Оцена Теме:
  • 2 Гласов(а) - 5 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

пеш.п.пуковник у пенз. ЦВЕТКО Д. БУЛАЈИЋ

Све је у реду, углавном се слажем. Јесте тако било.
Али није све до Тадића, нешто је и до Броза.
Која је признања за време Броза добио Цветко ?
Колико је он био цењен у краљевини, написао сам горе у првом посту.
Чиме је, од вас помињани ујка Сава Ковачевић више задужио Србију од Цветка,
тачније чиме је уопште задужио, па му за време Броза "изникоше" толики споменици ?
Одговори

Nisam rekao da je Sava Kovačević ičim zadužio Srbiju. Možda je zadužio Jugoslaviju, ne znam. A ne znam ni kakve veze ima Cvetko Sa Titovom armijom. On nije bio u njoj pa da ga odlikuju. Ali je u njoj bio jedan od njegove braće, sa puno ''Titovih'' odlikovanja. Podele su ubijale i dalje ubijaju ovaj narod. Sava Kovačević je bio komunista, njegov rodjak Cvetko nije, Cvetkov brat jeste...Svi su oni krvarili za nešto u šta su verovali. Bitno je da su bili čisti kao ljudi, pošteni i hrabri. Treba raskinuti sa podelama jednom za sva vremena! Dokle će se ovde više deliti ljudi na partizane i četnike?! Postoje samo dobri i loši ljudi. Nas ovde namerno drže u kamenom dobu, a ljudi su totalno zaglupeli. Ja imam puno predaka, mahom u Crnoj Gori, ili poreklom odatle, koji su se istakli hrabrošću u ratovima, bili puno ranjavani, i niko od njih, NIKO, se nije posle tih ratova materijalno okoristio od svojih ''zasluga'', niti bio deo neke vlasti.

Inače, Cvetko je bio ranjen SEDAM puta! Imam negde spisak sa podacima o svih sedam ranjavanja, vreme i mesto, kao i nabrojana sva odlikovanja.
Одговори

Слажем се ја са тобом да постоје само добри и лоши људи.

Само су комунисти много лоши,па ето нас у поделама...

Власник овог форума не може да прода књиге библиотекама јер није комуниста,снима боље филмове од већине српских редитеља документарних програма а те исте филмове емитују му Пољаци,Чеси и сви они који нису остали без памети док му у Србији пружају отпор као да је не знам какав зликовац а не интелектуалац и демистификатор комунистичких лажова.

Рекох у првој реченици слажем се апсолутно са том констатацијом али је то у овом контексту чиста релативизација приче.И да,нисмо ми створили те поделе него комунисти.Па то питање докле да се делимо је боље поставити њима,само што би га ја преформулисао у "Кад мислите да постанете људи?".
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним