Оцена Теме:
  • 3 Гласов(а) - 3 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

"ЈУ -ДЕ-НА-З - Организација за спас преживелог старопартијаштва"

Фашистичка пропаганда у 2013. години... Како су почели, не би ме чудило да почну да штампају и Павелићеве мемоаре. Иначе, у Пољској би се за репринтовање и ширење окупаторске пропаганде добило две до три године затвора (ово ми је потврдио Пољак).
[img][Слика: image.jpg][/img]

“Come now, a man must display some madness from time to time. Helps him feel alive.”
Одговори

Не само окупаторске (нацистичке), већ и комунистичке...
Одговори

(10-11-2013, 06:23 PM)Милослав Самарџић Пише:  Не само окупаторске (нацистичке), већ и комунистичке...
Да, управо тако. Иначе, и абортуси су забрањени. Када би такве одредбе биле на снази у Србији где би нам био крај...

“Come now, a man must display some madness from time to time. Helps him feel alive.”
Одговори

(10-11-2013, 06:44 PM)Brigadir Пише:  ...
Да, управо тако. Иначе, и абортуси су забрањени. Када би такве одредбе биле на снази у Србији где би нам био крај...

Па где би нам био крај, да народ слуша Своју Цркву Православну!
Да слуша бар Савест и здрав разум!

Децо убиство је један од најтежих могућих грехова, а и демократија и њен створ комунизам, су то увели као некажњену праксу.

Пољаци су огорчени римокатолици, тако да не чуди забрана децо-убиства.

Али, зато им не смета клеро фашизам, или то што готово 40.000.000 деце хода без надзора у латинској америци. Ако римокатоличке установе и усвоје неко то дете на чување, педофили га нападају...

Све је то мрак, мрак који је увела демократија и капитализам, када су рушили Краљеве и Цареве и одрекли се Учења о блуду.

Не може блуд који је изразито популарисан у капитализму, дати други резултат него овакав! И комунизам је чак ту био куд и камо "нормалнији", али и да није - све је то исти шљам...

Зато, сем те борбе држава за опстанак народа, треба блуд протерати са списка популарности. А шта ради демократија - бори се за "права" педера. Е то сигурно није чак ни комунизам!
Одговори

(11-11-2013, 01:50 PM)Лепи Бора Пише:  
(10-11-2013, 06:44 PM)Brigadir Пише:  ...

Па где би нам био крај, да народ слуша Своју Цркву Православну!
Да слуша бар Савест и здрав разум!

Децо убиство је један од најтежих могућих грехова, а и демократија и њен створ комунизам, су то увели као некажњену праксу.

Пољаци су огорчени римокатолици, тако да не чуди забрана децо-убиства.

Али, зато им не смета клеро фашизам, или то што готово 40.000.000 деце хода без надзора у латинској америци. Ако римокатоличке установе и усвоје неко то дете на чување, педофили га нападају...

Све је то мрак, мрак који је увела демократија и капитализам, када су рушили Краљеве и Цареве и одрекли се Учења о блуду.

Не може блуд који је изразито популарисан у капитализму, дати други резултат него овакав! И комунизам је чак ту био куд и камо "нормалнији", али и да није - све је то исти шљам...

Зато, сем те борбе држава за опстанак народа, треба блуд протерати са списка популарности. А шта ради демократија - бори се за "права" педера. Е то сигурно није чак ни комунизам!

Ovako nesto se u zargonu naziva "off topic"...

Одговори

То на овом форуму не постоји Кез Битно је да се бришу слике Илије Чворовића Креза

Удар нађе искру у камену / без њега би у кам очајала!
Одговори

Шта је у књизи окупаторско?

Добио сам књигу на поклон и прочитао па ме интересује шта је у вези ње проблематично?

Књигу је писао свештеник Српске Православне Цркве.

„Грађанска“ демократија отуда нуди избор свега и свачега, али себе а приори изузима од тог правила; она не допушта могућност избора између ње и ма ког алтернативног концепта.

[Слика: traktor.gif]
Одговори

(13-11-2013, 12:30 AM)херцеговац Пише:  Шта је у књизи окупаторско?

Добио сам књигу на поклон и прочитао па ме интересује шта је у вези ње проблематично?

Књигу је писао свештеник Српске Православне Цркве.

To што је књигу написао "свештеник СПЦ" не значи ништа. Нема ништа о Хитлеровој идеологији, или нечему слично. Ево шта је ту окупаторско: "књига", тј. памфлет, писана је против политичке коалиције која је оформљена под заштитом ЈВуО (легалне, званичне државне војске), а за рачун љотићеваца и, самим тим, немачких снага чији су љотићевци тада били део.
Одговори

Окупаторско је то што је симпатизер једне партије напао друге партијаше, међу коима је било и једно ђубре какво је Живко Топаловић, а и стока која је похрлила на Равну Гору пред крај рата не би ли увалила своју гузицу поново у неку фотељу.

Само зато што је тај свештеник симпатисао ЗБОР и био просветар значи да је нациста и окупаторски слуга!?

Па тај исти окупатор му је у казненој експедицији запалио и срушио кућу, а он предат усташама одвођен на стрељање са осталима.

Љотић их је спасио од усташа.

Није ми јасно шта је требало Дражи окупљање тих паразита на Равној Гори!?

„Грађанска“ демократија отуда нуди избор свега и свачега, али себе а приори изузима од тог правила; она не допушта могућност избора између ње и ма ког алтернативног концепта.

Одговори

Смрт странкама, слобода Србији!

Одговори

Јел могуће да један администратор Погледа симпатише Љотића? И да, наравно, они који су за време рата симпатисали Љотића били су слуге окупатора, и зазлуживали су исту судбину ко и симпатизери комуниста. И што је Топаловић ђубре? А да, знам, мрзели су га подједнако домаћи фашисти (љотани) и комунисти.
Одговори

Па ти си управо исти као комунисти!

Значи,
ако презирем партијашење, онда сам фашиста!? Хвала, јесам онда. То што си ти једностран и искључив и што апсолутно не знаш мој став о државном уређењу, а блатиш ме и етикетираш јасно говори у суштини ко је тоталитарац.

Него,
да се вратим теми!

Ко је делегирао ту стокупљевину која се окупила на Равној Гори? А, па да! То је демонократија у самој својој сржи. Стока која нема никаквог покрића у народу - права демократија. Имаш једну такву дана у лику и дијелу ППВ-а.

Да си читао мало Топаловића нашао би ствари које би те пренеразиле. Ипак је он интернационалиста и социјалиста, а да не причам о његовим послијератним ставовима како је, да су усташе биле паметније, могао да се са њима успостави западни фронт насупрот комуниста!!!

Послије толико убијених Срба, послије рата, заступати и износити један такав став...

То је да се пресуди метком у потиљак!

Видиш да не знаш. Зато књигу у руке и мало баци образовања прије него што кренеш да пљујеш некога.

Одговори

Колико видим ниси ни читао књигу дотичног свештеника.

Он прије свега пише против међусобног убијања Срба.

Или те је можда заболила чињеница да је лично Љотић спашавао Србе од усташа!?

Или чињеница да је Недићева Стража улазила у борбу са усташама послије слома источне Босне не би ли се нејач извукла и пребацила у Србију!?

А, да и они су слуге окупатора...

Одговори

Читао сам Топаловића. Доста је допринео да се зачепе уста разним брбљивцима који су говорили о шовинистичком и фашистичком карактеру Чичиног покрета. Сматрам да је Чичина одлука да у кључном моменту подржи Топаловића а не Мољевића била врхунски доказ његове политичке мудрости и уважавања компликоване ситуације у коме се налазио његов покрет. То кажем ја који подједнако презирем социјалдемократију као и комунизам.

И јбга, Чича је био демократа, хтео ти то да признаш или не. Па сада када критикујеш "паразите" било би конзистентно да критикујеш и читаву његову политику и идеје за које се борио (демократију, монархију, "буржоаски поредак"...). Управо та твоја недоследност објашњава твоје симпатисање љотићевштине.

А да знаш шта је политика и шта је политички легитимитет онда би знао зашто је он позвао све те припаднике разних партија и шта је с тиме хтео да постигне. Не би сигурно постављао глупа питања.

(16-11-2013, 11:53 PM)херцеговац Пише:  Колико видим ниси ни читао књигу дотичног свештеника.

Он прије свега пише против међусобног убијања Срба.

Или те је можда заболила чињеница да је лично Љотић спашавао Србе од усташа!?

Или чињеница да је Недићева Стража улазила у борбу са усташама послије слома источне Босне не би ли се нејач извукла и пребацила у Србију!?

А, да и они су слуге окупатора...

Знаш оно Чичино са суђења када су га питали ко је већи издајник Недић или Љотић, када је рекао "исто је то, исто". Тако ти и ја кажем да је то исто. Ти сада почео ко Радош Бајић, помиритељски. Нису се ту убијали Срби већ су Србе убијали Југословени (љотићевци) и интернационалисти (комунисти).

И да, ти исти љотани су у Србији били исто што и усташе у Босни и Хрватској. Нема ту разлике.

И да, тачно је, нисам читао књигу него сам реаговао испровоциран на твој коментар. Смеће не читам.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним