Оцена Теме:
  • 60 Гласов(а) - 4.42 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

НАЈЛЕПШЕ ЧЕТНИЧКЕ СЛИКЕ

(21-07-2020, 03:59 PM)Милослав Самарџић Пише:  
(21-07-2020, 09:48 AM)Милош Шарац Пише:  Пуковник Михаиловић на војној вежби крајем 30. тих година.
Извор:Лекић Дејан
[Слика: Screenshot-1.png]

Ово је март 1941. Калиновик.

Није март сигурно,ово је летња униформа,сем тога види се на целој слици сунце и зелена шума.Самим тим,није ни 1941.
Одговори

Ако није март, онда је нпр. 2. април 1941. Зимзелена је шума.
Одговори

Божидар Јовановић.четник пратеће јединице 4. Космајске бригаде,Горске Краљеве Гарде.
Одговори

Милош Шарац,можеш ли неку паралелу да направиш где је највише људи фотографисано?Можда гређим,али је и до стандарда,јужно од Златибора је јако мало фотографија а маса света је била у јвуо.По неким мојим сазнањима није ни било озбиљног предратног фотографа у том крају.Док рецимо Шумадија одскаче па можда и Крајина.Такође стекао сам утисак и да југ каска,има и до појединаца који су се бавили фотографијом при јвуо,али генерално може ли се нека линија повући?
Одговори

Да тај крај јужно од Златибора је јако слаб са сликама.Исто тако најмање слика имам из Југо Источне Србије,тј. Лесковац,Пирот и Врање.Највише слика имам од Рачићевог Церског копуса и Калабићеве Горске Краљеве Гарде.Источна Србија такође има пуно слика ЈВуО, Тимочки и Млавски корпус,затим 1. и 2. Шумадијски итд.
Одговори

Ко су ови?
[Слика: GL047jEMJSA?t=135]

[Слика: attachment.php?attachmentid=1749262&d=1348031326]
Одговори

(22-07-2020, 06:07 PM)Милош Шарац Пише:  Да тај крај јужно од Златибора је јако слаб са сликама.Исто тако најмање слика имам из Југо Источне Србије,тј. Лесковац,Пирот и Врање.Највише слика имам од Рачићевог Церског копуса и Калабићеве Горске Краљеве Гарде.Источна Србија такође има пуно слика ЈВуО, Тимочки и Млавски корпус,затим 1. и 2. Шумадијски итд.

Милоше, да ли имате слике Крајинског корпуса, а посебно Звишке бригаде?
Одговори

(23-07-2020, 10:27 AM)Бранислав Марић Пише:  
(22-07-2020, 06:07 PM)Милош Шарац Пише:  Да тај крај јужно од Златибора је јако слаб са сликама.Исто тако најмање слика имам из Југо Источне Србије,тј. Лесковац,Пирот и Врање.Највише слика имам од Рачићевог Церског копуса и Калабићеве Горске Краљеве Гарде.Источна Србија такође има пуно слика ЈВуО, Тимочки и Млавски корпус,затим 1. и 2. Шумадијски итд.

Милоше, да ли имате слике Крајинског корпуса, а посебно Звишке бригаде?

Имам,али немам појма о официрима Тимочког корпуса.Имам Пилетићевих слика доста.

Амерички пуковник Мекдаувел у пратњи четника.
Извор:Деби Џибилиан
Одговори

Станислав Манојловић из пожешког села Бакионица.
https://ocdn.eu/pulscms-transforms/1/vMH...zQKAAIEAAQ
Одговори

Милоше, да ли можеш да поставиш коју Пилетићеву слику? Мало његових сам видио, сем оних познатих. Да ли имаш слику Драже и Пилетића?
Одговори

(23-07-2020, 10:16 PM)ХраброСрце Пише:  Милоше, да ли можеш да поставиш коју Пилетићеву слику? Мало његових сам видио, сем оних познатих. Да ли имаш слику Драже и Пилетића?

Послао сам ти поруку!

Капетан Душан Јеремић,командант Церске бригаде, Церско-Мајевичке групе корпуса.
Одговори

[Слика: attachment.php?attachmentid=1088291&d=1321967709]
Одговори

Ово су Дражини Четници-Устаници из 1941. са Рудника .Сликао је чувени Фотограф Драгиша Милетић,са Рудника.Имам целу ту колекцију,послао ми је Драгишин син Адам .Немања Девић је погрешно описао.Из које је то књиге?
[Слика: cetnicke-20.jpg]
[Слика: 2.jpg]
Одговори

Сигурно су сва четворица устаници. Не знам из које је то књиге. Што се тиче оног из Бакионице, могу да поставим само овако.
https://www.google.com/url?sa=i&url=http...AdAAAAABAZ
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 15 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним