Оцена Теме:
  • 4 Гласов(а) - 4.75 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Корона вирус: Како и зашто?
#57

Кружи интернетом, не знам веродостојност података, али ако је тачно показује да нешто дебело није у реду са овим, уз сву неупитну чињеницу о постојању вируса :

[Слика: IMG-e5b58975b4312315118c0597353fdac1-V.jpg]
Одговори
#58

Ми тренутно живимо један домаћи филм. Тај филм је описивао време под комунистичком диктатуром, а изгледа да се опет тај сценарио понавља кроз ово тренутно стање.

Бићу досадан што опет постављам један клип из тог филма, али има једна реченица из филма која одзвања кроз данашње политичке говоре о томе како је народ неразуман и неодговоран као да нису људи.

Ево те реченице:

"Онда је и народ стока!"
"Јесте, и то највећа."


Одговори
#59

(01-04-2020, 06:34 PM)Краљ ће се вратити Пише:  Требаће ми мало времена да преслушам цео транскрипт и преведем али некадашњи судија Врховног суда Велике Британије је прекјуче, на радију Би Би Си сасуо дрвље и камење на "полицијску државу" која је преузела власт због "колективне хистерије".

Надам се да ћу у току сутрашњег дана завршити са преводом.

...

Дијалог између Џонија Димонда, водитеља Би Би Си радија (даљем тексту ЏД.) и лорда Сумпшона (ЛС), некадашњег судије Врховног суда Велике Британије (2012-2018. године)

ЛС: Прави проблем је у томе што када људска заједница изгуби слободи, то није зато што је неки тиранин одузме. Заправо, до таквих околности најчешће долази самом вољом људске заједнице, која своју слободу предаје некоме ко ће је заштити од спољне претње. Та претња је најчешће постојећа али је исто тако, најчешће, извикана. Мој страх је да то управо виђамо ових дана. Притисак на политичаре је дошао од стране јавности. Јавност жели решења, радикалне мере, често без претходног питања да ли ће те мере бити ефектне. Још чешће без претходно питања да ли ће цена која ће бити плаћена бити вредна тога. Јавност жели радикалне мере по сваку цену. Свако ко је проучавао историју препознаје симптоме колективне хистерије. Хистерија је заразна. Све више гурамо себе у хистерију прецењујући реалну опасност и нити једном приликом да се запитамо да ли ће радикалне мере бити погубније од саме опасности.

ЏД: У времену као што је ово, као што и сами знате, грађани се окрећу држави ради заштите, због помоћи. Не требамо бити изненађени што држава на себе преузима и неке нове улоге. Заправо, од ње то и траже.

ЛС: Та, то је апсолутна истина. Не требамо бити изненађени. Међутим, мора се јасно нагласити да друштва, на овакав начин, постају деспотска, тиранска. Такође морамо препознати да друштвена дешавања у последње време неминовно воде у претеривање. Симптоми корона вируса су очигледно озбиљни по оне људе који већ имају нарушено здравствено стање, нарочито ако су они стари. Постоје случајеви у којима су млади људи погођени болестима и ти случајеви су медијски пропраћени са великом помпом али сами бројеви говоре да је то један мали број случајева. На пример, италијанске анализе указују да је за само 12 одсто смртних случајева у њиховој земљи корона вирус једини и искључиви узрок смрти. Тако да да, ово је озбиљно и разумљиво је да људи зову државу да реагује. Међутим, право питање је следеће - да ли је ово тако озбиљна претња да се држави да "бланко" налог да врши кућно притварање грађана, уз то уништавајући економију за један, вероватно, дужи временски период, уништавајући подухвате вредних грађана које су они годинама или деценијама градили, подвргавајући будуће генерације дуговима, депресији, стресу, срчаним ударима, самоубиствима и гурнути у провалију милионе људи који нису подложни смртном исходу болести или ће патити од благих симптома болести, попут нашег премијера или министра здравља.

ЏД: Егзекутива, влада, наједном је постала веома моћна и бескрупулозна. Парламент је тренутно на одмору, тек крајем априла би требао да се окупи, ни у то нисмо сигурни. Премијер је у неком "карантину", комуницира с Кабинетом путем телефона. У свему томе нема много скрупула?

ЛС: Не, јасно је. Нема институција, не видимо их. Део медија покушава да целу ситуацију осветли и то треба нагласити. Међутим, знатно већи број је оних који су својим "ехом" допринели ширењу панике.

ЏД: Ограничење кретања је такође изменило традиционалне односе између полиције и грађана, у чије има полиција служи. Полиција јавно именује и срамоти грађане за оно што сматра "путовањем у погрешно време" или "вожњом на погрешном месту у погрешно време". Да ли вам звоне звона за узбуну, као некадашњем члану највишег правосудног органа у земљи?

ЛС: Морам рећи, да. Полицијска традиција у овој земљи је базирана на веровању да је полицајац само "грађанин у униформи". Они нису стриктно хијерархијски подређени свакој наредби Владе. Међутим, у неким деловима земље полиција је покушала да спречи људе да изађу у паркове и природу ради обављања вежби, што само по себи није никакав преступ. Урадили су то само на основу тога што су министри рекли да они у овом тренутку не преферирају тако нешто. Полиција нема овлашћења да извршава министрове преференције, већ једино да поступа по овлашћењима и у складу са законским прописима. Морам рећи да је понашање полиције Дербишајера од пре неки дан када су јавно објављивали имена и лица људи који су покушали искористити своја загарантована права вежбања у парку или разбијање одмаралишта у Фелсу (место у близини Дербија) како људи ту не би долазили, једноставно срамотно.
Овако изгледа полицијска држава. Држава у којој влада изрази неку своју жељу или наредбу без икакво утемељења у прописима а полиција је беспоговорно извршава. Верујем да већина припадника полиције ипак то разуме и није злоупотребљавала своја овлашћења али је понашање полиције Дербишајера за осуду. Осрамотили су нашу традицију. Постоји природна тенденција полиције да у неком тренутку сметне са ума своју истинску улогу у друштву и претвори се у групу самопрокламованих школских надзорника. Тужно је да је полиција Дербишајера пала на том тесту.

ЏД: Има људи који ово слушају и кажу "Па добро, он није епидемиолог, не зна како се болест шири, не зна колики су ризици ако се не заустави". Шта имате рећи њима?

ЛС: Оно што имам да им кажем је да су праву - ја нисам епидемиолог. Међутим, право и дужност сваког грађанина је да саслуша оно што им научници говоре, анализира све то и извуче здраворазумски закључак. Сви смо изузетно способни да то учинимо и не постоји нити један фактор да "научни" део овог питања истргне наше право на слободу и да, последично, ту исту слободу предамо у руке научника да раде с њом шта им је воља. Свакако да смо сви способни за критичко размиљање и такав метод требамо очувати чак и у временима националне панике.

...

Кога интересује транскрипт радио емисије:
https://soundcloud.com/spectator1828/lor...oronavirus
Одговори
#60

(01-04-2020, 09:35 PM)ХраброСрце Пише:  Кружи интернетом, не знам веродостојност података, али ако је тачно показује да нешто дебело није у реду са овим, уз сву неупитну чињеницу о постојању вируса :

[Слика: IMG-e5b58975b4312315118c0597353fdac1-V.jpg]

Ово је досад нјубедљивији и естетски најпрегледнији документ из кога би и најзагриженији УГУЗЉУБ Гњилежног Запада (Нијесмо именовали Шумадрипца, не треба...) морао бар себи пред огледалом да призна да има нешто труло у овој кампањи страха и панике!

Постављају се дакле сама од себе следећа питања:

1.
ОД ЧЕГА СУ СВИ ОВИ ЉУДИ ДИЉЕМ ПЛАНЕТЕ УСТВАРИ ЗАРАЖЕНИ АКО СУ ТЕСТОВИ НЕПРЕЦИЗНИ У БАР 50% СЛУЧАЈЕВА?!

2.
ОД ЧЕГА СУ СВИ ОВИ ЉУДИ УСТВАРИ ПОМРЛИ АКО СЕ МИ СРБИ ДОБРО СЕЋАМО ИЗВЕШТАВАЊА МЕДИЈА СА ГЊИЛЕЖНОГ ЗАПАДА О РЕЦИМО, БРОЈУ МУСЛИМАНА, КАО ШТО ЈЕ НЕКИ "СТАРАЦ ФОЧО ОД СТОТИНУ ЉЕТА", А КОЈИ СЕ ЈОШ УВЕК САХРАЊУЈУ У ПОТОЧАРИМА, А ИСТИ МЕДИЈИ КАЖУ "ИЗГИНУЛИ ОД СРБСКЕ РУКЕ"?!

КО МОЖЕ ДА ГАРАНТУЈЕ ДА ЈЕ БАШ СВАКИ ДРОГИРАНИ ЊУЈОРШКИ ПЕДЕР УМРО БАШ ОД КОРОНЕ ИЛИ МУ ЈЕ ПАК, ПОСЛЕ ВИШЕГОДИШЊЕГ ДРОГИРАЊА И ОСТАЛОГ, ОРГАНИЗАМ ТОЛИКО ОТИШАО У ПМ ДА БИ ТАЈ УМРО И ОД КИЈАВИЦЕ?!


Паметном доста!

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Одговори
#61

Кинески град забранио конзумирање паса и мачака, могу да се једу корњаче и жабе

http://www.politika.rs/scc/clanak/451389...ace-i-zabe

http://www.nspm.rs/hronika/sendzen-posta...-mesa.html
Одговори
#62


БАТА ДОНАЛД СЕ БОРИ СА АЖДАХОМ А ЦАР ПУТИН МУ НА КРАЈУ ИСПОМАЖЕ!

Ко не схвата симболику нек си ћути а ко хоће нешта да научи...

ЗВУК ДО ДАСКЕ !!!

Паметном доста!

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Одговори
#63

Није слагао Бркић, почела хапшења у САД због корона вируса. Ухапшен професор са Харварда због сумње да је продао Кинезима вирус корона.
Одговори
#64

Овде је нека шпијунска игра, са тим Либером. Наводно је још крајем јануара био ухапшен јер је примао новац од неких кинеских компанија, није најсрећније објашњено због чега. Потом је пуштен уз јемство.

Може бити да Трамп није пуцао у празно када је пре пар дана изјавио да Американци знају много више у вези вируса.
Одговори
#65

(05-04-2020, 03:42 PM)Бенито Пише:  Није слагао Бркић, почела хапшења у САД због корона вируса. Ухапшен професор са Харварда због сумње да је продао Кинезима вирус корона.

Ово је лепа вест! Даће Бог да се у Чемерици курталишу сумануте идеје демонократије и љуцкиправа кад је смрт завратом целој планети!

табаџија

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Одговори
#66

(05-04-2020, 03:42 PM)Бенито Пише:  Није слагао Бркић, почела хапшења у САД због корона вируса. Ухапшен професор са Харварда због сумње да је продао Кинезима вирус корона.

Изгледа да је ухапшен и директор ФЕД-a,али не могу да нађем потврду информације која је релевантна.И то још прошле недеље,али зато може свако да види да је пре неки дан постављен нови директор Банке Федералних Резерви извесни Џером Пауел.
Одговори
#67

Како? Кол`ко се сећам Џером Пауел је ФЕД черман већ 2 године.

Слобода или Смрт!
Одговори
#68

(05-04-2020, 08:11 PM)Коста Пише:  Како? Кол`ко се сећам Џером Пауел је ФЕД черман већ 2 године.

У праву си Коста!Тако ми и треба кад читам кинеске жњ сајтове на енглеском.Прети му хапшењем а овај се огласио пре 7 дана са неким мерама бла бла бла...Овај што је ухапшен није директор банке,него политичар из Лос Анђелеса.Mitchell Englander се зове и ухапшен је пре неколико недеља.Нешто је лагао на суду или у ФБИ....А шпекулишу око овог Пауела и неког Клариде банкара.

п.с.

Одговори
#69

Кларида је потпредседник одбора гувернера Феда.
Одговори
#70


ПАЗИ...8:36...БАНОН ЈАСНО И ГЛАСНО "ЋЕРКУ КАРА-СНАЈИ ПРИГОВАРА", ПА КАЖЕ:

ВОЛ СТРИТ И СИТИ ОФ ЛОНДОН ФИНАНСИРАЈУ КОМУНО-САТАНИСТИЧКУ ПАРТИЈУ У ПЕКИНЕЗА!!!


Ође се ради о КОДОВАНОМ ЈЕЗИКУ јербо човек још увек не може, НЕ СМЕ... да каже јасно и гласно КО доводи годинама и Чемерику и человјечество до пропасти, КО ТО ФИНАНСИРА ПЕКИНЕЗЕ И КОРОНА РЕВОЛУЦИЈУ, КАО И СВЕ, СВЕ, СВЕ...РАТОВЕ И РЕВОЛУЦИЈЕ У ИСТОРИЈИ, ОД ЈУДЕО-ПУРИТАНСКЕ У ЕНГЛЕСКОЈ ПРЕКО ЈУДЕО-МАСОНСКЕ У ФРАНЦУСКОЈ ДО ЈУДЕО-БОЉШЕВИЧКЕ У РУСИЈИ!

Тако је и покојни Линдон Ларуш, Квекер па Мордекајиста па екстремна левица-десница (?!) у Чемерици, годинама користио КОДОВАН ЈЕЗИК тако да су само посвећени могли да знају о чему човек уопште прича....

Даклем, борба се захуктава у Чемерици па СВИ, СВИ, СВИ....покушавају да искористе ситуацију у своју корист!

Бумо видели....

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Одговори


Скочи на Форум:


Корисника прегледа ову тему: 2 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним