Оцена Теме:
  • 60 Гласов(а) - 4.42 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

НАЈЛЕПШЕ ЧЕТНИЧКЕ СЛИКЕ

Живорад Мишић, Мирослав Тимотијевић - "Јапан" и Никола Калабић.  Јок Баја
[Слика: yuoyoyo8.png]

"Ја нисам Јосип Броз Тито који нема ништа заједничко са овом земљом и овим народом па да могу да побегнем." - Драгољуб Дража Михаиловић 
Одговори

С лева на десно: Павле Стојановић Ђедо, Никола Калабић и Аксентије Јеринић - "Луне". Чучи непознати.
[Слика: FB-IMG-1723664037591.jpg]

"Ја нисам Јосип Броз Тито који нема ништа заједничко са овом земљом и овим народом па да могу да побегнем." - Драгољуб Дража Михаиловић 
Одговори

(14-08-2024, 09:43 PM)Chetniks Пише:  С лева на десно: Павле Стојановић Ђедо, Никола Калабић и Аксентије Јеринић - "Луне". Чучи непознати.
[Слика: FB-IMG-1723664037591.jpg]

Стоји први слева са Збројевком потпоручник Миливоје Тешић"Брка", Калабићев пратиоц целог рата а били су и добри пријатељи!Бојан је погрешно написао у његовој књизи Ваљевски Равногорци!
Одговори

Ево боља резолуција!
Извор:Владан Радосављевић

[Слика: scan0040.jpg]
Одговори

Клечи Калабићев пратилац Радисав.

"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Одговори

Јел на овој слици наредник Живко Мишић, рођени брат ппот. Живорада Мишића?
[Слика: Screenshot-20240815-114513.jpg]

Одговори

(15-08-2024, 07:19 AM)Бесеровић Пише:  Ево боља резолуција!
Извор:Владан Радосављевић

Ево је у колору

Остао сам војник убеђен да народ треба да да реч на крају. Убеђен сам да сам био на правом путу. - Генерал Дража Михаиловић
Одговори

(15-08-2024, 11:48 AM)Chetniks Пише:  Јел на овој слици наредник Живко Мишић, рођени брат ппот. Живорада Мишића?
[Слика: Screenshot-20240815-114513.jpg]

Јесте.

"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Одговори

Калабићеви пратиоци Радисав и Јордан Радовановић-стоје трећи и четврти слева!
Извор:Народни Музеј у Ваљеву
[Слика: Screenshot-1-2.png]
Одговори

Сликали се испред истог аутомобила као Мишић.

Одговори

Да баш сам и ја приметио мало пре!
[Слика: Screenshot-1.png]
Одговори

Потпоручник Негован Арсенијевић Командант 1. Опленачке бригаде Горске Краљеве Гарде!
[Слика: Screenshot-2.png]
[Слика: Screenshot-3-3.png]Све ове слике су из Ваљевског Музеја,само су јако мале!Хтео би да замолим овом приликом ако неко има слике ЈВуО из Ваљевског Музеја у већој резолуцији,да ми се јави у поруци,да мењамо слике,ја имам доста невиђених слика Гарде у одличној резолуцији! Smile
Одговори

[Слика: Screenshot-20240814-213815.jpg]
[Слика: Screenshot-20240814-213758.jpg]
[Слика: IMG-20240815-232600.jpg]

Одговори

[Слика: Screenshot-20240817-123629.jpg]
[Слика: IMG-20240817-123615.jpg]

Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 24 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним