Оцена Теме:
  • 2 Гласов(а) - 5 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Рашка област у Другом светском рату

(15-11-2021, 10:45 PM)РежисерСтари Пише:  Добар Живковић ....али нешто ми фали у његовим књигама.

Има ли неко његов мејл?
Одговори

(16-11-2021, 11:08 AM)Милош Шарац Пише:  
(15-11-2021, 10:45 PM)РежисерСтари Пише:  Добар Живковић ....али нешто ми фали у његовим књигама.

Има ли неко његов мејл?

Пробај преко института за савремену историју,ваљда је ту запослен,или сарађује са њима.
Одговори

Данас сам причао са мојом бабом која има 90 година и које добро памћење служи.

Како ми она испрпичала њу је рат као дете затекао у  подкопаоничком селу Јошаничка Бања.

Четници су држали тај део до самог краја рата. Немци пошто нису могли због незгодоног терена да освоје бомбардовали су 1941 или 1942 околину Бање и долину Ибра.

Доласком комуниста 1945, настао је велики зулум гори него код усташа и турака.

Свако које пружао уточиште четничкој дивизији био је стрељан моментално.

Тако да су Бањи из бабине фамилије комунисти стрељали око 10-ак Срба који су "помагали" четницима без суђења.

Одведени у шуму и метак у потиљак ко муџахедини што раде, њу и сестре су поштедели јер су били ђеца женска...

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

(10-12-2021, 08:04 PM)Mekenzi Пише:  Данас сам причао са мојом бабом која има 90 година и које добро памћење служи.

Како ми она испрпичала њу је рат као дете затекао у  подкопаоничком селу Јошаничка Бања.

Четници су држали тај део до самог краја рата. Немци пошто нису могли због незгодоног терена да освоје бомбардовали су 1941 или 1942 околину Бање и долину Ибра.

Доласком комуниста 1945, настао је велики зулум гори него код усташа и турака.

Свако које пружао уточиште четничкој дивизији био је стрељан моментално.

Тако да су Бањи из бабине фамилије комунисти стрељали око 10-ак Срба који су "помагали" четницима без суђења.

Одведени у шуму и метак у потиљак ко муџахедини што раде, њу и сестре су поштедели јер су били ђеца женска...

Попиши та имена, сигурно их нема државна комисија...
Одговори

Баба зна име само једног остало не може да се сети, каже стрељали га у шуми зато што је.сарђивао са "окупатором".

Доста људи помрло а млади се раселили из села.

Ићи ћу на лето у село па ћу покушати да извучем неке податке који ми требају у вези тих дешавања.

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним