Оцена Теме:
  • 0 Гласов(а) - 0 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Istorija srama ili pitanje za g.Samardzica

Veceras sam prvi put usao na forum POGLEDA i prelistao nekoliko strana na kojim sam uglavnom citao neke teme iz novije srpske istorije,uglavnom one iz drugog svetskog rata.Uocio sam da je nezvanicno-zvanicni istoricar na ovom forumu/sajtu gospodin Samardzic ,mogu reci da je doticni gospodin vrlo elokventan i raspolaze velikim brojem istorijiskih cinjenica ,mogu reci i da je nepristrasan i trezven i sagledavanju istorijiskih dogadjaja i njihovim posledicama ,vrlo postujem i to sto gospodin Samardzic ima i nacionalu svest ali to je upravo ono sto me je frapiralo jer on kao takav (kako ga i opisah) svesno ili nesvesno intenzivno ucestvuje u onome sto je zlocinacka UDBA i krvava komunisticka partija sa srbozderom i ratnim zlocincem titom (malim slovom ) nametnula srpskom narodu i pokoljenju kao "istinu" kroz nakaradno ucenje istorije ,koje i nakon pada komunizma i dalje sprovode srpski istoricari poput gospodina Samardzica.Ja vas gospodine Samardzicu pitam da li je ovo istina ?

1. Kraljevina Jugoslavija je potpisala medjudrzavni ugovor pristupanju trojnom paktu sila osovine,potpise su stavili legalni i legitimni predstavnici te drzave,taj ugovor je sigurao celovitost Kraljevine i drzanje "na lancu" separatista poput ustasa Ante Pavelica ,takodje nigde se u potpisanom sporazumu ne trazi angazovanje jugoslovenskog ljudstva i tehnike na bilo kom frontu vec samo slobodan prolaz i prelet vazdusnog prostora ,ali dobro neka ovo i ne bude tacno neka bude da smo morali dati ljude za istocni front i svaku drugu pomoc koja bi se od nas trazila.

2.General Simovic britanski agent podbunjuje oficire i u dosluhu sa komunistima izvodi demonstravije 27. marta kako bi ispunio zadatak koji je dobio od krvoloka Cercila da spreci pristupanje trojnom paktu i obezvredi punosnazni potpis na jedan medjudrzavni ugovor.Taj isti besramni izdajnik Simovic po izbijanju sukoba bezi u svoju drzavu Englesku kao bestidni clan vlade a nakon rata se gle cuda nekaznjeno vraca u FNR Jugoslaviju zivi mirno svoj penzionerski zivot u zemlji u kojoj vladaju oni koji su na poziv takodje strane sile i drzave dizali revoluciju.

Jesu li gospodine Samardzicu ovo dve istinite istorijiske cinjenice ? Ja mislim kao laik da jesu a siguran sam da se vi kao covek od profesije slazete sa mnom u tome.

Zasto gospodine Samardzicu srpska deca uce i danas 2014. u skolama i iz udzbenika istorije da je 27. mart bio cin HRABROSTI i odraz SLOBODARSKOG DUHA ??? Zar pljunuti na datu rec i zgaziti na svoj potpis nije cin NEMORALA,NEDOSTOJNOSTI I BEZCASCA I SRAMOTE ????

Kao istoricar imate mnogo vecu moralnu odgovornost da sprecite nakaradano tumacenje istorije,novije istorije srpskog naroda i da sprecite srpsku decu da budu vaspitana onako kako je to isplanirala anti-srpska i zlocinacka UDBA i ratni zlocinac tito.Posto vidim da na forumu ima dosta mladjih clanova cesto "opijenih" nekim nacionalno pogresnim idejama zelim da se ogradim od bilo kakvog stajanja na stranu ovih ili onih ,i da me niko pogresno ne protumaci kao zagovornika zlocina koje su pocinili demoni oliceni kroz nacisticke glavesine ,niti ja zalim sto Srbija nije bila na strani takvih u ratu ,ja samo zelim kao srpski anti-jugosloven i anti-komunista takodje i anti-fasista da ukazem na podmetanja kominista i UDBE koja su prisutna u mome narodu od 1945. pa sve do danas i koja perfidno i podmuklo nastavljaju da uticu na nasu decu i formiraju ih u krivom smeru.

Molim Gospoda Boga da svane dan kada cemo se mi srbi nacionalno osvestiti i povuci jasne i tacne granice izmedju nas i nasih zabluda ,sramno je da su u svim zemljama istocnog lagera nakon pada komunizam svi oni koji su radili u tajnim policijama bili sudjeni i prokazani dok se takvi samo u Srbiji time hvale i u njih se gleda sa posebnim pietetom ,sramno je da samo u Srbiji ulice nose imena onih koji su ubijali srbe samo zato sto su srbi,zar ta UDBA i dalje zivi u nas ? zar ni jedna vlast ne sme ili nece da zatrazi spisak svih zlikovaca koji su bili agenti i saradnici te iste UDBE od 1945. do danas ?

Izvanjavam se na opsirnom pisaniju i zahvaljujem na vasem odgovoru.

Bog vam dobro dao braco srbi !
Одговори

Поздрав и добро дошли!
У основи је то тако, само ми смета много придева и атрибута у посту. Такође, нема доказа да су Британци плаћали Симовића или ма ког пучисту, односно, оне које су плаћали, СНО и земљорадници, нису били битни у пучу.
О тој теми одавно размишљам, прошле године сам написао ово:
http://www.pogledi.rs/diskusije/viewtopic.php?t=20448
Одговори

Hvala ! Gospodine Samardzicu ja ne mogu da ne kazem da je tito krvnik i ratni zlocinac jer cinjenice govore da je izdavao i podrzavao ubistva civila i nenaoruzanih i maloletnih lica ,a nekolko knjiga koje je objavio otac Velibor Dzomic sadrze tacne spiskove imena ubijenih svestenika Srpske Pravoslavne Crkve samo zato jer su bili svestenici.Cercil je takodje ucestvovao u tome jer je titu davao podrsku i logistiku ,na koncu poznat je i govor voditelja Radio Londona kao uvod u svaku emisiju na srpskom jeziku "Ginite srbi,ginite ,trava bolje raste posle kosenja ! "

A vas post ciji link ste mi poslali je vrsta komparacije 27. marta i 5.oktobra ,o cemu takodje imam svoje misljenje,koje ukratko glasi da sam sklon i sa ove vremenske distance podrzati ono sto se desilo 5.oktobra sto je dovelo do pada zvanicne komunisticke nomenklature (o nezvanicnoj ne bih sada ) dok 27.mart vidim upravo kao kamen temeljac za postavljanje na vlast te iste komunisticke ideologije.

Ja samo pitam da li je ispravno da decu ucimo da je akt pogazene reci i izgiranog potpisa akt casti,postenja i hrabrosti ili je to sramno i autodestruktivno ponasanje koje su podstakle strane sile.
Kao ociti dokaz da je Simovic bio agent engleske sam naveo upravo to sto je jedini clan Kraljevske vlade u izgnanstvu nakon rata dosao u titovu jugoslaviju i ziveo u njoj kao penzioner bez da ga je taj rezim pozivao na odgovornost ili osudio na izgnanstvo ili smrt kao sve druge clanove te vlade ,a na koncu ako se ne varam mislim da je neko u srba objavio i zvanicni dokument nakon otvaranja arhiva engleske sluzbe da je Simovic bio njihov covek.

Kako cemo se ratosiljati komunisticke propagande ako deca uce i danas uce o tome da su u tom 27.martu prednjacili komunisti kao "slobodoumni i napredni" u borbi protiv svetskog rata ,a cinjenice govore da su upravo oni radili na dizanju medjunarodne oruzane revolucije u borbi protiv onih koji misle drugacije.
Ja se plasim da ako bi deci rekli da smo tada pogazili datu rec i izigrali svoje "prijatelje" dovesti u pitanje i borbu JVUO a domino efekat bi bio sustinska promena stava prema djeneralu Nedicu sto bi danas u eri i ekspanziji socijal-demokratskih uredjenja bio problem.Da ne pokrecem i temu o predratnom delovanju komunista za sta bi se mogla iskoristiti dokumentacija IV Odeljenje Beogradske Policije i rad Raduna Grujicica.
Svakako sam misljenja da je stav nasih politickih i kulturnih elita i vlasti prema tim dogadjajima i dalje pogresan a precutkivanje da ne kazem neistine samo i dalje donose podele medju srbima koje nam na korist nikada nisu bile.
Одговори

Није се вратио само Симовић, вратио се и Грол и још неки министри.
Не знам баш да ли се 27. март може сматрати гажењем речи, јер 25. март био последица уцене. Тај уговор је потписан против воље народа и већине политичких субјеката. Они су сматрали да је 25. март гажење речи, тј. иступање из савеза са традиционалним пријатељима и ступање у савез са традиционалним непријатељима. Тако су то Срби посматрали, никоме није било на уму неко плаћање од стране Енглеза за тај чин.
Реч је била дата и Грцима - са њима је био потписан уговор. Када је Недић, као министар војске, одбио да им помогне 1940, практично је погажена реч.
Одговори

http://sas-space.sas.ac.uk/3395/1/Journa...Onslow.pdf
Одговори

Sta je to odredilo Englesku i Francusku kao tradicionalnog prijatelja a Japan i Nemacku tj Italiju kao tradicionalnog neprijatelja ? Prvi Svetski Rat ? U njega smo gurnuti mimo svoje volje bas od strane "prijatelja" ,i jel su to oni "prijatelji" koji su nam slali municiju pogresnog kalibra i cekali da vojska skapava ne saljuci svoje brodove ,jel istorija srpskog naroda pocinje od Prvog Svetskog Rata ? Jeste vratio se i Milan Grol pa je pominjan u paroli "Grola i Peru o banderu" sto izvinite sa Simovicem nije bio slucaj ,vi kazete da je 25.mart stav koji nije odrazavao volju srpskog naroda ,a jedna od najmasovnijih stranaka je do tada bila JRZ Milana Stojadinovica (licno poticem iz jedne takve porodice ,sa majcine strane su listom svi bili u "JEREZI") po toj logici mozemo reci da je srpskom narodu bila po volji svaka odluka Crne Ruke ? Ceo trik i jeste u tome sto smo i tada i danas mnogo paznje davali na to cije cemo interese zastupati ,pri tom interese srba i srbije stavljali u neki treci ili cetvrti plan ,to i jeste poenta mog pisanja i tvrdnje da i danas ucimo decu istoriji koju je "stimovala" zlocinacka UDBA.
Одговори

Учесници пуча и демонстранти 27. марта, као и сви који су их подржавали, од еп. Николаја па редом, били су убеђени да делују у интересу државе и народа.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним