Оцена Теме:
  • 0 Гласов(а) - 0 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Da li je bilo streljanja

(22-10-2019, 03:14 PM)ПРОСВЕТАР Пише:  Ово да је нападнута колона Њемаца била САНИТЕТСКИ ОДРЕД, тврди историчар Радован Калабић, и то опет и опет у последњој емисијио од јуче!

Санитетски одред са тенковима и борним колима. Да нису били неки немачки хуманитарци?

"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Одговори

Добро, бре, ЈВуО лакше мало.
А, Ти Просвето, какав је историчар др Радован Калабић довољан је доказ то што је написао да је побијена "беспомоћна санитетска колона". Ако је то рекао или написао. За такву тврдњу која нема везе са историјским догађајем Калабићу је једини извор могао бити Владимир Дедијер, који је први потурио тезу о санитетском возилу и чак писао да је он лично командовао тим нападом. Од њега су ту причу преузели љотићевски, а касније и немачки аутори.
Дакле, Калабић лупета. И то не само о овој теми. Зато му је и углед на овом форуму такав какав јесте.
Одговори

(22-10-2019, 03:46 PM)Бенито Пише:  Добро, бре, ЈВуО лакше мало.

Извини брате, неиздржах. Не могу да верујем да оваквих менталаћа има и да се петљају у ову тему, швапску убилачку багру претвори у санитет. Ја знам да је он полуписмен али би могао мање да лупа и да има обзира да овде има људи којима је ту неко стрељан а да такође има људи чије су претке љотићевске вашке хватале по улици и водили на стрељање.
Одговори

(22-10-2019, 03:46 PM)Бенито Пише:  Добро, бре, ЈВуО лакше мало.
А, Ти Просвето, какав је историчар др Радован Калабић довољан је доказ то што је написао да је побијена "беспомоћна санитетска колона". Ако је то рекао или написао. За такву тврдњу која нема везе са историјским догађајем Калабићу је једини извор могао бити Владимир Дедијер, који је први потурио тезу о санитетском возилу и чак писао да је он лично командовао тим нападом. Од њега су ту причу преузели љотићевски, а касније и немачки аутори.
Дакле, Калабић лупета. И то не само о овој теми. Зато му је и углед на овом форуму такав какав јесте.

Да ли Калабић лупета или не то је споредно у нашем прилогу јер за нас овамо Калабић јесте неки историчар и магистар што неуротични ЈВуО сигурно није, јер исти, почевши од свог надимка ФАЛСИФИКУЈЕ ЗВАНИЧНИ НАЗИВ Југословенске КРАЉЕВСКЕ војске у Отаџбини намерно склањајући Краља!

Дакле као што ти мислиш да је Калабићу "МОГАО БИТИ" једини извор Дедијер-тако и ми мнимо да би неуротичном ЈВуО извор за његово касапљење часног имена те војске "МОГАО БИТИ" комуњара Топаловић, који је као комунац и следбеник Мозеса Леви-Мордекаја (лажно име Карл Маркс), био гадљив на сваки помен Краља!

Нас даклем ође прогања неуротични ЈВуО за "деликт мишљења" а колики је исти "ауторитет" на овом форуму сведочи и његово кићење туђим перјем, то јест уместо да свој осакаћени надимак украси ПРАВИМ грбом под којим се борио наш земљак и Мученик Драгољуб и његова КРАЉЕВСКА ВОЈСКА, он качи амблем Србије Ђенерала Недића, чију блажену успомену бљује кад год може!

Сад овакав лик испада неки велики зналац и ауторитет ође ама шта'ш....и таквима иам места под сунцем јер "Без остријех зуба ледне зиме би л’ топлоте благост познавали? Без будалах тупога погледа,
би л’ умови могли блистат’ свијетли?”

Дакле, као што рекосмо, тема нашег прилога није Калабић, то да ли је НАПАДНУТИ ДЕО КОЛОНЕ БИО САНИТЕТСКИ ИЛИ КОМОРЏИЈСКИ , то остављамо историчарима да разјасне јер рекосмо да то не знамо, за разлику од тупаџија који тврде да све знају к'о да су сами били тамо, но ми тврдимо и ПОНАВЉАМО, да је тај напад, БЕЗ ОБЗИРА КО ГА ЈЕ ИЗВЕО, био са војно-политичке тачке гледишта, како стратешке тако и тактичке, САМОУБИЛАЧКО ПУЦАЊЕ СЕБИ НЕ У НОГУ НЕГО У ГЛАВУ!

Такође понављамо да је више отужно него тужно што се надгорњавају комуно-сатанисти и Четници ко је извршио речени самоубилачки напад а пос' "бјеж'те ноге пос*раћу вас", као да је исти био за понос и хвалу а не за плач и покајање јер се знало да ће Њемци за одмазду стрељати ненаоружан народ!

Ко има нешто смислено да каже на ово-извол'те, ОПРАВДАЈТЕ ОВАЈ АУТО-ГОЛ!

Чекам!

табаџија

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Одговори

Радован Калабић је рекао да су били у питању санитетски официри, а не пешадијски војници. Погледати емисију на следећем линку (видети од 01:26:44)

https://www.youtube.com/watch?v=d3x5q_3r4TY

Не знам одакле му овај податак, сигурно је га покупио негде из љотићевске литературе, а не из архива.

Гдин Милослав је поставио на претходној страни чланак (текст из књиге „Генерал Дража Михаиловић са општом историјом четничког покрета“, 1. том) везан за Крагујевац, и ту је све лепо објашњено и разјашњено.

А онај чланак са "Политике" сам поставио чисто информативно
Одговори

Калабић у својим излагањима често постаје необјективан што је случај и овог пута.
Ако би ишли наопаком логиком онда су Срби криви што су пружили отпор окупатору и што су нису седели мирно све док рат не прође.
Због "непослушности" мештана Јадра у Драгињцу и околини побијено је неколико хиљада цивила међу којима је било на стотине деце.
Уосталом, третман нашег живља (исто је и са Русима) од стране Немачке окупационе силе потпуно је другачији него што је био у земљама Западне Европе што наводи да су Словени православци третирани попут домородаца на тлу Америке или Абориџана у Аустралији.

Да ми имамо "посебан третман" говори и слика из минулог рата:

http://jadovno.com/na-danasnji-dan-1999-...a9Fg3jVKUk
Одговори

(22-10-2019, 05:15 PM)ЈВуО-КГ Пише:  ....има људи чије су претке љотићевске вашке хватале по улици и водили на стрељање.

Колико је нами познато из ВЕРОДОСТОЈНИХ ДОКУМЕНАТА ОЂЕ У ИЗГНАНСТВУ, а и из сведочења неких времешних Крагујевчана и њихових потомака, тзв. "љотићевске вашке" су хватале по улици искључиво цигане и познате комунце еда би их разменили код Њемаца за виђене Србе-домаћине!

Дакле, не улазећи у то у коју су од ове две групе спадали "преци" које помињеш, за нас је жалосно што видимо да највећу галаму на неке "љотићевске вашке" дижу они чији су преци (ако не и они сами), као и сви њихови ближи и даљи рођаци, пријатељи, комшије и СВИ, СВИ, СВИ,,,,самоуправљачи Јосипа Броза, служили војску у окупатора и том приликом носили униформу окупатора са крвавом партизанском жабом на "титовки", док су те "љотићевске вашке" носиле србску униформу и Барјак, стављајући своје груди између партизанског лудила "што горе-то боље" и њемачког беса 100 за једног!

Хмммм...чудно....на вука повика а парцови коло воде!

табаџија

(22-10-2019, 08:09 PM)Јеремија Пише:  Калабић у својим излагањима често постаје необјективан што је случај и овог пута.
Ако би ишли наопаком логиком онда су Срби криви што су пружили отпор окупатору и што су нису седели мирно све док рат не прође.

"Пружање отпора" није исто као и нападање колона Њемаца у непосредној близини градова БЕЗ ИКАКВИХ ИЗГЛЕДА НА ПОБЕДУ а са сазнањем какву одмазду овакви напади носе као последицу!

Лозница '41-е и Крушевац 44-е су сасвим друге ситуације!

Уосталом и сам Гос'н Самарџић наводи у чланку да је партизанима у два маха запрећено да ће Четници спречити напад партизана на Крагујевац!

Из овога испада да је речени напад на ту колону био или грешка у командној линији или дело малоумника!

Паметном доста!

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
Одговори

(22-10-2019, 08:10 PM)ПРОСВЕТАР Пише:  
(22-10-2019, 05:15 PM)ЈВуО-КГ Пише:  ....има људи чије су претке љотићевске вашке хватале по улици и водили на стрељање.

Колико је нами познато из ВЕРОДОСТОЈНИХ ДОКУМЕНАТА ОЂЕ У ИЗГНАНСТВУ, а и из сведочења неких времешних Крагујевчана и њихових потомака, тзв. "љотићевске вашке" су хватале по улици искључиво цигане и познате комунце еда би их разменили код Њемаца за виђене Србе-домаћине!
Докле више с овим, Просветару?
Знају се имена свих стрељаних, нема Цигана, све Срби (сем неколико циганске деце - чистачи обуће, а ту је било и српске деце). Љотићевци су мењали њихове присталица, чланове, и сл, као и људе чија занимања су била потребна Немцима - за, гледајући из угла Новог поретка, непокорне и непотребне.
Исто тако, 21. октобра нису стрељани комунисти. Они и Јевреји стрељани су претходних дана. Изузетак може бити једна комунисткиња, али нисам видео доказ да је заиста била члан КП, тј. могуће да су то накнадно измислили, због пропаганде.
Одговори

(22-10-2019, 07:54 PM)ПРОСВЕТАР Пише:  Нас даклем ође прогања неуротични ЈВуО за "деликт мишљења"

Кидање
[Слика: ha.gif]

(22-10-2019, 08:10 PM)ПРОСВЕТАР Пише:  Колико је нами познато из ВЕРОДОСТОЈНИХ ДОКУМЕНАТА ОЂЕ У ИЗГНАНСТВУ, а и из сведочења неких времешних Крагујевчана и њихових потомака, тзв. "љотићевске вашке" су хватале по улици искључиво цигане и познате комунце еда би их разменили код Њемаца за виђене Србе-домаћине!

Вами није,изгледа,познато ни како се зовете ни колико година имате,као што вами,такође,није познато ни где је лево ни где десно тренутно,тако да молимо вашу маленкост да под хитно престане са лупетањем.
Одговори

(22-10-2019, 09:25 PM)Милослав Самарџић Пише:  

Знају се имена свих стрељаних, нема Цигана, све Срби (сем неколико циганске деце - чистачи обуће, а ту је било и српске деце). Љотићевци су мењали њихове присталица, чланове, и сл, као и људе чија занимања су била потребна Немцима - за, гледајући из угла Новог поретка, непокорне и непотребне.
Исто тако, 21. октобра нису стрељани комунисти. Они и Јевреји стрељани су претходних дана. Изузетак може бити једна комунисткиња, али нисам видео доказ да је заиста била члан КП, тј. могуће да су то накнадно измислили, због пропаганде.
А шта си ти очекивао после деценија "релевантне литературе"- у емиграцији љотићеваца, а у Југославији, сада Србији комуниста.
Сва су та питања расветљена, али у скорије време. Међутим, Просветар припада онима које свакодневно срећем ( управо када нудимо нове књиге):" Е, кад сам ја то читао? Пре 40 година." А како си земљаче могао да читаш пре 40 година када је изашла књига пре месец дана?
Одговори

Ваља обратити пажњу на ДЕТАЉЕ прилком размене мишљења!

ЈА НЕ ГОВОРИМ О СТРЕЉАЊУ НИТИ КО ЈЕ НА КРАЈУ БИО СТРЕЉАН НЕГО О "ХВАТАЊУ ПО УЛИЦИ" О ЧЕМУ КО ЈЕ "ХВАТАН" И ЗАШТО ИМАМО СВЕДОЧЕЊА ИЗ ПРВЕ РУКЕ!

Дакле ми НЕ говоримо о томе ко је био на крају стрељан и кад, МИ РЕАГУЈЕМО НА ДЕРЊАВУ НЕУРОТИКА ЈВуО О НЕКОМ 'ВАТАЊУ ПО УЛИЦИ'!

Дакле пошто ЈВуО не каже да ли су неки његови преци били "'ватани по улици" пре или после 21-ог, ми напомињемо да се ова комуно-сатанистичка измишљотина о неком '"ватању по улици" односи само и једино на, од очевидаца регистровано '"ватање" неких цигана и комунаца!

Шта је после тог фамозног "'ватања по улици" било са њима, да ли су исти стрељани или пуштени-то не знамо, за разлику од генија који све знају!

ТО ЈЕ ДАКЛЕ БИЛО

Ј Е Д И Н О

"'ВАТАЊЕ ПО УЛИЦИ" ОД СТРАНЕ ТЗВ. ЉОТИЋЕВАЦА, ДРУГОГ '"ВАТАЊА" НИЈЕ БИЛО!

Међутим!

Од титиних пионира све је могуће, машта ради а титини бивши војаци и самоуправљачи имају је бујну!

(22-10-2019, 09:59 PM)Бенито Пише:  

А шта си ти очекивао после деценија "релевантне литературе"- у емиграцији љотићеваца, а у Југославији, сада Србији комуниста.
Сва су та питања расветљена, али у скорије време. Међутим, Просветар припада онима које свакодневно срећем ( управо када нудимо нове књиге):" Е, кад сам ја то читао? Пре 40 година." А како си земљаче могао да читаш пре 40 година када је изашла књига пре месец дана?

Ви се обојица разговарате са погрешним дискутом!

Прочитај одговор Гос'н Самарџићу...ми реагујемо на комунистички баљезг о "'ватању по улици" од стране тзв. Љотићеваца, који баљезг трајише више од пола века и у коме учествују једначито титовци, да би облатили оне које највише мрзе, и тамошњи "четници" који су остали да живе под партизанском окупацијом тамо и који се убише да их пост-титовска комуна рехабилитује и прихвати у загрљај па су нашли погодног ЖРТВЕНОГ ЈАРЦА који силом прилика не може да се брани јер већина није више од овога света!

Ово последње је и разумљиво и према таквом људском материјалу ми осећамо више сажаљење но гњев јер њиве тамо срођени са окупатором, срасло то к'о нокат и месо, ево 70 година прође!

Рецимо овај лажњак ЈВуО....човек живи тамо међу ЊИМА, служио тамо војску код Јосипа Броза у партизанској униформи са жабом на "титовки" а овамо Брат Мунгоса прозива као "Аустро-Угарина" јер му је отац служио код Јосипа Фрање!

КОЈА ЈЕ ДАКЛЕ РАЗЛИКА ИЗМЕЂУ УНИФОРМЕ ЈОСИПА БРОЗА И ЈОСИПА ФРАЊЕ нек'нам одговори речени ЈВуО који данас још увек навија дал'за Туђманов 'Партизан' или за 'Црвену Звезду', не могу да се сетим...ама брани и то на оној онамо теми....шта'ш....може човек да разуме те тегобе ама жалосно је то!

Шок

ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
Одговори

[Слика: 2019-02-09-18-42-IMG-0825.png]

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

(22-10-2019, 11:07 PM)ПРОСВЕТАР Пише:  

Ваља обратити пажњу на ДЕТАЉЕ прилком размене мишљења!

ЈА НЕ ГОВОРИМ О СТРЕЉАЊУ НИТИ КО ЈЕ НА КРАЈУ БИО СТРЕЉАН НЕГО О "ХВАТАЊУ ПО УЛИЦИ" О ЧЕМУ КО ЈЕ "ХВАТАН" И ЗАШТО ИМАМО СВЕДОЧЕЊА ИЗ ПРВЕ РУКЕ!

Дакле ми НЕ говоримо о томе ко је био на крају стрељан и кад, МИ РЕАГУЈЕМО НА ДЕРЊАВУ НЕУРОТИКА ЈВуО О НЕКОМ 'ВАТАЊУ ПО УЛИЦИ'!

Дакле пошто ЈВуО не каже да ли су неки његови преци били "'ватани по улици" пре или после 21-ог, ми напомињемо да се ова комуно-сатанистичка измишљотина о неком '"ватању по улици" односи само и једино на, од очевидаца регистровано '"ватање" неких цигана и комунаца!

Шта је после тог фамозног "'ватања по улици" било са њима, да ли су исти стрељани или пуштени-то не знамо, за разлику од генија који све знају!

ТО ЈЕ ДАКЛЕ БИЛО

Ј Е Д И Н О

"'ВАТАЊЕ ПО УЛИЦИ" ОД СТРАНЕ ТЗВ. ЉОТИЋЕВАЦА, ДРУГОГ '"ВАТАЊА" НИЈЕ БИЛО!

Међутим!

Од титиних пионира све је могуће, машта ради а титини бивши војаци и самоуправљачи имају је бујну!

(22-10-2019, 09:59 PM)Бенито Пише:  

Ви се обојица разговарате са погрешним дискутом!

Прочитај одговор Гос'н Самарџићу...ми реагујемо на комунистички баљезг о "'ватању по улици" од стране тзв. Љотићеваца, који баљезг трајише више од пола века и у коме учествују једначито титовци, да би облатили оне које највише мрзе, и тамошњи "четници" који су остали да живе под партизанском окупацијом тамо и који се убише да их пост-титовска комуна рехабилитује и прихвати у загрљај па су нашли погодног ЖРТВЕНОГ ЈАРЦА који силом прилика не може да се брани јер већина није више од овога света!

Ово последње је и разумљиво и према таквом људском материјалу ми осећамо више сажаљење но гњев јер њиве тамо срођени са окупатором, срасло то к'о нокат и месо, ево 70 година прође!

Рецимо овај лажњак ЈВуО....човек живи тамо међу ЊИМА, служио тамо војску код Јосипа Броза у партизанској униформи са жабом на "титовки" а овамо Брат Мунгоса прозива као "Аустро-Угарина" јер му је отац служио код Јосипа Фрање!

КОЈА ЈЕ ДАКЛЕ РАЗЛИКА ИЗМЕЂУ УНИФОРМЕ ЈОСИПА БРОЗА И ЈОСИПА ФРАЊЕ нек'нам одговори речени ЈВуО који данас још увек навија дал'за Туђманов 'Партизан' или за 'Црвену Звезду', не могу да се сетим...ама брани и то на оној онамо теми....шта'ш....може човек да разуме те тегобе ама жалосно је то!

Шок

Љотићевци су хватали од главне улице и центра КГ на исток, Немци на запад. То је била подела. С тим што су љотићевци додали 8 или 9 свештеника, које Немци нису планирали. Додали су их јер су сарађивали са четницима (о. Андра Божић, о. Јован Кнежевић...)
Одговори

(23-10-2019, 01:04 AM)Милослав Самарџић Пише:  Љотићевци су хватали од главне улице и центра КГ на исток, Немци на запад. То је била подела. С тим што су љотићевци додали 8 или 9 свештеника, које Немци нису планирали. Додали су их јер су сарађивали са четницима (о. Андра Божић, о. Јован Кнежевић...)

Где су веродостојни подаци (не из комуно-сатанистичких "архива" и "сведочења") о тој "подели"?!

Има ли нешта о тој "подели" у њемачким архивама? Њима сви признају педантност у бележењу свих детаља!

Једино сведочење са којим смо ми, и не само ми, упознати ОВДЕ У ИЗГНАНСТВУ, јесте сведочење неке жене која је видела "негде у то време" како тзв. "Љотићевци" воде неке циганчиће улицом!

На то се надовезује сведочење око немогућности да се спасу младићи са дугом косом јер су се тако носили комуно-сатанисти!

Из овога се испрела цела прича о "'ватању по улици"!

Ми смо ође сретали разне "четнике" и неке који се хвале и крију иза својих рођака и родитеља који су као били Четници код овога па код онога, кад оно....кад мало загребеш испада да су исти после партизанске окупације приступили КНОЈ-у па гонили, и то жешће, своје дојучерашње саборце преко планина и гудура!

Каже "морало се или оде глава"!

Добро...да уважимо то, МОРАЛИ ДА СЛУЖЕ ОКУПАТОРУ БАШ КАО И МЕЛЕОНИ ДРУГИЈЕХ СРБАЉА КОЈИ СУ НАВУКЛИ ПАРТИЗАНСКУ УНИФОРМУ, СТАВИЛИ "ТИТОВКУ", ПЕВАЛИ ОНАЈ ПОЉСКИ МАЗУРЕК И СЛУЖИЛИ ОКУПАТОРСКУ ВОЈСКУ У УНИФОРМИ ОКУПАТОРА!

Међутим!

Чему онда толика повика на "Љотићевце" чија униформа и сва знамења под којима су се борили, бејаху...СРБСКА!

Нами је јасно зашто маса људи тамо не схвата ово!

ПА ЗАТО ШТО СУ, ТОКОМ ПОЛА ВЕКА ПРИХВАТИЛИ ЈОСИПА И СФР ШУГОСЛАВИЈУ КАО НЕШТО СВОЈЕ!

Паметном доста!

ПС

На ово може да се надовеже и сведочење ође у изгнанству неких тада млађаних Четника из штаба 501, за које је Ђенерал Недић на самом крају искукао код Њемаца да их ставе у њемачки воз све до Беча!

После је Војвода Ђујић морао исте омладинце да јури тамо по бечким бирцузима и доводи на фронт у Словенију!

Међутим!

Те људе је спасао канадски огранак СНО и довео их ође да би после на сва уста 'совали и Љотића и Недића коме су живот дуговали!

Од таквог људског материјала нами се смучи моментално па зато и препознајемо неуротика ЈВуО, нема туна грешке!

ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним