Оцена Теме:
  • 2 Гласов(а) - 5 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ивањица: И даље без Дражине улице
#15

Комисија за преименовање улица у Ивањици, уосталом као и у Београду, или другим местима где постоје, има саветодавну улогу. То би, по неком реду и правилу, требали да буду најугледнији људи тог места, без обзира на страначку или политичку припадност. Други је проблем што то у Србији никада није случај.
Само да би илустровао, најбољи пример је када су демократе за председника комисије за преименовање улица поставиле покојног Јована Ћирилова. Тада су ови из СПО дигли помпу да се коначно промени име главне улице у Београду, која је тада још носила име Маршала Тита. Та комисија уместо да врати име улици Краља Милана, наизглед без икаквог разлога, измишља ново име улици Српских владара. Тиме се, заправо, направио компромис да улица задржи име Маршала Тита, јер је и он био српски владар. Ко до тада није схватао да су странке у Србији у суштини комунистичке и титоистичке, тада је схватио. На срећу, данас улица носи име Краља Милана, што нису мењали ни Карађорђевићи када су дошли на власт, али још постоје они који улицу од Славије до Теразија зову Српских владара, нежелећи да отворено кажу да би волели да се зове Маршала Тита.
Одлуку о именовању улице или улица може да донесе само скупштина општине. Она ће о томе одлучивати на предлог поменуте комисије. Ћурчић, у ствари, жели да изврши притисак на комисију да предложи да се главна улица назове по Дражи Михаиловићу. У тексту се не помиње, али разни типови врше притисак на комисију да се главна улица у Ивањици назове по Зорану Ђинђићу, Николи Тесли, Михајлу Пупину итд... Само да се не би назвала по Дражи Михаиловићу. Ето о томе се овде ради....
Одговори
#16

Где сте запели?Кад владајућем снс-у буде требало ново скретање са актуелне дневне теме,извући ће Дражу из фиоке.Сад су извукли Јововића.Ваљда је то свакоме јасно.Додуше,не морају скретати са дневних тема,и вртети сиротињу рају на историјским причама.Имамо убиство певљаке,лажну поделу Обреновићи-Карађорђевићи,масу дргих "врућих тема"које се лансирају по потреби.
Ко ово не види има тежак проблем.Њима је до Драже ко и нама до њих(и до опозиције)
Одговори
#17

(30-07-2020, 10:00 PM)Бенито Пише:  
(30-07-2020, 09:09 PM)Александар Динчић Пише:  Шабац, Ивањица...Залудан посао.
То су само наизглед исте ситуације.
Предлог за преиспитивање улице у Ивањици поднео је сам Младомир Ћурчић.
Предлог за давање имена улици у Шапцу по Чичи дао је Покс.

Управо је Ивањица због тога у предности. Народ има резервисан став према РП, ПОКС-у и случним организацијама, али верује појединцима који, иако делују независно и самостално, више пута су доказали да су способнији од било какве организације. Иако можда не дође до жељеног успеха, петицијом ће јасно бити приказано оно што си поменуо: ,,за кога је народ а за кога су они подобни...”

,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Одговори
#18

Петицију за враћања предратног имена улици пуковника Душана Пурића у Ивањици и давање имена главној улици у Ивањици по ђенералу Драгољубу – Дражи Михаиловићу

https://www.peticije.online/287088?s=763...CG9Xbxxvxw
Одговори
#19

(13-09-2020, 11:08 AM)Милослав Самарџић Пише:  Петицију за враћања предратног имена улици пуковника Душана Пурића у Ивањици и давање имена главној улици у Ивањици по ђенералу Драгољубу – Дражи Михаиловићу

https://www.peticije.online/287088?s=763...CG9Xbxxvxw
Форумаши, потписујте ову петицију, јер ако Дражино родно место не буде имало главну улицу названу по њему, тешко да ће иједно српско место имати.
Одговори
#20

Потписао... Само морате верификовати потпис, кад вам пошаљу на мејл. Ја нисам видио, па се чудио што ми није учитао потпис.
Одговори
#21

Нека буде што бити не може.
Одговори
#22

Дупло више потписа Ивањичана него из остатка Србије. Потписујте ко није потписао, изгледа да ово иде много боље него се ико надао.
Одговори
#23

Здравица Милинка Гојковића у знак подршке петицији за промену имена улица у Ивањици


,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Одговори
#24

Свака част, Гојковићу.
Одговори
#25

(22-12-2020, 11:11 PM)Перун Пише:  Здравица Милинка Гојковића у знак подршке петицији за промену имена улица у Ивањици

Знате ли, људи, колико је времена и труда потребно да се направе и правилно запамте две овако дуге здравице? Никада људима који чувају ову традицију не искажемо довољно пажње.
А поготово када се узме у обзир коме су посвећене ове здравице.
Одговори
#26

Dokle se stiglo sa potpisima ?
Одговори
#27

Веруј ми да не знам. Задњи пут када сам питао било је неколико хиљада, али нису сабрали пошто на више нивоа и на више места сакупљају потписе. Имали су доста проблема због короне и разних ограничења.
Одговори
#28

Ново на Јутјуб каналу Погледи:
ДРАЖИНА ГЛАВНА УЛИЦА
Одговори


Скочи на Форум:


Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним