Оцена Теме:
  • 1 Гласов(а) - 5 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Документарни филм ''Никола Калабић''

Одгледах филм са великим уживањем,утисак који је оставио на мене је одличан,озбиљан рад се види у свакој секунди филма ,јединствене фотаграфије и интервјуи у филму су право благо.Милославе једно велико БРАВО за тебе, и екипу која је овај филм направила на врхунском нивоу.
Крај филма је врхунски са лепим и истинитим закључком ,о њему се певају песме на стадионима и свим светковинама, а његове убице више нико и не спомиње и то је оно што је факатЈок
Музика у филму је изванредна,препознајем једну мелодију у којој се пева о Калабићу (Од Тополе па до Равне Горе) али бих волео да знам која је мелодија која је доминантна у филму?
Одговори

(13-11-2020, 09:32 PM)гињица Пише:  Одгледах филм са великим уживањем,утисак који је оставио на мене је одличан,озбиљан рад се види у свакој секунди филма ,јединствене фотаграфије и интервјуи у филму су право благо.Милославе једно велико БРАВО за тебе, и екипу која је овај филм направила на врхунском нивоу.
Крај филма је врхунски са лепим и истинитим закључком ,о њему се певају песме на стадионима и свим светковинама, а његове убице више нико и не спомиње и то је оно што је факатЈок
Музика у филму је изванредна,препознајем једну мелодију у којој се пева о Калабићу (Од Тополе па до Равне Горе) али бих волео да знам која је мелодија која је доминантна у филму?
Хвала!
Доминантна мелодија компонована је за филм чисто као филмска музика, дело композитора Добрице Андрића.
Одговори

(13-11-2020, 10:11 PM)Милослав Самарџић Пише:  
(13-11-2020, 09:32 PM)гињица Пише:  Одгледах филм са великим уживањем,утисак који је оставио на мене је одличан,озбиљан рад се види у свакој секунди филма ,јединствене фотаграфије и интервјуи у филму су право благо.Милославе једно велико БРАВО за тебе, и екипу која је овај филм направила на врхунском нивоу.
Хвала!
Доминантна мелодија компонована је за филм чисто као филмска музика, дело композитора Добрице Андрића.
Мелодија је прелепа,имам утисак да је нека стара народна,композитору свака част и једно велико ХВАЛА.
И ако може једна мала помоћ ко стоји на слици где Калабић држи говор, иза њега са наочарима за вид,слика је и на омоту од двд.
Одговори

Можда си мислио на обраду песме Цветала ми липа и Топола? И то је урадио Добрица. Не знам ко је тај официр.
Одговори

Одговори

Свака част, брдо непознатих фотографија, а и неких нових података. Бар за мене.

Него у вези ових слика, је л' ово грешка у потпису? Јер немогуће да је у питању иста особа. Колико знам само на овој другој слици је Даниловић.

[Слика: download.png]

[Слика: download-1.png]

"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Одговори

Стварно свака част за овај филм,по мени до сада убедљиво најбољи !Имам доста нејасноћа у филму!Како је Калабић када је био опкољен у једној кући са још тројицом својих четника решио да их убије а потом и себа,а после једино он извуче живу главу. Та тројица четника шта је било са њима,како су страдали?Затим оно када је Калабић септембра 1944. ишао у Београд по оружје и муницију за Гарду,кажете да није било Немаца,да су били јужније,затим да је једно време штаб Гарде био у Краљевој Вили на Опленцу и она слика Калабића са степеница као доказ.Има још доста нејасноћа али све у свему филм пун нових података и слика!
Одговори

(12-09-2021, 09:51 AM)Николај Пише:  Свака част, брдо непознатих фотографија, а и неких нових података. Бар за мене.

Него у вези ових слика, је л' ово грешка у потпису? Јер немогуће да је у питању иста особа. Колико знам само на овој другој слици је Даниловић.

[Слика: download.png]

[Слика: download-1.png]

Даниловић је сигурно. Он ми је рекао.
Одговори

Придружујем се Правди, тј. Шарцу.... Досад најбољи документарац. Свака част и све похвале!
Нарочито и звук фруле у позадини, тј. мелодија песме "Процветала липа и топола" која даје тежину целом документарцу и осећај пуноће у души.

Можда је требало унети и фамозни говор Краља Петра II 12. септембра који је сломио морал многима у Југословенској Војсци, и који је некако сама прекретница следа догађаја.

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

Самарџићу, режираш као Хичкок. Чак си се и појавио у свом филму - видео сам те на једној фотографији у кратком кадру. Него ко је овај глумац што је одглумио Калабића, много је леп човек и добро глуми? Smile
Шалу на страну, имам и једно питање у вези са Бобом Станишић, вереницом Милана Калабића.
Ја сам мислио да је она радила за комунце и да је откуцала Милана гестапоу. Да ли сам ја читао погрешну литературу или сте дошли до неких нових сазнања у вези са њеним активностима?

Порука студентима у штрајку - јебите им мајку!
Одговори

(15-09-2021, 10:24 AM)Vlad Alekš Пише:  Самарџићу, режираш као Хичкок. Чак си се и појавио у свом филму - видео сам те на једној фотографији у кратком кадру. Него ко је овај глумац што је одглумио Калабића, много је леп човек и добро глуми? Smile
Шалу на страну, имам и једно питање у вези са Бобом Станишић, вереницом Милана Калабића.
Ја сам мислио да је она радила за комунце и да је откуцала Милана гестапоу. Да ли сам ја читао погрешну литературу или сте дошли до неких нових сазнања у вези са њеним активностима?

То старо је пласирао Милан Краков, ваљда да би опрао ујака. Али свакако свесно је наружио и Милана и Бобу. Велика мрља на његовој биографији.
Црвенима се свидела прича па су је китили, додајући Веру Пешић.
Новооткривена немачка документа, први пут овде објављена, показују шта се заиста десило.
Одговори

И ја сам се огрешио око Бобе Станишић мислећи да је то уствари Вера Пешић. Тј. да никада није постојало то име. Ако има на форуму неких њених потомака моје најдубље извињење. Жена је настрадала у логору у Аушвицу са ознаком "ДМ". Наравно, није ушла у званични попис жртава рата.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним