Поруке: 14,520
Теме: 307
Придружен: Aug 2013
Углед:
3,062
Како је епископ западноамерички Максим постао главна политичка, етичка и културна тема у Србији ове 2019. године?
Шта се заправо крије иза дешавања у Синоду СПЦ везаних за владику Максима?
Поруке: 14,442
Теме: 346
Придружен: Feb 2015
Углед:
877
.
Крије се сујета провучићевског епископата на челу са патријархом Иринејем и Владиком Бачким. Они врше притисак на оне који нису њима лојални, пре свега на митрополита Амфилохија, епископа Атанасија, епископа Григорија, епископа Максима и других који су итекако критични према овој АV немани.
Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.
Д М
Углед:
3,062
Не би рекао да је баш тако. Уђи мало дубље у тему. Има ту много више детаља, а самим тим и већег сукоба. И, нису тако распоређени играчи на табли како си Ти навео.
Углед:
877
(31-07-2019, 08:33 PM)Бенито Пише: Не би рекао да је баш тако. Уђи мало дубље у тему. Има ту много више детаља, а самим тим и већег сукоба. И, нису тако распоређени играчи на табли како си Ти навео.
Ево, увери се и сам....
https://stanjestvari.com/2019/07/30/atanasije-irinej/
имаш и наставак преписке испод у ПДФ формату.
Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.
Д М
Углед:
3,062
Знам, прочитао сам. Али није то све. Одавно ово траје, мислио сам да неко зна више да не би ја износио неке информације.
Али, колико имам сазнања, ситуација је другачија него што се чини из ове преписке.
Углед:
877
(31-07-2019, 10:46 PM)Бенито Пише: Знам, прочитао сам. Али није то све. Одавно ово траје, мислио сам да неко зна више да не би ја износио неке информације.
Али, колико имам сазнања, ситуација је другачија него што се чини из ове преписке.
Ајд напиши да видимо та твоја сазнања!
Д М
Поруке: 5,715
Теме: 64
Углед:
364
(31-07-2019, 10:46 PM)Бенито Пише: Знам, прочитао сам. Али није то све. Одавно ово траје, мислио сам да неко зна више да не би ја износио неке информације.
Борба за власт....
Нека нам школа буде са вером, политика са поштењем, војска са родољубљем, држава са Божјим благословом. Нека се сваки врати Богу и себи; нека нико не буде ван Бога и ван себе, да га не би поклопила језива тама туђинска, са лепим именом и шареном одећом.
Углед:
3,062
Када је пре неког времена кренула кампања против епископа милешевског Атанасија Раките, било је очигледно да се нешто догађа. У типично стаљинистичко-милошевићевској кампањи против овог владике просипане су личне увреде и измишљотине. Предњачио је, по обичају, омиљени плаћеник Војислав Шешељ. Кампања је била координисана директно из кабинета председника републике. Циљ је био да се на место епископа овако важне епископије постави човек који би донео "другачије мишљење" у односу на остале епископе који својом надлежношћу покривају простор Црне Горе. Тај пројектовани епископ за епископију Милешевску требало је да буде епископ Максим. Синод и патријарх су успели да одбију овај напад и сачувају јединство које постоји између тројице епископ који покривају делове Црне Горе и митрополита Амфилохија Радовића у вези њиховог тврдог става да нема рушења јединства СПЦ.
Ето Шумадинац, има скоро годину дана како се зна за ово и за то многи знају.
Поруке: 2,854
Теме: 61
Придружен: Jul 2013
Углед:
221
Епископ Максим, амерички човјек, ради по фанариотским упутствима, те је тако и епархију преименовао по принципима лажног сабора са Крита.
На страну прича о еволуцији која би сама била довољна за удаљавање.
„Грађанска“ демократија отуда нуди избор свега и свачега, али себе а приори изузима од тог правила; она не допушта могућност избора између ње и ма ког алтернативног концепта.
Углед:
877
(01-08-2019, 09:44 AM)херцеговац Пише: Епископ Максим, амерички човјек, ради по фанариотским упутствима, те је тако и епархију преименовао по принципима лажног сабора са Крита.
Ђес ба? Нема те одавно?
Вала, можд' да бидне да је амерички човек...
Д М
Углед:
877
Нашу Цркву покушавају да преобликује власт АV. Највише спиновањем путем медија. Нажалост, неке Владике и сам Патријарх су ошамућени светлошћу АV. Владика Максим је ту само фигура, и не бих рекао да је амерички човек. Ако баш хоћемо неког да обележимо да ради по задатку страних и домаћих служби онда је то сигурно онде где је највећа пљуваоница на СПЦ и њене Епископе. Ако се из тих пљуваоница информишемо - онда и сами постајемо њихове жртве.
Д М
Поруке: 7,047
Теме: 39
Углед:
167
(01-08-2019, 11:05 AM)Шумадинац Пише: (01-08-2019, 09:44 AM)херцеговац Пише: Епископ Максим, амерички човјек, ради по фанариотским упутствима, те је тако и епархију преименовао по принципима лажног сабора са Крита.
Ђес ба? Нема те одавно?
Вала, можд' да бидне да је амерички човек... 
![[Слика: IMG-2740.jpg]](https://i.postimg.cc/0ygVPqDJ/IMG-2740.jpg)
Мож'да бидне ал'не мора да значи!
Чим овај неког брани-нами је разлог да гледамо ђе ни је они
НАГАН, старо ма добро, млого добро оружије!
ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Поруке: 7,047
Теме: 39
Углед:
167
.
Нажалост Владика Максим ставља
знак једнакости између Мученика Владике Артемија, који је на правди Бога дивљачки протеран из своје Епархије
ЗБОГ БАЈДЕНА, и "владике" тзв. "црногорске цркве" Мираша Дедејића која је "црква" регистрована 1993-е године у полицијској станици на Цетињу, када је на на Тргу Маршала Тита изабран за митрополита Антоније Абрамовић, рашчињени свештеник Православне цркве у Америци и познати
ПЕДЕР што знају сви Срби из Монтреала у Канади и шире!
Сваког Православног Хришћанина ваља да је стид и срамота због овог поступка Владике Максима!
Цитат:Саопштење западноамеричке епархије „поводом свеправославних саслуживања током 2019. године“.
Није непознато да у Америци (као и у другим земљама) постоји мањи број неканонских, расколничких заједница, у које спадају неки Украјинци, као што постоје и групације „артемијеваца“, „мирашеваца“, затим разних неканонских Руса (који су одступили од Заграничне јурисдикције) и сл.
Епископ западноамерички Максим
Извор: Епархија западноамеричка
ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!