(12-09-2024, 10:51 AM)Бесеровић Пише: Молим Администаторе да јавно опомену овде ове нове форумаше,да не наводе погрешан извор за слике и легенде које сам ја објављивао 15. година уназад!Нека иду на фејсбук па тамо нека се курче са туђим радом!Нећу дозволити да се наводе погрешни извори овде за слике које сам ја објавио,углавном већина слика је мој рад !
Види, да ти рекнемо ми коју.
Нити је ово твој форум нити ти једини имаш право да качиш слике.
Сваки члан форума има право да на овој теми закачи четничку слику и ниси ти дужан да одређујеш ко ће кад да објави слику.
Нећемо отварати 100 тема.
Најјбитније. ТИ СВЕ СЛИКЕ КРАДЕШ! Власници аутентичних фотографија са фејсбука четника аустралије тако могу да те туже и ошуре што без њихове дозволе објављујеш слике представљајући их као твој извор.
Да би објавио слику мораш имати дозволу. Госн. Самарџић када је правио албуме четника имао је Бесеровићу дозволу власника фотографија.
Ти не поседујеш ни један аутентични документ власника фотофрафија да делиш даље. Пошто се смуцаш по фејсбук четничким групама и само принт скринујеш фотографије тиме кршиш гомилу закона о ауторским правима.
По Закону овде немаш право да објавиш нити једну фотографију ако немаш написмено оверену дозволу за делење фотографије из личних и породичних збирки..
Тако да ова тема треба да се закључа као она тема "смешне фотографије" јер неко може да настрада и да се тужи госн. Самарџић за кршење ауторских права.
Цитат:Autor ima isključivo pravo da drugome dozvoli ili zabrani beleženje i umnožavanje svog dela u celosti ili delimično, bilo kojim sredstvima, u bilo kom obliku, na bilo koji trajni ili privremeni, posredni ili neposredni način.
Delo se umnožava naročito, grafičkim postupcima, fotokopiranjem i drugim fotografskim postupcima kojima se postiže isti rezultat, zvučnim ili vizuelnim snimanjem, izgradnjom dela arhitekture, smeštanjem dela u elektronskom obliku u memoriju računara.
Umnožavanje dela postoji nezavisno od broja primeraka dela, tehnike kojom su umnoženi i trajnosti primeraka