Оцена Теме:
  • 2 Гласов(а) - 3 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ima li života u zemlji Srbiji..

(02-12-2013, 03:04 PM)Bacvanin Пише:  i u slucaju rata omogucio upotrebu ratnih recnih flotila na Moravi i Vardaru.

Ми смо већ у ратовима погубили све што смо могли, тако да за то не треба да се бринемо претерано, боље да се питамо шта у случају рата ми да радимо са једноцифреним бројем авиона и 24 000 војника.

Удар нађе искру у камену / без њега би у кам очајала!
Одговори

(02-12-2013, 03:21 PM)Громовник Пише:  
(02-12-2013, 03:04 PM)Bacvanin Пише:  i u slucaju rata omogucio upotrebu ratnih recnih flotila na Moravi i Vardaru.

Ми смо већ у ратовима погубили све што смо могли, тако да за то не треба да се бринемо претерано, боље да се питамо шта у случају рата ми да радимо са једноцифреним бројем авиона и 24 000 војника.

Mislio sam na to da bi stranim silama omogucilo da koriste ratne recne flotile na Moravi i Vardaru da bi lakse kontrolisali put Beograd-Solun.

Zar treba sve da crtam? Смарање бре
Одговори

Стране силе већ контролишу целу државу а ти се бринеш о речним флотилама на Морави и Вардару Кез

Одговори

(02-12-2013, 03:57 PM)Громовник Пише:  Стране силе већ контролишу целу државу а ти се бринеш о речним флотилама на Морави и Вардару Кез

Rolleyes

Mislio sam da bi u slucaju nekog veceg ratnog sukoba taj kanal smanjio nase sanse da ostanemo neutralni ili da se odbranimo...

Aj, nemoj me smarati vise... Хармоника
Одговори

А шансе су нам иначе врло велике са бројем војника и авиона које поседујемо, технићком опремљеношћу војске итд.

Извини молим те, нећу више да те смарам Хармоника

Одговори

(02-12-2013, 04:08 PM)Громовник Пише:  А шансе су нам иначе врло велике са бројем војника и авиона које поседујемо, технићком опремљеношћу војске итд.

Извини молим те, нећу више да те смарам Хармоника

Cak i da se oslobodimo kvisliske vlasti i cak kad bi napravili najjacu vojsku u okruzenju, sa tim kanalom bismo pogorsali nas vojno-strateski polozaj.

Ajd zdravo. Хармоника
Одговори

А од трговине не бисмо зарађивали?

Одговори

Nešto što sam zapazio jeste da od početka kada je SNS došla na vlast bavi se prošlošću. Ovi su pokrali ovoliku ovi onoliko itd. Evo već dve godine nisam čuo nešto konkretno iz SNS-a ali iskreno. Samo se bave bivšim režimom. Ok ajde DS je pokrao sve, ali mene interesuju vaši rezultati, a rezultate ova vlada bukvalno nema. E onda ode Alek u Ripanj i Pinosavu sela u okolini Beograda koja su siromašna do zla boga, i onda toj sirotinji obeća da ćemo da živimo bolje krajem 2014 godine. Izgleda da opet laže, mali diplomac sa Jejla kaže da ćemo bolje živeti malo bolje sredinom 2015 godine, a da ćemo dobro živeti 2017-2018 godine.

Kaže Vučić u tom intervju sirotinji iz Ripnja da će da sredi javni sektor. Da li je i jedan činovnik iz javnog sektora otpušten, da li je i jedna jedina agencija zatvorena, da li je u nekom JP smanjen brojh radnika? Naravno da nije, ko sme od 750 hiljada zvanično ljudi, otpustiti oko 150-200 hiljada članova SNS i ostaviti ih bez posla...

Vučić pored bajki je rekao da će stanovnici Ripnja posle, kako je rekao decenije neispunjenih obećanja, konačno dobiti vodovod. Interesantno da Ripanj prpiada pštoini Voždovac, U kojoj je SNS do skora vladao. Pa što ljudima u Ripnju ne izgradiše vodovod???

Цитат:Dalje Vučić je rekao da se "naslušao različitih priča", ali da još nije čuo da je neko rekao da su ljudi iz vrha SNS "ukrali nesto".

A Jutros u Blicu osvane članak:

Цитат:Direktor Luke Novi Sad i visoki funkcioner SNS dr Aleksandar MIilovančev proglašen je krivim za "nameštanje" sedam tendera za nabavku medicinske opreme u vrednosti od preko 100 miliona dinara. Uprkos sumi, Milovančev je završio na sudu za prekršaje, koji ga je za ove malverzacije kaznio sa svega 200 hiljada dinara.

Koliko laže porašće mu nos...

Nastavio je da priča o one 24 privatizacije Šariću, poštenju i ostalim floskulama...

E onda se iz prikrajka zagrmelo od zavetnika spremte se spremte četnici, i uzvikivali Izdali ste Kosovo, gde se mladi i jadni Alek totalno pogubio...
Ceo intervju imate ovde...

http://www.blic.rs/Vesti/Politika/425037...rajem-2014

A što se međunarodnih odnosa, Tiče znate koje mladom jadnom Vučku preporučio Arape i šeika Don Milo od Crne Gore. I sada piocusti liže bolju Milu i "peče zanat" od kriminalca iz Crne Gore. U textu Vučko je bukvalno "brat" sa Milom dobri odnosi, prijateljske veze itsl. A do juče za njega je Milo bio krimanlac, hoštapler, razbijač Jugoslavije, Prodana duša, šiptarski lobista, američki čovek itd...Don Milo dolazi kod mladog i jadnog Aleka u posetu 9-og decembra, tada će se izljubiti popiti koji don perinjon iz Vučkove kolekcije. Tomovaču neće da piju seljačko je to piće za ljude iz krimos elite..Ta brlja je za Velju, Palmu, Dinkaru...

Imate ovde Vučićeve silne hvalospeve o Đukanoviču...

http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/...D0%B0.html

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

Кизо, све си у праву што се тиче пицоустог, као и већине из ешалона СНС-а, који све више подсећа на лопине из петооктобарског доса.
Е сад, да ли намерно заборављаш ко је утро пут квислинзима, мародерима и петстокупљевини која се лажно представља елитом. Небојше, Чеде, Срђе, Бебе, Соње... Да их не набрајам јер би лакше било копирати телефонски именик, али не могу а да не поменем и оног што су га скењали његови... Наравно, Зоран.
У колоплету сецикеса, курви, чедоморки и мародера сигурно није могуће наћи неко поштено име. Сходно томе, све што је дошло после тога само је наставак свеопштег куплераја, како у политичким странкама, тако и у свим институцијама државе Србије.
Када све ово узмемо у обзир долазимо и до логичног закључка: Држава Србија се урушава изнутра! Наравно, план је осмишљен напољу као и ономад кад су страни плаћеници под скраћеним именом КПЈ прогласили Србију за угњетача осталих народа у краљевини Југославији. Нови план створен почетком осамдесетих а финализован деведесетих, а богме траје још, предвидео је за Србе још страшније казне но онај из поменутог времена. Поред разарања свеукупне инфраструктуре, индустрије и пољопривреде, у први план је стављено духовно уништење Срба. како је то најлакше радити преко школе и цркве то је и дошло до свеобухватних промена у обе институције. И једна и друга су постале легло анти Србског духа...
Дакле, какав живот можеш очекивати у земљи где је на сцени класична велеиздаја, где су велеиздајници постали награђени, повлашћени, па чак и узор младима?

На крају, живота у земљи Србији може бити (мора бити) само уз услов да се под хитно изврши свобухватна деусташизација и дееуропеизација а богме и депедеризација Србије.

ПС. дееуропеизација не значи одступити од Европских вредности. Напротив, треба објективно сагледати шта су вредности Европе и јасно их раздвојити од политичког пројекта који су назвали ЕУ.
Одговори

Цитат:На крају, живота у земљи Србији може бити (мора бити) само уз услов да се под хитно изврши свобухватна деусташизација и дееуропеизација а богме и депедеризација Србије.

ПС. дееуропеизација не значи одступити од Европских вредности. Напротив, треба објективно сагледати шта су вредности Европе и јасно их раздвојити од политичког пројекта који су назвали ЕУ.

Ваистину!

У славу предака, на понос потомака!!!

http://cojstvo.rs/
Одговори

(05-12-2013, 02:51 PM)Јеремија Пише:  ...

Писмо САВРШЕНО!

Једино ми се крај не свиђа.

Европске вредности и култура су:
- антихришћанство, јерес, безбожје...
- расизам, надувеност, гордост
- убиство, силеџијство, бездушност
- пљачка, зеленашење, среброљубље
- лаж, поруга
- лицемерје
...

Треба наш Народ да упозна Православне и Српске Вредности, а да европске ЗАБОРАВИ и ОСУДИ као ЗЛО и ЗЛОЧИН!
Одговори

Nama nedostaje vođa, čovek sa stavom. Ovi na vlasti i opoziciji su obični fićfirići samo lična korist i u vlasti i u opoziciji. Elem današnoj Srbiji nebi pomogao da dođe i Prosvetar iz Kanade sa 300 alibaba i da uvede šerijatske zakone, koliko je stanje loše.

Vučić običan medijski mag, dramaturg mislio sam da je Čeda bolji pošto je čovek završio za dramaturga ali ga ovaj zaebo definitivno. Pazite današnju akciju "Grom". Vučić je juče najavio da će bit već sutra neka borba protiv korupcije i kriminala. (To mu je svaka druga rečenica i Mišković kao dete sa autizmom ponavlja non stop jedno te isto). I gle čuda jutros akcija "Grom" Nije ni akcija krenula već trči pred medije kako je to najjveća akcija u poslednjih 25 godina, kako je uhapšeno 130 ljudi, pretreseni objekti, šta sve ne...A ko je pokrenuo tu akciju, nije Vučić sigurno nego lečeni narkomani iz udruženaj Svetog Save iz Lazarevca kada su videli šta im je droga uradili oni su digli Srbiju na noge. Ljudi moji urbana Srbija je jako mala, u svakom mestu se zna ko gde i kako prodaje drogu. Sad je Vučić otkrio toplu vodu a momci iz Svetog Save mesecima davali u javnost podatke ko su dileri u njihovom mestu. I sad je kao zasluga Vučića i Dačića.
Vučić je medijski mag, zato što može slobodno da ide u režisere. Kada nema više šta da ponudi tu su medijska hapšenja. Još nešto Mišković je isto kriv koliko i Vučićevi finansijeri koji ga podržavaju sa zapada i čuvaju SNS. Ja verujte mi ne znam ni dan danas šta SNS nudi i koja im je ideologija. Toma bre pijan ko letva ima 150 savetnika. Ne zna obično saopštenje da pročita. Zamislite Olanda, Merkelovu, Putina ili bilo kog normalnog predsednika ozbiljne zemlje koji se hvali da ilegalno proizvodi radžu i da je ljušti svaki dan. Meni to ne ide u glavu. Nama je predsednik sa 2 srednje škole okružen silnim savetnicima. To je jadno. Ode u svet nema akademski i državni vokabular, blamira se tamo. Kada je išao kod mama Ketri na pokolenje, nije znala ni kako izgleda pa je tražila sliku da joj skinu sa neta da vidi skim će da se susretne.

Ono što je meni najjtragomičnije kod SNS i njihovih članova. Kada ih pitate zašto su za SNS? Oni mučenici ne znaju da kažu ili ponove borba protiv korupcije. Danas je srpski narod jadan. Jedino što gleda jeste da kroz partiju nađe uhlebljenje, posao na državnim jaslama. Zabole njega za ideologiju stranke. i za sve ostalo. Malo će da se slikamo na štandovima, poslaćemo omladinu da ubilaze kuće a mi će da se slikamo ispred slike oca naše stranke i PPV Srbije. Nigde nemate na primer da vidite bilbord u nekoj maloj opštini tog što se kandiduje ispred SNS-a, već Vučić-a. Vučić je i za Voždovac i za Odžake itd. Ono što je najjinteresantnije od svega, SNS gde god je pobedila pogotovo u onom prvom naletu Zemun, Kovin itsl, nigde nikakav rezultat i boljitak nisu doneli. Nađite mi i jednu jedinu investiciju za Zemun koje je doveo SNS ili u Vrbasu, Kovinu, itsl. Cilj članstva SNS-a a i SPS-a jeste da članstvo dobije posao u lokalnim mestima. Priča mi drugar išao u arenu kad je bila godišnjica SNS-a, svi ljudi izuzev predsednika i potpredsnika mesnog odbora niko nije imao posao, svi su se učlanili da bi dobili posao. Garantujem da 80% članova je učlanjeno u tu stranku zbog ličnog interesa.

Srbija je ekonomski opustošena zemlja, opštine su siromašne. Jedini način kako ljudi vide da prežive jeste da se učlane u vladajuću stranku da bi dobili posao u opštini. Moj dobar prijatelj iz Novog Sada i njih 10-oro je dobilo posao preko stranke tako što dremaju u podrumu elektrovojvodine a primaju 30-40 hiljada dinara platu. Ništa spavaju, mogu da odu kad god hoće da izađu itd. Niko ih ne dira radni staž ide itsl. Takvih je na hiljade. Vučić laže kada kaže da će dovesti u red JP ali od toga nema ništa, to bi značilo desetine hiljada SNS članstva koji bi bio otpušten, na ovu krizu. Da li bi on to smeo da uradi?. Garantujem da ne.

Ne znam koliko će oova medijska iluzija Vučića da traje, ali verujem da će im brzo doći kraj, jer su oni prljav posao za Zapad uradili, prodali su Kosovo, još da završe Miškovića i one 24 privatizacije i gotova priča, zapad će ih skinuti sa platnog spiska i vratiti u mišiju rupu odakle su ih izvukli, zapad ovakve ljudi ne trpi dugo, čim ne možeš da ispunjavaš njihove uslove, doviđenja...

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

Neko ko je totalno neobavesten o situaciji u Srbiji bi citajuci Mekenzijeve postove mogao da zakljuci da svi veliki problemi pocinu posle proslih izbora 6. maja 2012. A da vidimo sta su jedni od najvecih nekadasnjih DOS-ovaca Canak i Zivkovic izjavili par meseci pre tih izbora:

Živković: Gore je nego u doba Miloševića!
Objavljeno јануар 16, 2012

Ogorčen na svoju Demokratsku stranku, ali i kompletnu „srpsku političku kuhinju“, bivši premijer Zoran Živković u intervjuu za „Alo!“ najavljuje da će pokušati da povede unutarstranačku opoziciju u menjanje „najbolje partije u Srbiji“.

[Слика: Zoran-Zivkovic.jpg]

- Prekinuo sam političku apstinenciju jer se prelila čaša mog strpljenja i podnošenja svega što se dešava u Srbiji. Mnogo stvari ne valja i gore je nego što je bilo pre sedam-osam godina. Neki aspekti su gori nego u vreme Miloševića. Bolje je, naravno, opšte stanje nego pre 5. oktobra, ali pre će biti da su tome doprinele one prve godine ozbiljnog reformskog rada, nego ona kohabitacija sa Koštunicom ili ove današnje čudne koalicije. Ima li makar jedna stvar koja je u Srbiji bolja nego pre osam godina, osim belog šengena, koji koristi svega dva odsto stanovništva?

Šta je kap koja vam je prelila čašu?
- Nastavak pogrešne, sulude i neodgovorne politike prema problemu Kosova bila je kap koja je pala onog dana kada nismo dobili status kandidata. Taj status praktično ne znači mnogo, ali je simbol da kao država hoćete nešto ozbiljno da uradite. Nakon tog velikog političkog poraza vlast kaže da idemo dalje istom politikom?! Ljudima iz EU je bilo najlakše da Kosovo postave kao glavni razlog nedavanja statusa, ali razlozi su i ogromna korupcija, nepoštovanje zakona, najkomplikovanije procedure za dobijanje bilo čega što vam treba od države… A sve to se na kraju svodi na korupciju.

Pa ko je najodgovorniji za korupciju ako ne DS, koji vodi vladu?
- Naravno da je vlast najodgovornija za to što smo evropski prvaci po korupciji. Nije DS jedini odgovoran, ali jeste najodgovorniji.

Šta znači angažman „sa platforme unutarstranačke opozicije“?
- To znači da ću koristiti priliku da na svaki mogući način što veći broj članova DS-a upoznam sa svojim stavovima. Bilo bi logično da jedan iskusni, bivši visoki funkcioner i u partiji i u državi bude član Glavnog odbora DS-a, pa da tamo kaže šta je dobro, a šta loše. Nije malo iskustvo 20 godina biti član neke organizacije, a pet godina biti zamenik Zorana Đinđića.

Dakle, cilj vam je da uđete u GO?
- Ne, samo kažem šta je logično. Pošto nemam mogućnost da direktno govorim rukovodstvu stranke i članovima GO, onda ću koristiti sredstva koja su mi na raspolaganju, a to je javnost.

Ima li na javnim funkcijama ovako nezadovoljnih demokrata?
- Naravno da ima, ali oni čuvaju svoje fotelje. Ima ih među ministrima, direktorima, predsednicima opština… Nezadovoljni su i gadi im se to što se dešava sa strankom.

Kako objašnjavate to što sede u udobnim foteljama, a šatro im ne valja?
- Ne mogu to da razumem. Dobijam odgovore: „I ja mislim kao ti, ali znaš, imam decu“. Pa i ja imam decu, a ne fikuse u kući. Onda kažu: „Hajde, samo ti povedi, a mi ćemo za tobom“. Nemam problem da budem čak i onaj ovan kojim se razvaljuju vrata i da me od toga boli glava, ali pitam šta je sa drugima. Znao sam da živim i u vreme Miloševića, i van politike i u njoj. Nisam imao egzistencijalne probleme, već sam osećao gađenje prema stvarnosti.

Da li vam je gađenje opet motiv?
- Isti mi je nivo gađenja. Problemi nisu isti, ali je njihov intenzitet isti kao onda kada je vladao Milošević. Ne možemo ponovo da gubimo deset godina života, ovoga puta zbog Tadićeve vlasti.
Problemi koje gledamo svaki dan mi ne dozvoljavaju da ćutim. Neću smetati svojoj stranci u predizbornoj kampanji, spreman sam i da pomognem, ali očigledno je da to nikome ne treba.

Kakav je danas vrh DS-a?
- Tamo nema nikoga iz vremena Đinđića i to samo po sebi ne mora da bude loše, ali u ovom slučaju je loše. Promene su, po nalogu Koštunice, bile stvaranje sanitarnog otklona prema onima koji su vodili stranku u vreme Đinđića i godinu dana nakon njegove smrti. To je bio uslov za kohabitaciju i to je izvršeno.

Šta je DS time dobio, a šta izgubio?
- DS se okrenuo besomučnoj borbi za popularnost koja je važna u politici, ali samo kao inicijalni deo političkog procesa. Međutim, ljudi ne glasaju za vas zato što ste lepi, ličite na nekog glumca ili što volite da pevate, nego vas narod bira da mu rešavate probleme. Moja stranka nije rešila nijedan problem za ovih sedam godina, iako je najpopularnija. Tadić ima rejting i popularnost koju Zoran Đinđić, da je živ, nikada ne bi imao, jer kada radite, onda stvarate i odijum, čak i kod ljudi za čije dobro radite. Mora da zaboli da bi bilo bolje.

Mislite li da je odustajanje od, za vas štetne, politike DS-a moguće bez personalnih promena u stranačkom vrhu?
- Sigurno je da postoji mnogo ljudi u rukovodstvu DS-a koji ne bi trebalo da budu ni članovi stranke, a kamoli rukovodioci.

Na koga konkretno ciljate?
- Ima ih dosta, neka se pogledaju međusobno.

Svađa u Predsedništvu

- I Đinđić je od 1994. do 2003. kreirao politiku stranke, ali on ju je, za razliku od Tadića danas, proveravao na Predsedništvu, Glavnom odboru, pa i na Skupštini ako treba. Danas su glavni odbori puni klimoglavaca, osim kad se posvađaju ljudi u Predsedništvu.

Na koje svađe mislite?
- Pa evo, na primer, na poslednjem GO suština je bila borba bivšeg i sadašnjeg zamenika predsednika stranke ko će biti kalif umesto kalifa, a to traje već godinu dana. To su stvari koje uništavaju demokratski duh u mojoj stranci. Ali i dalje mislim da je to najbolja stranka u Srbiji, samo je treba otrezniti i vratiti izvornim vrednostima.

Nisu me ućutkali ni mnogo jači igrači, neće ni ovi!

Zašto mislite da ste idealni srpski Sanader? Šta to mogu da vam napakuju?
- Uvek nešto mogu da napakuju, kao što su mi pre dve godine pakovali aferu sa vinogradom i razne druge gluposti. Dobio sam iz vrha vlasti poruku da navodno Evropa traži srpskog Sanadera, a da sam ja savršen za to.

Da li je poruka stigla od nekog iz DS-a?
- Reći ću samo iz vrha vlasti. Kako mi je objašnjeno, niko od velikih majstora srpske političke kuhinje neće ni da trepne zbog mene, stranka ne stoji iza mene, niti neke interesne grupe. Hvala bogu da je tako. Stranku treba da bude sramota što ne poštuje ljude poput mene. Potpuno sam čist.

Onda ne morate da brinete, ne možete da budete srpski Sanader?
- Naravno da ne brinem, nasmejao sam se kada sam to čuo. Ova poruka, koju sam dobio iz vrha vlasti, bila je upozorenje da malo ućutim, da ne kritikujem režim. Ni mnogo jači igrači nisu uspeli da me ućutkaju, neće ni ovi.

http://glasackakutija.com/2012/01/16/ziv...ilosevica/

Čanak: Danas gore nego devedesetih
20. 02. 2011. 05:13h

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak ocenio je da je u Srbiji danas gore nego što je bilo za vreme Slobodana Miloševića, jer u to vreme "bar bilo demokratske opozcije".

Na Izbornoj skupštini u novosadskoj organizaciji te stranke, Čanak je obrazložio da LSV ipak podržava aktuelnu Vladu jer, kako je rekao, trenutno nema druge altarnative.

- To je bi iznuđen potez, a pokazao se i kao ne toliko loš, pošto je svaka druga varijanta bila daleko gora - naveo je Čanak.

"Ova Vlada neće odlučivati o Vojvodini"

Po njegovim rečima, u aktuelnoj Vladi bilo je puno loših stvari, puno neprincipijelnosti, naročito u odnosu na Vojvodinu, ali je podržava zbog njenog proevropskog kursa, kao i zbog poteza kao što su hapšenje Radovana Karadžića i vizna liberalizacija. Lider LSV je, međutim, kazao da Ligu ne zanima ko će poimence u toj vladi da sedi, jer, kako je objasnio, "ovo nije vlada koja će odlučivati o budućnosti Vojvodine". Komentarišući aktuelnu polemiku o rekonstrukciji kabineta Mirka Cvetkovića, on je ukazao da bi u tom pogledu morao da pobedi racionalan pristup.

- To znači da rekonstrukcija Vlade ne sme sukobiti s interesima građana. I očekujem da će premijer Cveković, kao čovek iz finansija, umeti da pronađe najbolje rešenje - izneo je Čanak.

Predsednik Lige ocenio je i da u Srbiji postoji socijalni bunt, ali da to ne bi trebalo dovoditi u vezu sa stabilnošću aktuelne koalicije, već s funkcionisanjem države u celini. Ti problemi, smatra on, mogu se rešiti jedino reformom političkog sistema.

Prespore reforme

- Da postoji bilo šta što se može rešiti štrajkom, bio bih u prvim redovima tih štrajkova. Ali nama je pre svega potrebna korenita promena političkog sistema, jer sporost u reformama je i dovela do ovakvog stanja u zemlji. Zato i ne verujem da bilo šta konstruktivno može da se izrodi iz opravdanog socijalnog bunta - smatra Čanak.

On je dodao da bi iko razuman među političkim akterima išao na to da taj socijalni bunt iskorist za rušenje Vlade, "jer iz ovoga se ne može izaći nikakvom prečicom".

http://www.vesti-online.com/Vesti/Srbija...evedesetih

DRAGAN J. VUČIĆEVIĆ - DOSTA ZLOČINA!
Da li nam je danas gore?

BEOGRAD 18. 09. 2010

Da li je u Srbiji danas gore nego pre Petog oktobra? Jesu li u pravu svi oni obični ljudi širom Srbije koji kažu da im je za vreme Miloševića bilo bolje? Da, danas jeste gore. Da, onda jeste bilo bolje. Ne razumete? Pokušaću da objasnim.

[Слика: VUCKO.jpg]

Istina je, dakle, da mi danas, u proseku, imamo nešto više para. Istina je da mi danas nemamo ekonomske sankcije, da nam nad glavama više ne vise NATO bombe, da možemo bez viza da putujemo po Evropi, da na vlasti nije zločinački režim koji proganja, otima i ubija političke protivnike... Ali, nama ipak nije bolje. Kako to? Pa, tako što danas nemamo nadu, tako što danas nemamo perspektivu.

Elem, i u vreme najcrnjeg slobizma i usred bombardovanja i usred strahovlade julovske tajne policije videli smo pred sobom jasnu alternativu diktaturi, verovali smo u demokratsku Srbiju, bili smo ubeđeni da nas čeka bolje sutra. A danas? Šta danas znamo? Šta danas vidimo? Čemu se danas nadamo? U šta smo danas ubeđeni?

E, baš o tome vam pričam. O demokratsko-evropejskoj političkoj eliti koja je u protekloj deceniji efikasno u Srbima ubila svaku nadu da im može biti bolje. O sistemu negativne selekcije, kojim je srpska politika bespovratno dezinfikovana od svake ideje i ideologije. O ukidanju svakog sistema vrednosti i pretvaranju srpske javne scene u buvlju pijacu.

Sve se, bre, svelo na prljave pare i na goli interes. U srpskoj politici danas je sve moguće. Svako može sa svakim i svako na sve pristaje. Samo ako se dovoljno plati. I što je najgore, na političkom horizontu nema ni naznake da bi se mogla pojaviti neka nova politička opcija, neka grupa ljudi koja bi Srbiju stavila iznad privatnog interesa. Nema, dakle, nade. Nema perspektive.

Elem, iako je informisanje u Srbiji danas kontrolisanije nego u vreme Komrakova, iako danas opozicioni mediji bukvalno ne postoje, onaj običan čovek sa početka teksta, onaj uniženi, opljačkani, obespravljeni Srbin instiktivno nepogrešivo oseća da ovo danas, deset godina posle Petog oktobra, nikako nije bolje. Šarenije, upakovanije, evropejskije jeste, ali suštinski bolje nije. Iako ga režimski mediji uporno ubeđuju da je Srbija na pravom putu, taj običan čovek vidi da je gurnut u jarak bez ikakve šanse da se, za ovozemaljskog života, iskobelja i dokopa pristojnog života. Osuđen na doživotno preživljavanje, taj običan čovek ima pred sobom samo dve opcije. Da ćutke trpi ili da se pobuni.

I zato se, na žalost, varaju svi oni koji misle da je u Srbiji bespovratno prošlo vreme revolucija, da ovde više nije moguć petooktobarski scenario.

DRAGAN J. VUČIĆEVIĆ

http://pressonline.rs/sr/kolumne/story/1...+gore.html

Novinarima gore sada nego za vreme Miloševića
19. 05. 2011.

Predsednica Sindikata novinara Srbije Dragana Čabarkapa izjavila je danas da je položaj medija u Srbiji gori nego devedesetih godina i poslodavce optužila da sprečavaju uspostavljanje socijalnog dijaloga i potpisivanje granskog kolektivnog ugovora za zaposlene u medijima.

Čabarkapa je ukazala da je granski kolektivni ugovor jedini način da se sačuvaju prava zaposlenih u medijima, a poslodavci izbegavaju potpisivanje tog tokumenta i preuzimanje obaveza.

Novinari traže spas u granskom ugovoru

"I policija je potpisala kolektivni ugovor, dok za naše poslodavce sindikat ne postoji", ukazala je Čabarkapa i dodala da poslodavci ignorišu predlog kolektivnog ugovora koji je Sindikat novinara Srbije sačinio još 2004. godine.

Kako jedan od većih problema medija u Srbiji Čabarkapa je navela i neredovnu isplatu zarada, pa zaposleni u pojedinim medijskim kućama plate ne primaju i po više od godinu dana.

"Novinari su zaplašeni zbog ovakve medijske situacije", kazala je predsednica Sindikata novinara Srbije.

Ona je pročitala i saopštenje Sindikata zapolsenih u Politici novine i magazin, u kojem se navodi da je juče 31 zaposleni dobio otkaz, a objavljen je spisak sa njihovim imenima.

Na današnjoj konferenciji za novinare u beogradskom Medija centru najavljeno je i da će Beograd biti domaćin Skupštine Evropske federacije novinara od 15. do 17 juna. Predsednica Udruženja novinarav Srbije Ljiljana Smajlović rekla je da je upravo održavanje tog skupa u Beogradu prilika da se od Evropskih kolega zatraži savet i solidarnost u rešavanju nagomilanih medijskih problema.

http://www.vesti-online.com/Vesti/Srbija...Milosevica

Смарање бре
Одговори

Ako citiraš Čanka, hajde malo novije članke uzimaj kao što je ovaj:

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?..._id=781064

Цитат:Beograd -- Ova Vlada je učinila više od prošle, a Aleksandar Vučić se pokazao kao čovek koji drži reč, izjavio lider LSV Nenad Čanak.

Šta kaže SPO i olinjali Vuk:

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?..._id=780415

Цитат:Beograd/Novi Sad -- Lider SPO Vuk Drašković kaže da je potpuno logična i normalna saradnja SPO i SNS, budući da se njihove politike podudaraju na važnim "magistralnim tačkama".

Šta kaže Raka iz Trstenika do juče slobista:

http://www.kurir-info.rs/radovan-raka-ra...ak-1101061

Цитат:TRSTENIK – Bivši predsednik opštine Trstenik i nekadašnji poslanik Savezne skupštine u dva saziva, Radovan Raka Radović priključio se Srpskoj naprednoj stranci. Radović kaže da je član SNS-a postao pre tri meseca kada je u Beogradu pred predsednikom partije Aleksandrom Vučićem potpisao pristupnicu.

itd...

Interesantno da većina stranaka i ljudi koji Vučića i Tomu nisu mogli očima da vide dok su bili u SRS danas kada su SNS oni ih obožavaju i njihovi su kolicioni partneri, ljudi koji se danas kunu u Vučića od ekstremne YU levice do ekstremnih liberala. SNS je danas vašar od stranke gde imate svega i svačega i jednog jedinog neprikosnovenog vođu, nešto kao u komunističko vreme. Vučić izjavi nešto onda 10-dana kao papagaji svi odreda ponavljaju, što je jako loše.

Ponavljam Vučić je na platnom spisku zapadnih interesnih grupa koje ga kontrolišu i kada im više ne bude potreban otrešće ga kao krpuza cipele kao i sve političare od 90-te pa na ovamo...

A juče čitam izjavu Vučića kako je u akciji "Grom" pronađena droga, jok pronaći će ljute papričice u akciji protiv narko dilera...

ПРОСВЕТАР.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним