Оцена Теме:
  • 0 Гласов(а) - 0 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Француски комунизам: леш који, на жалост, још увек мрда
#1

Веома занимљив чланак о комунизму у Француској данас. објављен пре пет дана на сајту ''Фигароа''. Тек кад се чланак прочита, види се колико је јак комунизам данас у Србији:
http://www.pogledi.rs/%D1%84%D1%80%D0%B0...%BE%D1%81/
Одговори
#2

Видим да је тај чланак изабрао и превео Коста. Ипак, нешто се не слажем са суштином истог.
Наравно да је комунизам био болест и с обзиром да је била трагедија која је проузроковала безброј жртава, срамотно је то што има још и данданас тих који то неће да признају. Међутим, такви који се на Западу још декларишу као комунисти, то су небитна мањина, то су људи који живе у прошлости и нису најгори.
Проблем је у томе што су комунисти променили кожу. Гори од комуниста то су комунисти који су постали највећи либерали и евро-атлантисти.
У чланку се помиње као нешто позитивно случај италијанских комуниста који су се реформисали и постали оно што је актуелна сасвим проевропска Демократска Партија. То што такве аутор чланка показује као позитивним примером, мени је то потпуно неприхватљиво! Такви су највећи смрадови! Такви су људи који преко само неколико година од пада Берлинског зида одрекли су се својих убеђења и прихватили либерализам у најгорој варијанти и постали највећи дупеувлакачи Европских институција и атлантског Пакта. Они свима давају лекције по љидским правима и подржали су међу осталим и ратове против Срба.
Довезујући на сам наслов чланка, ако леш комунизма још мрда, па нек мрда! Није то неки велики проблем, ако је леш стварно мртав. Проблем је то када као у неким хорор-филмовима монтрум никада не умире и као у филму Терминејтор, иако пуцаш на њега, он се претвара у нешто друго и уживљава се у неко друго биће. Такви су најгора ствар: комунисти-мутанти!
Одговори
#3

Лепо речено!
Одговори
#4

Самарџићу, бићу још изричитији.
За те комунисте који уз заставу са српом и чекићем и даље заступају борбу против капитализма, барем се може рећи да су доследни. Ја код Меланшона барем ценим то што критикује Нато због Косова и Украјине, што није малена ствар.
А не као ти модерни левичари европеисти који доминирају политичку сцену и код којих не видим ништа доброг. Ти бивши комунисти, њихови наследници и остали левичари су доспели код европских институција до једне позиције моћи и зато су опаснији.
За нас кажу да смо фашисти и националисти, ако хоћемо имиграцију под контролом и нећемо да препустимо суверенитет државе Бриселу, а они у корист те исте Европе без пардона подржавају неонацисте у Украјини.
Додуше, савремена политичка коректност је склона левичарењу: нема у њему ни трага од старе комунистичке економије, а што се тиче свега осталог, то јест етике, сексуалне морале, интернационализма, много је ту заједничко.
Зато су се бивши комунисти добро снашли у европској модерној политици.
Па видим аутору чланка смета антиамериканизам, мени смета русофобија коју шире најчешће управо левичари!
Одговори


Скочи на Форум:


Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним