Поруке: 9,126
Теме: 234
Придружен: Jul 2013
Углед:
373
Од када су се појавили велики трговински ланци поред већ постојећих овај народ је "полудео" пред сваки празник за куповином.
Гледам пре неки дан пред нову годину испред Линде (лидла) гужва огромна...Људи гурају по троја колица, трпа се као да је судњи дан.
Данас гледам у максију и идеи гужва екстремне људи се гурају, сударају, касе само цакћу, бар кодови се откуцавају, радници не могу полице напунити...
Дал је скочио стандард или људи полудели за куповоном ја не знам, овакво лудило до пре пар година у радњама није било.
Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Поруке: 14,527
Теме: 307
Придружен: Aug 2013
Углед:
3,065
Било је још црње тамо крајем 70-их и касније до ратова 90-их, него се Ти тога не сећаш. Тада је Србима та међународна Нова година била апсолутно главни празник и тада се куповало, јело и пило да је то далеко од нормалног. Сви су већ око 2. јануара имали озбиљне проблема са стомаком, а да не причам колико су пуне биле хитне помоћи и домови здравља због оних који имају застој рада жучне кесе, желуца или бубрега и слично...
Него, другу страну би ја нагласио, пошто о томе ретко ко пише. Наш народ има неке устаљене обичаје невезано фиксно за један или други календар: рецимо, за Србина дан почиње да буде краћи за Видовдан, иако ми знамо да то почиње око 7 дана раније. Тако и народ, овај наш најновији, практично за почетак зиме узима крај године и креће у зимовник. То је један од разлога за толику куповину крајем године. Није једини, ни главни, али треба и тако разумети ту ситуацију...
Поруке: 14,445
Теме: 346
Придружен: Feb 2015
Углед:
877
(06-01-2021, 04:49 PM)Mekenzi Пише: Дал је скочио стандард или људи полудели за куповоном ја не знам, овакво лудило до пре пар година у радњама није било.
Да, све ће више људи куповати по "Лидлима" нездраву храну и пиће. Ко овце. Ето, хектари и хектари воћњака и сеоских домаћинстава пропада, ал народ хоће нездраву храну из Лидла, Максија, Матијевића и др. И послен су нам други криви због високе стопе смртности..... "Нијесу Срби кано што су били..."
Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.
Д М