Поруке: 14,528
Теме: 307
Придружен: Aug 2013
Углед:
3,065
Да ли још неко гледа овај нови суноврат српске историографије?
Поруке: 5,861
Теме: 3
Придружен: Mar 2016
Углед:
1,534
То је сигурно било у следећој епизоди када су хвалили КПЈ. Ту епизоду сам одгледао нешто мало, па сам се пребацио да гледам осму или девету епизоду, и онда сам одустао од гледања.
Око ове епизоде са четничком обавештајном службом, изнервирало ме што опет користе ону слику Пећанчевих четника са Немцима као доказ тзв. сарадње Дражиних четника. У тој епизоди је Раде Ристановић добро рекао да су четнички обавештајци одрадили свој посао, да су избушили непријатеља итд.
А што се тиче ко је бољи обавештајац, у оној сцени са Бадером и Шафером, обојица су потврдили да су руководници четничке станице били врхунски професионалци
Нема даље
(Последња измена: 24-01-2021, 01:41 PM од
Митић.)
Углед:
3,065
Тај разговор два немачка официра је заиста изузетно упечатљив.
Међутим, оно што је уследило са "историјом Озне" је толико лоше да је то трагично. Ништа није тачно, ни када су се формирали, ни где, ни како, ни због чега...
А, самим тим, уследио је и "логичан" закључак:
"Оснивање Озне нема никакве везе ни са структуром, ни са начином рада совјетских обавештајних служби, за разлику од других источноевропских земаља. Озна је била, по свему, потпуно аутохтона служба."
Ово је ординарна лаж коју је УДБА понављала деценијама, покушавајући тако да покаже да није део Варшавског пакта. Страшно је што ми у 21 веку и даље слушамо удбашке лажи као део националне историје, јер су се више младих историчара појавили као сарадници у овој серији.
Целу серију сам гледао само због овога.
Углед:
3,065
Ево, већ у следећој епизоди, која обрађује период резолуције Информбироа, каже се да је, у тренутку објаве резолуције, око 50 припадника удбе било на "академији Ђержински" где су се обучавали за обавештајне послове.
А у претходној рекли да је аутохтона служба.
Мислим да је врхунац блама српске историографије реченица:" Још се не зна ко је дао идеју за оснивање Голог отока?"
Просто да их човек пита: А за шта ви примате плате 30 година, када нисте нашли документ о оснивању Голог отока?