Поруке: 496
Теме: 40
Придружен: Jul 2013
Углед:
98
Цитат:![[Слика: srebrenica_0-520x330.jpg]](http://www.vaseljenska.com/wp-content/uploads/2013/11/srebrenica_0-520x330.jpg)
Бијељина – Најмање између 500 и 1.000 Бошњака из Сребренице убијено је од сународника током пробоја ка Тузли у јулу 1995. године, зато што су постојали спискови оних који „ни по коју цену не смију живи да се докопају слободе“, изјавио је један од оснивача СДА из Сребренице Ибран Мустафић.
Он је рекао да је о списковима „неподобних Бошњака“ знало муслиманско руководство са Алијом Изетбеговићем на челу, а да му је постојање оваквог списка потврдило више десетина људи.
„Најмање 10 пута сам то чуо и од некадашњег начелника полиције Хакије Мехољића. Међутим, не би ме изненадило да слаже да то није рекао“, навео је за „Вести“ Мустафић, који је дугогодишњи члан организационог одбора за обиљежавање догађаја у Сребреници.
Да сам могао да судим Орићу, ја бих му за злочине над Србима дао 20 година
Према његовим ријечима, списак је правила сребреничка мафија, уско војно и политичко руководство у Сребреници, које је од 1993. године било „господар живота и смрти“.
„Да сам могао да судим Насеру Орићу у Хагу, ја бих му за злочине над Србима пресудио најмање 20 година затвора. Али, за злочине над сународницима пресудио бих му најмање 200.000 година. Он је најодговорнији што је Сребреница постала највећа мрља у историји човјечанства. Он је и 1993. године, када је ова енклава умало освојена, побјегао из Сребренице. Побјегао је и 1995. године“, рекао је Мустафић.
За злочине у Сребртеници криви Изетбеговић и Бил Клинтон
Он је напоменуо да су злочин у Сребреници договорили Изетбеговић и тадашњи предсједник САД Бил Клинтон.
„Сребреница је апсолутно договорни геноцид између међународне заједнице и Алије Изетбеговића, односно између Изетбеговића и тадашњег предсједника САД Била Клинтона. Зато је за мене много већи злочин од оног почињеног јула 1995. године био тренутак када је у Меморијални центар закорачио Бил Клинтон. То је био тренутак када се злочинац вратио на мјесто злочина“, рекао је Мустафић.
Он је истакао и да постоје велике манипулације именима жртава у Сребреници. „Знам да је на том списку отац који је изгубио сина, с тим што сина уопште нема међу убијеним или несталима. Слично је и са човјеком који је умро у Холандији, а води се у групи несталих. Многи су се на то одлучивали зато што нису имали средстава за живот или уопште нису имали радни стаж. Друго, Сребреница је од 1993. до 1995. године била демилитаризована зона. Па, откуда онда толико бораца инвалида“, запитао је Мустафић.
Он сматра да се веома тешко може утврдити тачан број убијених и несталих у Сребреници.
„Веома тешко, зато што је Сребреница одавно предмет манипулација, а главни манипулатор је Амор Машовић који је планирао да на жртвама Сребренице живи наредних 500 година. Међутим, ту су и многи други из Изетбеговићевог окружења који су још од љета 1992. године кренули у провођење пројекта по коме је једино битно да се прикаже што више бошњачких жртава“, наглсио је Мустафић.
http://www.vaseljenska.com/vesti/senzaci...rebrenici/
Ако идем напријед, пратите ме...ако се повучем, убијте ме...ако умрем, осветите ме.
-Анри де ла Рошжаклен
Поруке: 837
Теме: 6
Углед:
148
Европске институције су по питању Сребренице организовале много иницијатива, међу којима најпознатија је пројекат АдоптСребреница.
У складу са тиме ОЕБС финансира пројекат у школама назван „Побуна против мржње“, који воде заједно једна тузланска организација и италијанска организација „Фондација Александер Лангер“.
Александер Лангер беше један екологиста, пацифиста из Јужног Тирола, један од тих многих хуманитараца који су се залагали за муслимансу страну и тражили „хуманитарни рат“ против Срба и Милошевића. Сада фондација који носи његово име и даље се умешава у ствари које их не тиче и о којима ништа не знају.
Скупили су један број младих па и неких не толико младих људи из Сребренице, тако са муслиманске како са српске стране, и недавно уз покровитељство градских власти Трста организовали су један скуп у том граду. Таквим акцијама хтели би помирити супротне стране, како су сами учесници рекли, говорећи заједно о прошлом рату.
Наравно, у том скупу како у њему сличнима, причало се само о српским злочинима, барем онако пред камерама, српски учесници су морали да признају тај злочин.
Па сада, ја се питам, ко су ти Срби који учествују у таквим пројектима и скуповима??
Како то не осећају потребу да говоре и о муслиманским злочинима, о злочинима који су Срби претрпели од супротне стране.
Не желим да их указујем, па да им се прети или нешто тако, али питам се, ко су ти људи? Ако остали сазнају за њих да учествују у тим скуповима, питају ли их да ли су плаћеници, да ли знају о злочинима над Србима, када су они такође из Босне, па су и сами понекад ратне избеглице?
И поново како то да они не осећају никакву, понекад ама никакву потребу да причају страним ликовима и пред међународним камерама о злочинима над Србима?
Поруке: 2,854
Теме: 61
Углед:
221
Да ли је могуће да ти људи не знају шта су Италијани радили за Србе, спашавали нејач, и да смо били велики пријатељи, ако не и савезници?
Гдје се год окренеш све зомбирано пропагандом Новог Свјетског Поретка!
„Грађанска“ демократија отуда нуди избор свега и свачега, али себе а приори изузима од тог правила; она не допушта могућност избора између ње и ма ког алтернативног концепта.
Углед:
221
И да су се сукоби међу нама једино дешавали зарад хрватских интереса и аспирација на италијанску обалу и земљу - како онда између два рата, за владе оног југословенског несрећника краља Лесандре, тако и она око Трста и Истре послије Другог рата за вакта комуниста.
„Грађанска“ демократија отуда нуди избор свега и свачега, али себе а приори изузима од тог правила; она не допушта могућност избора између ње и ма ког алтернативног концепта.
(Последња измена: 23-11-2013, 07:49 PM од
херцеговац.)
Углед:
221
Сербство, имаш +1 за прави коментар!
(Последња измена: 23-11-2013, 09:18 PM од
херцеговац.)
Поруке: 496
Теме: 40
Углед:
98
Ако идем напријед, пратите ме...ако се повучем, убијте ме...ако умрем, осветите ме.
-Анри де ла Рошжаклен
Поруке: 356
Теме: 2
Придружен: Aug 2013
Углед:
53
Ako ima sta korisno od te propagande sad nas po svijetu drze za nezgodne likove koji nisu za zajebanciju.Za par godina kad balijanderi jos vise navale drzace slike g.Mladica kao ikone po kucama.
Поруке: 3,876
Теме: 103
Придружен: May 2017
Ибране лажеш, иако си видео својим очима. Тако је судови у Хагу и данас у Сарајеву пресудили.
Поруке: 7,047
Теме: 39
Придружен: Aug 2013
Углед:
167
ВЕЛИКИ ВОЈВОД УЛАЗИ У ИСТОРИЈУ СА СВОЈИМ ТРОТОМНИМ ДЈЕЛОМ!
Свака част што је успео да рече своју и нашу
РИЈЕЧ-ПОСЈЕЧ, упркос Чмарићу који Дарка Трифуновића (на овом форуму
darkob), никад не прекида!
Велики Војвод је тоже одржао лекцију о праву и
ПРАВДИ у тзв. "демократији" на Гњилежном Западу и у Комуно-сатанизму!
И НЕКА ЈЕ БЛАГОСЛОВЕН ВАСКРШЊИ ПОСТ СВИМ СРБИМА!
А и симпатизерима добардан!
EX ORIENTE LUX!
ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Поруке: 14,437
Теме: 346
Придружен: Feb 2015
Углед:
875
Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.
Д М