Оцена Теме:
  • 0 Гласов(а) - 0 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

ЕВРОПСКА УНИЈА ТРАЖИ УНИШТЕЊЕ КОМУНИСТИЧКИХ СПОМЕНИКА

(18-10-2020, 03:34 PM)Бенито Пише:  На жалост, од свега тога нема ништа. Нагледаћемо се ми још комунистичких споменика. Била би срећа да бар не подижу још нових.
Али сада је почело да се размишља на ову тему... Јер црвенима то никад не би дошло ни на крај памети.
Одговори

Ево да наведем два примера, јер овако уопштено не значи ништа.
Када су црвени одлучили да подигну споменик партизанима из Ивањице, ангажовали су Ђорђа Андрејевића Куна, вајара и комунисту, алфу и омегу партизанске соцреалистичке уметности после рата.
Показали су му место у парку који су почели да праве на отетој земљи. Онда им је он рекао отприлике да не жели да прави споменике појединачним партизанима, него само револуцији као таквој. Пошто је био бог и батина, нису смели ништа да кажу и пристали су на то решење. Тако је он почео велику композицију сличну онима које гледамо на разгледницама из бившег СССР-а, Кине или Северне Кореје. Међутим, негде при слагању каменог мозаика, дошао је један од предратних учитеља из Ивањице, а и сликар, и рекао Куну:" Колега, мислим да би било добро да ови људи на споменику не носе никакве капе, ни радикалке ни партизанке. Нека то буде споменик људске и српске храбрости, па нека се и будуће генерације поистовећују са њим, а не да га неко некада оштети." То је Кун прихватио и није ставио неко комунистичко обележје на ликовима на мозаику. Споменик се и данас зове Споменик револуције, али већ сада добар број становника Ивањице нема појма на коју се револуцију мисли. Чак сам сигуран да већина мисли да је то споменик Француској револуцији.
Други пример је чувеног Споменик Пето Три у Шумарицама, надомак Крагујевца. Да ли тај споменик осликава шта се ту десило? А споменик по дефиницији треба јасно да асоцира на историјски догађај због кога је ту постављен.
Јасно је мени да овај споменик у Шумарицама не спада под одредбе ове Резолуције ЕУ, али ако будемо кренули у тумачење онда ће испасти да не спада ни онај у Ивањици. Па тим редом, многи за њима, а у ствари су споменици који величају комунизам или све могуће лажи које су они баштинили да би вечно остали на власти.
Одговори

(18-10-2020, 04:39 PM)Бенито Пише:  Ево да наведем два примера, јер овако уопштено не значи ништа.
Када су црвени одлучили да подигну споменик партизанима из Ивањице, ангажовали су Ђорђа Андрејевића Куна, вајара и комунисту, алфу и омегу партизанске соцреалистичке уметности после рата.
Показали су му место у парку који су почели да праве на отетој земљи. Онда им је он рекао отприлике да не жели да прави споменике појединачним партизанима, него само револуцији као таквој. Пошто је био бог и батина, нису смели ништа да кажу и пристали су на то решење. Тако је он почео велику композицију сличну онима које гледамо на разгледницама из бившег СССР-а, Кине или Северне Кореје. Међутим, негде при слагању каменог мозаика, дошао је један од предратних учитеља из Ивањице, а и сликар, и рекао Куну:" Колега, мислим да би било добро да ови људи на споменику не носе никакве капе, ни радикалке ни партизанке. Нека то буде споменик људске и српске храбрости, па нека се и будуће генерације поистовећују са њим, а не да га неко некада оштети." То је Кун прихватио и није ставио неко комунистичко обележје на ликовима на мозаику. Споменик се и данас зове Споменик револуције, али већ сада добар број становника Ивањице нема појма на коју се револуцију мисли. Чак сам сигуран да већина мисли да је то споменик Француској револуцији.

[Слика: 1280px-Ivanjica_crkva_6002_09.jpg]

Како немају појма?

Сви Ивањичани са којима се дописујемо кажу да се на споменику јасно види како комуниста са црвеном заставом бежи а наоружан народ га јури!

Негоооо....шушка се да хоће да руше камени мост, симбол Ивањице, и да праве неки нови мост! Има ли туна истине јер нами то није свеједно, у тај мост смо и ми уграђени....некако!?

EX ORIENTE LUX!

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Одговори

(18-10-2020, 07:51 PM)ПРОСВЕТАР Пише:  
(18-10-2020, 04:39 PM)Бенито Пише:  Ево да наведем два примера, јер овако уопштено не значи ништа.

[Слика: 1280px-Ivanjica_crkva_6002_09.jpg]

Како немају појма?

Сви Ивањичани са којима се дописујемо кажу да се на споменику јасно види како комуниста са црвеном заставом бежи а наоружан народ га јури!

Негоооо....шушка се да хоће да руше камени мост, симбол Ивањице, и да праве неки нови мост! Има ли туна истине јер нами то није свеједно, у тај мост смо и ми уграђени....некако!?

EX ORIENTE LUX!

Kако си ти уграђен када ни пулетан ниси био када си побегао за Београд??

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

Ајде вас двојица, немојте да разводњавате тему.
Била је одлична расправа на претходној страници, па да наставимо тако. Ваистину!
Одговори

(17-10-2020, 06:34 PM)Јеремија Пише:  Ја бих кренуо прво од "куће цвећа" па онда редом...
Све што су комунисти салили, исклесали и сачинили у име "борбе за слободу" срушио бих без да трепнем.
Ђавоље симболе и треба рушити.

To znači i bolnice, škole, mostove, zgrade, muzeje? Srbija je puna arhitektonskog i urbanističkog nasleđa iz doba komunizma. Socijalistilka arhitektura dala je pečat Beogradu. Nisam ljubitelj te arhitekture, beton arhitekture, mislim da je uniptila duh Beograda ali gradilo se nešto posle Drugog svetskog rata. I šta sad sve što su pravili komunisti digne u vazduh? Čak i da se uklnone spomenici NOB-u, arhitektura ostaje trajan pečat. Primer Novi Beograd, jedino srušiti, stanovništvo izbaciti iz stanova.Ko je lud to da radi?

Što se tiče kuće smeća. Vidi ovako tu ideju su potpuno narodu ogladil kumovi Vojislav i Vuk i mnoštvo Srbendi koji bi da dižu u vazduh. I sam sam mislio da je to dobra ideja. I moglo se 90 tih tada je bio najbolji trenutak. Danas je sve to nekako deplasirano i prohujalo sa vremenom. Nekako mi se čini da smo propustili da nešto uradimo. A i pitanje da li je tu uopšte sahranjen.

Onda kad sam video pune autobuse turista iz celog sveta kako stoje u redu da uđu u kuću smeća onda sam počeo drugačije da razmišljam. Kuća smeća je najposećenije mesto u Beogradu i mislim da Beograd dobro prihoduje od podatih ulaznica od kuće smeća. Možda treba podići cene ulaznica sa sadašnjih 5 EUR na 20 EUR šta je to za strance, treba šišati ovce i puniti budžet i još izmisliti neke pogodnosti. Tipa kartica pogodnosti 50 EUR da serete i pišate gde je srao drug Tito, ili jedete za stolom gde je ručavao i on sa Jovankom posle teških poseta itd.

Ne znam u kojoj meri Srbi posećuju kuću smeća ali Slovenci, Amerikanci, Englezi, Kinezi, Japanci u velikoj meri, nekad se ne vidi kraj autobusima parkiranim ispred kuće smeća. Treba to šišati i puniti budžet pa praviti nešto pametno.

Цитат:Прво, Руси ни случајно нису понизили Њемце кол'ко су то учинили Јевреји и још увек чине јер споменици Црвеној Армији стоје ту и тамо ал'споменик Јеврејима у самом центру Берлина је величине два фудбалска игралишта а у тротоарима свих, свих, свих...кућа где су некад живели Јевреји налазе се уграђене месингане плоче са именима власника Јевреја па су Њемци приморани да доводе децу и да пале свеће на тим плочама!

Spomenik Crvenoj Armiji ne stoji u tu i tamo nego takođe u centru, sve je to centar u krugu nekoliko kilometara. Jeste spomenik Jevrejima najveći ali u centru su i ambasade sila pobednica Amerike, Rusije, Francuske, Britanije. Tek kad se dođe u centar Berlina vidi se kako su Nemci truba od sile.

Цитат:да није било Руса да ставе Вето и ми би били проглашени за геноцидан народ, мада ни то још није готово!

Zato treba biti jako mudar i pametan, svaka zemlja ima svoju računicu. I Lavrov i Putin kad dolaze u zvanične posete drugim državama prvo što urade posete spomenike Crvenoj Armiji. Ali ko se još seća da je Rusija stavila VETO u SB da ne budemo proglašeni za genocidan narod???? Srbi su nezahvalan narod, brzo zaboravljaju.

Što volim kad sedim u kafani a tema je "Šta su to Rusi uradili za nas kroz istoriju?" A ja kažem stavili VETO za Srebrenicu a njima polako voda dolazi u uši.

Slažem se da nije gotovo. Opasna inicijativa Vuka Draškovića:
Vuk Drašković u CD-u: "Memorijalni centar Potočari treba napraviti pred Skupštinom Srbije!"

https://www.youtube.com/watch?v=WObx6x9PF-I
Одговори

Цитат:Капетан

Što volim kad sedim u kafani a tema je "Šta su to Rusi uradili za nas kroz istoriju?" A ja kažem stavili VETO za Srebrenicu a njima polako voda dolazi u uši.

E мој Капетане....

92-гласали за увођење санкција СРЈ

Ено Јермени су чланови евроазијске уније и ОДБК нити један једини метак од Руса нису добили за рат у Нагоро Карабах. Побише их Азери и Турци само тако..[/u]

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

(19-10-2020, 08:02 AM)Капетан Пише:  
(17-10-2020, 06:34 PM)Јеремија Пише:  Ја бих кренуо прво од "куће цвећа" па онда редом...
Све што су комунисти салили, исклесали и сачинили у име "борбе за слободу" срушио бих без да трепнем.

To znači i bolnice, škole, mostove, zgrade, muzeje? Srbija je puna arhitektonskog i urbanističkog nasleđa iz doba komunizma. Socijalistilka arhitektura dala je pečat Beogradu. Nisam ljubitelj te arhitekture, beton arhitekture, mislim da je uniptila duh Beograda ali gradilo se nešto posle Drugog svetskog rata. I šta sad sve što su pravili komunisti digne u vazduh? Čak i da se uklnone spomenici NOB-u, arhitektura ostaje trajan pečat. Primer Novi Beograd, jedino srušiti, stanovništvo izbaciti iz stanova.Ko je lud to da radi?

Капетане, нигде нисам написао како треба рушити Н. Београд или нешто слично томе.
Споменици којекавим протувама и оне у част лажних офанзива, а има их на хиљаде... Споменици нису стамбени објекти, болнице, мостови, музеји...
Остајем при томе како Брозов гроб треба изместити из Београда ма колико да је комерцијалан. Уосталом, ако Србија треба да се дичи крволиком србства онда заиста са нама нешто није уреду.
Одговори

(19-10-2020, 07:45 PM)Јеремија Пише:  
(19-10-2020, 08:02 AM)Капетан Пише:  

Капетане, нигде нисам написао како треба рушити Н. Београд или нешто слично томе.
Споменици којекавим протувама и оне у част лажних офанзива, а има их на хиљаде... Споменици нису стамбени објекти, болнице, мостови, музеји...
Остајем при томе како Брозов гроб треба изместити из Београда ма колико да је комерцијалан. Уосталом, ако Србија треба да се дичи крволиком србства онда заиста са нама нешто није уреду.
Има их 6.000... А посвећених Првом светском рату, дај Боже да има преко 100.
Одговори

Ruski odgvor na a falsifikovanje istorije!

Mnogo Hitlerovaca poput Nemačke, Hrvatske uzrdržane!

Цитат:Генерална скупштина Уједињених нација усвојила је већином гласова руску резолуцију о борби против величања нацизма, против су били Украјина и Сједињене Америчке Државе, наводи се на налогу представништва Русије у УН на Твитеру.

Документ је назван Борба против глорификације нацизма, неонацизма и других пракси које доприносе ескалацији савремених облика расизма, расне дискриминације, ксенофобије и с њима повезане нетрпељивости.

За резолуцију је гласало 130 држава. Две су гласале против – Украјина и Сједињене Америчке Државе, а 51 држава је била уздржана.

Ovde se može pogledati kako su glasale države članice UN

https://rs.sputniknews.com/svet/20201216...e-nacizma/
Одговори

Самим тим што то сатнисти из ЕУ, читај нови свтески поредак, траже да се униште ти споменици једне епохе јасно је да требамо бити против.
Капетан има интересантна размишљања са којима се слажем. Иако мислим да је кућа Цвећа најобичнија кућа Смећа и да је ЈБТ зликовац у односу на Србе ипак смо се 1944 ослободили од већих манијака уз помоћ Црвене Армије. Ту уосталом Тито није ни учествовао, а народ зна да је тада било Ослобођење и то се слави. Тог Тита је Јосиф Висарионовић презирао, али није могао да га дохвати јер га је шчтитио још већи криминалац В.Черчил.
Стаљин је сарађивао са Црквом у току рата и тај рат се звао Велики отаџбински рат где се ишло у смрт и са вером у Бога тј у Св. Правосваље као и са вером у Стаљина. Имамо пример Светог Луке Кримског који је подржавао Стаљина за време Отаџбинског рата.
Када су В.Путина питали који му је омиљени филм рекао је Чапајев Smile Ко није гледао тај филм или новију серију препоручујем. Обојена је у црвено али је у ствари ода слободи и православљу.
И на крају нема нигде црно бело, комунисти и и анткомунисти не покривају цео један народ а Срби су изнад и једних и других.
Одговори

(18-10-2020, 08:45 AM)ПРОСВЕТАР Пише:  Прво, Руси ни случајно нису понизили Њемце кол'ко су то учинили Јевреји и још увек чине јер споменици Црвеној Армији стоје ту и тамо ал'споменик Јеврејима у самом центру Берлина је величине два фудбалска игралишта а у тротоарима свих, свих, свих...кућа где су некад живели Јевреји налазе се уграђене месингане плоче са именима власника Јевреја па су Њемци приморани да доводе децу и да пале свеће на тим плочама!

Овај није нормалан. Ти Јевреји које помињеш су били немачки држављани, рођени у Немачкој и сви су они себе сматрали за Немце.
Хитлерово лудило је довело до тога да је побијено шест милиона Јевреја на правди Бога.
Сам Хитлер није био никакав аријевац већ је био полујевреј фрустриран својим животом који је требао да баци гвоздени крст који је добио на западном фронту јер му је то омогућио капетан који му је био командир чете на западном фронту. Тај капетан је био Јеврејин.
Током погрома Јевреја у Немачкој дешавали су се случајеви да су СС и СА официри одбијали да неке Јевреје избаце из кућа и станова. Тако се десило да је СС официр упао код старог Јеврејина у стан па кад га је видео, салутирао му је, извинио се што му је упао у стан са војницима и изашао напоље. Јел знаш зашто је то урадио? Човек је носио на грудима гвоздени крст.

Немој више да просипаш овде тај твој љотићевски антисемитизам. Срби и Јевреји су пријатељи од времена Римске републике. То је рекао израелски председник владе Бењамин Нетањаху.

Само за тебе и теби сличне и зајеби нас више тог срања:

SHALOM ISRAEL!
Одговори

(08-02-2021, 11:54 AM)darkob Пише:  
(18-10-2020, 08:45 AM)ПРОСВЕТАР Пише:  Прво, Руси ни случајно нису понизили Њемце кол'ко су то учинили Јевреји и још увек чине јер споменици Црвеној Армији стоје ту и тамо ал'споменик Јеврејима у самом центру Берлина је величине два фудбалска игралишта а у тротоарима свих, свих, свих...кућа где су некад живели Јевреји налазе се уграђене месингане плоче са именима власника Јевреја па су Њемци приморани да доводе децу и да пале свеће на тим плочама!

Срби и Јевреји су пријатељи од времена Римске републике. То је рекао израелски председник владе Бењамин Нетањаху.

SHALOM ISRAEL!

Дарко нећу ваљда да браним Хитлера због твојих глупости али ти си ође нај-хитлеровац на форуму јер хоћеш да будеш "мали Прус" а не "мали Рус"!

Међутим!

Биби Натањиаху је посебна прича....Срби и Јевреји пријатељи а чим му се указала прилика ПРИЗНАО КОСОВА РЕПУБЉАК!

Такође се лепо захвалио Бата Доналду што му је преместио Престоницу у Јерусалим, што ни један Председник Чемерике није смео да уради....ЧИМ ЈЕ УСТОЛИЧЕН ГРАНПА БАЈДЕН УЗ ПОМОЋ МОНУМЕНТАЛНЕ ИЗБОРНЕ КРАЂЕ, ПРВИ НА СВЕТУ КОЈИ ЈЕ ЧЕСТИТАО БАЈДЕНУ БИО ЈЕ...КО?

БИБИ НАТАЊИАХУ!

Ето па буди пријатељ са Јеврејима "од времена Римске републике"!

Фала ви другови Јевреји, КОД ТАКИХ ПРИЈАТЕЉА НЕПРИЈАТЕЉИ НАМ НИСУ ПОТРЕБНИ!

И да цитирамо народног певача, сигурно је био неки антисемтис', холокост динајер!

Себи убраду:

Ко пушћа овог НЕКРСТА на форум, ово је горе но његово куче што доводи код Чмарића, горе пашче но што је био Мошо, па ка'е:

На хиљаду девете стотине,
Четрдесет ипрве године,
Дође ђаво у виду човјека
У сред Црне Горе, издалека,
Име тога проклетога гада,
Бјеше Мошо, Јеврејин, Пијада;

Ђавољега лика и појаве,
Малог раста, а ђавоље главе;
Црни ђаво дође из свијета,
Унапријед окренутих пета.
Назад прсти, а напријед пете,
Има л ико ђавола да смете?

Ругаше се Посту и Омрсу,
Великоме Петку и Васкрсу,
Навалише на Свето Причешће,
Нико Србске Гусле слушат не шће!

Ћосаше се Милошу и Марку,
А 'соваше Југовића Мајку!
Не знаваше за Косовску битку,
Ни за сабљу Милошеву бритку!

Чим га посиј, одмах и пониче,
Како нашој Вјери не приличи.
Враг ђаволу има да се хвали,
Људе покла а куће попали;

Просу лажи, без икакве мјере,
Против Бога и Хришћанске Вјере.
Каза: -Нема нико на небеса,
Нит' је Христос створио чудеса!

Каза наук старог Дарвина,
Против воље Божијега Сина –
Да је човјек, свих створења круна,
Син славнога праоца мајмуна!

Поче пљуват против Бога творца;
Да син свога не поштује Оца,
Брат и сестра да нијесу своји –
Нико Бога нека се не боји!

Брата сестри посла у ложницу,
Нераднику натаче зобницу,
А раднику ископа гробницу!

Још ђавоље јаме безданице,
Он прогласи за србске гробнице.
Знам човјека јуче здрав бијаше,
Данас с Мошом људску крв пијаше;
Ил' дијете од Хришћанске куће,
Већ ствараше јаде вапијуће –

Кад почеше да крстаре јата,
крвавијех србскијех џелата.
Је ли икад дала србска раса,
Тако јато манитијех паса,

Те женама оружје припаса,
Да оружје јуначке тежине,
Носе жене повр' опрежине!
Какав закон жени право пружа,
Да је равна према свога мужа,
Ђе ће сунце мјесецу да клања,
Ђе човјеком да жена управља?!

Што би земља да сунце не грије,
Што би човјек да му жене није?!
Жена није за пушку рођена,
Судбином је другом погођена.
Коме жене могу да пријете,
Под оружјем кад доје дијете?!
Како ће се херојкиње звати,
А пелене на потоку прати?!

Од народа и нације туђе-
Ој, Србине, зашто ти полуђе
Те постаде Јеврејско оруђе,
Против мајке која те дожуђе?!

Историјо, висока Правице,
Немој своје опрљат странице,
Да Истину пред свијетом дате,
За наш кастиг и наше џелате;

Да се стиди девето унуче,
Од те бруке која с нама пуче!
Џелат Мошо кад овамо стаса,
У што смисли и у што закаса,

Глас уграби ђаво шестопрсти,
Заборави Србин да се крсти!
Задимише куће од пожара;
Поче лупеж вући туђе ствари,
Поштење се и морал исквари,
Крв и сузе земљу обојише –
Од оца се ђеца одвојише!

Ал' Небески Отац Свемогући,
Стаде на пут великој несрећи;
Врати Србу Божанствену миса' ,
Са Његовог небескога виса!

Хаџи Радован Бећировић Требјешки

И ЈОШ, НА ИНАТ НЕКРСТУ, НЕСОЈУ И НЕРАСТУ:

Гледао сам врх Заостра,
ђе Војвода Павле поста,
и гледао браћо мила,
кад четничка пође сила.

Преко брда и планина,
до крвава Колашина,
Пашје гробље, дуг проклети,
дође Павле да освети!

Војводина бјеше воља,
спуштише се до Липова.
Пролећеше као ‘тице
преко села Штитарице.

По косама од Боровца,
спуштише се до Мојковца.
Бјеже Тито и Пијада,
Павлова их ћера гарда!

Партизани црни врани,
дођоше вам црни дани,
Црни дани, црне ноћи,
Краљ ће Перо опет доћи!

ОЈСАААА!

Хармоника

EX ORIENTE LUX!

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Одговори

Мислим да је Музеј тоталитаризма најбољи предлог. Мада, сада са Бајденом ће то теже ићи. ЕУ мора да се отргне од САД.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним