државе чији је председник у свом председниковању.
Проблем је у томе што он та правила не поштује и крши их свакодневно на разним нивоима.
То постаје посебно уочљиво када се појави једна историјски врло шкакљива тема попут ове. Посебно је то уочљиво што ми ни данас немамо ниједан доказ да нам је председник припадник православне цркве. Написао сам већ неколико пута, на разним местима, надајући се некој реакцији друге стране, да Александар Вучић уопште није крштен у СПЦ. Да ли је крштен у некој другој цркви не знам, али никакве реакције није било. То што њега религија не занима не значи ништа. Могао је и као атеиста и као римокатолик, или шта је већ, да једном у животу већини становништва државе којој је председник честита празник.
И да, вероватно је тема разговора измеђ папе Франциска и Вучића била положај римокатолика у Средњој Америци или Индонезији. Ове наше балканске проблеме давно су они решили.
Не знам шта те толико везује за римокатолике , то је твоја ствар, али немој овим релативизацијама да багателизујеш теме на форуму. Пусти људе нека покажу своје мишљење о сваком феномену.
Моје мишљење је јасно- и да се извини и да се не извини за Јасеновац, било који папа нема шта да тражи у Србији. А поготово не на основу једностраних договора са неким сумњивим типовима који узурпирају власт у Србији и чији је узор Јосип Броз Тито.
Али, има и паметнијих глава од мене, па нека и други кажу.
Углед:
756
Потпуно се слажемо. И нема шта Папа да тражи у Србији. Јер имамо пуно својих, тј. имамо домаћих "папа" што у политици, што при цркви колико 'оћеш.
Д М
Поруке: 7,143
Теме: 39
Углед:
167
(29-04-2019, 12:45 PM)Mekenzi Пише: Вучић је један велики љигавац и слуга страних обавештајних служби.
Такве те тајне службе после завршеног задатка у овом случају признање независног Косова обришу под и баце га на ђубриште историје.
ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ!
Сагласан са горњим текстом, нем'шта додати!
(29-04-2019, 02:59 PM)Шумадинац Пише: Тај Степинац није много веће зло био од данашњег вође Војвођанера Крмнада Чварка (додуше, из партизанске породице), који би моментално "Сријем Хрватској".
ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ!
(29-04-2019, 03:48 PM)Бенито Пише: Шумадинац, давно сам поставио тему која се тиче само Мекензија и Просветара. Ово није та тема.
Не знам шта те толико везује за римокатолике , то је твоја ствар, али немој овим релативизацијама да багателизујеш теме на форуму.
ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ!
[/quote]
(29-04-2019, 04:03 PM)Шумадинац Пише: И нема шта Папа да тражи у Србији. Јер имамо пуно својих, тј. имамо домаћих "папа" што у политици, што при цркви колико 'оћеш.
ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ!
[/quote]
(29-04-2019, 01:29 PM)Бенито Пише: Е, мој Шумадинац....
ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ!
[/quote]
(29-04-2019, 02:17 PM)Mekenzi Пише: (29-04-2019, 01:25 PM)Шумадинац Пише: .
Koja си ти карикатура...
ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ!
ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
(Последња измена: 30-04-2019, 09:17 AM од
ПРОСВЕТАР.)
Поруке: 849
Теме: 6
Углед:
148
То Смиљино откриће је од највеће важности, јер показује да је Тито био западни агент.
Папа Пије Дванаести био је можда највећи антикомуниста прошлог века.
Он је доживљавао као издају од борбе против комунизма сваки одступ од тога и као пактирање са ђаволом сваки договор са њима, тако да ме тај састанак јако чуди.
Мора да бити јасно дакле да си Британци дали папи јамчење да је био њихов човек.
Надам се да ћете наставити Смиљину истрагу.
Што се тиче осталог, актуелна Европска Унија је заснована над француско-немачком осовином, она је дакле савремена верзија Римско-Германског царства, дакле та политика траје не од 100, него од 1.000 година!
(Последња измена: 04-05-2019, 11:42 AM од
ЛукаЛоко.)
Углед:
2,588
"Свети отац" је дошао да свети водицу по Милутиновом и Душановом Скопљу.
Јој, Милошевићу даду ли ти дадину ону мртву....
Углед:
167
(07-05-2019, 05:13 PM)Бенито Пише: "Свети отац" је дошао да свети водицу по Милутиновом и Душановом Скопљу.
Јој, Милошевићу даду ли ти дадину ону мртву....
ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ !
Васкршњи поздрав свим Србима а и симпатизерима добардан!
Шумадинац likes this
ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
Углед:
167
.
Папо не мож'да се одбрани од рукољуба
Шумадинаца овдашњих!
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,