Оцена Теме:
  • 60 Гласов(а) - 4.42 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

НАЈЛЕПШЕ ЧЕТНИЧКЕ СЛИКЕ

(10-09-2024, 07:23 PM)sagus Пише:  Мој ратни саборац и пријатељ ми је проследио фотографију преко фејсбука са овим информацијама.

Ево је још једна фотографија коју ми је проследио, али без додатних инфорамција

[Слика: 458987245-1874287026399323-2148107866115552952-n.jpg]

Питам Те пошто сам добио ту фотографију од Светолика Танасковића, који се на истој налази, али је већ био скоро слеп, када ми је дао, па није могао да је растумачи.
Легенду те фотографије направио сам ја лично, упоређујући различите фотографије и препознавши ко се на њој налази.
Тако сам и утврдио када је фотографија настала:
7 или 8. април 1944. године, село Вича у Драгачеву
Одговори

[Слика: Screenshot-1.png]
[Слика: 458760935-1049517870511486-7216323005619129245-n.jpg]
Одговори

И даље Милан "весла" у туђем чамцу. 
"Братоубилачки рат"? А убила га женска!
Ваљда је онда "сестроубилачки рат"?
Шта ћемо ако је сестра била Шифтарка или Хрватица?
Просто је невероватно како људи не могу из главе да избију ту троцкистичку мантру о тзв "братоубилачком рату"! 
Иначе, колико је то јака идеолошка потка видимо и у тренутном рату у Украјини, када и од добронамерних људи слушамо сличну причу о "истом народу који се међусобно убија". А то је, у ствари, једно од најважнијих оружја једне стране да онемогући или смањи ратне напоре и успехе друге стране у рату.
Одговори

[Слика: IMG-e816f0c6dfc79f98e12c5dc558f4504f-V.jpg]

Горска Гарда на прослави Краљевог рођендана у Прањанима 1944. године

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

Колико су Четници Драже Михаиловића били популарни међ Народом,показује и ова слика на којој Калабић и Рачић деле Аутограме Младим Равногоркама! Smile
[Слика: 037-008.png]
Да ли зна неко,ко је трећи официр са слике?Сликано у Брајићима подно Равне Горе на састанку команданата са Дражом,мај 1944.
Одговори

Дража на Равној Гори крајем 1943. године!
[Слика: 0151-Draza-34-5.jpg]
Одговори

(10-09-2024, 12:43 PM)sagus Пише:  [Слика: 459081535-1873724073122285-4875080202425375685-n.jpg]
"Група Четника испред Русове Кафане у Вичи,април 1944.године:први ред (с лева на десно):први Љубиша Кaпларевић из Милатовића,други наредник Ђурђе Васиљевић из Бранетића,трећи Радиша Петровић из Леваје (Ђурђе и Радиша су били пратиоци Звонимира Вучковића),четврти-Милосав Чопица из Велеса код Гуче(нижи растом),пети наредник Светолик Танасковић ( дугачка коса)".

Тај твој ратни друг је слику и опис мазнуо одавде!Ја сам то први објавио овде још априла 2022. године!Слику сам добио од Историчара Горана Давидовића а опис је из Књиге "Горачићи у другом светском рату",коју ми је поклонио Бенито!
Одговори

(12-04-2022, 10:38 AM)Бесеровић Пише:  Група Четника испред Русове Кафане у Вичи,април 1944.године:први ред (с лева на десно):први Љубиша Кaпларевић из Милатовића,други наредник Ђурђе Васиљевић из Бранетића,трећи -Радиша Петровић из Леваје (Ђурђе и Радиша су били пратиоци Звонимира Вучковића),четврти-Милосав Чопица из Велеса код Гуче(нижи растом),пети  наредник Светолик Танасковић ( дугачка коса).
Извор:Књига Ане Филиповић :"Горачићи у Другом Светском рату".
[Слика: Screenshot-4.png]

Ево да не испадне да још ја лажем! Јок
Одговори

Молим Администаторе да јавно опомену овде ове нове форумаше,да не наводе погрешан извор за слике и легенде које сам ја објављивао 15. година уназад!Нека иду на фејсбук па тамо нека се курче са туђим радом!Нећу дозволити да се наводе погрешни извори овде за слике које сам ја објавио,углавном већина слика је мој рад !
Одговори

Ок Бесеровић прво нисам нов форумаш..То што имам мање постова и коментара не значи да је неко нов (Придружен: Oct 2021), а ти видим да си од 2022.
Друго Бенито је оставио коментар и то је разјашњено. Испаде да ти једини имаш право на фотографију да објавиш. Логично је да си написао и прокоментарисао ово сам ја објавио тада и тада, а не одмах дрвље и камење. Ако сам добио од некога фотографију то не значи да је и та особа ,,украла,, фотографију како си ти то у свом коментару представио.Али ово није место за расправу. Ето пошто ти једини имаш право на објаве и коментарисање, замолићу администраторе да мој налог избришу. Свако добро

Остао сам војник убеђен да народ треба да да реч на крају. Убеђен сам да сам био на правом путу. - Генерал Дража Михаиловић
Одговори

Борци из Шекулара код Берана.
[Слика: Screenshot-2.png]
[Слика: 457520206-528858979649374-8472259037424687920-n.jpg]
Одговори

(12-09-2024, 10:51 AM)Бесеровић Пише:  Молим Администаторе да јавно опомену овде ове нове форумаше,да не наводе погрешан извор за слике и легенде које сам ја објављивао 15. година уназад!Нека иду на фејсбук па тамо нека се курче са туђим радом!Нећу дозволити да се наводе погрешни извори овде за слике које сам ја објавио,углавном већина слика је мој рад !

Види, да ти рекнемо ми коју.

Нити је ово твој форум нити ти једини имаш право да качиш слике.

Сваки члан форума има право да на овој теми закачи четничку слику и ниси ти дужан да одређујеш ко ће кад да објави слику.

Нећемо отварати 100 тема.

Најјбитније. ТИ СВЕ СЛИКЕ КРАДЕШ! Власници аутентичних фотографија са фејсбука четника аустралије тако могу да те туже и ошуре што без њихове дозволе објављујеш слике представљајући их као твој извор.

Да би објавио слику мораш имати дозволу. Госн. Самарџић када је правио албуме четника имао је Бесеровићу дозволу власника фотографија.

Ти не поседујеш ни један аутентични документ власника фотофрафија да делиш даље. Пошто се смуцаш по фејсбук четничким групама и само принт скринујеш фотографије тиме кршиш гомилу закона о ауторским правима.

По Закону овде немаш право да објавиш нити једну фотографију ако немаш написмено оверену дозволу за делење фотографије из личних и породичних збирки..

Тако да ова тема треба да се закључа као она тема "смешне фотографије" јер неко може да настрада и да се тужи госн. Самарџић за кршење ауторских права.

Цитат:Autor ima isključivo pravo da drugome dozvoli ili zabrani beleženje i umnožavanje svog dela u celosti ili delimično, bilo kojim sredstvima, u bilo kom obliku, na bilo koji trajni ili privremeni, posredni ili neposredni način.

Delo se umnožava naročito, grafičkim postupcima, fotokopiranjem i drugim fotografskim postupcima kojima se postiže isti rezultat, zvučnim ili vizuelnim snimanjem, izgradnjom dela arhitekture, smeštanjem dela u elektronskom obliku u memoriju računara.
Umnožavanje dela postoji nezavisno od broja primeraka dela, tehnike kojom su umnoženi i trajnosti primeraka

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

Прво Мекензи ти си безобразан.Ја наводим увек тачан извор,према томе радио сам по правилима овог форума,крадем слике?Коју сам слику украо и невео себе као Извор?
Да није мене форум би вам одавно био покојни"Четнички покрет",тако да имам право да браним свој а и туђи рад,неможеш да наводиш као извор некога сасвим стотог,мора да си много више упућен у тематику Blush !
Одговори

Да ли власник форума или ја као члан форума можемо да одговарамо за неке слике које сам постављао. Јер већина слика које сам поставио преузимао сам са фејсбука и објављивао овде које нису објављене на форуму.

"Ја нисам Јосип Броз Тито који нема ништа заједничко са овом земљом и овим народом па да могу да побегнем." - Драгољуб Дража Михаиловић 
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 18 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним