Оцена Теме:
  • 1 Гласов(а) - 1 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Црквени главодржитељи Овај

сатали се усташа и фашиста па оплели по СПЦ Smile)
Одговори

Срђан Крунић, некадашњи помоћник свештеника Владимира Вукашиновића, а данас чтец у манастиру Ваведење, упутио је преко друштвене мреже Фејсбук претње владики Григорију Дурићу, поручујући му да је "издајник и непријатељ Цркве" и да ће због тога бити ликвидиран.....
https://srbin.info/drustvo/nakon-medijsk...ete-smrcu/

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

Шиптарски калуђер Сава Јањић пре неки дан рекао како ће његов пријатељ сатаниста Џо Бајден везан за манастир Дечане и воли православље.Smile
А Бајден нам честита Дан државности и каже како очекује да признамо шиптаре.

Вучић захвалио Бајдену на честитки, што се тиче међусобног признања одговор Србије познат

Међусобно признање Србије и Косова не стоји ни у једном акту ниједне светске организације, указао је данас председник Србије Александар Вучић и истакао да разуме да је то нова америчка политика, али да његов одговор неће бити другачији од оног из Беле куће јесенас - да Србија на то не пристаје.

Вучић је тако одговорио на питање у вези са честитком председника САД Џозефа Бајдена у којој се први помиње међусобно признање, којег у прошлогодишњој, Трамповој честитки, није било.

„Добио сам честитку Бајдена. Хвала му за честитку. А што се тиче међусобног признања, то не стоји ни у једном акту ниједне светске организације, ни ЕУ, ни у једној резолуцији”, рекао је Вучић.
Одговори

Вучић је признао Косово.

Српска листа је у коалицији са Харадинајевом странком.

Српска листа читај СНС признаје све све све институције косова извршну, законодавну и судсу власт.

Игуман Дечана живи на Косову и чувар је једне од највећих светиња.

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

Руски Регнум: За коначну издају КиМ, Вучићу треба послушни патријарх
https://srbin.info/pocetna/aktuelno/rusk...patrijarh/

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

(07-02-2021, 07:08 PM)Чавез Пише:  Шиптарски калуђер Сава Јањић пре неки дан рекао како ће његов пријатељ сатаниста Џо Бајден везан за манастир Дечане и воли православље.Smile
А Бајден нам честита Дан државности и каже како очекује да признамо шиптаре.

Вучић захвалио Бајдену на честитки, што се тиче међусобног признања одговор Србије познат

Међусобно признање Србије и Косова не стоји ни у једном акту ниједне светске организације, указао је данас председник Србије Александар Вучић и истакао да разуме да је то нова америчка политика, али да његов одговор неће бити другачији од оног из Беле куће јесенас - да Србија на то не пристаје.

Вучић је тако одговорио на питање у вези са честитком председника САД Џозефа Бајдена у којој се први помиње међусобно признање, којег у прошлогодишњој, Трамповој честитки, није било.

„Добио сам честитку Бајдена. Хвала му за честитку. А што се тиче међусобног признања, то не стоји ни у једном акту ниједне светске организације, ни ЕУ, ни у једној резолуцији”, рекао је Вучић.

КидањеКидањеКидање

Чија листа излази на шиптарске изборе?

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

Игуман манастира Високи Дечани Сава Јањић састао се у овом манастиру са Бљеримом Шаљом, који је у то време био шеф преговарачког тима косовских Албанаца када се у Бечу разговарало под посредништвом Ахтисарија о статусу Косова.

Јањић се са Шаљом састао без присуства јавности, а медији су објавили да се то десило у марту 2006. године. У једном тренутку игуман Сава Јањић каже како би и он да је Албанац желео независност Косова.

"Важно је да се ови приоритетно ови који су овде, да они не оду и тако даље, па јесте, ја се слажем, заиста, јер на неки начин, видите, мислим, сигурно, независност Косова сигурно је циљ Албанаца, и то је сасвим јасно, ја да сам Албанац исто бих тако желео", рекао је Јањић.

Међутим, он је у једном тренутку чак поменуо да би "неко из Београда" требало да се извини Албанцима са Косова.

"Па видите Бљериме, Ваш народ то не може да заборави, важно је само да се на неки начин, од највиших политичких кругова говори,само народу говори, та несрећа и тај бол, не могу решити тиме што ће наносити бол другима, морала би да постоји, мислим, постоји у традицији, кануна, могућност праштања, опроштаја за нешто, ето ја се надам да ће доћи време, да неко из Београда, званичник, представник Владе, ипак је то влада радила, дакле, наравно није то била ова влада, то је сада, али неки представник владе мора да каже неко извињење, без обзира шта се после рата на Косову дешавало, то је сада питање ваше стране како ће те Ви томе приступити, али једноставно морало би да то се уради, и не знам ни ја, и да се каже и да се крене, некако...", рекао је Јањић

Иначе, овом разговору присуствовао је и председник општине Дечани, кога је Јањић хвалио. Читав разговор је протекао у пријатељском тону а Сава је својим саговорницима објаснио како у Београду не разумеју ситуацију на Косову, и да је он један од људи који су ту да све "објасне".

"За мене лично гледано, мислим, многи кажу статус, статус, мислим, статус јесте важан, али за мене је, то уопште није суштинско, мени је важније каквог ће квалитета бити то друштво, како ће се живети у том друштву, јер ево сада смо ми званично у Србији, мислим, ништа ми од тога немамо овде, и друго на неки начин, исто сутрадан, не знам ни ја, да је званично ово Србија, на неки начин, ми и даље живимо у овој средини у којој живимо, са људима са којима живимо, и према томе морамо да решавамо проблеме који постоје, и сама та чињеница што ће бити ово званично једна застава и једна химна не мења ништа, тако да је у суштини, ми смо због тога заинтересовани", рекао је Јањић на састанку у Дечанима.

Православни богословски факултет Универзитета у Београду одликован Сретењским орденом првог степена

Поводом Дана државности председник Републике Србије г. Александар Вучић одликовао је Православни богословски факултет Универзитета у Београду Сретењским орденом првог степена.

Председник Републике Србије г. Александар Вучић уручио је 15. фебруара 2021. године, поводом Дана државности Републике Србије, одликовања заслужним појединцима и институцијама и поручио да је Сретење велики дан за Србију, дан када се рађала модерна српска држава. -Сретење је наш буквар и читанка, време преиспитивања, време јединства нашег народа, ма где да живи, истакао је Председник и подсетио да је то дан када је вожд Kарађорђе Петровић подигао устанак за ослобођење од Турака, али и дан када је захваљујући књазу Милошу Обреновићу и Димитрију Давидовићу Србија донела модеран и либералан, ванвременски Устав - испред свог времена.

-Четрдесет дана након Божића ми славимо Сретење, најважнији датум у историјском, политичком и верском календару наше лепе Србије, рекао је председник Вучић и додао да смо због тога данас поносни на своју прошлост и претке и да је гледајући у њих Србија спремна да ради за будућност своје деце. -Ово је празник свих оних који воле и живе за своју Србију. Сретење надахњује наш народ на распетом Kосову и Метохији, даје енергију и нашем народу у Црној Гори, неретко заборављеном од матице. Честитам празник и нашем народу у Републици Српској јер су наши празници и ваши, и обрнуто. Истом роду припадамо и нико нема право да нам то одузме, навео је председник Вучић и нагласио да је данас празник који даје снагу за опстанак српског огњишта, српског имена и презимена, тамо где је то најтеже.

-Хвала јунацима нашег доба, који су Србији много дали и живели не само за себе, него за нас. Дати Србији не тражећи ништа за узврат, уградити своје дело у њено име, жртвовати се за њу - највише је што неко за живота може да уради и зато Србија одговара захвалношћу и највећим признањем које може да пружи. Њихова имена биће уписана у вечну књигу части, храбрости и хвале, поручио је председник Вучић лауреатима.

Указом Председника Републике Србије, поводом Дана државности Републике Србије, одликовано је 164 појединца, установа и удружења. Председник Републике Србије г. Александар Вучић одликовао је Православни богословски факултет Универзитета у Београду Сретењским орденом првог степена. Високо одликовање из руку поредседника Републике Србије примио је декан Православног богословског факултета Универзитета у Београду проф. др Зоран Ранковић. Сретењски орден је одликовање Републике Србије установљено 26. октобра 2009. године Законом о одликовањима Републике Србије.

Извор: predsednik.rs, bfspc.bg.ac.rs
Одговори

Јел певач песме Остани ђубре до краја исто одликован?

ПРОСВЕТАР.
Одговори

Вучић генетски модификује СПЦ
https://srbin.info/pocetna/aktuelno/vuci...ikuje-spc/

Д М
Одговори

ха ха усташо јадни степинчев размонтирао вас другосрбијанце АВ не челу са оном лезбејком рекотрком која је кренула на СПЦ са сатанастом Кубатом а иза њих Григорије РК бискуп.
Одговори

Ми смо чули да је Вучић педер, и да се чука редовно са Чукановићем, ено Вишекрунин видео о Ациним момцима.

Такође лезбејка и полу усташица Ана Бурнабич чији су преци убијали Србе данас премијерка Србије.

Гордана Чомић перјаница ДС сада министарка леглизује Ацине и Анине истоплоне бракове..

У влади све педер до педера и Тома Мона прича се да је педер...

Кукуууу шта је педера у Вучићевом окружењу, некада окорели радикали данас педери који дижу руку за педерске бракове....

ПРОСВЕТАР.
Одговори

На анонимно питање из анонимног извора упућено владици Пахомију: "Зашто је дао орден Вучићу?" Одговорио је: "Због економског улагања и помоћи народу у нашем крају и да сутра у Бриселу не изда КиМ." 5+5

Д М
Одговори

ЕПИСКОП СЕРГИЈЕ: " ПУТ МАЈКЕ СРБИЈЕ “, АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ И СРПСКЕ СТРАНПУТИЦЕ

[Слика: FB-IMG-1632378862112-150x150.jpg]
https://i.postimg.cc/j599D2Kh/FB-IMG-163...50x150.jpg

Стојећи на парчету асфалта, названог „Пут мајке Србије“, а којим смо манастир Медну спојили са остатком цивилизованог свијета, кроз главу ми је прошла мисао великог Николе Пашића, који је рекао да Срби јесу мали народ, али да од Беча до Цариграда већег нема. Помислих; да, јесмо велики, али само онда када смо јединствени и када знамо шта желимо, а мали и премалени када се дијелимо. 

Захваљујући том истом парчету асфалта, којег нам је пружила мајка Србија, изашли смо из блата, али би многи од нас да нас врате у то исто блато. И сјетих се, баш тада, како су ме оптуживали јер сам исказао јавну благодарност предсједнику Вучићу, којег бих, по њима, требао да заспем блатом у којем, изгледа, и сами пребивају. Тада сам и спознао истинитост оне наше народне изреке да ће Србин, брату своме, опростити све осим успјеха.

Нашу стварност суморном чине појединци, партије и медији који су исмијавали новоустановљени празник Српског јединства, слободе и националне заставе, којима снажно враћање ћирилице у јавни простор и није битна ствар, а ти исти критичари свега и свих не виде колико је важно да Србија и Српска, заједничким снагама, подигну меморијални спомен-комплекс у Доњој Градини, којим ће, напокон, јасеновачке жртве добити пијетет какав одавно заслужују.

Када видимо да су ти исти критиковали „Дару из Јасеновца“, споменик Стефану Немањи, завршетак храма Светог Саве и мноштво других пројеката од изузетне националне важности, схватам и не устручавам се рећи да српски народ, захваљујући државничкој визији Александра Вучића, доживљава своју велику обнову на коју смо чекали бар осам деценија. 

Знају то боље од мене они који га свакодневно критикују. Пођимо редом.

Загреб Вучићу не опрашта што је Војска Србије најјача у региону, Сарајеву смета што је Вучић уз Српску, кроз мноштво пројеката у свакој локалној заједници, Приштини смета што је Вучић уопште жив, док је дијелу подгоричке јавности неопростиво то што се Вучић, на дневном нивоу, стара о тамошњим Србима и Српској Православној Цркви. 

С друге стране, другосрбијанска политичко-медијска елита, свјесна снажног искорака Србије, не опрашта што је Србији и Србима боље, јер дезертери никада нису опраштали побједе ратницима. Зато су, чак и мене, медијски сатанизовали, само зато што сам говорио истину и што нисам хтио да прећутим све оно добро које нам је учинио и чини предсједник Вучић. 

Зато сам, на парчету медљанског асфалта, покушао да наслутим са каквим се отпором суочавају они који нас вуку напријед, који нас изводе из сопственог блата. Разочаран злобом и пакошћу оних међу нама, схватам да смо у историји и добро прошли, имајући у виду да смо једни другима подметали ногу, а највише онда када смо убрзавали ход. 

И данас је исто, али корачамо брже него што су многи мислили да можемо и хоћемо, па нас, чврсто вјерујем, међусрпско подапињање, заједно са комшијским, неће стровалити у блато у којем нас радо желе видјети. Зато ни најмање није лако Александру Вучићу, који свим силама покушава да нас извуче из блата, али је још теже онима који настоје да нас врате тамо гдје и сами пребивају.

Знам да ће ме, опет, снажно критиковати, али ме не могу ућуткати, јер у име народа који је био запостављен, маргинализован и понижен дужан сам да, опет, искажем јавну благодарност предсједнику Вучићу на ономе што чини за нас, за све Србе, ма гдје живјели, па и за све оне који нису Срби а којима је Србија отаџбина. Ове моје ријечи потврдиће вријеме које је пред нама. 

Крајина и сва Република Српска неће и не могу довољно захвалити предсједнику Вучићу и Влади Србије за сва учињена доброчинства, а вјерујем да ће оне, који данас другачије мисле, можда сутра бити и срамота, јер због ситних политичких амбиција нису имали снаге спознати људе и процесе какви заправо јесу. 

Због тога је нарочито важно не бити опозиција Србији, њеном свакодневном напретку и настојању актуелне власти да се Срби опет врате себи, својим духовним вриједностима и економском напретку. Доста смо као народ тумарали странпутицама историје. Сад кад смо коначно стали на пут којим ходе и други цивилизовани народи, неко би да нас опет врати у блато. 

Увјерен сам, Срби то неће и не смију допустити!

[Слика: header-text.png]
https://i.postimg.cc/8CXXYcFV/header-text.png

Д М
Одговори

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

Свети Архијерејски Синод Српске Православне Цркве поздравља одлуку највиших државних органа којом је отказано одржавање манифестације Еуропрајд, коју су организатори намеравали да одрже у Београду током септембра, и на тој одговорној одлуци искрено честита Председнику Србије, господину Александру Вучићу, и Влади Србије.

Свети Архијерејски Синод је уверен да одржавање ове „параде”, у служби промовисања ЛГБТ-идеологије, која покушава да се наметне Европи и такозваном западном свету уопште, па, нажалост, и нашем народу, не би било од користи никоме него би, напротив, изазвало додатне тензије и нове поделе, а међу верницима Српске Православне Цркве и свих осталих традиционалних Цркава и верских заједница у Србији огорчење и револт.

И сама „ЛГБТ”-тематика је, сматрамо, неумесна посебно у наше дане, у дане када за нас Србе, у Србији и свугде у свету, постоји тема над темама, тема Косова и Метохије. Наш државни врх, на челу са Председником Србије, бескомпромисно и неодступно се бори за очување наше исконске јужне покрајине у саставу Србије, за спас наших највећих светиња, почевши од Пећке Патријаршије, Високих Дечана, Грачанице и Богородице Љевишке, и за опстанак и останак српског народа на његовим вековним огњиштима. У тој часној и светој борби држава Србија ужива неподељену молитвену, моралну и отаџбинску подршку Српске Православне Цркве. Сви заједно, саборно, једнодушно, без „пете” или „шесте” колоне међу нама, позвани смо и призвани да на делу будемо православни хришћани и српски родољуби, заветни народ Светога Саве и Светога кнеза Лазара, пријатељи Божји и пријатељи наших ближњих, ничији непријатељи, а то значи – ни непријатељи свеоје Цркве, свога народа, свога бића, свог историјског и метаисторијског назначења.

Из Канцеларије Светог Архијерејског Синода

Д М
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 2 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним