Оцена Теме:
  • 0 Гласов(а) - 0 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Да ли је могуће???

Данас је 79 година откада су нацисти напали Краљевину Југославију и бомбардовали Београд.
У данашњим вестима, на свим телевизијама, ове козе које читају вести су у вези овога читале исти текст:
" На данашњи дан, 6. априла 1941. године, на православни Ускрс, нацистички авиони су бомбардовали Београд..."
Прво: православни не кажу Ускрс, него Васкрс.
Друго: није 6. априла 1941. године био Васкрс, него две седмице касније, 20. априла.
Треће: зашто се све своди само на бомбардовање Београда (иако је то најубедљивији догађај не само тог дана), а заборављају се напади нациста у другим деловима Краљевине Југославије, где су такође погинули многи српски војници.
Тему сам насловио са "Да ли је могуће" да би могли да коментаришемо и друге вести на мас-медијима, које се баве историјом, а садрже ноторне, фактографске неистине и непрецизности.
Одговори

[Слика: Screenshot-20200406-202803-Facebook.jpg]

Нека нам школа буде са вером, политика са поштењем, војска са родољубљем, држава са Божјим благословом. Нека се сваки врати Богу и себи; нека нико не буде ван Бога и ван себе, да га не би поклопила језива тама туђинска, са лепим именом и шареном одећом.
Одговори

(06-04-2020, 08:19 PM)Бенито Пише:  Данас је 79 година откада су нацисти напали Краљевину Југославију и бомбардовали Београд.
У данашњим вестима, на свим телевизијама, ове козе које читају вести су у вези овога читале исти текст:
" На данашњи дан, 6. априла 1941. године, на православни Ускрс, нацистички авиони су бомбардовали Београд..."
Друго: није 6. априла 1941. године био Васкрс, него две седмице касније, 20. априла.
Треће: зашто се све своди само на бомбардовање Београда (иако је то најубедљивији догађај не само тог дана), а заборављају се напади нациста у другим деловима Краљевине Југославије, где су такође погинули многи српски војници.
Тему сам насловио са "Да ли је могуће" да би могли да коментаришемо и друге вести на мас-медијима, које се баве историјом, а садрже ноторне, фактографске неистине и непрецизности.

Бенито, и у књизи Адама Стошића "Под небом Крушевца", стоји да је Крушевац бомбардован на Ускрс (6. априла).
Одговори

(08-04-2020, 12:55 PM)Александар Динчић Пише:  
(06-04-2020, 08:19 PM)Бенито Пише:  Данас је 79 година откада су нацисти напали Краљевину Југославију и бомбардовали Београд.

Бенито, и у књизи Адама Стошића "Под небом Крушевца", стоји да је Крушевац бомбардован на Ускрс (6. априла).

Није Ускрс био сигурно . . . седмог су биле Благовести . . .
Савезничко бомбардовање је било на Ускрс . . .

''...Видиш ли пријатељу она три чобана на ливади? Е све док та тројица могу да надгласају мене и Сократа и услед тога доносе одлуке, ја у демократију не верујем... ! " - Платон
(„Држава“)

Одговори

Благовести су увек 7.априла.
Одговори

(08-04-2020, 12:55 PM)Александар Динчић Пише:  

Васкрс је био 20. априла 1941. године.
То сам питање боље појаснио када сам писао критику Бајићеве серије Равна Гора.
Одговори

Је ли истина да је Београд прекјуче био обојен бојама њемачке заставе?
Одговори

Јесте.
Одговори

(08-04-2020, 07:34 PM)Бенито Пише:  Јесте.

Сирома'
Одговори

http://www.mikroknjiga.rs/pravoslavlje/i...1&mesec=04
Ово је црквени календар за април месец 1941. године. Васкрс је био 20. априла
Едит: А католички ускрс је био 7. априла

[Слика: image.jpg]
Одговори

(08-04-2020, 07:37 PM)ХраброСрце Пише:  
(08-04-2020, 07:34 PM)Бенито Пише:  Јесте.

Сирома'

Јесу ли данас истакли усташку заставу?

,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Одговори

(10-04-2020, 11:58 AM)Перун Пише:  Јесу ли данас истакли усташку заставу?

То неће да ураде.Добро,знам и да се зајебаваш мало,али се надам да један дан за нешто више од два месеца(ако режим опстане дотле) неће ни фонтана на Славији ни палата Албанија да засветле у бојама турске заставе,пошто је овај већ глорификовао Мурата.

п.с. Бркић је у праву! Вучић у животу није прочитао више од пет књига иако трабуња како је писмен много...
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним