Поруке: 4,056
Теме: 18
Придружен: Jul 2016
Углед:
459
У овој књизи би требало да је то детаљно одгонетнуто:
,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Поруке: 16,999
Теме: 632
Придружен: Jul 2013
Углед:
1,870
У праву си. Али Милош је ипак објавио нека битна документа.
Другим речима, систем тако функционише - постепене промене.
Поруке: 2,084
Теме: 6
Углед:
109
Прочитао и имам, одлична је.
Преферирам више података а мање коментара, тако може да прође по тим критеријуму. Има мало коментара аутора као у увод и закључак поглавља.
Не можете очекивати од сваке књиге да је некаква синтеза у којој је све објашњено. Мора да буде далеко више књиге које ће само обрадити сирове податке.
Мени је једна од ређих мана што није у књизи дат приказ инфлације у Недићевој Србији, инфлација је била знатна, и види се да су милиони из Ужица били далеко вреднији од десетина милиона 44е.
(Последња измена: 19-05-2020, 11:44 PM од
ватхра.)
Поруке: 2,084
Теме: 6
Углед:
109
Однос евро-марка је вазда био 1.95, ако ти буде требало.
Тимотијевић не наводи да су били плаћеници, често даје примере шта је куповано.
Кад герилски покрети пуно нарасту мора да има финансирања. Не може се узимати од сељака на дужи период, све и да они хоће и имају да дају. Да не спомињемо неке захтевније набавке.
Једна илустрација реда величине, са данашњим ценама.
Имамо кило злата. Нека вреди 30 хиљада евра. Изгледа пуно.
Са друге стране, нек имамо 100 војника. Нека сваком дамо за трошкове хране скромна 3 евра дневно. Са тим парама ће моћи да се хране 3,5 месеца. И то без икакве набавке икакве опреме и наоружања, па и смештаја, плате...
Поруке: 14,443
Теме: 346
Придружен: Feb 2015
Углед:
877
Очекујемо утисак и коментар гос'н Самарџића, Бенита, Николаја, Перуна......
Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.
Д М