Оцена Теме:
  • 0 Гласов(а) - 0 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Преминули од последица ковида 19

+ Ђорђе Балашевић

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

Збогом добри наш Панонски морнару, нека ти је лака земља....Небо је твоје...

ТужанТужанТужан

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

Дупли аршини за српског патријарха Иринеја и југословенског патријарха Георгија

[Слика: 20210220-113132.jpg]

"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Одговори

Преминуло је много људи за ових годину дана. Неки су умрли због отказивања бубрега, неки од инфаркта, неки од апоплексије... не знам где да упишемо оне који су умрли зато што су болнице и лекари подређени "ковид режиму" па не примају на прегледе и лечење пацијенте који су били са озбиљним здравственим проблемима. Ти људи су једноставно жртвовани.

Што се тиче смрти Ђорђа Балашевића не видим чему толика хистерија?
Шта, јел смрт нешто што не чека сваког од нас?
Једноставно, било му време!
Ово што преносе медији стварно је превршило сваку меру...
Ало, умро је старац а тог истог дана је у Новом Саду била породична трагедија у којој су нестале две млађе особе... "Убила сестру па скочила у Дунав" ! То је наслов уз штури текст у штампи.
О смрти Ђоке разглаба се нашироко, шта је волео, ко је њега волео, каква је величина био...
Био је добар забављач али као човек НУЛА! Аутошовиниста који није имао проблем да попљује Србе у Хрватској или Босанској федерацији, да се додвори сваком систему како Балашевићи не би оскудевали ни у чему.

Речју, прави се циркус као и са циганчетом са Дорћола.
Одговори

Panonski govar i anti Srbin za Republika Vojvodina.
Njegove antisrpske izjave su dobro poznate.
A Srbi ko Srbi lud narod.
Sad će da ga ubace u uzdbenike za osnovne i srednje škole!
Одговори

(20-02-2021, 01:45 PM)Капетан Пише:  Panonski govar i anti Srbin za Republika Vojvodina.
Njegove antisrpske izjave su dobro poznate.
A Srbi ko Srbi lud narod.
Sad će da ga ubace u uzdbenike za osnovne i srednje škole!

Сирома'

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

Преминуо је због Ковида и као последица једне инфекције бивши фудбалер Мауро Белуђи, дефанзивац Интера, Болоње, Наполија и италијанске селекције током 70-их година прошлог века.
Он је био та врста борбеног фудбалера који даје све од себе за своју екипу.
С обзиром да је био дефанзивац, у каријери је само једампут постигао гол: у дресу Интера у Купу Шампиона против Борусије из Менченгладбаха.
Борио се против болести исто толико као некада на игралишту.
Ушао је у болницу почетком новембра. Због компликације једне пређашње патологије, почетком децембра лекари су му ампутирали обе ноге.
Белуђи је имао дух да каже хирургу: „Ампутирали сте ме и ногу којом сам постигао мој једини гол!“, а у интервјима понављао је да ће примити металне ноге као Оскар Писторијус.
Онима које омаловажају вирус причао је: „с тим нема шале!“ .
Одговори

Лука,
био сам прије неколико дана у Крагујевцу. У насељу одакле је моја жена све бандере су обљепљене смртовницама.

Тада је умро и подофицир војске Србије, пун тренинг, јак као бик човјек.

Ево и данас од пријатеља добрих информацију о катастрофи једне породице.

„Грађанска“ демократија отуда нуди избор свега и свачега, али себе а приори изузима од тог правила; она не допушта могућност избора између ње и ма ког алтернативног концепта.

[Слика: traktor.gif]
Одговори

У Болницама у Кршевцу, Батајници, Инфективној сигурно дневно премине 20+ пацијената.

Њихови подаци говоре да дневно на целој територији Србије од Суботице до Врања премине 15-20 лица.

ПРОСВЕТАР.
Одговори

Јес' да ме иритира, ал' свака част за ово Бошко..

[Слика: IMG-20210220-223941.jpg]

ПРОСВЕТАР.
Одговори

Да ли сте знали коме је посвећена песма
Не ломите ми багрење?

Dok je on sa Balaševićem pregovorao o novogodišnjim nastupima, rukovodstvo zemlje je odlučilo da naši ljudi sa Kosova budu primljeni u velikoj dvorani "Sava centra".

Sala je bila prepuna Srba sa Kosova, najšireg dijapazona starosti, dodao je Vuk Žugić.
Цитат:"I oni su izlazili jedan po jedan i pričali strašne životne priče. Bilo je to dirljivo. I jedan veliki čovek Balašević Đorđe slušao ih je četiri sata. Pozdravili smo se, potpisali ugovor, a on mi je kasnije javio da je napisao posebnu pesmu"

Више на:

https://zena.blic.rs/puls-poznatih/prija...na/pgp0qqh

ПРОСВЕТАР.
Одговори

(22-02-2021, 11:27 PM)Mekenzi Пише:  Да ли сте знали коме је посвећена песма
Не ломите ми багрење?

Dok je on sa Balaševićem pregovorao o novogodišnjim nastupima, rukovodstvo zemlje je odlučilo da naši ljudi sa Kosova budu primljeni u velikoj dvorani "Sava centra".

Sala je bila prepuna Srba sa Kosova, najšireg dijapazona starosti, dodao je Vuk Žugić.
Цитат:"I oni su izlazili jedan po jedan i pričali strašne životne priče. Bilo je to dirljivo. I jedan veliki čovek Balašević Đorđe slušao ih je četiri sata. Pozdravili smo se, potpisali ugovor, a on mi je kasnije javio da je napisao posebnu pesmu"

Више на:

https://zena.blic.rs/puls-poznatih/prija...na/pgp0qqh

Мало озбиљности Кизо.

Зар треба "жена" да нам толкује песму коју смо сви знали?
Свако ко би порекао Балашевићев таленат за стих био би у најмању руку смешан. Био је поета, имао је то у себи, знао је да "исприча" толико лепих прича попут: Боже Пуба, Васе Ладачког, Петла, Намћора, па до "багрења" и толико других... искрено, волео сам његов стих, његово презентовање истог јер је то радио боље од било ког друго у тој сфери. Речју, капа доле за његов рад који ће вероватно остати исто колико и "шансоне" Томе Здравковића.

Е сад, Ђолетово поигравање са владајућом гарнитуром час топло час хладно - једном пирне двапут ладне, довело га је у ситуацију да постане "дупљак" када је у питању политички став (а мешао се у политику).

Исмевање сопственог народа у земљама бивше СФРЈ код многих је остави горак укус и то је баласт који га је пратио последедњих деценија.

Како год, лично ћу и даље слушати његове песме јер то је лирска вредност коју поштујем и уживам у њима.
Нека му је лака земља и нека негде горе заоре небеску бтазду са својим дедом
Одговори

Упокојио се, мој пријатељ, декан Факултета ветеринарске медицине. '62 годиште.

„Грађанска“ демократија отуда нуди избор свега и свачега, али себе а приори изузима од тог правила; она не допушта могућност избора између ње и ма ког алтернативног концепта.

[Слика: traktor.gif]
Одговори

(20-02-2021, 01:40 PM)Јеремија Пише:  Био је добар забављач али као човек НУЛА! Аутошовиниста који није имао проблем да попљује Србе у Хрватској или Босанској федерацији, да се додвори сваком систему како Балашевићи не би оскудевали ни у чему.

Видео сам снимак из 1991, у току отцепљења Словеније, како се на концерту спрда са Словенцима. Тако да он јесте био добар са свим режимима док му је то поспешивало популарност. И док му је то пунило банковни рачун. Певао је Титу, певао је Слоби, био је члан Отпора. Био је мало Србин, мало Хрват, мало Босанац, мало Југословен. Био је све помало, а заправо није био ништа. Био је симпатичан као песник, музичар и забављач. Али авај, то је све на подручју масовне културе. И ја волим повремено да одем у циркус и видим брадату жену, патуљка или мајмуна који вози бицикл.
Главни проблем је у томе што људи поистовећују уметника и његово дело. Достојевски, највећи писац света, био је неизлечиви коцкар и женскарош, прави манијак. Оскар Вајлд је био педер. Они су преминули, али остала су њихова дела.
Бог да душу прости Балашевићу.

Нема Слобе, нема Тита, сад се ође Нестор пита!
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним