Оцена Теме:
  • 0 Гласов(а) - 0 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Извршитељи

Много сте неинвентивни у задње време. Јок
Морам да вам отварам актуелне теме. Дакле, тема извршитеља је једна од најактуелнијих у Србији.
Напишите каква искуства имате са њима.
А нарочито форумаши који живе у западним земљама нека кажу своја искуства у дотичним државама.
Одговори

Ја сам овде поставио текст о извршитељима http://www.pogledi.rs/forum/Thread-dveri...de?page=51 али пошто је то написао Бошко Обрадовић Мекензи је почео да напада Бошка а Просветар да га брани а извршитеље нико не помиње.
Одговори

.
Ми, што се нас тиче, чекамо да се прво изређају УБИЦА ФОРУМА (који се увек уредно врће на место злочина) и Киза, који све занју како ствари функционишу на Гњилежном, па да се ондак и ми јавимо за РИЈЕЧ-ПОСЈЕЧ!

Smile

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Одговори

(08-08-2019, 04:18 PM)ПРОСВЕТАР Пише:  .
Ми, што се нас тиче, чекамо да се прво изређају УБИЦА ФОРУМА (који се увек уредно врће на место злочина) и Киза, који све занју како ствари функционишу на Гњилежном, па да се ондак и ми јавимо за РИЈЕЧ-ПОСЈЕЧ!

Smile

КидањеКидањеКидање

Извршитељи су уведени у закон 2011.год.(владавина ДС),до сада је закон мењан неколико пута,тј.уведене новине које би наводно требале да олакшају положај дужника.
Јавни извршитељ из Смедерева се за 6-7 год. рада енормно обогатио.
Из личног искуства то му дође ко велики харач,који се само појачава...На дуг за струју од 5800 дин,платио сам још 10000 дин(извршитеља,таксе и још свакојаких намета).У мом случају случај је додељен извршитељу из Београда(иначе је био врло дрзак и безобразан, када сам га звао да ми објасни ко ме је тужио и зашто, јер нисам добио никакве позиве на суд и сл.само решење о извршењу и дуг који морам да платим, посебно извршитељу, посебно ЕПС-у и судске трошкове).
Не знам како је то на Гњилежном западу и да ли их уопште има тамо у оваквој харачкој форми.

Нека нам школа буде са вером, политика са поштењем, војска са родољубљем, држава са Божјим благословом. Нека се сваки врати Богу и себи; нека нико не буде ван Бога и ван себе, да га не би поклопила језива тама туђинска, са лепим именом и шареном одећом.
Одговори

Закон о извршитељима преписан је са Запада. Е сад, у Западној Европи извршитељи немају овлашћења која имају код нас. Дакле, може да се покрене извршни поступак али не како се ради код нас. Најпре, извршитељ никада неће добити асистенцију полиције већ све обавља Суд за грађанску парницу.
Дужник се позива да се договори са повериоцем, понуди се отплата на рате, а ако се то не испоштује тада се иде на парницу. Међутим, ако дужник нема на своје име никакву вредност, покретну или непокретну, тада га проглашавају лошим платишом и следећих 5 - пет година не може ништа купити на кредит.
У кућу или стан нико му не може ући без његовог пристанка, па чак извршитељ не сме ни телефонски да узнемирава дужника.
Конкретно, овај закон примењују у Скандинавији.
Не знам од кога су наши преписивали закон али засигурно није добар. Уствари, нема ту ни З од закона.
Јавни извршитељи, Нотари а сада и Катастар директно су у спрези са криминалним радњама које им је омогућио "вожд" са својом кликом.

Ово писмо циркулише на фејсу:

Цитат:ПАЖЊА ПАЖЊА
НОТАРИ
И ЈАВНИ ИЗВРШИТЕЉИ
ДОБИЛИ ТРЕЋЕГ ЧЛАНА МАФИЈЕ
КАТАСТАР
Драги пријатељи,
Као геодета, осећам се у обавези да са вама поделим још један вид легализоване пљачке људи, која се овај пут одвија кроз поступак ,,модернизације катастра''.
Наиме, од сада када треба да уплатите таксу за књижење која износи нпр. 5540 динара , добићете инструкције за плаћање у виду документа који ћете видети у прилогу испод објаве. Уколико лично поднесете захтев и добијете уплатницу то није проблематично, јер вас обавесте да је рок за уплату десет дана.
Међутим, уколико се ради о уговорима који су оверени код нотара и које нотар, по захтеву странке (по службеној дужности) шаље катастру на упис, онда се наређује достава инструкције за плаћење лицу које треба да сноси трошкове уписа .
Како је честа ситуација да лицу коме требају да буду достављене инструкције за плаћање, исте не буду уручене јер у том тренутку није код куће, или се нпр. на селу човек у том тренутку налази на њиви, држава је ЗАБРАНИЛА поновно покушавање доставе да не би настајали трошкови за њу, а наложила да се инструкције за плаћање објаве на ЕЛЕКТРОНСКОЈ ТАБЛИ КАТАСТРА, за чије постојање већина обичних грађана ни не зна !
Након протека од десет дана и истицања инструкција за плаћање на тој електронској табли, једним кликом миша се иста скида и одмах шаље јавном извршитељу на поступак принудне наплате, након чега уколико нисте платили таксу за катастар, коју нисте ни добили ни видели, сносите и трошкове принудне наплате које ће вам обрачунати јавни извршитељ!
Дакле, толико о правној сигурности у држави Србији и извештајима Европске комисије о владавини права.
А да би пробали да барем део недужних који ће платити цех оваквој злоупотреби правне државе предупредимо, молим вас да ову објаву прочитате и по жељи делите !
Хвала !!!

Гео Цветковић
Одговори

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Одговори

Другачије овца брсти кад је курјак гледа.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним