Оцена Теме:
  • 0 Гласов(а) - 0 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Дејан Микавица: Беспризорно смањивање жртава НДХ у кругу око Музеја геноцида у БГ

Дејан Микавица: Беспризорно историописање неодговорних појединаца у кругу око Музеја жртава геноцида у Београду
Овакво историописање подсећа нас на све оно што раде у последње време српски режисери, продуценти и сценаристи стварајући серије и филмове у којима се национална историја интерпретира на српску штету: подсетимо се само Немањића или Равне Горе или филмова попут Светог Георгија … Српски историчари, као и српски режисери налазе се увек пред истим избором: или неће урадити ништа у интересу своје нације и своје струке или ће урадити нешто ште ће бити на штету и националне ствари и историјске науке. Предраг Марковић, Душан Никодијевић, Вељко Ђурић Мишина … покушавају нас уверити да је боље ово друго. У ревизионистичкој школи хрватске историографије они ће несумњиво заслужити значајно место.
ЦЕЛИ ЧЛАНАК:
http://www.pogledi.rs/%d0%b4%d0%b5%d1%98...%be%d0%bf/
Одговори

Не разумем потребу српских историчара да стварају своје личне Фејсбук профиле. То је страховито неозбиљно и опасно. Уместо да се удружују, чиме би не само приказали јединство, него и обележили оне који нису са њима, сваки српски историчар почео је да солира. Као да нема места индивидуалном ставу и у оквиру једне дефинисане научне групе.
ПС није тачно навео име Туђманове књиге, чиме показује да је није читао, а коментарисао је шта у њој пише.
Што се тиче поменутих историчара које је критиковао, човек који ово пише је одавно упозорио јавност колико су то опасни људи. Али док се нису дотакли Јасеновца, нико на то није обратио пажњу.
Боље икад него никад.
Одговори

Незванична вест: Смењен директор Музеја жртава геноцида

https://jadovno.com/smenjen-direktor-muz...cvdKbj6hIU
Одговори

Има још проблема у Микавицином тексту.

Овај сукоб на релацији удружења Јадовно 1941. И Мишине није ништа ново, још пре коју годину су постављали саопштења по сајтовима.
Одговори

(12-11-2019, 11:48 PM)Бенито Пише:  ПС није тачно навео име Туђманове књиге, чиме показује да је није читао, а коментарисао је шта у њој пише.

А и та књига није баш Туђманова изузев што се он потписао као аутор.Доживела је скоро десет издања,али сви који се разумеју у повијесни рад Туђмана и Бруна Бушића кажу да је Фрањо то извукао из Бушићеве фијоке одмах пошто је овај убијен. Дело је заправо Бруна Бушића.Већ смо негде писали о томе, чини ми се. Добро показује и какав је Туђман био човек тј. нечовек.Генерал ЈНА који је тврдио да му је УДБА убила оца. Rolleyes Кад је већ помињао оца,сигурно му није било пријатно да каже да је овај прво убио швалерку па онда и сам себи пресудио.
Одговори

Микавица је добар историчар. И свака му част, јер је једини од званичних историчара који је упозорио на погубно деловање Предрага Марковића. Вероватно, најгоре појаве у српској историографији у историји.
Али, недопустиви су овакви гафови. Поготово због његовог високог реномеа.
Одговори

Što je ovaj Marković stalno u medijima? Čime je privlačan? Više je, čini mi se, u srpskim medijima nego svi ostali istoričari zajedno
Одговори

Предраг Марковић је историчар који је недавно у сред Загреба на једном симпозијуму хрватских и српских историчара, изјавио да је Гидеон Грајф обична будала. Вечерњи лист из Загреба је сутрадан ту изјаву ставио на ударно место.
При том, Гидеон Грајф је сарадник министарства спољних послова Србије, по изричитој жељи министра спољних послова Ивице Дачића, који је председник Социјалистичке партије Србије, чији је потпредседник Предраг Марковић.
Збуњује ово?
Наравно да не збуњује. Марковић је продукт југословенске удбе, а Дачић српске удбе. Док се није нашло Вучићево "спасоносно решење" за питање Косова и Метохије, Марковић није био потпредседник,а вероватно ни члан СПС. Тада је то постао на инсистирање Дачића. Чланство странке нико ништа није ни питао . Другим речима, Дачићу је неко Марковића наметнуо да би Дачић себе и своју странку показао кооперативном у решавању косовског питања.
Са друге стране, Марковић и они који га деценијама протежирају имају своје интересе. Ти интереси, као по правилу, везани су и диктирани кроз деловање, тј наметање хрватске агресивне политике и на тлу Србије, односно кроз представљање хрватске културе као носиоца српске културе.
А, пошто ти кругови, готово без остатка, имају контролу над мас-медијима у Београду, а нарочито над оним који добијају националну фреквенцију, онда је и сасвим нормално да је Предраг Марковић омиљени гост и судија за сваки историјски спор, а пре ће бити политички спор, на простору Србије.
Уосталом, то му је био и тетак. Вероватно најгора личност српске историје 20 века, Добрица Ћосић.
Надам се да је сад јасније.
Одговори

Дејан Ристић је и формално преузео дужност в. д. директора данас. Какви "митови и заблуде" ће се тек сада форсирати од стране државних историчара. Не знам зашто су Ђурића тако брзо сменили.
Одговори

(24-05-2021, 08:01 PM)Антитоталитаран Пише:  Дејан Ристић је и формално преузео дужност в. д. директора данас. Какви "митови и заблуде" ће се тек сада форсирати од стране државних историчара. Не знам зашто су Ђурића тако брзо сменили.

Због Јасеновца (смањује жртве, док се он брани да се тиме бави именом и презименом). Напали су га из САНУ-а (Крестић) и није имао шансе.
Иначе, основна грешка МЖГ јесте што им је полазишна основа попис из 1964. године, где има много грешака. И што не формирају локалне пописивачке комисије. Њихов рад ми све више личи на рад ДКЗТК.
Одговори

(24-05-2021, 11:44 PM)Александар Динчић Пише:  
(24-05-2021, 08:01 PM)Антитоталитаран Пише:  Дејан Ристић је и формално преузео дужност в. д. директора данас. Какви "митови и заблуде" ће се тек сада форсирати од стране државних историчара. Не знам зашто су Ђурића тако брзо сменили.

Због Јасеновца (смањује жртве, док се он брани да се тиме бави именом и презименом). Напали су га из САНУ-а (Крестић) и није имао шансе.
Иначе, основна грешка МЖГ јесте што им је полазишна основа попис из 1964. године, где има много грешака. И што не формирају локалне пописивачке комисије. Њихов рад ми све више личи на рад ДКЗТК.

Шта мислите о овој књизи?
[Слика: 21-Korice-Iskopavanja-u-Jasenovcu-1964.jpg]
Одговори

Није лоша.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним