Оцена Теме:
  • 60 Гласов(а) - 4.42 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

НАЈЛЕПШЕ ЧЕТНИЧКЕ СЛИКЕ

Јуришлија са Хомоља!
[Слика: s-l1600.jpg]
Одговори

Најмање слика има из источне Босне (Чајниче -Горажде-Сарајево-Олово-Кладањ-Шековићи-Зворник - Дрина). Оно мало што има углавном је Рогатичка бригада, покоја фотографија Сарајевске I. Потпуно изостају фотографије Кладањске (Олово), Власеничке и Сребреничке бригаде. ?
Одговори

[Слика: Screenshot-2.png]
[Слика: Screenshot-1.png]
Одговори

Четнички јуришни батаљон, постројен испред официрског дома у Скопљу.
[Слика: FB-IMG-1717192758972.jpg]

"Ја нисам Јосип Броз Тито који нема ништа заједничко са овом земљом и овим народом па да могу да побегнем." - Драгољуб Дража Михаиловић 
Одговори

Војвода крајински и група четника.
[Слика: FB-IMG-1720523307293.jpg]

"Ја нисам Јосип Броз Тито који нема ништа заједничко са овом земљом и овим народом па да могу да побегнем." - Драгољуб Дража Михаиловић 
Одговори

(09-07-2024, 12:58 AM)Милан Бабић Пише:  Најмање слика има из источне Босне (Чајниче -Горажде-Сарајево-Олово-Кладањ-Шековићи-Зворник - Дрина). Оно мало што има углавном је Рогатичка бригада, покоја фотографија Сарајевске I. Потпуно изостају фотографије Кладањске (Олово), Власеничке и Сребреничке бригаде. ?
Ево једног четничког команданта из тих области. 
Учитељ и резервни капетан I класе Драгутин Тошић, за време Другог светског рата командант Сребреничког среза.
На фотографији у грађанском оделу са супругом Стојком и сином Александром. На другој фотографији, Драгутин са породицом своје супруге у традиционалној осаћанској ношњи.
[Слика: image.jpg][Слика: image.jpg]
Одговори

Капетан Предраг Раковић Командант 2. Равногорског Корпуса.
Извор:Народни Музеј у Чачку

[Слика: Screenshot-3.png]
Одговори

Капетан Борислав Тодоровић (у белом мантилу) и амерички официри Сајц (седи у средини) и Менсфилд (наспрам Сајца) са официрима Јаворског корпуса. Капетан Радомир Цветић, командант Јаворског корпуса, седи други с лева.
[Слика: FB-IMG-1720609494001.jpg]

Одговори

Chetniks, качиш занимљиве фотографије, али су некако мале, а кад се увећају мутне и нејасне. У чему је проблем, желео би да их јасније видимо.
Одговори

Кликни на слику и у горњем левом углу иди преузми оригинал. Слике постављам преко postimage. Јел може неко да ми објасни како овде у форуму одмах да окачим велике слике да не буду мале.

Одговори

(10-07-2024, 01:33 PM)Chetniks Пише:  Кликни на слику и у горњем левом углу иди преузми оригинал. Слике постављам преко postimage. Јел може неко да ми објасни како овде у форуму одмах да окачим велике слике да не буду мале.

Када убацујеш фотографију са postimage, копирај и убаци "директан линк".
Одговори

(10-07-2024, 07:56 PM)Сокољанин Пише:  
(10-07-2024, 01:33 PM)Chetniks Пише:  Кликни на слику и у горњем левом углу иди преузми оригинал. Слике постављам преко postimage. Јел може неко да ми објасни како овде у форуму одмах да окачим велике слике да не буду мале.

Када убацујеш фотографију са postimage, копирај и убаци "директан линк".

Хвала

Одговори

[Слика: Screenshot-3.png]
Одговори

Калабићи за време рата.
Никола са ћерком Мирјаном.
[Слика: Nikola-Kalabic-sa-Mirjanom.jpg]
Никола Калабић са сином Миланом, ћерком Мирјаном и супругом Борком.
[Слика: h2nw2UD.jpg]
Сина Милана комунисти су убили у Босни пролећа 1945.
[Слика: Screenshot-20240711-015422.jpg]
Извор: Погледи

Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: Прањанац, 15 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним