Поруке: 14,435
Теме: 346
Придружен: Feb 2015
Углед:
875
"Имао сам тежак, али срећан живот, а она чега сам у њему имао најмање била је слобода. Од кога и од чега све нисам зависио, ко ми није све судио, шта све нисам дочекао од нечије мржње, у чијим све рукама није био мој живот"
Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.
Д М
Поруке: 892
Теме: 3
Придружен: Nov 2018
Углед:
6
Radivoje Kasanin, njegov brat valjdac, matematicar, predavao na faksu, ali bio mnogo zeznut. I prica se za njega kako neki student trebalo da polaze kod njega, spremao ispit, ali niej ni isao na predavanja, nije ga ni video. I jednom na nekoj klupi u parku sedeo taj student, citao matematiku.... Sedne Kasanin tu, vidi matematika....Pocne on: Sta to ucis? Ovaj kaze matematiku, ali polazem kod nekog baksuza Kasanina, pitanje sta cu da uradimi....
Kasanin kaze kako bi ovo uradio? Ovaj mu kaze. A Aovo? Ovaj opet zna.
Nista, zavrsi se to. Ovaj prodje pismeni i izadje na usmeni, kad video ovoga prestravio se. Kasanin mu kaze: Vi ste slobodni kolega, polozili ste pre nekoliko dana kod onog baksuza.
Поруке: 892
Теме: 3
Придружен: Nov 2018
Углед:
6
A sta smo ucili kod Tita? Ja cuo nisam za Ivana Djaju, tad niko o tome nije smeo da pisne. O Milutinu Milankovcu moje dete u Americi ucilo, bar ga pomenuli, meni niko nije pomenuo nikad kroz skolovanje. Gledai smo Sutjeske, Kozare, Budale, Nerevte, tifusare, ....daleko bilo gde meni prosao zivot u komunizmu.... Jedino sto me malo vadi je da nisam u to verovaao niti voleo.
Углед:
875
Често се питам: зашто смо се ја и моји изгинули другови борили за ослобођење Јужне Србије, за стварање Југославије. Покопали смо Велику Аустрију, али она васкрсава будућу Велику Хрватску.
То што Хрвати раде од стварања Југославије је ужас један и нико томе да стане на пут. Још увек говоре као Радић да су они за стварање културе, а Срби да гину ратујући. Молим вас, да ли знате да је Загреб проглашен за град-херој? Да ли зато што је први положио оружје при уласку Немаца 1941. године да би злогласне усташе започеле покрштавање и клање јадних Срба, које не памти савремена историја.
Сада тај геноцид, наравно, негирају, фалсификује се чак и број јасеновачких жртава, хоће Степинца да прогласе за свеца, којег су сахранили свечано у олтару загребачке Катедрале.
Свашта се у нас дешава као и по свету, ту човеку памет стаје. И зато сам ја највише клонуо, жао ми је младих поколења, покушавам да не мислим шта нас тек чека…
Милан Кашанин
Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.
Д М
Углед:
875
Д М
Углед:
875
Д М
Углед:
875
После 1389, 1804, 1912. и 1918, ми више нисмо мали народ и нисмо робље. Ми смо своји. А у чему је та наша својина? Ми не смемо више касати, као ждребад, за колима која вуче ма какав западни матори коњ: коњ политички, коњ културни, или уметнички. Треба да радимо самостално и моћно, као што доликује самосталном и моћном народу. Јер смо ми Срби моћан народ. Ако не по броју, и железници, и фабрикама, и палачама - а оно по души, и вери, и вољи за животом. Ми не тражимо ништа друго осим слободе, хлеба и правде. Све ћемо друго створити сами.
Милан Кашанин
Д М