03-10-2019, 03:15 PM
Господе, дај ми душевно спокојство да се сретнем са свим што ми донесе наступајући дан. Господе, дај ми да се у потпуности предам твојој светој вољи. Господе, у сваки час овога дана у свему посаветуј и подржи мене. Господе, какве год вести да добијем у току овога дана, научи да их прихватим спокојне душе и тврдим убеђењем да је у свему Твоја света воља. Господе, откриј ми вољу Твоју свету за мене и оне који ме окружују. Господе, у свим мојим речима и помислима Сам руководи мојим мислима и чувствима. Господе, у свим непредвиђеним случајевима не дај да заборавим да је све Тобом послато. Господе, научи да се правилно, просто, разумно обраћам свима домаћим и оним који ме окружују, старијима, равнима и млађима да никог не бих огорчио, а свима помогао ка добру. Господе, дај мени силу да поднесем умор наступајућег дана и све догађаје у току дана. Господе, Ти Сам руководи мојом вољом и научи ме да се молим, надам, верујем, љубим, трпим и праштам. Господе, не дај ме на самовољу непријатељима мојим, но ради имена Твога светога Сам води и управљај мноме. Господе, просвети мој ум и срце моје да разуме Твоје вечне и неизмењене законе који управљају светом да бих ја, грешни раб Твој, могао правилно служити Тебе и ближње моје. Господе, благодарим Теби за све што са мном буде, зато што чврсто верујем да ће свима који љубе Тебе све помоћи ка добру. Господе благослови све моје изласке и уласке, дела, речи и мисли. Удостој ме да увек радосно прослављам, опевам и благословим Тебе, јер си Ти благословен у векове векова. Амин.